Şimdi Ara

Analiz : Galaxy Note 3 maliyeti 232$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Analiz : Galaxy Note 3 maliyeti 232$





    Geçen ay sonunda dünya çapında satışa sunulan Samsung Galaxy Note 3 modelinin üretim maliyeti de ortaya çıktı.




    Samsung genelde amiral gemi modellerinde yüzde 60 civarında bileşen üretimini kendisi yapıyor ve kalanları diğer üreticilerden tedarik ediyor. Ancak sözkonusu LTE versiyonlar olunca işlemci Qualcomm'dan geldiği için bu oran da epey düşüyor.




    Üretim maliyeti incelenen model Galaxy Note 3 LTE versiyonu. Bu versiyonda depolama belleği, ekran ve sistem belleği Samsung tarafından üretilmiş. Diğer tüm bileşenler farklı üreticilere ait.




    Galaxy Note 3 modelinin toplam üretim maliyeti 232.50$ olarak hesap edilmiş. Buna 13$'lık işçilik ve test ücreti de dahil. Bileşenler arasında en pahalı olanı her zaman ki gibi Super AMOLED ekran ve Gorilla Glass 3 cam panelden oluşan set. Bu setin maliyeti 61$. İkinci pahalı bileşen ise işlemci ve grafik birimini barındıran yongaseti. Bunun maliyeti de 49.50$.




    Maliyet hesaplamalarında Samsung'un Galaxy Note 3 modelinde yeni bir Wacom sayısallaştırıcısına yer verdiği görülmüş. Bu devre W9010 model numarasına sahip ve gelişmiş S Pen fonksiyonlarına destek sağlıyor. 




    32GB kapasiteli Galaxy Note 3 modelinin 600$ civarında satışa sunulduğu düşünüldüğünde Samsung'un hatırı sayılır bir kar elde ettiği görülüyor. Elbette bu kardan vergi, pazarlama ve raklam maliyetleri, Ar-Ge maliyetleri düşecek ve geri kalan miktar net kar olarak firmanın kasasına girecek. 

     

     

     







  • Bu site günde kaç kez çöküyor? Buna da bir istatistik gerek...

  • Anlayin artik yedigimiz kazigi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi buna ambalaj montaj sevkiyat reklam ar ge vs vs vs masrafları eklenmemiş fiyat bu

  • Aslında sırf bu açıdan bakmamak lazım. Telefonu geliştirmek için yapılan arge ücreti. Pazarlamaya marketinge harcanan ücret ve diğer çeşitli giderleri hesaplayıp bunu telefon başına düşecek şekilde indirdiğinizde gerçek ücreti çıkar. Böyle olmasaydı bu parçaları alıp birleştirebilen herkes telefon yapardı. Madem 223 lira herkes alsın evde birleştirsin. Yüksek fiyatı savunduğumdan değil ama maliyet haberleri çok saçma oluyor.

  • Yahu ne Ar-Ge'si? İşlemci ARM'den, ekran Sharp ya da başka bir firmadan, RAM vb bileşenler de kendi biriminden, e yazılım da Google'dan hazır geliyor. Bunları birleştirmek için milyonlarca $ Ar-Ge'ye ihtiyaç duyulmaz, yemesinler bizi. Al, elin adamı Ar-Ge'siz 230$'a S3'e rakip çıkarabiliyor, hesap ortada çünkü.
  • Artık bıktırdı şu tarz haberler. Kaç yıllık tecrübe, kaç yıllık araştırma var o ürünlerin altında. Parçalar bir araya gelince kendisi ayaklanıp satılacak hale gelmiyor.

    Bu tarz bi fıkra / kısa hikaye vardı ressamın biri yemeğin parasını orada çizdiği resimle ödemeye çalışıyordu. Hatırlayan varsa bi yazıversin mobildeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baslik neden 223 maliyet 232.5

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekrem71

    Bu versiyonda depolama belleği ve sistem belleği Samsung tarafından üretilmiş. Diğer tüm bileşenler farklı üreticilere ait.

    soru: super amoled ekranin ureten kim? samsung disinda bu hacimde oled uretebilcek baska bir firma varmi. olsa bile super amoled samsungun kendi gelistirdigi oled teknolojisi degilmi.
  • Maliyet haberinde bu kadar kizacak ne var arkadas, 500 e mal olmus telefon ne eklerseniz ekleyin 2200 e satilirmi, ben tesekkur ediyorum dhye her urun icin boyle baslik acilir umarim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LİVERPOOLYWNA -- 4 Ekim 2013; 9:44:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinli firmalar 70$ a telefon tablet satıyor, ekranı dışarıdan alıyor. Samsung 69$'a kendi ürettiği ekranı maletmiş. Buna pazarlamasından argesine kadar her türlü masraf dahil edilmiş, üstüne de biraz hayal eklenmiş. Arge vb diğer giderleri çıkarırsanız bu telefonun maliyeti taş çatlasın 20-30$dır samsung'a. arge, pazarlama işletme vb girersen de 150$'ı geçmez. Ayıp olmasın diye de 80$ da kendileri eklemişler satış fiyatını haklı çıkarmak için. İyi kötü biz de biliyoruz bu işleri, milleti keklemesinler. Ulan bizim firmalara kızıyorduk bunlar bizimkinden de yalancı. Herkes bir gülen adam maskesi takmış arka planda birbirini düdükleme yüz ifadesi var gerçekte
  • çok acayip bir sistem var ortada.50 dolara s800 maliyeti var panel desen 61 dolar.bunun yerine s400 koysa ve ekranı 720p yapsa mesela piyasaya bu şekilde çıkarsa telefonu 700 dolar yerine 400 dolara falan satacak ürününü ama maliyeti en iyi ihtimalle 50 dolar daha düşük olacak.

    işin özü note 3 maliyeti 223 dolarsa s3 mini maliyetide en az 100 dolardır.aradaki satış fiyatı farkına bakalım uçurum var.ne kadar üst seviye telefon o kadar kar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escapethelife

    Aslında sırf bu açıdan bakmamak lazım. Telefonu geliştirmek için yapılan arge ücreti. Pazarlamaya marketinge harcanan ücret ve diğer çeşitli giderleri hesaplayıp bunu telefon başına düşecek şekilde indirdiğinizde gerçek ücreti çıkar. Böyle olmasaydı bu parçaları alıp birleştirebilen herkes telefon yapardı. Madem 223 lira herkes alsın evde birleştirsin. Yüksek fiyatı savunduğumdan değil ama maliyet haberleri çok saçma oluyor.

    Çoğu arge yapan gelişmiş firmayı incelersen arge giderleri %3-6 arasıdır ki burada argeden bahsetmiyor, kesinlikle ve kesinlikle yalan. Hesap ortada bu fiyata mal etse batar firma. Ha her türlü reklam, pazarlma, işletme, patent, tazminat,arge, vb giderleri girdiyse bu rakama biraz yaklaşır(ki onları saymıyor haberde). Onda bile bu rakam elde edilen karları ve ciroları açıklamaz.




  • Yorumlar komedi resmen. Telefonun maliyeti 20-30 dolardır diyen bile olmuş. Evet 20-30 dolar eder telefon. Çipler için biraz silisyum lazım. Aynı şekilde kasa için plastik; ekran camı için biraz kum; batarya için biraz lityum gerekiyor... İsteyen herkes bu malzemeleri 20-30 dolara alıp evinde kendi telefonunu üretebilir(!)

    Tamam aşırı fiyatları savunmuyorum ama utanmasanız 1 dolar diyeceksiniz telefonun maliyetine, sanki şirketi siz yönetseniz 230 dolara mal ettiğiniz telefonu 250 dolara satacakmışsınız gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    quote:

    Orijinalden alıntı: escapethelife Aslında sırf bu açıdan bakmamak lazım. Telefonu geliştirmek için yapılan arge ücreti. Pazarlamaya marketinge harcanan ücret ve diğer çeşitli giderleri hesaplayıp bunu telefon başına düşecek şekilde indirdiğinizde gerçek ücreti çıkar. Böyle olmasaydı bu parçaları alıp birleştirebilen herkes telefon yapardı. Madem 223 lira herkes alsın evde birleştirsin. Yüksek fiyatı savunduğumdan değil ama maliyet haberleri çok saçma oluyor.
    Çoğu arge yapan gelişmiş firmayı incelersen arge giderleri %3-6 arasıdır ki burada argeden bahsetmiyor, kesinlikle ve kesinlikle yalan. Hesap ortada bu fiyata mal etse batar firma. Ha her türlü reklam, pazarlma, işletme, patent, tazminat,arge, vb giderleri girdiyse bu rakama biraz yaklaşır(ki onları saymıyor haberde). Onda bile bu rakam elde edilen karları ve ciroları açıklamaz.


    haftaya bu işe başlayın o zaman. sizde kar edersiniz. her firmada bu olay var. bir mağaza bir tşörtü 10 liraya satarken diğeri 300 liraya satıyor. Kumaşın fiyatı belli nasıl yapıldığı belli. Fakat nedense insanlar hiç itiraz etmiyor. Aga bunun ederi 20 lira neden 300 lira veriyoruz demiyor. 100 lira indirim olunca hepsi sıraya giriyor almak için. Arge çalışması yok demişsin. Bu parçaların hepsini zaten bir araya gelince hiç sorun olmadan kendi kendine çalışıyor telefon. Hepside ne hikmetse birbiriyle uyumlu hale geliyor. Çalışıcak insan gücüde yok. Hepsi doğal olay olarak bir araya geliyor kendi kendine. Hiç masrafları yok çatır çatır para kazanıyorlar. Fiyatlar fazla doğru. ama maliteyinden 10 dolar fazlasına satılsın istiyor insanlar. Buda imkansız. Yurtdışında bir süre sonra gayet uygun fiyatlara çekiliyor fiyatlar. Darısı bizim ülkenin başına.





  • amoled ekrani samsung uretmiyor mu ? applenin telefonu da bu fiyata geliyor ama samsung daha cok ozellikle ki birde gear hediysiyle 2200 e satiyor apple 3200.. koreliler insafli abd yi de bilen biliyor zaten ustune konusmaya bile gerek yok :/

  • artık gayet normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Yahu ne Ar-Gesi? İşlemci ARMden, ekran Sharp ya da başka bir firmadan, RAM vb bileşenler de kendi biriminden, e yazılım da Googledan hazır geliyor. Bunları birleştirmek için milyonlarca $ Ar-Geye ihtiyaç duyulmaz, yemesinler bizi. Al, elin adamı Ar-Gesiz 230$a S3e rakip çıkarabiliyor, hesap ortada çünkü.


    Hocam Allah'ını seversen yapsana bir Galaxy Note 3! Dünya genelinde yaygın dağıtımını da yap. 100.000 kişiye maaş öde. Ama fiyat 400$ olsun. Bak! Sana tam tamına 177$ kar anasını satayım!

  • Butun analizciler buraya toplanmis. Bu cok bilen arkadaslar degil 223 $ a 723 $ a 1 tane uretsede biz de gorsek, hatta gurur duysak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    amoled ekrani samsung uretmiyor mu ? applenin telefonu da bu fiyata geliyor ama samsung daha cok ozellikle ki birde gear hediysiyle 2200 e satiyor apple 3200.. koreliler insafli abd yi de bilen biliyor zaten ustune konusmaya bile gerek yok :/

    sen heralde şanlı 100 kişidensin. yoksa 2200 tl ye note 3+galaxy gear alamazsın. galaxy gear 700 tl+ note 3 2200 tl ettimi sana 2900. 9un yanında iki sıfırı attık ,kaldımı 29. 2900 ün içindeki 2 ile 9 u topla 11 yapar. 29 ile 11 Topla 40 yapar. MHP 40. yılı kutlu olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.