Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
bass kabin yapımı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> bass kabin yapımı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
snaps

19 Temmuz 2006, 17:02:16  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar ben boyle sistemler den cok hoşlanmıyorum ancak elimde alpin cok ozellıklı bir sup woofer var 25 cm çapın da birde tanıdığım marangozcu bir bas kabin yaptırmak istıyorum elim de sup woofer destekleyecek anfi var ama sadece woofer anfisi 400w x 2 cıkışa sahıp evde kullanıcam pc den alıcak ses ı yanlız bas kabın nasıl yapılır işte duymuştum hoparlor çapına gore hacım artarmış bırde hava atış konısını neresıne koyarım marangoz nasıl ıstersem yapacak bilgi verin şimdiden tşk ....

her şey her şeydir ama her şey hiç bir şeydir
firtikk

20 Temmuz 2006, 12:34:03  

baska bı konudada sorulmus aynısını buraya da yazıorm hazır kabın al gıttıgıdıyor da 45ytl ye satılıor sesını dınledım super bass verıyor ayrıca marangoza bence yaptırma bak benım kabınımın resmını koyuorm buna benzer bı kabın olacak 10cm genıslıınde 15-20cm uzunluunde(30cm sw ıcın) port atılıcak ama bence kesınlıkle hazır kabın al mesela benımkıne su dokulmustu ve ınan sızdırmadı tabıkı hemen ıcındekı suyu cektımm:D

işte benım kabınım(normal durusu bu dııl ben ole koydum normal durusu yere dooru genısleyen bı sekıl...)

...living is easy with eyes closed
Ibanez GRG170dx
Marshall ValveState20 (20w)
Digitech rp-90 processor
Ibanez gu30
Ibanez dsc 20BL
!!!Archos 605 WI-FI!!!
snaps

20 Temmuz 2006, 10:06:17  

saol kardeşde ikna oldum ben zaten dışını da kaplatıcam yaptırmam gerekıyor maliyetin düşmesi için kabin in boyutlarını tam belirtirsen sevinirim ha bu arada anfi olarak ne kullanıyorsun birde anfi sesi bilgisayardan mı alıyor

tibi
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Temmuz 2006, 24:28:36  

@firtik dostum. sen bu subwooferı neyle besliyorsun? hangi sisteme ilave ettin?
ibo72

20 Temmuz 2006, 19:20:49  

arkadasım bencede sw kutusu yapmak daha zametli bi iş ama yapılamıcak bi işde değil bunuda belirteyim.ama bencede hazır almak daha mantıklı eğer hoparlor kutusu yapma konusunda bir fikrin yoksa.çünkü o kutular hoparlorun çapına göre yapılıyor ve içine yalıtıcı maddeler koyuyorlar ve böylelikle cok iyi sonuç alıyorlar diyebilirim.
HADİ KOLAY GELSİNN

Ne Ekersen onu Biçersin....
snaps

21 Temmuz 2006, 8:37:31  

az cok bilgim var lakin kaliteli kabinlerin sesleri olağan üstü görüşüne saygı duyarım ama kararlıyım yapacağim bu yaptığım sistemide ayrıntılı bir şekilde anlatıcağım sistem bitmek üzere

ibo72

22 Temmuz 2006, 1:58:57  

arkadasım o zaman sana yardımcı olayım dedim.bak kutuyu birlestirdikten sonra köşeleri bildiğimis cam silikonuyla koseleri guselce kapat ve bende bu tarz bişiy yapmıstım içine yane iç taraftan ses yalıtım malzemesi koydum böylelikle sesin içerde kalmasını sağladım içine elyaf koyarsan tam olur bu elyaf basın daha tok çıkmasını sağlıcaktır sana su sekilde ornek verim nası bos bi odada yankı daha fasla oluosa aynı sey hop. kutusu içinde gecerlidir.umarım yardımcı olabilmişimdir.
HADİ KOLAY GELSİNN

snaps

23 Temmuz 2006, 24:05:12  

saolun bunu yapıp ayrıntılı anlatıcam o zaman daha ıyı olur emınım

ibo72

23 Temmuz 2006, 22:20:04  

tabiki arkadasım umarım istediğin gibi olur kolay gelsinn

akai_17

24 Temmuz 2006, 24:09:19  

arkadaş bence senin sub un yeri iy ideğil çünki bass konisi havaya bass atıyor sen oo kabini du var kenerına koymanlazım ozaman evin içindeki bass evin heryerine çok güclü ve performans_lı bir şekilde yayılıcaktır

subwoofer uzmanı
ikarahal

24 Temmuz 2006, 13:09:06  

quote:

Orjinalden alıntı: akai_17

arkadaş bence senin sub un yeri iy ideğil çünki bass konisi havaya bass atıyor sen oo kabini du var kenerına koymanlazım ozaman evin içindeki bass evin heryerine çok güclü ve performans_lı bir şekilde yayılıcaktır

Kucuk bilgi:

Bir kabini tavana odanın ortasına gelecek sekilde asılı tutarak konumlandırıldıgını dusunun. Birde aynı durumda yere koyarsanız 3 db artıs olur. Bu kabini duvara yaklastırırsanız 3 db bir artıs daha olur. Duvar koselerine koyarsanız 3 db daha artar. Koseler bas etkisini arttırır fakat dogal ses cıkmaz. Yani muzikte olmayan uzayan fazla bas ses cıkar. O yuzden kabinler koselere en az 1 metre arka duvarada 50 cm uzak konumlandırılması tavsiye edilir. Aynı sekilde hava portları duvara yonlendirilirse akustik acında duvar kullanılır kazanc saglanır ve bas seste yine artıs olur fakat dogallık yine bozulur. Port oda icine yonlendirilirse daha dogal yumusak bas ses cıkar. Akustik durumuna gore portlar tıkaclarla kapatılabilir.
Burda amac en dogal tonu yakalamaktır. Ama en max bas isteniyorsa koseler ve duvara donuk port konumudur.

SPEAKER BOSE 701***AMFI PİONEER A-757***PIKAP DUAL1215***EQUALIZER PIONEER GR-777***TAPE DECK TEAC V-5010***CD SONY CDP-991***TUNER SONY ST-SE 300***TV SONY FX-66E***DVD PHILIPS 630 DIVX***DIJITAL PHOTO PENTAX K10D***HP PAVILION DV6640ET
firtikk

1 Ağustos 2006, 9:23:52  

arkadaslar kusra bakmayın cevabınızı gormedım gec oldu ama ben bu sub u kucuk bı amfı ıle beslıorm ama yarıdan fazla actıım da olmamıstır bu durumda bıle ust katın vıtrındekı fıncanlarını tıtrettım bu kesın bıseydır asaıda sub un olculerını koydum he bı tavsıye port un tam karsısına gelen mdf bolum e sıyah bı yalıtım boyası suruolar bu sayede daha tok bass alınıor benım kabınımde gordum bunu yardımcı olableceım konu warsa pm atarsınız bole olunca gormuorm ve cevabım gecıkıorm:D

ıste olculerr

...living is easy with eyes closed
Ibanez GRG170dx
Marshall ValveState20 (20w)
Digitech rp-90 processor
Ibanez gu30
Ibanez dsc 20BL
!!!Archos 605 WI-FI!!!
the_cantan

1 Ağustos 2006, 14:24:50  

kabinin kralınıda yapın ama farkedin ki amfi çok önemli.sadece hop. çalıştırırsınız çalıştığını zannedersiniz.

KING
system failure...
snaps

2 Ağustos 2006, 15:07:38  

saol kardeş yapacam gor o zaman yapımıda anlatmayı düşünüyorum anfi devrem bile toplama onu da elektironik ci arkaşlar hallediyorlar marangoz desen akraba guzel olacak mevcut diana ka 5600 6+1 sisteme ilave edeceğim ve sistem 6+2 olacak deli bir sey olacak bakalım

the_cantan

2 Ağustos 2006, 16:16:43  

hoplatırım ben onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 2 Ağustos 2006; 16:17:31 >

KING
system failure...
snaps

2 Ağustos 2006, 16:18:33  

kime bu söz neye bu soz ki anlamadım
quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

hoplatırım ben onu

the_cantan

7 Ağustos 2006, 11:41:26  

darılma espri sadece. gaza gelir çok iyi bir şey yaparsın belki de.

KING
system failure...
bjk_ersan8

13 Ağustos 2006, 23:37:24  

Snaps kardeş bu subwoofer kabinini yaptıktan sonra yapımı hakkında ayrıntılı bir bilgi verirsen sevinirim..... Şimdiden Tşkler.

Mehmet
snaps

14 Ağustos 2006, 9:11:17  

kesinlikle paylaşıcam arkadaşlar resimli felan bire bir programlarıda var hesaplamalar ıle ılgılı hepsı hepsı bakalım guzel olacak a benzer ama marangoz cu parasız yapacağı için gunu nu atıyor herhalde biraz ama alacağı var ben de nasıl olsa onu vereceğimde yapar parada yok ama neyse ses hastasıyımdır kalıtelı ıse uyurken bıle dınlerım

keleminabi

18 Ağustos 2006, 1:31:57  

Bir kabin planladım ve yaptım (altı ay kadar sürdü yok hesapla yok suntayı kestir olmadı törpüle vs.) dikdörgen prizma. içinde merkezde uzak köşegen yatıımında hoporlör. ön ve arka kondan gelen Sesler birkaç kez döndürülüp aynı yöne alınıp dışarı veriliyor. Sonuç: ben ekzost yapmışım tık yok.(tabi ses varda dışarıda açık havada hoporlör daha iyi ses veriyor !) Bu arada egzost üreten firmalardan olan katılımcı varsa bana pm atsın. buluşumu satarım hani.
Demem o ki daha önce denenmemişse lütfen en ucuz malzemeyi kullanın ve test edin. memnun kalırsanız kaliteli sunta ve kaplamalı yaparsınız !
Bu arada kullandığım hop: pioneer tsw 255 F (teknik pdf e göre 62 kusur litre istiyormuş uydum)

denenmemişi deneyeceklere kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 18 Ağustos 2006; 1:34:43 >

yaz boyunca senelik izin nedeniyle pek internete giremiyorum. mesaj atanlar cevap alamayabilir. kusura bakmasınlar.
snaps

18 Ağustos 2006, 17:59:21  

saol ustat cvb için ben de yapacam arkadaşlar işler yoğun valla zaman olmuyor litresini hesablamak için prgler var da markasız bı hoparlor olun ca adamlar gereksınımlerını tam yazmamışlar programa gıreceğim verı de zaten verseler de yanlış olacak cunkı 1000 watt olması munkun deıl hesaplamamnın bı yolu olsa ah
ama onun yerıne bı tane jvc kabın ın bıre bır olculerını aldım şimdi benım hoparlor 25 cm ve en fazla tahmınım 250 watt
olur bune kadar hacım ıster bu lıtreyı su doldurupmu hesaplayacaz nasıl olacak karışık oldu demı bıraz ama canım sıkkın suan cevabını kıramadım o yuzden cevaplamak istedim
quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Bir kabin planladım ve yaptım (altı ay kadar sürdü yok hesapla yok suntayı kestir olmadı törpüle vs.) dikdörgen prizma. içinde merkezde uzak köşegen yatıımında hoporlör. ön ve arka kondan gelen Sesler birkaç kez döndürülüp aynı yöne alınıp dışarı veriliyor. Sonuç: ben ekzost yapmışım tık yok.(tabi ses varda dışarıda açık havada hoporlör daha iyi ses veriyor !) Bu arada egzost üreten firmalardan olan katılımcı varsa bana pm atsın. buluşumu satarım hani.
Demem o ki daha önce denenmemişse lütfen en ucuz malzemeyi kullanın ve test edin. memnun kalırsanız kaliteli sunta ve kaplamalı yaparsınız !
Bu arada kullandığım hop: pioneer tsw 255 F (teknik pdf e göre 62 kusur litre istiyormuş uydum)

denenmemişi deneyeceklere kolay gelsin.

osman_goksel

18 Ağustos 2006, 20:27:03  

arkadaşım cam elyafı nerde satılır? istanbuldayım.
quote:

Orjinalden alıntı: ibo72

arkadasım o zaman sana yardımcı olayım dedim.bak kutuyu birlestirdikten sonra köşeleri bildiğimis cam silikonuyla koseleri guselce kapat ve bende bu tarz bişiy yapmıstım içine yane iç taraftan ses yalıtım malzemesi koydum böylelikle sesin içerde kalmasını sağladım içine elyaf koyarsan tam olur bu elyaf basın daha tok çıkmasını sağlıcaktır sana su sekilde ornek verim nası bos bi odada yankı daha fasla oluosa aynı sey hop. kutusu içinde gecerlidir.umarım yardımcı olabilmişimdir.
HADİ KOLAY GELSİNN

de-ka

18 Ağustos 2006, 20:50:01  

beyler yalnız bir konu daha var oda kulandığınız sw ın ne tip olduğu yani 'C' tipi mi? yani kutu içi mi ve teknik bilgilerine göre kaç lt. kutuya ihtiyaç duyar, portlu_portsuz kutumu? yoksa 'F' tipi yani free tip mi F tipi olursa daha büyük kutuya ihtiyaç vardır örneğin onlar eski tip aracın arka kısmı kesilerek cam önüne yerleştirilir tüm bagajı kabin olarak kullanır.Kolay gelsin.

osman_goksel

18 Ağustos 2006, 22:28:16  

CAM ELYAFI nerede satılır? imesde varmı mesela
hsk tekno

19 Ağustos 2006, 11:55:57  

şu an ankarada kabin imalatı yapıyorum ms e eklersen konuşalım.msn imzamda.

saygılar...

imza bilmem parmak bassam
zex13

31 Ağustos 2006, 16:35:29  

selam arkadaşlar benimde elimde 4 tane subwoofer var bende kabin yapıcam bunları açık havada kullanıcam ebatları::25cm 1000 walt kare bass bana yardımcı olabilirmisiniz

efendy_2

17 Ocak 2008, 18:42:29  

arkadaşlar buda benim kabin. benimki tamamen el yapımı. resimlerde gördüğünüz gibi arkası tamamen açık.arkasını kapatsam daha tok bass alabilirmiyim? hava çıkış portu yapsam nasıl bişey yapmalıyım? vede yalıtıcıdan kastınız nedir elyaf koydum ama sesi sanki iyice emdi gibime gldi.

sesi bilgisayardan alıyor. alpin 150x4 araba anfisi + 2 tane markasız sw 300 watt + 2 tane premier 300w war. bass çıkışı bu haliyle bile güzel. ama nasıl bişey kullanmalıyım sesi kayıpsız dışarıya vermek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendy_2 -- 17 Ocak 2008; 18:46:29 >

faça61

10 Ağustos 2008, 19:12:24  

arkadaşlar elimde kamosonic 20 cm lik sw var ona kabin yapmak istiyorum ama ölçüleri bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim( kabin portlu olacak)

Ekteki dosya (1)

Ben Hüsrana Komşuyum
faça61

10 Ağustos 2008, 19:45:53  

lütfen bi cevap yazınn

Ben Hüsrana Komşuyum
ikarahal

11 Ağustos 2008, 9:43:54  

quote:

Orjinalden alıntı: faça61

lütfen bi cevap yazınn

Thiele small parametreleri bilinmeden kabin yapılamaz. Yada urunun kitapcıgında, internet sitesinde ureticinin bu hoparlor icin yapılabilecek kabin tipi ve hacmi verilmistir. En kestirme yol budur. Yoksa bayagı hesap kitap isleri bekliyor. Kabin yapmak zor bir istir. En ufak bir hata tum frekans cevabını bozar kabin yanlıs calar. Urunun marka dısında modelinide yazarsan daha net cevaplar gelecektir.

SPEAKER BOSE 701***AMFI PİONEER A-757***PIKAP DUAL1215***EQUALIZER PIONEER GR-777***TAPE DECK TEAC V-5010***CD SONY CDP-991***TUNER SONY ST-SE 300***TV SONY FX-66E***DVD PHILIPS 630 DIVX***DIJITAL PHOTO PENTAX K10D***HP PAVILION DV6640ET
heartlessdead

5 Ocak 2009, 20:56:25  

abi sana kolay gelsin çok hassas işler gibi duruyor ben alırım 9.1i dinlerim enerjimi ampli dac kombinasyonuna veririm.

MaDe By EmRe
süper cüp

5 Ocak 2009, 23:07:08  

UĞRAŞMAYIN BU KABİN İŞLERİYLE . EMEĞİNİZE MASRAFINIZA YAZIK TUTDURAMASSINIZ

tda 1562q

27 Haziran 2009, 16:25:39  

bencede aynen bırakın bu işleri bunlar boş işler bende zamanında hastasıydım bu sistemlerin ama inanın harcanan paralar hep boşa gidiyor karın doyurmaz bu işler

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ozzzy222

Sisteme Gözat

29 Haziran 2009, 24:19:30  

abi eskiden kabinleri kendimiz yapardık be :D kömürlükte sunta tahtaları toplardık çivi + vida keser tornavida testere hadi başla işe birazda cam macunu yalıtım için :D hava kaçmasın malum sunta bu delik yerler olacaktır :D kendi yaptığım bass kutularını çok güzel kapladım halen kullanıyorum o kadarda zor olmasa gerek 3-4 uğraş sonra pro oluyorsunuz zaten akıllı adama her yer miami

2003 Clio SYMBOL 1.5 DCİ AC Authentique 65 bg. CLİO SYMBOL GRUBU İÇİN TIKLA
tda 1562q

15 Temmuz 2009, 18:00:44  

beyler her taratfa 30 cm lik basslar için kabin ölçülerivar yaa

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> bass kabin yapımı Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sony'nin uygun fiyatlı MP3 çaları NWZ-B142F
Sony'den fiyat/performans odaklı mini MP3 çalar
Wii Sports Resort
Daha fazla spor ve daha hassas kontroller.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız