Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.592
Cevap
35
Favori
120.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son harita resmen çile. Biz ölelim diye yapmışlar resmen. Eğer demir testereniz varsa uçaktan düşen kabinleri açıp deli gibi envanter yapabiliyorsunuz fakat başka hiç bir nokta olmadığı için envanteri tükettiğiniz anda ölüm kaçınılmaz. Tüfeği henüz bulamadım. Zaten haritada konaklamak için sadece 1 tane kulübe var o kulübeye de ölmeden ulaşmak mucize gibi bir şey. Diğer haritalardan oldukça farklı. Her yer dağ tepe çok kolay kayboluyor insan.
    Trainer ile tüm haritayı uçarak gezdim. Zirve noktada uçağın ana kalıntısı var fakat henüz oraya ulaşamadım çok uzun bir yolculuk yapmak gerekiyor ve ayılar kol geziyor her yerde. Kamp atma şansınız yok gibi.
    Bıçak ve baltaya kolayca ulaşsak bile tüfek olmayınca avlanmak hayal gibi. Avlanamayınca bağırsak çıkmadığı için olta da yapamıyorsunuz. İlk spawn olduğumda olta çıkmıştı envanterimde ama dağ evine ulaşıp 2. geceyi geçirdiğimde soğuktan öldüm balık bile tutamadım.
    Uzunca bir süredir oynamıyordum yeni envanter malzemeleri gelmiş fakat crafting hala aynı. Şu harita çizme işini yapmaları lazım. Kurutulmuş deriden defter falan yapabilsek iyi olacak. Bazen notlar almam veya çizim yapmam gerekiyor. Oyun içinde bunlara yer verilirse çok güzel bir ayrıntı olur.
    Ayrıca odun toplamanın kalkması iyi olmuş. Etraftan odun parçaları bulmak daha keyifli ve oyunu zorlayıcı kılmış.
    Aklıma bir sürü şey geliyor geliştirme adına fakat oyun alpha sürümünde olunca hiç bir şey söylemek istemiyorum çünkü beta'ya varana kadar daha çooook şey eklenip çıkarılacak gibi oyuna.
    Hikaye modunu sabırsızlıkla bekliyorum bakalım.
  • Oyunda cüce miyiz ya, sanırım boyumuz 60 cm filan.
  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah çok yardcı oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Oyunda cüce miyiz ya, sanırım boyumuz 60 cm filan.

    Oyun başında banada ole gelmişti fakat belli bir süre sonra alışılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    O haritaya ayı postundan giyecek, tüfek ve diğer önemli şeyleri alıp geçmek lazım, direkt o haritadan başlanmaz yaşamak imkansız, hava -45 derece -20 görünce şanslı hissediyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Devil

    O haritaya ayı postundan giyecek, tüfek ve diğer önemli şeyleri alıp geçmek lazım, direkt o haritadan başlanmaz yaşamak imkansız, hava -45 derece -20 görünce şanslı hissediyorsun.

    Haritada görülecek bir şey de yok ki yaşanmaz yani.
    Tavşan derisi eldiven, geyik derisi bot, geyik derisi pantolon, kurt derisi mont tamam. Eee bunlar elimizdeyse o haritaya geçmeye ne gerek var ki diğer haritalarda yaşamak daha rahat zaten Son harita resmen sınıyor oyuncuyu. Ben böyle bir soğuk görmedim. Bilgisayar başında benim bile içim üşüdü resmen. Hep fırtına ya sürekli aralıksız fırtına. Fırtınadan dolayı yürümekte çok zorlaşıyor. Elbiseler parçalandı zaten 2. gün. Çok rezalet bir ortam orası. Uçak düşecek başka yer bulamamış resmen
    Ha keşif için gidilecekse tamam eyvallah ama orada yaşamaya gidilecekse hiç bir manası yok. Şimdiye kadar en verimli yaşam alanı ilk harita göl evi sanırım. Hem konum hem iklim şartları çok çok iyi. Belki bir de çiftlikte yaşanabilir. Evin önüne 10-15 tane tavşan tuzağı koyduktan sonra devamlı etiniz oluyor. Fazla uzaklaşmaya gerek kalmıyor.
    Göl evinde de eğer elinizde yayınız ve yeterince okunuz varsa üstelik bir de balıkçılık yapıyorsanız yıllarca yaşarsınız çok rahat bir şekilde.
    Tavşan tuzağının da kırıldığını görmedim hiç. Fırtınalı havada bozuluyorlar sadece sanırım. Eti stokladığımız sürece problem olmuyor.
    45 gün yaşadıktan sonra yapacak bir şey bulamıyor insan zaten. Bütün craftlar tamamlanınca oyun da zevksizleşiyor. Her gün erkenden kalkıp gün doğumunu izliyorum gün batana kadar geziniyorum gün batımını evimin önünde izleyip sonra geçip içeride takılıyorum yapacak bir şey yok
    Craftlara daha onlarca hatta yüzlerce şey eklenmeli. En çok sıkıntısını çektiğim şey kulübe bulmak. Kendimize göre bir kulübe yapsak şahane olur. Güncellemelerle gelen testere sanki bunun habercisi gibi geldi bana. 5-10 gün değil de 30-60 gün sürmeli o kulübenin yapımı mesela. Evcil hayvan veya hayvan evcilleştirme özellikleri de çok iş görebilir daha önce konuşulmuştu.
    Ayıya falan binelim demiyorum da en azından atıl kurt falan diyebilsek fena olmaz sanki
  • sagolun beyler bende aldım oyunu indirimin son gunu. rahat oynuyorum kasma yok :)
  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Hayvan evcilleştirme bir oyunda vardı tema aynı long dark gibiydi köpekleri evcilleştirip kızağa sürüyorduk, köpeklerin açlığı susuzluğu, yorgunluğu oluyordu, o tarz bir yenilik gelse iyi olur, hatta bunu resmi forumda önereyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kardeş kızak şart zaten.adı çiftlik evi ama hayvan yok.Bence ağır eklenmeli oraya içinde domuz tavuk filan olmalı.Et süt,yumurta zevkli olur.Kitap arayanlara jack london vahsetin cagrisi kizak kopeklerinin hayatini anlatiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicksizayı -- 7 Ocak 2016; 9:39:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thetigerclow

    Öner kardeş kızak şart zaten.adı çiftlik evi ama hayvan yok.Bence ağır eklenmeli oraya içinde domuz tavuk filan olmalı.Et süt,yumurta zevkli olur.Kitap arayanlara jack london vahsetin cagrisi kizak kopeklerinin hayatini anlatiyor

    Hocam o kar kışta ne çiftliği. Tavuğu geçtim domuz bile yaşayamaz o havada. -20'lerde seyrediyor sürekli sıcaklık
    Vahşi kurtları evcilleştirip kızak craft etmek çok mantıklı benim de aklıma gelmişti daha önce bu.
    Oyundaki en ama en büyük sıkıntı bana göre crafting. Çok az malzeme var. Bir de envanter kapasitesi gerçekten çok büyük problem yaratıyor. Tam her şeyi çantaya yüklenmişim fırtına başlıyor acele etmem gereken noktada ağır ağır ilerlemeye başlıyorum yüküm fazla olduğu için.
    Belki kapalı alanda bitki yetiştirmek mümkün olabilir. Oyunda ağaç dışında hiç bitki yok. Yenebilir herhangi bir bitki çeşidi yok. Bulunan yapraklar ve mantarlar hep çay yapmak için.
    Bitki yetiştirmenin zor olması gerekiyor yalnız. Uygun ortam sıcaklığı için devamlı olarak soba yakmak gerekmeli.
    Benim en çok sorun yaşadığım şeylerden biri de daha önce de söylendi yemek pişirme işi. Aynı anda hem yemek pişirip hem kar eritemiyoruz. Veya yemek pişerken bir yandan da hem odun atıp ateşi harlayayım hemde craft yapayım envanteri kurcalayayım olayı yok oyunda. Çıldırtıyor bu insanı resmen. Bekleyip duruyoruz yemek pişecek diye.
    Kaç kere ateşim söndü kar eritirken mesela. O esnada odun atabilsem bile benim için avantaj. Ufak tefek görünen şeyler fakat bütünüyle bakınca gerçekten gerçekçiliğe katkısı büyük oluyor.

    Bu oyunu oyun yapacak en büyük şey craft. Craft olacak arkadaş. Her şeyi craft edeceksin. Craft craft craft!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apokalipta

    sagolun beyler bende aldım oyunu indirimin son gunu. rahat oynuyorum kasma yok :)

    Hayırlı olsun iyi oyunlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzine buldum içine 2 patates üstüne kestane atasım geldi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Bitkiyi yetistirmeyi düşümde ışık yok,hacı fotosentez zor yapar.Geyik yaşıyorsa domuz her türlü yaşar ahırda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Domuz olur keçi olur fark etmez. Bir yerde base kurunca orada kalmanin baymamasi lazim insani, bir amacimiz olmali sadece direk hayatta kalmaktan baska. Bir suru sey getirebilirler bu konuda sadece ciftlik vb. degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5768557DE -- 7 Ocak 2016; 23:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun sonsuz bir oynanış süresi sunma amacında değil zaten, her oyun bi yerden sonra sıkar. bu oyunun da minecraft gibi yüzlerce saat tek bir dünyada oynanış sunma gibi bi olayı yok. işin esprisi çok çok kötü şartlarda olabildiğince ölmeden dayanmaya çalışmak. örneğin euro truck simulatörde araçdan inip gezip tozalım derseniz oyun gta olur amacından çıkar. oynanış süresi bazı şeylerle artırılabilir ama çiftlik kurmak bitki yetiştirmek vs olacak iş değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kollaps

    oyun sonsuz bir oynanış süresi sunma amacında değil zaten, her oyun bi yerden sonra sıkar. bu oyunun da minecraft gibi yüzlerce saat tek bir dünyada oynanış sunma gibi bi olayı yok. işin esprisi çok çok kötü şartlarda olabildiğince ölmeden dayanmaya çalışmak. örneğin euro truck simulatörde araçdan inip gezip tozalım derseniz oyun gta olur amacından çıkar. oynanış süresi bazı şeylerle artırılabilir ama çiftlik kurmak bitki yetiştirmek vs olacak iş değil.

    Aynen işte aslında bu noktadan yaklaşmak lazım.
    Fakat bazı şartlar gerçekten çok zorluyor insanı örneğin son harita.
    Farklı iklimlerde haritalar eklenip vahşi doğanın ve ormanın daha yoğun olduğu bir oynanışta sunulabilir.
    Su olmayan bir harita düşünün suya hep ihtiyacınız var su üretmenin bir sürü yoluna ihtiyacınız olacaktır. En yakındaki derenin sizin yerleşim yerinize 20 km uzaklıkta olduğunu o suyu kaynatmak için rüzgarın ve vahşi hayvanların az olduğu bir noktaya gitmeniz gerektiğini bunun bile ölümcül olacağını düşünün. O yüzden craft ile ufak tefek kulübe veya çadır yapmak bile müthiş işe yarar fakat süreler öyle 1-2 saat değil 30-60 gün falan olmalı. Yoksa her şeyin bol olduğu bir noktaya evi atıp ömürlük av yapılmaz sıkıyor oyun.

    Oyun zaten sırtınıza kurt derisi montu ayağınıza geyik derisi botu geçirince bitiyor benim gözümde. Bu noktaya gelen adam zaten silah becerisini yükseltmiş mermi stoğunu yapmış deli gibi kurtla savaşmış et stoğunu yapmıştır. Bu noktadan sonra ölmek ancak komik hatalarla mümkün oluyor.
  • Tam buraya gaz lambası, yer yatağı, biley taşı, bitki çayı gibi şeyler her oyunu açışta kamp ofisinde tekrar çıkıyor (başka yerlerde çıkıyor mu bilmiyorum) diye yazacaktım güncelleme notunu gördüm düzeltmişler. 42.güne kadar geldiydim yer yatağından elde ettiğim kumaş harici diğerleri çok da işimi görmedi ve oyunumu etkilemedi ama baştan mı başlasam diyorum. Gerçi yer yatağından aldığım kumaşları henüz harcamadım eğer save dosyamda da bu hata düzeldiyse onları bir şekilde yok mu etsem ne. O kadar kurt ve geyik derisinden giysileri yaptım, ayı derileri hazır bi tavşan derisi toplamak kaldı. Bir sürü et topladım vs. baştan başlamak da zor geliyor. Bilemedim açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulfly1

    Tam buraya gaz lambası, yer yatağı, biley taşı, bitki çayı gibi şeyler her oyunu açışta kamp ofisinde tekrar çıkıyor (başka yerlerde çıkıyor mu bilmiyorum) diye yazacaktım güncelleme notunu gördüm düzeltmişler. 42.güne kadar geldiydim yer yatağından elde ettiğim kumaş harici diğerleri çok da işimi görmedi ve oyunumu etkilemedi ama baştan mı başlasam diyorum. Gerçi yer yatağından aldığım kumaşları henüz harcamadım eğer save dosyamda da bu hata düzeldiyse onları bir şekilde yok mu etsem ne. O kadar kurt ve geyik derisinden giysileri yaptım, ayı derileri hazır bi tavşan derisi toplamak kaldı. Bir sürü et topladım vs. baştan başlamak da zor geliyor. Bilemedim açıkçası.

    Hiç keyif vermeyecek ama bi öneride bulunayım. Eğer yeniden başlayıp hepsini toplamak zor geliyorsa trainer indirip tüm malzemeyi sınırsız yapıp ekipmanları tekrar dizin sonra devam edin oyuna. Ama dediğim gibi gerçekten keyif vermeyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: soulfly1

    Tam buraya gaz lambası, yer yatağı, biley taşı, bitki çayı gibi şeyler her oyunu açışta kamp ofisinde tekrar çıkıyor (başka yerlerde çıkıyor mu bilmiyorum) diye yazacaktım güncelleme notunu gördüm düzeltmişler. 42.güne kadar geldiydim yer yatağından elde ettiğim kumaş harici diğerleri çok da işimi görmedi ve oyunumu etkilemedi ama baştan mı başlasam diyorum. Gerçi yer yatağından aldığım kumaşları henüz harcamadım eğer save dosyamda da bu hata düzeldiyse onları bir şekilde yok mu etsem ne. O kadar kurt ve geyik derisinden giysileri yaptım, ayı derileri hazır bi tavşan derisi toplamak kaldı. Bir sürü et topladım vs. baştan başlamak da zor geliyor. Bilemedim açıkçası.

    Hiç keyif vermeyecek ama bi öneride bulunayım. Eğer yeniden başlayıp hepsini toplamak zor geliyorsa trainer indirip tüm malzemeyi sınırsız yapıp ekipmanları tekrar dizin sonra devam edin oyuna. Ama dediğim gibi gerçekten keyif vermeyecektir.

    Yok hocam keyif vermedikten sonra da anlamı yok. Eve gidince bakacağım kayıtlı oyunumda hala tekrar çıkmıyorlarsa fazladan düşenleri kuytu köşeye atacağım. Zaten hiçbirini kullanmadım bile. Gerçi diğer mekanlarda da tekrar tekrar çıkmış olabilir ona da bakarım olmadı baştan başlarım artık.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.