Şimdi Ara

Windows 7'nin büyüme hızı Windows 8'i geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Windows 7'nin büyüme hızı Windows 8'i geçti











    Microsoft'un geçen yıl teknoloji dünyasına sunduğu çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 8 pazar payı oranı ile Vista'yı geride bıraksa da XP ve 7 sürümlerinin halen gerisinde. İlk dönemde iyi bir büyüme hızı yakalayan Windows 8 son dönemde ise biraz yavaşladı.  




    Yapılan ölçümlere göre Windows 8 büyüme hızı Windows 7'nin gerisinde kaldı. Windows 8 yüzde 7.41 olan pazar payını yüzde 8.02'ye çıkarırken, büyüme ise yüzde 0.61'de kaldı. Windows 7 ise yüzde 45.63 olan pazar payını yüzde 46.43'e çıkardı ve yüzde 0.80 düzeyinde bir artış yakaladı. 




    Windows XP ise yüzde 31.41 pazar payı ile ikinciliğini korudu. Microsoft'un Windows ekosistemi ise toplamda yüzde 90.83 pazar payını yakalarken, Mac sistemleri yüzde 7.53, Linux sistemleri ise yüzde 1.64 pazar payında seyretti.




    Windows 7 işletim sisteminin halen tercih edilmesinin sebebi olarak ise özellikle işletmelerin ve kurumların Windows 8 gibi yeni bir işletim sistemine yeterince güvenememesi ve bilişim altyapısını daha tecrübeli bir işletim sistemine bırakmak istemesi gösteriliyor.  

     

     







  • windows 7 en iyisi şu an.

  • Windows 8'i yeni bilgisayarlarla birlikte zorla satmasalar bir de ne olur acaba?
  • Windows 8 kullanıyorum tek kelimeyle berbat!..

  • Windows 7 bile xpyi bitirememişse Windows 8 in pazar payına şaşırmamak gerek...Ama Windows 8 ve 8.1 herhaliyle Windows 7den daha iyi olduğu yadsınamaz bir gerçek...

  • Windows 7 kullanıyorum çünkü 8 gibi saçma görsellik yerine daha düzenli kullanışlı bir görünüme ve sadeliğe sahip 8.1'e ne zaman geçerim hiç bilmiyorum beni cezbedici bir yanını göremedim..

  • Windows 8'in halen daha driver sorunları var ikinci işletim sistemi olarak windows 7 kullanıyorum. Ne yazık ki Windows 7 daha uyumlu. İnşallah windows 8.1 güncellemesi ile bu sorunum çözülür.

  • 20 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım, windows 8 li bir bilgisayarla ilk karşılaştığımda bilgisayarı kapatma yerini bile bulamadım, microsoft windowsun bazı mihenk taşlarını değiştirerek büyük bir hata yaptı. Bill Gates gelip kutulu lisans verse yine windows 8 kullanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Ekim 2013; 0:49:11 >
  • Microsoft Windows 8i yaygınlaştırmak adına windows7ye olan desteğini daha şimdiden kesmiş durumda.. eskiden düzenli bir şekilde gelen servis paketleri artık her yeni windows çıktıktan sonra sekteye uğramaya başladı. vistayı yaygınlaştırmak için xp sp3ten sonra son buldu. win7yi yaygınlaştırmak için vista win8i yaygınlaştırmak için ise win7 şimdi aynı mahrumiyeti yaşamaya mahkum bir işletim sistemi. Sırf yeniliklerden geri kalmamak adına kullandığım bir işletim sistemi win8.. yoksa beğendiğimden değil. aynı çekirdek yapıyı kullansa win7 arayüzüyle kullanmayı tercih ederim.. Win8 yine vista gibi bir facia olacak gibi. ikisi arasındaki fark vistada arabirim güzeldi çekirdekte sorun vardı. çok ağır hantal ve uyumsuz bir işletim sistemi idi. win8de ise tersi bir durum söz konusu. çekirdek güzel ama bu sefer arayüz tatmin edici değil.. her iki işletim sisteminde bir böyle bir durum ortaya çıkıyor. win8 yeni bir vista oldu. şimdi win9 ile yeni win7yi bekliyoruz..





  • Şu metro arayüz kalksa, başlat çubuğunu win8'de görse buradaki insanlar eminim win8'e aşık olurlar.
    Hala aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Merak ediyorum win8'e ne kadar şans tanıdınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDcdy

    Şu metro arayüz kalksa, başlat çubuğunu win8'de görse buradaki insanlar eminim win8'e aşık olurlar.
    Hala aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Merak ediyorum win8'e ne kadar şans tanıdınız?

    O dediklerini yaptıkları zaman windows 7 oluyor zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheDcdy

    Şu metro arayüz kalksa, başlat çubuğunu win8'de görse buradaki insanlar eminim win8'e aşık olurlar.
    Hala aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Merak ediyorum win8'e ne kadar şans tanıdınız?

    O dediklerini yaptıkları zaman windows 7 oluyor zaten...

    Win7'den daha hafif bir yazılıma da sahip olacaklar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xp vista 7 ve 8 şu sıralama ilede belli oluyor sanırım.Radikal bir değişim yapacaklarında araştırmıyorlar sanırım.Windows 7 harbiden güzel bir eski Xp sever olarak ilk başta beğenmesemde alışınca daha güzel geldi.Windows 8 de fena sayılmaz.Burada etki faktörü alışkanlıklardan kaynaklanıyor.Şu an Ubuntu kullanıyorum.Baya bir Windows deneyiminden sonra zorlandığım oluyor.Bir şekilde çözüyorum.Birde bilinçli olarak deneme-yanılma yöntemini etkin kullanlar her sistemde bir şekilde başarılı olurlar.
  • Windows 7'den şaşmam şuan için.
  • Steam platformunda ilk 10
    Windows 7 64 bit51.41%-0.54%
    Windows 8 64 bit 15.00% +0.99%
    Windows 7 12.83% +0.13%
    Windows XP 32 bit 6.96% +0.13%
    Windows Vista 64 bit 4.47% -0.71%
    Windows Vista 32 bit 2.07% -0.25%
    MacOS 10.8.4 64 bit 1.82% -0.33%
    Windows 8 0.79% -0.01%
    MacOS 10.7.5 64 bit 0.71% -0.07%
    Windows 8.1 64 bit 0.69% +0.24%

  • win7 64bit akar
  • Win 8 in bir yanlışını görmedim. Win 7 ve win 8 ikisinide beta zamanlarında kurmuştum. Bir yamuklarını görmedim. Win 8 konusunda insanların gereksiz takıntıları olmsa win 8 daha hızlı büyür.

  • Daha şimdiden Windows 9 konuşuluyor. Tabii bir de Windows 10 var. Bulut işletim sistemi olacakmış. Herşey online olacak.
    Ona şans ver, bunu dene filan. Hayatımızı bunlara vakfedelim tamam...
    İki yılda bir işletim sistemi mi olurmuş. Microsoft yapacak iş bulamadı orasını burasını kurcalıyor işte.
  • win8'i win7 gibi kullanılması için canım çıktı :) steam linux de oyunları çalıştırsın da görürüm o zaman
  • Microsoft klasikleri. Microsoft bir işletim sistemini daha rezil etti. Bir iyi, bir kötü gidiyor. Windows 9 iyi olur herhalde. Ama Nokia iyiye mi gelir kötüye mi bilemiyorum. Kötüye gelirse Nokia'yı rezil edecek.

    XP'den de kurtulamadılar 6 yıldır. XP çok güzel bir işletim sistemi. Bence Microsoft bir tane daha XP sürümü çıkarsın zayıf donanımlı bilgisayarlar için.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.