Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 2 yıllık myo

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Cevap: 2 yıllık myo Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kaantuan

3 Şubat 2007; 12:23:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler İstanbuldaki myö ler(2yıllık) kaç puanla alırlar sınawsız qeçiş yapıcam ama okul puanı ile qiricem tahminen ???? smdıden tesekkur ederım..

seyayus

5 Şubat 2007; 0:50:45 

quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

bir kişi önce hedefini belirler, sağına soluna yedek hedefler koymaz. iki yıllıkta olsa amacın o bölümle ilgili ise başarın yüksek olur. Bizim zamanımızda ( ben 1984-1985 lise mezunuyum ) üniversite imtihanlarına 400.000 kişi girecekmişte 80.000 kişi alınacakmışta biz nasıl gircez derdik. Ama hedefini belirleyen ( benim gibi ) çoğu arkadaşlarımız şimdi hayatın değişik dallarında güzel hayatları var. kimi sanat okulu motor bölümüne gideceğim ve teknisyen astsu.ay olacağım dedi ve şimdi oldu. Kimi benim gibi ( yaptığım işi söylemiyorum ) bazı bayan arkadaşlarımız vardı kimi ingilizce öğretmeni olacağım, anaokulu öğretmeni olacağım dediler ve oldular. Hedef belirleyip sapan yok. Myo ları bundan 5-10 sene sonra çok popüler olacak bunu söyleyeyim.1980 li yıllarda çok popülerdi. Hükümetin bazı politikaları bu duruma düşürdü. bence bundan sonra yine popüler olacak. kendini geliştir. hedefini belirle ve tahtına otur. Okul bile bitirmeden radyo tv tamirat dükkanı açan esnaflar var hepsinin arabaları evleri olmuş moralini yüksek tut. saygılar

katılıyorum yani olay senin 2 yıllık okuyup okumamanda değil demek istediğimiz ne yaparsan yap kafana koyduğun mesleği yapmanda yani çalışmakta... bunlar iyi düşün tart başarı kendiliğinden gelir sonra merak etme ...

çalışmak gerekiyor arkadaşlar . Her daim gücünün yettiği yere kadar çalışmak . Ülkeye yararlı birer vatandaş olmak gerekiyor
r11_flash

5 Şubat 2007; 13:53:43 

Tüm elemanların mühendis olduğu bir fabrikayı düşünün veya Tüm elemanlarının General olduğu bir orduyu düşünün Başarılı olma şansı nedir.
İşletmeler özellikle bundan sonraki dönemlerde özellikle avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde Meslek yüksekokulu mezununu tercih edecektir ve bir servis açmak istediğinizde gene meslek yüksekokulu diploması gerekecektir.
Örneğin aşağıdaki dersler ve içerikleri bilgisayar programı için verilmiştir.
Bu derslerin hakkıyla anlatıldığı ve öğrencilerinde bunları hakkıyla öğrendiğini varsayarsak boşuna harcanmış ne yıl ne emek olur AMA yeterki gerçekten HAKKINI vermek kaydıyla.

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ
DERS İÇERİKLERİ

Assessment: Midterm examination 40% , final examination %60

BİRİNCİ YARIYIL

6301 141 TÜRK DİLİ-I
Dil nedir? Türk dilinin dünya dilleri arasındaki önemi ve yeri, Kültür nedir? Dil-Kültür münasebetleri, Türkçe sesler, özellikleri ve sınıflandırılması, Hece bilgisi,

6301 151 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ
İnkılap ve benzeri kavramlar, Türk İnkılabına yol açan nedenler , Atatürk’ün inkılap anlayışı, I.Dünya Savaşının sonuçları, Kurtuluş Savaşı, Osmanlı Mebuslar Meclisinin toplantısı, Misak-ı Milli, T.B.M.M’nin toplantısı,

6301 121 BEDEN EĞİTİMİ
Beden Eğitimi ve Sporun Amacı, Elit Spor ve Herkes İçin Spor, Organizmanın Spora, hazırlanması, Sağlık ve Antrenman, Özel Branş Teorisi ve Protipi

6301 123 GÜZEL SANATLAR
Çizim araçları, Kara kalem çalışmaları, Sulu boya çalışmaları, Yağlı boya çalışmaları

6301 131 YABANCI DİL I
Speaking, listening, writing, readind comprehension

6301 101 MATEMATİK- I
Sayılar ve Üsler, Oran-Orantı, Denklemler, Matriksler ve Determinantlar, Trigonometri, Phasor (Dönen vektör) cebiri, Fonksiyonlar ve Grafikler, Kompleks sayılar.

6301 105 TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
Kuvvet, İş, Oranlar, Momentum, Direnç, Güç, Potansiyel ve Kinetik Enerji, Enerji dönüştürücüleri, Titreşimler ve dalgalar

6301 103 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ
Problem çözümü ilke ve evreleri ,algoritma ve akış şemaları, programlama, değişkenler, kontrol deyimleri ve döngüler, diziler , alt programlar, grafik.

6301 107 OFİS KULLANIMI
Kelime işlem Programı, sunu programı, çalışma tablosu hazırlama, veri tabanı programının kullanılması
Ofis programların kullanımını öğrenmek ve kullanıcıların makro kullanarak çalışma tablosu hazırlama
Ofis programları arasında veri uygulamalarını sağlamaktır.Programlar arasındaki veri aktarımını ,sunu programlarını kullanabilmesi

6301 109 TEMEL ELEKTRONİK
Temel elektrik ve elektronik prensipler, yarıiletkenler ve devre elemanları, temel analog elektronik devreleri,çalışma prensipleri ve analizleri, temel sayısal elektronik devreleri, çalışma prensipleri ve analizleri

İKİNCİ YARIYIL

6301 242 TÜRK DİLİ II
Şekil bakımından Türkçe kelimeler, kökler, ekler ve çeşitleri, Zarflar ve edatların Türkçe’de kullanılış şekilleri, Kompozisyonla ilgili temel bilgiler, kompozisyon yazmada uyulacak plan, Kompozisyonda anlatım şekilleri ve uygulaması

6301 252 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I
Kurtuluş savaşı, Milli ordunun kuruluşu, Muharebeler, Ermeni sorunu , Mudanya ateşkes antlaşması, Atatürk inkılabı ve hedefleri, Atatürk’ün dış siyaseti

6301 220 BEDEN EĞİTİMİ-II
Beden Eğitimi ve Sporun Amacı, Elit Spor ve Herkes İçin Spor, Organizmanın Spora, hazırlanması, Sağlık ve Antrenman, Özel Branş Teorisi ve Protipi

6301 123 GÜZEL SANATLAR
Çizim araçları, Kara kalem çalışmaları, Sulu boya çalışmaları, Yağlı boya çalışmaları

6301 232 YABANCI DİL II
Speaking, listening, writing, reading comprehension

6301 202 MATEMATİK-II
Logaritma, Türev ve Diferansiyel, Integral.

6301 204 VERİ YAPILARI VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Kullanıcı tanımlı tipler, dosyalar, işaretçiler, öz yineleme , sıralama , arama, kütüphaneler, kesmeler, port kullanımı.Algoritmayla tasarlanan tasarım yerine getirme programlamaya algoritmayla ilk adımı atar akış diyagramlarıyla problemlerin bu teknikle çözülür ve blok yapılı veri, seçim yapıları oluşturulur verilerin yapıları

6301 206 BİLGİSAYAR DONANIMI
Bilgisayar mimarisi ve işleyişi, sistem ünitesi ve birimleri, giriş-çıkış birimleri ve ara birimler, bilgisayar sistemlerinin montajı, bakım onarımı ve arızaları

6301 208 GRAFİK ve ANİMASYON
Resimleri, çizimler ve düzenlemeleri hazırlamak, parıltının olduğu canlandırma ve düzenlemeyi hazırlamayı yapar , ve animasyon hazırlama ve düzenleme çalışmaları

6301 210 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ I
Yapısal sorgulama diline giriş, basit SQL cümleleri, veri tanımlama dili operatörlerin olduğu ilişkisel veritabanı, ilişkiler olduğu form, işlem kodlar

ÜÇÜNCÜ YARIYIL

6301 301 GÖRSEL PROGRAMLAMA I
Kurulum programlama ortamları, temel bileşenler ve tasarım aşaması, bileşen özellikleri ve olaylar, değişkenler, kontrol deyimleri ve döngüler, nesne yönelimli programlama

6301 303 INTERNET PROGRAMCILIĞI I
Temel internet kavramları, web tasarımına giriş, HTML, script kullanım, tasarım ve planlama, HTML editörleri.

6301 305 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ II
SQL programlama arayüz form hazırlama, rapor hazırlama

6301 309 İŞLETİM SİSTEMLERİ
Dosya ve dizin işlemleri, yönetim sistemi, İnternet araçları, kurulum ve ayarlar, bilgisayar ağ sistemleri, bilgisayar ağlarına giriş, bilgisayar ağlarında kullanılan kablolar, ağ donanım elemanları, ağ protokolleri

6301 311 BİLGİSAYAR AĞLARI
Bilgi iletişiminde seviyelerin protokol kavramı, -ISO modeline giriş, -Ağ topolojileri, -Güvenilirlik ve geçikme, -Bilgi iletişimin temelleri, -Veri bağlantı seviyeleri ve bant protokoller, -LAN, MAN ve WAN topolojilerinin uygulamaları, -İnternet mimarisi.

DÖRDÜNCÜ YARIYIL

6301 404 GÖRSEL PROGRAMLAMA II
Bileşenlerin ileri düzey kullanımı, veri tabanı uygulamaları, İnternet uygulamaları

6301 303 INTERNET PROGRAMCILIĞI II
Dinamik web sayfaları ve CGI dilleri, sunucu ayarları, HTML form tagları ve scriptleri, CGI dili kullanımı, veri tabanı kullanımı, web sitesi ve CGI güvenliği

6301 402 SİSTEM ANALİZİ ve TASARIMI
Ön çalışma ve konu seçimi, çözüm önerileri ve işlem basamaklarının tespiti, çıktıları planlama , derleyip düzenleme, laboratuar çalışmaları, sunu ve değerlendirme.

6301 408 MICROBİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ve ASSEMBLER
Mikroişlemcilerin genel yapısı ve işleyişi , mikroişlemci giriş/çıkış birimleri ve işleyişi, adresleme yapısı ve kullanımı, Assembler programlama

6301 422 DELPHI PROGRAMLAMA II
Bileşenlerin ileri düzeyde kullanımı, veri tabanı uygulamaları, İnternet uygulamaları, bileşen oluşturma ve yeni bileşenler türetme

6330 410 KALİTE GÜVENCE ve STANDARTLARI
İşletme ve yönetimin temel kavramları, amaçları ve çevre ile ilişkileri, işletmelerin sınıflandırılması, işletmenin kuruluş çalışmaları, büyüklüğü ve kapasitesi , işletme fonksiyonları, organizasyonların işleyişi

6301 424 C++ PROGRAMLAMA
Temel kavramlar, yapısal deyimler ve komutlar, döngü, dallanma, ve dizi yapıları, standart ve kullanıcının hazırladığı fonksiyonlar,.

6301 GİRİŞİMCİLİK
Girişimcilik kavramı ve ortaya çıkışı, küçük işletme çeşitleri, küçük işletmelerin kuruluş süreleri, küçük işletmelerde yönetim, üretim , pazarlama ve finansman , küçük işletmelerin sorunları ve çözüm yolları

kaantuan

5 Şubat 2007; 19:08:02 

r11_flash nerde okuyorsun okulun ismi ne kac puanla qırdın ??

dergul

6 Şubat 2007; 1:27:32 

elektrik bölümü açısında söyleyebilirimki aşağıdaki adresten öğrenebileceğiniz gibi, m.y.o. mezunlarının yekileri, teknik ve meslek lisesinden mezun olaranlarınkinden daha fazladır. bu yüzden atelye şefliği veya başka bir üst mevkiye girişte myo diplomasını tercih ediyorlar. iş ilanlarına bakarsanızda myo mezunları tercih nedenidir. ama bu söylediklerim m.y.o.'na diploma değilde öğrenme amaçlı girerseniz geçerlidir. bir diplomam olsun bu bana yeter diye düşünüyorsanız m.y.o.'u zaman kaybıdır.

http://www.etoist.org.tr/yonetmelikler.asp

kaantuan

6 Şubat 2007; 20:37:31 

derqul dediğin doğru örenmek ıcn qıdıceksn +bende orenmek ıcn qıdıcem pc boluyum anad.meslek orencsym sınawsız qecs yapıcam bakalım alacaklarmı alırlarsa okucas=))ort.puanımda fazla yuksek deıl:D snce ne olur

r11_flash

8 Şubat 2007; 10:35:53 

Ben öğrenci değilim Ama YÜKSEKOKULLARLA İLGİLİ sorabileceğiniz soruların çoğuna cevap verebilecek durum ve pozisyondayım.
Öğrenci sayıları puanları ve kontejanlarla ilgili bilgileri osym nin sayfasından alabilirsiniz

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAC8287D72AD903BE733DA067126C4D8F
tartaros

16 Temmuz 2007; 10:45:17 

ArTık Ara Elamanlara Mühendislerden Daha Çok İhtiyaç Var Yer Gök Mühendis Oldu. Ben Meslek Lisesi Çıkışlı Fln Deilim Ama 2 senelik de iş olangı olmıcak die yazmamak saçmalık gelio.kendini geliştirip araştırmazsan istersen en ii mühnedislgi oku aç kalırsın

jemali

17 Temmuz 2007; 16:19:39 

Bende S.Ü.M.Y.O Elektrik Bölümüne gittim, mesleki eğitime önem vermiyorlar.
Hep hesap kitap başka bir şey yok!

BİLİMİN "KEŞFETMEK VE EĞLENMEK" OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ....(einstein)
miroglu_1905

20 Temmuz 2007; 0:39:45 

ya arkadaslar bilgi verirseniz sevinirim istanbulda 2 yillik myo lari hangileri isimleri ile birlikte bilginiz varsa paylasirmisiniz lutfen bide bu myo lar meslek lisesi mezunu olunca diploma notuna falan bakiolar mi cok onemi var mi dip. notunun istanbulda girmek icin myo larr ????

miroglu_1905

20 Temmuz 2007; 0:42:17 

bu arada bolum elektrik

MuLTeC III

20 Temmuz 2007; 2:02:04 

Yazılanların hepsini okuyamadım.Ben, geçen sene düzce üniversitesine bağlanan önceden izzet baysala bağlı düzce meslek yüksek okulu 3. sınıf öğrencisiyim.Bizim okul yüksek okullar arasında oldukça zor.En az mezun verenler kategorisinde ilk 3, ilk 5'e girer her sene Fakülteye geçmek için dgs sınavları öss sınavından kolay olduğu muktedir ama herkesin bu konuda bilip bilmeden söylediği gibi çokta kolay değil.Herkes kazanamıyor doğal olarak.Öss'den farkı daha kolay olması,öss ile kıyaslamassak biraz zor biraz kolay.Yüksek okul lise mezunu olmaktan iyidir.Kalifiye eleman olmak ayrı vasıfsız eleman olmak ayrı.Önemli olan okulda ne öğrendiğin mezun olduğunda bir işe girip ben biliyorum diyecek cesareti bulamıyorsan okuduğun seneler boşa gitmiştir,başka bir şey değil.Okurken hep bir şeyi göz ardı ediyoruz tembellik yapıyoruz ama gördüğümüz derslerde bilgi veriliyor.Para kazanmakta bilgiden geçiyor.Fakülte okumak hemen hemen her yüksek okul öğrencisini içinde uktedir.Mühendis veya öğretmen olarak hayat atılmak tabi ki teknikerlikten daha rahat iş hayatı ve hayat standartı sunar.Okulları tercih ederken de neye göre ettiğin çok önemli.Evden uzaklaşayım,üniversite ortamını yaşayayım, afedersin kız ortamı falan diye sakın gitme yüksek okulların ortamı ve yeri hayallerini suya düşürür.Bunlar boş işler okulu yarıda bırakıp evine dönersin Hayat senin karar verirken senelerini boşa harcama,benim gibi iş işten geçtikten sonra kafanı duvarlara da vursan iş işten geçmiştir artık.Okuya bildikçe oku.Kesinlikle lisede eğitim vermeyen ve kampüs içinde olan okulları seçmeye dikkat et.Önemli olan senin ne bildiğin yüksek okul mezunları bir yerden sonra bilgi birikimi olarak mühendisi de geçebiliyor.Her şey insan da bitiyor.Ama iş hayatına fakülte mezunu olarak atılmanı isterim.Staj yapıyorum ve teknisyen ve tekniker emir altında çalışırken mühendis emir veren oluyor ve mutlaka her konuda maaş olsun çalışma ortamı olsun ayrıcalıklı oluyor.Sonuçta hayatını bitirdiğin okula göre yaşayacağın istisnalar dışında kaide.Alalh yardıncın olsun.İnşallah Allah hakkında hayırlısını diler.

BYE BYE TÜRKÇE.
niko_jr
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 5 günü kaldı.

20 Temmuz 2007; 2:25:19 

ben elektronik mühüm. Ama okulda öğrendiklerim iş hayatında hiç işime yaramadı. Zaten elektronik öldü türkiye de. Varsa yoksa bilgisayar.
Şimdi şöyle bişi var, bir üniversite bitirmek lazım eğer şansın varsa. 4 yıllık veya 2 yıllık. Sana mesleki olarak bir katkısı olmaya bilir ama etikettir. türk milleti etiket ve ünvan meraklısı olduğu için bunlara önem vermek lazım.
charismaconqueror

23 Temmuz 2007; 17:46:02 

bence oku ordan da başarılı olursan gecersin 4 yıllık 2 yıllık iidir en azından lise mezunundan seviyesi aynı değil az bilgin olsada liseden üst seviyedesin unutma

charismaconqueror

25 Temmuz 2007; 2:38:51 

Arkadaslar 2 yıllık myo yha gidionuz ama bişi öğrnemeden menzun olmaın nedeni ise su artık hayat sartları zorlastı lise menzunu adam bile 2yıllık 4yıllık menzun adamdan daha ii işler yapabilioo mesela benim bi tanıdık var adam bilmediği halt yog ooo yüzden myo nun faydası sen ne yapıcaksın adam gib calıscaksın mesleğini eline alıcaksın bu benim mesleğim diceksin ooo zaman biraz da şansın yaver gidicek thabi cokda bilgi lazım cok bilgili olan adamı havada karada ve mezarda dahi kaparlar bunu unutmaın myo nun faydası yog lise menzunu olmusun git ustanın yanına biraz mesleğin konusunda piş vede sonra kendine güvenin gelsin arkadaşlar bunu daha fazla ayrntısı varsa bana acıklasın cevabları bekliorum simdiden tesekkürler yanlısım dienler icinse canları sağolsun

dergul

25 Temmuz 2007; 3:45:31 

en sinir olduğum sözlerden biriside bir şeyler öğrenmeden mezun olduktur. liseden veya diğer okullardan mezun olan çoğu öğrenci bunu söylemiştir.(bende dahil olmak üüzere.) bu yargıya kapılmamızın nedeni ise okuldan mezun olur olmaz tüm kapıların bize açılması gerektiğini düşünmemiz. bu olmayınca hemen aklımıza okulda öğrendiklerimizle, piyasanın aynı olmadığı sonucu geliyor. asıl gerçekse okuldan yeni mezun olan bir öğrencinin piyasadan yetişme birisinden tek eksiğiys iş deneyimidir. yoksa okulda piyasada öğreneceğiniz bilgilerin çoğunu öğreniyorsunuz. geri kalanlar ise bu bilgileri nasıl kullanmanız gerektiğidir. bunuda çalışma hayatınızın ilk 2-3 senesinde öğreneceksiniz.

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat