Şimdi Ara

abs proplemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam tüm arkadaşlar ben bu foruma yeni üye oldum. Bu forumun faydalı olduğunun inancındayım. Benim yeni almış olduğum 2003 fiat marea'da abs ışıgı yanıyor. ve bazı zaman 5-6 kilometre arıza ışıgı yanmadan gidebiliyorum sonra devamlı yanıyor. ve ben bir motorcuda bilgisayara bağlattırdım verdiği arıza v5 voltajı düşük geliyor dediler. ve motorcu abs beynini ellediğim zaman bazen sönüyor dedi. Bence abs beynin de proplem var dedi, kesin olarak bi neticeye varamadık. balatalara teker sensörlerine baktım her şey normal. arabayı fiatın serviste bilgisayara bağlatmayı düşünüyorum kesin bi sonuc alabilmek için.Bunların abs beyin tamiri için benden 150 Ytl- 300 Ytl arasında parayı gözden çıkar dediler. Ama orjinali gibi olur mu bilemiyorum. yorumlarınızı bekliyorum şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkur ederim.

• hoşgeldn öncelikle. Aracının modelini yazar mısın? Beyinden problemi olma ihtimali yüksek anlattığına göre. Bu arada ABS fren sistemi herzaman aktif olmadığı için bence elinden geldiğince ayarlattırmaya calış. Ciddi bir anında calışmassa kötü olaylar nüks edebilir. Allah korusun.
  • bir arkadaş daha vardı burda aynı sorunla karşılaşan koltuk altında bir bağlantı mı ne varmışl ordaki kablolar gevşeyince böyle bir uyarı veriyormuş diyordu ama (yanlışım olabilir )
  • aracın markası 2003 model fiat marea exculuse full olanı
  • Benimde 2003 model Fiat Marea Exl. aracım var. Yaklaşık 2 ay önce oto yıkamacıya gönderdiğimde nasıl yaptılarsa bilmiyorum aküsünü bitirmişlerdi ben de değiştirdim. Hemen ardından da tatile çıktım 700 km yol yaptıktan sonra yağışlı bir havada ABS ve EBD uyarı ışıkları yandı ve ABS devreye girmez oldu. Ancak arabayı stop edip tekrar çalıştırınca ışıklar söndü ve ABS sorunsuz çalışıyordu. Bu şehir içinde de 1-2 defa başıma geldi. 10 gün önce İzmire giderken 300ncü km de ışıklar tekrar yandı. Stop edince sönüyor, 5-6 km sonra tekrar yanıyordu. Ancak İzmir şehir içi trafiğine girince bir daha yanmadı. İzmirden dönerken de 100ncü km de ışıklar yine 5-6 km de bir yanmaya başladı çeşitli denemeler yaptım ve sonunda şunu keşfettim yaklaşık 10 km de bir frenleri kullandığımda bu ışıklar yanmıyordu ve 250 km kadar hiç yakmadan geldim. Şehir içinde hala yanmadı. Sende denermisin dediklerimi. Sende de böyle olursa beyinden değil sensörlede bir arıza olabilir.

Koltuk altındaki bağlantılara gelince arkadaşın Nissan Almerasında airbag ışığı aynı şekilde yanıyordu koltuk altındaki bir fişin gevşediği ortaya çıktı. ABS nin orayla bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

• En sonunda fiat servisine gittim araçı ordada bilgisayara baglattırayım dedim. bağlattırdık 40 ytl bilgisayar parası verdik arıza ise dışarda bağlattırdığımın aynısı ve ne kadara yapılır dedim adam belli olmaz dedi. yani büyük ihtimal geçirecek. o yüzden yaptırmadım. Şimdi dışarda söktürdüm abs beynini Ankara'da yapan bir yer varmış oraya gönderdim bakalım. cevap bekliyoz ordan ne olacak. bu na inandım ki servisler yaramaz arabayla hiç ilgilenmiyorlar. kendi havalarındalar.
  • Ben sana problemin sebebini söyleyim... Tekerleklerdeki ABS sensörlerin bozuk... ABS Beyni dediğin parça sağlam çünkü ABS beyni die bir parça yok... ABS motor kontrol ünitesinden (ECU) gelen komutlara göre mekanik olarak çalışan bir sistemdir...Yani ABS Beynini söktürdüm dersen aracın motor kontrol ünitesini (ECU) söktürmüşsün demektir...Bence şu anda gereksiz bir işlem için masraf yapıyorsun..Servise ABS sensörlerini kontrol ettirmeyi denemeni öneririm...
  • Sympatique Araçın teker sensörlerine hepsine baktırmıştım bi proplem çıkmamıştı. Neyse araçın abs parçası Ankara'ya ulaştı ve çıkan masraf 400 ytl oldu. Bu parayı ödedim adamlar abs beynini tamir edip gönderecekler. olan 400 Ytlye oldu. Arabayı aldıgım kişi büyük ihtimalle abs arızası olduğunu bildiği halde bana gizledi. Çünkü 5-6 km ışık yanmıyordu. Yani beni bu konu da kandırmış oldu. Eğer bile bile kandırmışsa eger ondan da çıkar inşallah. Bu arada fiatın internet sitesin de fiatın servisi ingilenmediği için servisi şikayet etmiştim ve fiat yetkililerine de sitem de bulundum satmış oldukları araca sahiplenmedikleri için, bir gün sonra fiat müşteri sorumlusu aradı şikayetinizi aldık sizinle ilgileneceğiz dediler bakalım görecez ingileniyorlarmı. ya da ingileniyoz gibi mi davranacaklar. ama sonucta ben arabamı dışarda yaptırmış oldum. Ne diyelim dışarda bu arabalardan anlayan arkadaşlar sağ olsun onlarda olmasa ne olurdu servislerde halimiz. Bu arada SAKARYA'da İkamet etmekteyim. Yani bu ABS proplemi illalah dedirttirdi bana.... parça perşembe sabahı geliyor takacaz arabaya umarım problemsiz çalışır da kurtulurum şu proplemden benimle fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkur ediyorum.

• Proplem değil problem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cello_54

En sonunda fiat servisine gittim araçı ordada bilgisayara baglattırayım dedim. bağlattırdık 40 ytl bilgisayar parası verdik arıza ise dışarda bağlattırdığımın aynısı ve ne kadara yapılır dedim adam belli olmaz dedi. yani büyük ihtimal geçirecek. o yüzden yaptırmadım. Şimdi dışarda söktürdüm abs beynini Ankara'da yapan bir yer varmış oraya gönderdim bakalım. cevap bekliyoz ordan ne olacak. bu na inandım ki servisler yaramaz arabayla hiç ilgilenmiyorlar. kendi havalarındalar.

Kardeş ankarada nerde adres ve firma ismi verebilecenmi gerekirse özel den msj at aynı problem bende de var. opel vectra var abs ve tc ışıklarım sürekli yanıyor va test ettiğimde her ikiside devre dışı kalmış...

belli bi süre çalışıyor sonra yanmaya başlıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Cello_54

selam tüm arkadaşlar ben bu foruma yeni üye oldum. Bu forumun faydalı olduğunun inancındayım. Benim yeni almış olduğum 2003 fiat marea'da abs ışıgı yanıyor. ve bazı zaman 5-6 kilometre arıza ışıgı yanmadan gidebiliyorum sonra devamlı yanıyor. ve ben bir motorcuda bilgisayara bağlattırdım verdiği arıza v5 voltajı düşük geliyor dediler. ve motorcu abs beynini ellediğim zaman bazen sönüyor dedi. Bence abs beynin de proplem var dedi, kesin olarak bi neticeye varamadık. balatalara teker sensörlerine baktım her şey normal. arabayı fiatın serviste bilgisayara bağlatmayı düşünüyorum kesin bi sonuc alabilmek için.Bunların abs beyin tamiri için benden 150 Ytl- 300 Ytl arasında parayı gözden çıkar dediler. Ama orjinali gibi olur mu bilemiyorum. yorumlarınızı bekliyorum şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkur ederim.

Aynı olay Eniştemin Marea sında da oldu. 2005 Marea. Beyinin değişmesi gerekiyormuş. Bana inan =) Öyle arızalı arızalı kullanıyor.

• Bence beyin işi problemli Fiat ın arabalarının genel arızalarından biri olduğunu düşünüyorum. Eğer imkanın varsa değiştirme. Ama çare yoksa kesinlikle yan sanayi taktırma taktıran arkadaşların başına gelenleri biliyorum.
  • geçmiş olsun
  • Tamir edilebiliyorsa bu daha uygundur.
  • arkadaşalar sorunumu çözemiyorum ve forumun yaralarından bahsetti arkadaşlar bende yeni üye oldum.
    nisan ayının sonunda arabamı sabah çalıştıramadım ustayı çaırdık baktı halledemedi servise götürdüm abs beyni ve tesisatı yanmış dediler
    şu anda aracım çaılşmıyor
    ,burdaki servis çok fahiş bi fiyat çekti yaptıramadım.acaba abs iptal edilebiliyormu iptal edipte kullanmak istersem nasıl olur
    yada uygun bi fiyata yaptıracağım bi yer bulabılrmıyım
    şu anda bodrumdayım ve aracım çalışmıyor
    aracım peugeot 206 quiksilver 2004 model 1.6 benzinli
    yardımcı olacak arkadaşalara şimdiden teşekkür ediyorum
  • slm arkadaşlar benim sorunum şu, bende 1994 model volvo 850 glt var benim aracımın abs ışığı bazan yanıyor bazan sönüyor ancak yanmadan önce bir tırrrrrrrrrr diye ses geliyor sonra yanıyor abs ünitesinin soketi söktüm taktım sağa sola el attım şimdi yanmıyor acaba sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim
  • hocam bendede aynı olay vardı senın gibi pek aldırış etmedim 1 hafta mı 10 gün sonra abs beyni yandı ve 5500 lira masraf çıkarttı bende bulamadım beyni 6000 lira zarar ile elimden çıkarttım hala acısını çekiyorum aman dikkat et..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.