Şimdi Ara

Apple iPhone 5 ile ilgili önemli sorularım var lütfen yardım edin ! :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Apple iPhone 5 ile ilgili önemli sorularım var lütfen yardım edin ! :)

    Merhaba,

    Arkadaşlar şu anda babam Suudi Arabistan'da ve bir tane iPhone 5 almak istiyorum,aslında bu benim ilk IOS cihazım daha önce full Android kullandım gerek ağırlık,gerek güncelleme,gerek uygulamaların düzgün çalışmaması v.s gibi sorunlardan dolayı yeni cihazımın android olmasını istemiyorum bu yüzden bir iphone modeli bakmak istedim :)

    ilk önce 5s'e baktım ama benim boyumu aştığı için 5'e yöneldim zaten 5'te bana rahatlıkla yeteceğine inanıyorum ancak siz iPhone kullanıcılarına bazı sorularım var :)

    1-) Birebir klonlanmış iPhone'un sahte olup olmadığını nasıl anlarız ?
    2-)16GB'tı 2.500 SAR iken 32GB'tı 3.099 SAR'mış yani arada 316 TL fark var 32GB't için bu fark ödenmeye değer mi ? değmez ise 16GB'tlık versiyon bana yeter mi ?(androidde yetmezdi)
    3-)kasada soyulmalar oluşuyor deniliyordu acaba bu ne kadar doğru ? sonradan üretilen serilerde de aynı sorun var mı ? yoksa sonradan üretilen 2. 3. parti bir iphone'un 2. 3. parti olup olmadığını nasıl anlarım ?
    4-)sizce 25 Ekim'e kadar 32GB iPhone 5 ucuzlar mı ? ( çünkü bir anda pahalandı daha önce takip ediyordum 16GB'tlık model 2.333 SAR iken 32GB'tlık model 2.500 SAR'dı fiyatlar bir anda fırladı :( )
    5-)androidde rahatlıkla yapıpta bunda yapamayacağım başlıca şeyler nelerdir ?
    6-)Alırken nelere dikkat edilmeli ?
    7-)önerebileceğiniz telefonu çok kalınlaştırmadan çiziklere karşı koruyabilen en iyi kılıf hangisi ?
    8-)kılıfsız kullansam aşırı çizik oluşur mu ? (kılıf sevmemde :) )
    9-)Türkiye'ye geldiğinde Pasaport kaydı hariç ne yapılmalı ?
    10-)Türkiye'de garantisi geçerli mi ? değilse parçası pahalı mıdır ve çok kolay arıza yaparlar mı ? yaparlarsa parasıyla da olsa en iyi nerede tamir ettirilebilir ?
    11-) dışarıdan androidde olduğu gibi otg kablosu benzeri birşeyle flash disk v.s takılabilir mi ?
    12-)Jailbreak'ın ne gibi dezavantajları var ?
    13-)cihazı Arabistan'dan alıp Türkiye'de çalıştırdığımız için acaba cihaz Apple tarafından falan kilitlenir mi ?

    16GB : 1.317 TL
    32GB : 1.633 TL

    fiyat farkı şimdilik bence fazla







  • 1317+115=1432 tl ve arap ulkesi cihazi olcak facetime yok bildigim kadari ile 1450 liraya yurtdisi sifir cihaz bulursun arastirirsan.
  • 1500 liraya TR garantili 2.el cihaz al daha iyi. Kaydı bilmem nesi çok pahalı oluyor uğraşma bence
  • güvenebilir miyim ama alacağım kişiye ? belki sonradan kaydı üzerinden düşürecek v.s öyle güvenemem kaldı ki kendi alacağım cihaza her türlü daha çok güvenirim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcitalip

    güvenebilir miyim ama alacağım kişiye ? belki sonradan kaydı üzerinden düşürecek v.s öyle güvenemem kaldı ki kendi alacağım cihaza her türlü daha çok güvenirim :)

    Hocam bak arastirirsan diyorum oyle pat diye gidip ilk gordugun ilandan telefon alinmaz referanslarina bakarsin kayit belgelerine bakip alirsin.
  • 18 TL'lik falan oluşacak fark için değer mi ? doğru söylüyorsunuz ama bence kendimizin getirmesi yinede daha mantıklı :)
  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    120 TL'lik kayıt parasından başka neye para veriyoruz ? birde bu cihaz sıfır olacak diğeri 2.el ve ben 2.el cihazlardan pek hoşlanmam açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcitalip

    120 TL'lik kayıt parasından başka neye para veriyoruz ? birde bu cihaz sıfır olacak diğeri 2.el ve ben 2.el cihazlardan pek hoşlanmam açıkçası

    Ben 32 gb beyaz aldım 1500'e çok da memnunum sıfır gibi zaten sadece adı 2.el uğraşmaya değmez bence. Referansı çok olan kişilerden alabilirsiniz sorun olmaz
  • Merhaba elimden geldiği kadar cevaplamaya çalıştım;

    1) Cihazın resimlerle aynı olup olmadığını karşılaştır eğer fark yoksa örnek bir cihaz isteyip seri olup olmadığını kontrol et iphone akıcıdır zaten anlaşılır.
    2) Resim, müzik, oyun..vb gibi şeyleri çok kullanıyorsanız 16 gb size az gelebilir 32 gb satın almanızda yarar var.
    3) Kasada soyulmalar olduğu doğru, bazısı ilk aldığında kenarları soyulmuş olarak geliyor bazıları kullanımdan sonra. Bu yüzden beyaz renk tercih ederim.
    4) Iphone'ların fiyat düşmesi olasılığı çok az gözüküyor bir yeni telefonu çıktığında en fazla 200-300 oynuyor yurt dışında nasıl olur bilemiyorum ama çok düşmesini bekleme.
    5) Android'de ücretsiz ulaşabildiğin bazı uygulamalar appstore'da ücretli fakat bu ücret 2 TL - 3 TL..vs pahalı şeyler değil ve appstoreda androidden daha çok uygulama var, her ikisinde de yani ios ve androidde'de olan uygulamalar ilk önce iphonea geliyor bunu belirtmek isterim. Bu yüzden tercihim iOS'dur ve her şey lisanslıdır neredeyse virüs gibi bir problem yaşamıyorsunuz androiddeki gibi.
    6) Pek bir şey yapmanıza gerek yok eğer kutuyu orada açma gibi şansınız varsa ( benim bilgim yok bu konuda) orada deneyebilirsin her hangi bir sorun varsa halledebilirsin.
    7) Bu konuda bilgim yok genelde Türkiye'de ki cep hastanelerinden mat jelatin taktırıyorum.
    8) Bu sizin kullanış şeklinize bağlı ne kadar titiz olursanız cihazınız o kadar temiz olur fakat kılıf taktırmakta yarar var şanssızlık eseri yere düşer bir şey olur önlem alın bence hele sakınan mal daha bir tatlı şansızlıklara uğruyor
    9) Bilgim yok bu konularda daha önce hiç yurt dışından satın almadım.
    10) Bilgim yok.
    11) Flash disk derken ne demekten kast ettiğinizi anlamadım.
    12) Apple garantisinden çıkıyorsunuz sanırım bu konuda kesin bilgim yok fakat öyle duydum.
    13) Bilgim yok.

    Elimden geldiğince yanıtlamaya çalıştım bir çok konuda benim de eksiğim var yurt dışı işleri..vs daha önce hiç yurt dışından satın almadığım için bilmiyorum kusura bakma umarım yardımcı olmuşumdur şimdiden hayırlı olsun cihazın.




  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt
    peki böyle kişileri nereden bulabilirim ? önerebileceğiniz kişiler varmı ?:)
  • furielelfamy kullanıcısına yanıt
    1-) orijinalliğini imei.info'dan da kontrol edebileceğimi düşünüyorum acaba orası güvenilir mi ?
    2-)evet ne yapıp ne edip 32 GB almam gerekiyor
    3-)aksine beyaz rengi hiç ilgimi çekmiyor,zaten kılıfla kullanacağım mecbur sanırım soyulmamış sıfır almak yeterli olacaktır ?
    4-)ama fiyatı bir anda arttı ya 2.333 SAR 16GB 2.500 SAR 32GB't tı
    5-)olsun önemli değil adam gibi çalışsın & güncellensinler de :)
    6-)zaten açılmamış kutu alacağım ama hani ekranda ölü pixel falan vardır gibisinden sordum :)
    7-)ben arkalı-önlü buff jelatin taktırmayı düşünüyorum özel bir şok emici sistemi var sanırım en iyiside o :)
    8-)ben yere telefonu pek düşürmem yani hassas kullanırım mesela s3'ü arkadaşıma sattım s3'ü ben satarken sıfır gibiydi şimdi kenarları falan hep soyulmuş yani benim elimde pek birşey olmaz yeterki boya atmasında :)
    9-)benim bildiğim kadarıyla birtek operatörlerden alınırsa sim kilit muhabbeti var sim kilitsiz alınırsa bir problem olacağını sanmıyorum ama yinede sormak istedim :)
    10-)sanırım uluslararası garanti yokmuş araştırdığım kadarıyla,ama ocak-şubat gibi apple store açılacağı konuşuluyor istanbulda belki servis anlamında iyi olur :)
    11-)biz androidde cihaza 5-10 TL gibi uygun fiyata aldığımız ve aslında bir dönüştürücü olan adı otg olan kablo,bunun bir ucunu telefonun usb'sine diğer ucunuda flash diske veya fareye veya oyun koluna falan takıp kontrol etmemizi sağlardı,ben sadece depolama ve oyun kolu takmak için kullanırdım yoksada pek problem değil yer sıkıntısı olur zaten olsada onada ne yapalım artık idare edeceğiz :(
    12-)garantiden çıktığını biliyorum,güncellerken v.s sıkıntı oluyor mu bunu merak ediyordum aslında :)
    13-)getiren çok kişi var umarım kilitlenmez :)




  • ımei öğren
  • Kardeşim gidip 1500 tl bir fiyata sıfır avrupa cihazı orjinal pasaport kayıtlı alabilirsin ve en mantıklısı da bu. Mesela ben geçenlerde çok şanslı olduğumu düşünerek 32GB Beyaz 10 gunluk cihazı 1400TL ye almıştım. Max 1 ay araştırma yap satın al. Arabistan gelenlerde facetime yok belkı bılıyorsundur. Satarkende sorun yasayabılırsın. 16GB Yeter diyorsan 1300 1350 ye 1 2 aylık sıfır ayarında cihaz bulabilirsin
  • blackcats B kullanıcısına yanıt
    imei.info ?
  • Yerli Dizi Y kullanıcısına yanıt
    Arabistandan gelenlerin bazılarında varmış bazılarında yokmuş,Arap sitelerinin dökümanlarıda doğruluyor :)

    10 günlük dediğiniz cihaza ben güvenemem işte,o cihazın unboxing'i bizim tarafımızdan yapılmıyorsa benim içime bir sıkıntı düşer bilmem anlatabildim mi ? :)

    sende doğru söylüyorsun ama zaten 1.350 TL'ye falan 16GB'tın ben oradan sıfırını getirtebiliyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.