Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2 yıllık myo

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> 2 yıllık myo Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hsk tekno

21 Temmuz 2006; 12:15:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

slm.sayın üstadlar 2 yıllık myo okumamı tavsizye edermisiniz.bana bi faydası olurmu.sorduğum kişiler çoğu sadece en azından elinde bi 2 yıllık bi üni. diploması olsunlar diyor.meslek konusunda ise sana hiç bir faydası olmaz diyorlar.ikilemde kaldım.ailemde çok baskı yapıyor illa okuyacaksın diye.ne yapmamı tavsiye edermisiniz.ben şu an ankarada ikamet ediyorum.ankara içinde bi myo mu tavsiye edersiniz yoksa başka bi ildemi okumalıyım.bir de 2 yıllıklarda tavsiye edeceğiniz bi okul var mı?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

saygılar...

profesyonel kabin tasarımcısı
hsk_techno_sound_center@hotmail.com
elbombacı

21 Temmuz 2006; 13:04:45 

Selam.

Arkadaşım ben de meslek lisesi mezunuyum. Çok şükür bu sene öss den aldığım puan 2. öğretim de olsa marmarayı falan tutuyor. İlkten ben de senin gibi iki yıllık düşünüyordum. Ama çevremdekileri görünce gitmekten vaz geçmiştim. Denildiği gibi meslek hayatında hiç faydası olmuyor. (tabi kendini geliştirmen dışında) Askerlikte de faydası olmadığı söyleniyor. Bunlar benim çevremdeki duyumlarım.

Ben derimki bir sene sık dişini 4 yıllık öğretmenlik oku. Öğretmenlik yapmasan bile elinde 4 yıllık diploma bulunsun. Hem askerde rahat edersin. Hem de kendini geliştirerek bir takım işler de çevirebilirsin. (ben şahsen böyle yapmayı düşünüyorum)

Saygılar.

www.teknolojiekibi.com
elbombaci@gmail.com
spiderman065

21 Temmuz 2006; 19:23:23 

Bir şeyi düzelmek istiyorum her 4 yıllık fakülte okuyanı asteğmen yapmıyorlar zaten.Haliyle kısa dönem askerlik yapıncada 2 ile 4 yıllığın bir farkı kalmıyor.Onun için okulun askerliğe pek etkisi yok denebilir.

hsk tekno

21 Temmuz 2006; 20:35:35 

peki bu üni ayrımı neye göre yapılıyor.bölüme göre yada fakülteye göremi ayırt ediliyo

saygılar...

acoskan

21 Temmuz 2006; 22:45:38 

quote:

Orjinalden alıntı: spiderman065

Bir şeyi düzelmek istiyorum her 4 yıllık fakülte okuyanı asteğmen yapmıyorlar zaten.Haliyle kısa dönem askerlik yapıncada 2 ile 4 yıllığın bir farkı kalmıyor.Onun için okulun askerliğe pek etkisi yok denebilir.

Yanlış!
4 yıllık okul mezunu asteğmen olmasa da en azında kısa dönem askerlik yapıyor (5.5 ay). MYO okulu mezunu 15 ay yapıyor! Askerden tam 11 ay önce geldim de :)

Mükemmeli oluşturan ayrıntılardır.
acoskan

21 Temmuz 2006; 22:49:36 

quote:

Orjinalden alıntı: hsk tekno

slm.sayın üstadlar 2 yıllık myo okumamı tavsizye edermisiniz.bana bi faydası olurmu.sorduğum kişiler çoğu sadece en azından elinde bi 2 yıllık bi üni. diploması olsunlar diyor.meslek konusunda ise sana hiç bir faydası olmaz diyorlar.ikilemde kaldım.ailemde çok baskı yapıyor illa okuyacaksın diye.ne yapmamı tavsiye edermisiniz.ben şu an ankarada ikamet ediyorum.ankara içinde bi myo mu tavsiye edersiniz yoksa başka bi ildemi okumalıyım.bir de 2 yıllıklarda tavsiye edeceğiniz bi okul var mı?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

saygılar...

Sevgili arkadaşım,
Ben MYO'da derslere giriyorum. Hiçbir şey öğrenmediğin bilgisi yanlış. MYO'nda okuyan öğrenciler genelde serserilik yapmaya fazlaca meyilli oluyorlar, zaman zaman hocanın da işine geldiği için dersler tam yapılmıyor, ancak öğrenmek isteyen öğrenci kesinlikle çok şey öğrenir. 4 yıllık okul diploması bile işe yaraamzken 2 yıllık okulun diploması ancak kalifiye eleman olursan iş yapar.
Ali

syildiz

21 Temmuz 2006; 23:38:37 

ben elektronik müh. okuyorum. Çevremde meslek lisesi mezunu 10 civarı kişi var hepsi yüksek okul okuyup sonrasında dikey geçiş yapmış insanlar.Yani 1 sene sonra müh. olcaklar ve çokta başarılılar.eger bişiler yapmak istiosan yaparsın.

***alper***

22 Temmuz 2006; 20:26:04 

quote:

Orjinalden alıntı: syildiz

ben elektronik müh. okuyorum. Çevremde meslek lisesi mezunu 10 civarı kişi var hepsi yüksek okul okuyup sonrasında dikey geçiş yapmış insanlar.Yani 1 sene sonra müh. olcaklar ve çokta başarılılar.eger bişiler yapmak istiosan yaparsın.

+1

acoskan

22 Temmuz 2006; 20:54:48 

quote:

Orjinalden alıntı: syildiz

Evet bu mümkün ancak her sınıftan 1 en çok 2 kişi dikey geçiş yapabiliyor. Çünkü fakültelerin bölümlerinde genelde kontenjan bu kadar açılıyor. Özellikle birinci sınıflardan kime sorsam dikey geçiş yapmaya geldim diyor. Söylemek istediğim dikey geçişe fazla bel bağlamak lazım. Bir de arkadaşlarımdan biri iskenderun iklimlendirme soğutma MYO'nu bitirdi. Şimdi güney sahillerindeki otellerin klimalarına bakıyor, walla benden çok kazanıyor hem de her an tatilde gibi :) Okulun 4 yıllık olması o kadar da önemli değil...
Ali

eren1984

23 Temmuz 2006; 13:59:17 

iki yıllık okl okunacaksa kampüste eğitim veren bir üniversite tercih edilmeli yani akşamları liselerde lise öğretmenleriyle yapılan eğitimden kaçınılmalıdır bnm bi arkadaşım sırf kampüste okuyabilmek için izmire gitmişti.

http://www.youtube.com/watch?v=k1uiKIsiHoE
mahruti

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2006; 14:25:16 

2 yillık myo ya genellise ogrencileri tercih edebiliyor mu lutfen cvp yazın

TIKLA
acoskan

23 Temmuz 2006; 21:27:47 

quote:

Orjinalden alıntı: mahruti

2 yillık myo ya genellise ogrencileri tercih edebiliyor mu lutfen cvp yazın

Evet tercih edebiliyorsunuz ancak geçen yıl meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan veriyorlardı, bu da onların önünüze geçmesine neden oluyorudu. Bu yılki durumu bilmiyorum, aslında kimse bilmiyor, bir soruşturayım tekrar yazarım
Ali

metuman

24 Temmuz 2006; 0:03:27 

arkdaşım eğer okul puanın yüksekse odtü ye gelebilirsin ama baştan uyarmadı deme diğer 2 yıllıklara oranla çok daha ağır bir eğitimi var.

YOKUŞTA AKMAYAN TER İNİŞTE GÖZYAŞI OLUR.

METUMAN
hsk tekno

28 Temmuz 2006; 14:12:05 

hangi myo yu yada hangi ildeki myo ları önerirsiniz

saygılar

volpii

31 Temmuz 2006; 9:34:13 

arkadaşlar ben bilgisayar sistemleri öğretmenliği okuyorum. meslek lisesi bilgisayar çıkışlıyım. fakultede %90 normal lise çıkışlı. bu arkadaşların büyük çoğunluğu hiç bişey bilmeden (abartmıyorum) mezun oluyorlar. onlarada suç atmak doğru değil doğru düzenlenmemiş ders programları, yetersiz labratuarlar tumden işi çığrından çıkarıyor. kanımca elektrik,elektronik,otomotiv gibi bölümlerde üniversite okuyacak arkadaşların meslek lisesi görmüş olmaları buyuk faydalarınadır. inanın odtü mezunu kondansatör diyot neye benzer gosteremeyen adamlarla tanıştım (projelerine yardım ettim) .

arkadasım ondan üni.lerin iyisi kötüsü kalmamış hiç birine gidip 4 yıl öldürmeye değmez aslında ama ne yapacan umut işte belki iş buluruz....

public static void main(String Args)
eren1984

31 Temmuz 2006; 11:28:40 

quote:

orjinalinden alıntı:hsk tekno
hangi myo yu yada hangi ildeki myo ları önerirsiniz

saygılar

Arkadaşım öncelikle okuyacağın okulun kampüs içinde eğitim veren bir okul olmasına dikkat et.Eğer meslek lisesi çıkışlı değilsen ankara ve istanbulda özeller dışında bir myo ya yerleştirilmen mümkün değil dün tercih rehberini inceledim sanırım sende şu anada tercih dönemindesin ve elinde o rehberden var.o rehberi incelediğin zaman göreceksinki ankaradaki myo ları hep meslek liseli çıkışlılar kapamış.Bunu geçen sene oraya yerleşenin puanından anlayabilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=k1uiKIsiHoE
Korel

31 Temmuz 2006; 11:29:59 

quote:

Orjinalden alıntı: volpii

arkadaşlar ben bilgisayar sistemleri öğretmenliği okuyorum. meslek lisesi bilgisayar çıkışlıyım. fakultede %90 normal lise çıkışlı. bu arkadaşların büyük çoğunluğu hiç bişey bilmeden (abartmıyorum) mezun oluyorlar. onlarada suç atmak doğru değil doğru düzenlenmemiş ders programları, yetersiz labratuarlar tumden işi çığrından çıkarıyor. kanımca elektrik,elektronik,otomotiv gibi bölümlerde üniversite okuyacak arkadaşların meslek lisesi görmüş olmaları buyuk faydalarınadır. inanın odtü mezunu kondansatör diyot neye benzer gosteremeyen adamlarla tanıştım (projelerine yardım ettim) .

arkadasım ondan üni.lerin iyisi kötüsü kalmamış hiç birine gidip 4 yıl öldürmeye değmez aslında ama ne yapacan umut işte belki iş buluruz....

volpii kesinlikle haklısın.Dediğin gibi bende teorisi mükemmel fakat pratiği 0 olan çok mühendisle tanıştım.Hatta bu tür öğrenciler üzerinden geçimini sağlayan arkadaşlarım bile var.Onların projelerini yaparak fln ciddi paralar kazanıyorlar.

Nobody is perfect.So,I'm Nobody.
Korel

31 Temmuz 2006; 11:39:52