Şimdi Ara

AnTuTu'ya göre benchmark manipülasyonu Asya'da vahim boyutlarda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • AnTuTu'ya göre benchmark manipülasyonu Asya'da vahim boyutlarda





    Samsung'un Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 modellerinde yaptığı benchmark manipülasyonu bir anda teknoloji gündemine bomba gibi düşmüştü. Ancak sadece Samsung değil, diğer pek çok Android cihaz üreticisinin de manipülasyon yaptığı dile getirilirken aslında olayın boyutlarının sanılandan daha büyük olduğu anlaşıldı.




    X Benchmark adlı yeni bir test uygulamasını lanse eden AnTuTu, benchmark manipülasyonu tekniğinin aslında yasal olduğunu ancak tüketiciyi yanıltma konusunda asla taviz verilecek bir durum olmadığını dile getirdi. 




    AnTuTu'nun açıklamasına göre benchmark manipülasyonu Asya ülkelerinde daha vahim bir hale gelmiş durumda. Skorların oynanmasından ziyade markasız Çinli tabletlerin donanım değerlerini olduğundan farklı gösterme çabası içerisinde olduğu ifade ediliyor. Örneğin olduğundan daha yüksek gösterilen RAM değeri veya işlemci hızları, ülkede iPad gibi önemli rakipler karşısında tüketiciye de ilgi çekici geliyor. 




    AnTuTu test süreçlerinde tamamen tarafsız olduklarını ve yaşanan manipülasyon olaylarından dolayı üzgün olduklarını belirtirken, tüketicileri dikkat etmeleri konusunda da uyarıyor. 

     

     








  • Çift sim kartlı, tv'li, bluetooth'lu, fm radyolu, gps ve wifi'lı, içinde angry birds yüklü akıllı tabletler, İpad'e rakip mi olmuş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gfbekir

    Çift sim kartlı, tvli, bluetoothlu, fm radyolu, gps ve wifilı, içinde angry birds yüklü akıllı tabletler, İpade rakip mi olmuş?


    Şaka gibi değil mi ? :D

  • Vah vah kıyamam çok mu üzülmüşler.
  • geçen hafta android'den ios'a geçiş haberi sonra da bu benchmark rezaleti.. çok üstüste geliyor android kullanıcılarına.

  • Aslında benchmark testlerinde yapılan bu oyun Android kullanıcılarının en önemli sıkıntısını ortaya koyuyor.

    Teste bakıyorsun, cihaz uçmuş gitmiş, mükemmel sonuçlar alıyor. Telefonu kullanmaya başlıyorsun yok rehber geç açılır, yok sayfa geçişlernde kasar. Eee hani işlemci güçlüydü ? iPhone'da böyle mi ? Telefon testlerde nasıl yüksek puan alıyorsa, son kullanıcı deneyiminde de aynısını veriyor.

    Android'li kullanıcılar kendilerini kandırılmış hissedebilir ancak üzülmesinler.Sadece bundan sonra Apple'a karşı eleştirirken, Samsung'u ya da HTC'yi kendi firmalarıymış gibi savunmasınlar.Bunların gözü sadece sizin paranızda unutmayın, gerçekleri isteyin.

  • Ne zaman şu programın adını görsem aklıma TATU grubu geliyor. Açıp şarkılarını dinleme ihtiyacı duyuyorum :(

  • Bundan sonra AnTuTu ya güven kalmaz. Kimsede kalkıp incelemelerde bu yazılımları kullanmasın.

  • android kullanıcısı olarak her gecen gun telefonumdan bıraz daha nefret etmeye devam edıyorum. bu haberlerde tuz biber oluyor.
  • Firmalar senin yazılımını kullanarak müşterilerini kandırıyor. Sen buna göz yumuyorsun? Sonra olay medyada patlayınca bunun yasal olduğunu savunuyorsun?.. Üstüne, önlem alacağına "tüketicileri dikkat etmeleri konusunda" uyarıyorsun?... Yuh artık!
  • Buna neden gerek duyuluyor anlamıyorum. Zira samsung, iphone vb. markalar en son ürettiği akıllı telefonun daha ilerisinde teknolojiye sahip değiiller mi? tabii ki öyleler. yani samsung şu anda 4 gb ram'e sahip bir telefon çıkartamaz mı? gayet tabii çıkarır. ancak her şeyin bir sırası var.

    önce bu gibi manipüalasyonlarla size telefonu aldırır. 6 ay sonra üstüne 1gb ram fazla koyup sizin karşınıza yeni bir telefon çıkarır. havalı bir model ismiyle çekilen videolarla sizin kanınıza girdi mi? tamamdır. telefonunzu satıp, üstüne para koyup aldığınız yeni telefonunuz hayırlı olsun.

    yani demem o ki böyle manipülasyonlara gerek yok. zaten şu andaki düzen gayet iyi işliyor.

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gfbekir

    Çift sim kartlı, tv'li, bluetooth'lu, fm radyolu, gps ve wifi'lı, içinde angry birds yüklü akıllı tabletler, İpad'e rakip mi olmuş?

    Ülkemizde bile bu kafada insanlar var malesef, bir ara tv'lerde "android işlemcili"(işletim sistemli değil) tablet 1000 tl yerine sadece 280 lira diye satmıyorlarmıydı.
    400-500tl altı tabletler teknoloji çöplerinden başka birşey değil. Ki Ipad'in rakibi ancak wp ve rt sürümleri tek yapıya büründükten sonra windows tabletler olacaktır, sanal makine üzerindeki android değil. Android'de olmuyor arkadaş
    yıllardır android kullandım, s800 de koysan s1800 de koysan bir ios cihazı akıcılığı, stabilitesi ve hızına erişemiyor. Sadece sentetik testleri manipule ede ede bilinçsiz kullanıcıları tav ediyorlar vaov donanım var bunda diye.
    Son kullanıcı cihazı eline alınca o hızı hissedebiliyor mu ? Hayır. Android telefonlarda sorun donanım değil, o donanımı adam akıllı kullanamayan android'in ta kendisi ve tek bir modele bile 10 farklı versiyon üreten android üreticileridir.
    Developer'a verilen destek bir işletim sisteminin elini güçlendirir, tek bir s4 modelinin bile 10 farklı versiyonu varsa uygulama geliştiricilerin işlerini zora sokmaktan başka birşey değildir.
    Bir oyun indirmek istiyorsun "bu uygulama cihazınızla uyumlu değil". Sonra cihazı rootluyorsun gpu'yu farklı gösteren(adreno, mali, tegra vs.) ekstra yazılımlar kuruyorsun ki başka cihazı simule edip uyumlu hale sokabilesin.
    Ondan hariç dünyanın rom'unu denedim birinde radyo çalışmaz, birinde kamera max çözünürlüğü düşük gösterir, birinde wifi sinyali bozulur vs. vs. Ki ben neden rom denemek zorundayım ki son kullanıcı olarak ? Firmanın kendisi bana neden cihazı en verimli haliyle vermiyor ?
    İşte bu karmaşalardan dolayı apple ürünleri ne kadar tek düze gelse de android cihazlarımı(telefon/tablet) ios cihazlarla değiştirdim. Cihazları kullanırken kafam rahat en azından, otobüste çalan telefonu cevaplarken cihaz kitlenecek mi diye düşünmüyorum artık.
    (Evet orjinal resmi samsung türkiye rootsuz romuyla s2'de zırt pırt yaşanan bir sorun)




  • Toplama cihazla anca bu kadari oluyor idare ediverin canim..

  • teste bakılarak değil mümkünse bir mağazaya giderek incelenerek alınır cihaz.
  • Plastikte hile yapmasınlar yeterŞaka bir yana çoğu lkişi telefon çok güçlü yea ayfondan iyi bu diye alıyor türkiyede tabi fiyatıda uygun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • antutu ios ye optimize edilmiş yazılım yazarsa tabiki android telefonlar manipüle edecekler. antutu önce programını adroid ede adam gibi optize etsin bakalım.
  • Meeh.. Benchmarkla telefon alıyorsanız mustehaktır. 21.000 değilde 22.000' ise mi daha iyidir? Bu bizim 1 Ghz telefonu 1.1'e OC yapanlarla aynı. Ne kadar katacak o 0.1 Ghz. Telefon bir bütün olarak değerlendirilip alınmalı. İlla ben performans hastasıyım puan için ölürüm diyorsanız (ki bizim milletin insanı böyle, çok gördüm puan alacam diye ... yırtan), güvenilir bir yerin incelemesini bekleyin. Ama en önemlisi alın bir kullanıp deneyin.

    Ayrıca android de o 20000 skorlar falan hikaye. Firma arayüzleri bitiyor işi, olay çekirdek sayısı değil. Yağ gibi kullanmak istiyorum diyorsanız Nexus alacaksın. Tescilli Google telefonu.

  • Bu biraz da inceleme sitelerinin suçu, bi tane Antutu diye bişi çıkmış, herkes ona mahkum, başka hiçbişi yok sanki telefon performansını gösteren. Nasıl ekran kartı testlerinde sentetik tesler yanında gerçek oyun performansları da dikkate alınıyor, cep telefonu incelemelerinde de benzer gerçek test sonuçları görmek istiyoruz. Herkesin dediği gibi koy testine rehberin açılış süresini, koy 3-4 tane oyun performansını, yoksa bana ne bilmem nereden kaç puan almış.
  • Testleri takmadığım için benim pekte umrumda değil.. Ama tüketicinin bu şekilde yanıltılmaya çalışılması çok kötü...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: gfbekir Çift sim kartlı, tvli, bluetoothlu, fm radyolu, gps ve wifilı, içinde angry birds yüklü akıllı tabletler, İpade rakip mi olmuş?
    Ülkemizde bile bu kafada insanlar var malesef, bir ara tvlerde android işlemcili(işletim sistemli değil) tablet 1000 tl yerine sadece 280 lira diye satmıyorlarmıydı. 400-500tl altı tabletler teknoloji çöplerinden başka birşey değil. Ki Ipadin rakibi ancak wp ve rt sürümleri tek yapıya büründükten sonra windows tabletler olacaktır, sanal makine üzerindeki android değil. Androidde olmuyor arkadaş yıllardır android kullandım, s800 de koysan s1800 de koysan bir ios cihazı akıcılığı, stabilitesi ve hızına erişemiyor. Sadece sentetik testleri manipule ede ede bilinçsiz kullanıcıları tav ediyorlar vaov donanım var bunda diye. Son kullanıcı cihazı eline alınca o hızı hissedebiliyor mu ? Hayır. Android telefonlarda sorun donanım değil, o donanımı adam akıllı kullanamayan androidin ta kendisi ve tek bir modele bile 10 farklı versiyon üreten android üreticileridir. Developera verilen destek bir işletim sisteminin elini güçlendirir, tek bir s4 modelinin bile 10 farklı versiyonu varsa uygulama geliştiricilerin işlerini zora sokmaktan başka birşey değildir. Bir oyun indirmek istiyorsun bu uygulama cihazınızla uyumlu değil. Sonra cihazı rootluyorsun gpuyu farklı gösteren(adreno, mali, tegra vs.) ekstra yazılımlar kuruyorsun ki başka cihazı simule edip uyumlu hale sokabilesin. Ondan hariç dünyanın romunu denedim birinde radyo çalışmaz, birinde kamera max çözünürlüğü düşük gösterir, birinde wifi sinyali bozulur vs. vs. Ki ben neden rom denemek zorundayım ki son kullanıcı olarak ? Firmanın kendisi bana neden cihazı en verimli haliyle vermiyor ? İşte bu karmaşalardan dolayı apple ürünleri ne kadar tek düze gelse de android cihazlarımı(telefon/tablet) ios cihazlarla değiştirdim. Cihazları kullanırken kafam rahat en azından, otobüste çalan telefonu cevaplarken cihaz kitlenecek mi diye düşünmüyorum artık. (Evet orjinal resmi samsung türkiye rootsuz romuyla s2de zırt pırt yaşanan bir sorun)


    senin saf android diye bişeyden haberin yok heralde gidip iki kurcalayip bu telefon akici deil dersen ben gülerim.Bende s4 var rehber dokunur dokunmaz açiliyor nerdeysi ios 7 rezaletini bilmiyorsun sen sanirim.İos 6 dönüşü resmi olarakta kapatarak apple kullanicilari soğuttu.Arti olarak samsung birçok özellik eklediği için sorun yaratiyo olabilir ama onlarida devre dişi birakirsan hiç kasma olmadan telefonu kullanirsin.Ayrica iosun çokme orani androidden daha fazla.Akrabanin iphone 4s vardi ios 7 yüklenirken dondu 3. seferde yüklendi ama ben s4 e en az 10 farkli ülke romu denedim banamisin demedi yani iş uzmanliktan.Basitlikten hoşlaniyosan gidip iphone alirsin biter ama burda bilgisizlikten millete laf atmak ne kadar kolat





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.