Şimdi Ara

'Benchmark testlerinde hemen her Android üreticisi hile yapıyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 'Benchmark testlerinde hemen her Android üreticisi hile yapıyor'













    Samsung'un Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 modellerinde benchmark testlerinde yüksek skorlar alabilmek için bazı hileli tekniklere başvurduğu, hatta benchmark uygulamasının isminin bile hilenin başlaması için yeterli olduğu dün gündeme bomba gibi düşmüştü.




    Yeni ortaya çıkan raporlar aslında Samsung'un bu alanda yalnız olmadığını gösteriyor. Yapılan farklı denemeler ve hazırlanan tablolar sayısız Android üreticisinin benchmark testlerinde hile yoluna başvurduğunu ortaya koyuyor.




    Testler farklı cihazlar üzerinde farklı benchmark testleriyle yine Anandtech tarafından gerçekleştirilmiş ve pek çok amiral gemi modelinde hileli testler yapıldığı görülmüş. Bu modellerin arasında HTC One, Asus Padfone Infinity, LG G2, Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 2014 modellerini saymak mümkün. 




    Testlerde hileye başvurmayan modellerin ise iPhone'lar, Motorola cihazları, Nexus telefonları ve NVIDIA Shield olduğu dile getiriliyor. 




    Sentetik testlerin elbette gerçek hayatta cihazın nasıl bir performans ortaya koyduğunu gerçekçi olarak yansıtamadığı biliniyor. Testlerdeki hilelerin de gerçek performans açısından pek bir anlam ifade etmediği dile getiriliyor. Ancak tüketicinin yanıltılmaya çalışılması buradaki temel konu. Şimdiye kadar herhangi bir üreticiden konu ile ilgili resmi açıklama gelmiş değil. 

     

     








  • Bilinen birşeydi zaten ama gün gelir devran döner ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Joker Face- -- 3 Ekim 2013; 10:46:24 >
  • Yazık la kim android kullanıyorsa.

  • yakında firefox universal romları gelince herkes dener gerçekleri görür :D

  • Körler, sağırlar birbirini ağırlar.
  • Adama sorarlar sen iphone a Geekbench i Seekbech olarak yükleyebiliyormusunda hemen iphonelar hileye başvurmuyor diyorsun. Bu arada hileye başvurmayan firmaları ABD kökenli motorola iphone u göstermeside ayrı bir muamma ABD lilerin hileye başvurmadan yaptıkları iş mi varki bu testlerde başvurmasınlar.

  • Yine söylüyorum yemişim testleri bana telefondaki menülerdeki yağ gibi kayma, oyunlardaki akıcılık, sistemdeki stabillite önemli gerisi tırışkadan nağmeler..Test miş yok 10.000 puan almış yok bilmem ne bana ne faydası var!

  • Arkadaş bu üst düzey android telefonların yaptıkları testlerde hile mevcutsa bu İphone 5S diğer telefonlarda hile olmasına rağmen bütün testlerde her daim üstte geliyor bu üst düzey telefonlardan.
    Adamlar 1 GB ramle bunu nasıl beceriyorlar bunuda benim aklım almıyor.
  • Daha önce galaxy note ve s3 kullandım.Benchmark testlerinde hep en üstlerdeydi ama kasmalar zorla kapanmalar stabilite yoktu illahlah ettim touchwiz arayüzünden. Yaklaşık 1 aydır huawei acsend p6 kullanıyorum sadece 1 kere zorla kapatıldı durumu yaşadım o kadar ne donma nede başka bişey yağ gibi akıyor ve benchmark testlerinde s3 mininin gerisinde düşünün artık anlatmak istediğim bu testlere fazla itibar göstermeyin

  • Ekrem verdiğin karşılaştırmalı listede iphone olmamasına rağmen bir iphone fanı olarak verdiğin tabloda hile yapmayan firma gözüken motorolanın yanına hemen iphone u sıkıştırmışsın. Çok komiksin

  • Sony yok ihtiyacıda yok

  • Wp candir.

  • Note 3 ü yerden yere vuranları görelim şimdi :) iphone da müdahale olup olmadığını neye göre yazmışlarki. Sistemin nasıl çalıştığını bile izleyemiyoruz. Sistemin içinde dosyaları göremiyorzki nasıl değiştirelim simlerini cisimlerini. İşlemcileri de izleyemiyoruz kapalı bir kutu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Note 3 ü yerden yere vuranları görelim şimdi :) iphone da müdahale olup olmadığını neye göre yazmışlarki. Sistemin nasıl çalıştığını bile izleyemiyoruz. Sistemin içinde dosyaları göremiyorzki nasıl değiştirelim simlerini cisimlerini. İşlemcileri de izleyemiyoruz kapalı bir kutu.


    jailbreak de yapilamiyor o zaman iphone'a :)

  • Tamamen samsungu aklamak icin yapilmis pr aciklamasi. Bu hile olayinda ilk samsung yakalandi. Ayni cpu ile diger markalardan daha fazla skor almasi zaten anormal birseydi. Kisacasi snapdragon 800/600 ile rakiplerinden yuksek skor alanlar (samsung) hilebaz, oburleri durust uretici. Bir kac model ile butun android ureticilerini karalamak nasil bir etik habercilik anlayisiysa artik...

  • Piyasada zaten tek dürüst firma var, oda SONY
    hiç kimseyle uğraşmaz dalga geçmez mahkemeye vermez. diğerleri gibi kaypak değil.... DH hemen hemen hermarka yazmış ama her marka arasında sadece koreliler ve tayvanlılar var. SONY, NOKIA, APPLE yok.

    (Bu arada DONANIM HABER hemen samsungu korumaya almış)

  • Olay sadece cpu ve gpu nun en ust frekansa cikmasiysa bu bir hile degil ama benchmark disinda hic cikmadigi bir frekansa oc yapiyorsa cihaz test icin benchmark bakip bu bundan daha iyi diyenlere gelsin o da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Bu modellerin arasında HTC One, Asus Padfone Infinity, LG G2, Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 2014 modellerini saymak mümkün.



    Saydığınız modeller arasında herhangi bir Sony modeli yok. "Hile yapmak" gibi ağır bir ithamı her Android üreticisi yapıyor diyerek genellemeseydiniz keşke.
  • İos hile yapmaz...

  • Nvidia ya bravo diyorum.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.