Şimdi Ara

Mobil benchmark sistemini geliştirmek için MobileBench konsorsiyumu kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Mobil benchmark sistemini geliştirmek için MobileBench konsorsiyumu kuruldu





    Mobil benchmark yazılımları veya bilinen adıyla sentetik testler, mobil cihazların performansını kağıt üzerinde göstermek adına tüketicilerden büyük ilgi görmeye başladı. Genel geçer bir ölçü olarak görülmesi de önemini artırdı. 




    Bugün pek çok farklı benchmark yazılımı mevcut. Ancak bu yazılımların gerçek performansı göstermediğinden şikayet eden firmalar, yeni arayışlara giriyor. MobileBench adlı konsorsiyum da bunlardan birisi. 




    Samsung'un kurucu üyelerden birisi olduğu konsorsiyum; Broadcom, Huawei, Oppo ve Speadtrum gibi firmalardan oluşuyor. Ancak NVIDIA ve Qualcomm gibi tasarım devleri yer almıyor. 




    Konsorsiyum ilk toplantısını Çin'de gerçekleştirdi. Toplantıda mobil platform tasarımcılarına daha kullanışlı araçlar sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha güvenilir indekslere dayandırmak konuları ele alındı.




    Konsorsiyum bu amaçla rehberler hazırlayarak yeni benchmark aracında bu rehberleri temel almayı planlıyor. İlk benchmark araçları MobileBench ve MobileBench-UX adını alacak ve sistem seviyesinde uygulamaları test edecek. 




    Benchmark aracı donanım performansı, video ve resim görüntüleme gibi yüksek seviye işlemler, kamera kullanımı gibi gerçek hayat kullanımı durumlarını test edecek. Böylece tekrar eden testler arasında tutarlılık elde edilecek. Konsorsiyum ayrıca son kullanıcıya yönelik de çözümler geliştirmeyi planlıyor.  

     

     








  • Sonra niye samsung cihazlar daha yuksek skor verir iste bu yüzden anlaşıyorlar önceden firmayla göz boyuyorlar yuksek skorlarla kullanıcıları kandırıyorlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 29 Eylül 2013; 23:53:17 >
  • konsorsiyumu kuranlar bu testlerde hile yapanlar. ne anladım ben bu işten ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 30 Eylül 2013; 0:10:24 >
  • Son kullanıcıda Bench kasarak idrar yarışına girer.

  • Reklam konsorsiyumu

  • Konsorsiyum bir uygulama çıkarır, onda da Samsung işlemcisinin bütün IP çekirdeklerine hız aşırtma yaptırır; kurtulur bu performans dertlerinden. :D
  • Lan SAMSUNG

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonunda anlar inşallah insanlar şu sentetik testlerin ne kadar önemsiz olduğunu. hayır bi telefon almış 20000 puan diğeri alıyor 22000 adam yüksek olanı tercih ediyor. ama telefon rehberi 4 saniyede açıyor. sanki 20000 puan alanın açamadığı oyun-uygulama var. takmayın la böyle şeyleri artık. hava atmak için alıyonuz zaten çoğunuz. bi kıza "BENCHMARKTA BU IPHONE 5 DEN DAHA IYI" deyince hiçbir kız anlamaz.
  • bencmarklarla olacak iş değil

    bu gün firma antutu daki testlere optimizasyon yapsa puanları uçurur

    sen 30000 puan al sonra menüde takıl lag yap başlarım öyle skora
  • Ne kadar çok çekirdek o kadar çok benchmark skoru bir sistem oluştururlar Tadım çekirdek bile şaşırır: "Hacı, biz 10KG'lik pakete o kadar çekirdek koyamıyoruz"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 30 Eylül 2013; 22:36:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.