Şimdi Ara

1 PC den 2 KO açma yöntemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
88.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 PC de 2 KO açmak. Bu konu forumda bi çok kez yazıldı. O Tıpici bulup Up yapacaktım ama aradım bulamadım. Son zamanlarda bir çok yanlış şey yazılınca doğrusunu yazmaya karar verdim.
    Bunu yapabilmenin bir kaç yolu var. Ben burda genel bilgisayar kullanıcı profilinin en kolay yapalicegi yöntemi anlatıcam.

Başlamadan önce uyarılar.

Anlatacağım yöntem; Pc niz üzerinde sanal olarak başka bir PC nin oluşturulması ve onları ayrı ayrı kullanabilmeyi sağlayan bir program kullanmakdır.
    Örneğin ben aslen Lniux kullanan biriyim. Microsoftu pek sevmem. Ama KO oynamak için yıllardır bu taktigi kullanıyorum. Linux olan sistemimde sanal olarak bir XP oluşturuyorum ve onun içinden KO ve diğer microsoft bağımlısı ilkel uygulamaları çalıştırıyorum.

İHTİYAÇLAR:

1: İşletim sistemi CD si. (ben iso img. den yapabilirim diyen iso da kullanabilir.)
    2: VMware Workstation 5.5.1 programın resmi sitesi. >http://www.vmware.com/download/ws/
    3: VMXBuilder Programı >http://www.vmware.com

YUKARIDAKİLERİ TEMİN ETTİKTEN SONRA
    ADIM ADIM ŞÖYLE YAPIYORUZ.

1: VMware Workstation 5.5.1 kurun.
    Kurulum tamalanırken sizden İsim ve şirket adı isteyek ayrıca seri no isteyecek. Biz bu programı Lisanslı olarak kullanıyoruz. Siz isterseniz satın alın isterseniz internet üzerinden seri no bulun. işin o trafı tamamen sizin vicdanınızla alakalı.

2: VMware Workstation kurduktan sonra masa üstünde bir kısa yol göreceksiniz ona tıklayın. Program bir web sayfası gibi açılacak ve ortada yukardan aşağıya doğru 3 adet seçenek göreceksiniz.
    En üsttekinine > ''New Virtual Machine'' tıklayın.

3: Karşınıza New Virtual Machine Wizard gelecek. Onada ileri deyin ve daha sonra size iki seçenek sunacak. Siz ''Typical'' oloanı seçin ve devam edin.

4: Buraya dikkat. New Virtual Machine Wizard size kurmak istediğiniz işletim sistemini soruyor. Sizin elinizdeki işletim sistemi CD si neyse onu seçmelisiniz
    En üstte Microrsoft Windows işarteli olsun. Alttaki menüden hangi işletim sistemini kuracaksanız onu seçin. Ve ileri deyin.

5: Şimdi kuracağımız sanal sistemin adını ve yerini belirycez. ,
    Alatttaki seçenekten sistemi nereye kuracağımızı belirliyoruz. Browse diyerek bir yer seçelim. Bölünmüş bir disk parcası göstermenizi tavsiye ederim. Olmasada olur ama olursa iyi olur.
    En az 8 GB kapasitesi olmalı. Yeri belirliyoruz ve adını olduğu gibi bırakabiliriz yada kendimiz bir isim girebiliriz.

6: Wizardın Network Connection ayarlarının olduğu sayfaya geldiğimizde. Bize seçenekler sunduğunu görüyoruz. En üstteki ni seçiyoruz. > ''Use bridged networking'' ve ileri diyoruz.

7: Sıra geldi disk ayarlarına. Burda Disk ayarını 8 Gb yapıyoruz. ve hemen altındaki > ''Allocate all disk sapace now'' işaretliyoruz ve ileri diyoruz.

Sanal Olarak bir PC oluşturma işlemini başattık. Kurulumu bekliyoruz.

Kurulum tamamlandıktan sonra. PC yi yeniden başlatıyoruz.

Masa Üstündeki VMware Workstation u açıyoruz.

Programın Pencerisinde Ortada Devices bölümünde yukardan aşağıya doğru
    Memory
    Hard Disk
    CD-ROM
    Ethernet
    USB Controller
    Audio
    Virtual Processors

göreceğiz. Burdan > CD-ROMA tuklayın. Hemen sol Tarafında > ''Edit virtual machine stings'' e tıklayın. Açılan Pencereden CD-ROM seçin. ve Auto Detect olmasını saplayın. Eyer zaten öyleyse doukmanıza gerek yok.

CD sürücünüze Kurmak istediğiniz Windows İşletim sistemi CD sini takın.

Soldaki menüneden (Kenarında Yeşil renkli Play anlamında küçük işaret olan) Start this virtual machine' e tuklayın.

VE ORTADA GÖRDÜNÜZ ŞEY AYRTIK BAŞLIBAŞINA BİR PC VE SİZ ONA İŞLETİM SİSTEMİNİ KURUYORSUNUZ.

Knight oynayanalar genelde haftalık format attıkları için işletim sistemi kurmayı tarif etmeye gerek yok sanırım.

İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMUTAMALANDIKTAN SONRA
    ARTIK SANAL BİR PC MİZ VAR VE YENİ PC MİZ TAMAMEN BAĞIMSIZ.

8: VMware Workstation açın ve ortada solda 'Start this virtual machine' yazan yere tıklayın ve sanal bilgisayarın açılmasını bekleyin.
    Daha sonra VMware Workstation yukardaki menülerden soldan dödüncüye girin. > VM > Yukardan aşaıya dördüncü > Install VMware Tools u seçin.
    Çıkan Tabloda Install seçeniğini seçin. ileri ileri diyip kurulumu yapın.

9: Ekran kartı ayarları.
    VMXBuilder Programı burdan yüklemek isteyenler icin kendim hemen paylaş sitesine koydum. Lisan gerektirmeyen bir program. Sanırım burdan link vermekde bir sakınca yok. Emin deyilim sakıncalıysa hemen silerim.

>>>http://www.hemenpaylas.com/download/1213207/VMXBuilderSetup.exe.html
    **** yerlere ''h e m e n p a y l a s'' yazılacak.

VMXBuilder Programı kurun. Program kurulumu bitince kendi pencersinde Edit Existing Virtual Machine düğmesine tıklayın. Daha sonra sizin kurduğunuz sanal XP nin VMware belgesini göreceksiniz onu açın. Yedeklemeyle ilgili önemsiz bir uyarı gelecek okey leyin.

Arkadaşlar burasıda çok önemli eyer tam olarak yapamassak KO yu açamayız 3d hatası verir.

2 sekmeli menü göreceğiz. Option ve Hardware.
    Hardware ye tıklayın.
    Hardwarenin altından Display e tıklayın. ve sağ tarafta açılan yerden ekran kartı kapasitesini belirleyin. (16 / 32 / 64) ekran kartınızın rem kapasitesi ve pcnizdeki ram kapasitesine göre seçim yapın.
    512 mb ram varsa ve ekran kartınız 128 mb ise. 32 mb yapın. Daha yüksek sisteme sahip olanlar artırabilirler.
    HEMEN ALTINDA ''Enable Direct 3d Support ''yazan yeri iaşretleyin. İşaretlemeyi unutursanız KO hata verir açılmaz.
    Sonra Programın menüsündeki disket iconuna tıklayın ve save edin. Çıkan penceryi okeyleyin.

MODEMLE BAĞLANTISI USB OLANLAR

Auto Brigingi kapatIN ve Ethernet ayarlarında Nat bağlantıyı seçin

Bitti.

Artık Bu PC içinde ne çalıştırmak istiyorsanız çalıştrabilirsiniz. KO kurmak için Ko nun install belgesini tutun ve sanal XP nin masa üstüne bırakın. Orjinal masa üstüyle sanal xp masa üstü arasında sürükle bırak yaparak belgeleriniz trans fer edebilirsiniz. Ko yuı kurun ve oyuna başlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarriorBladeTR -- 29 Temmuz 2006; 7:39:03 >

• Ben yaklaşık 1 senedir bu yöntemi kullanıyorum çok işime yarıyor.

1: Kendi adamımı partiye oturtup kendime prist kastım.

2: Yattığım zaman girip kendimi kaldırabiliyorum.

3: item transferi yapıyorum

4: Sanal Xp deki baska bir karakteri tezgaha bırakıp diyer karakterle oyuna devam ediyorum.

EDIT : yanlışlıkla 2 sene yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarriorBladeTR -- 19 Temmuz 2006; 7:59:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorBladeTR

Ben yaklaşık 1 senedir bu yöntemi kullanıyorum çok işime yarıyor.

1: Kendi adamımı partiye oturtup kendime prist kastım.

2: Yattığım zaman girip kendimi kaldırabiliyorum.

3: item transferi yapıyorum

4: Sanal Xp deki baska bir karakteri tezgaha bırakıp diyer karakterle oyuna devam ediyorum.

EDIT : yanlışlıkla 2 sene yazmışım
    güsel yöntemde biras uzun cok uzun sürer bunu yapmak
  • Aslında Toplam en fazla 1 saat sürer bunu kurmak. ve bir kere kurunca çok işe yarıyor.
    Başka yöntemlerde var tabi.
    Ama XP nin kullanıcısını deyiştirerek girme diye bir yöntem yok. Böyle bir şey mümkün deyil.
  • quote:

Aslında Toplam en fazla 1 saat sürer bunu kurmak. ve bir kere kurunca çok işe yarıyor.
    Ama XP nin kullanıcısını deyiştirerek girme diye bir yöntem yok. Böyle bir şey mümkün deyil.
    Çok Saol Kardesim bende bunu arıyordumm
  • quote:

Aslında Toplam en fazla 1 saat sürer bunu kurmak. ve bir kere kurunca çok işe yarıyor.
    HEMEN ALTINDA ''Enable Direct 3d Support ''yazan yeri iaşretleyin. İşaretlemeyi unutursanız KO hata verir açılmaz.

slm, bende bu kısımdaki enable secme/işaretleme yeri aktif değil. ve bu yüzden hiç bir şekilde çalışmıyor KO. yardım edermisin.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RingOfLife

slm, bende bu kısımdaki enable secme/işaretleme yeri aktif değil. ve bu yüzden hiç bir şekilde çalışmıyor KO. yardım edermisin.

teşekkürler.

Alıntıları Göster
    1: VMXBuilder Programınının Kurulumda bir hata olmuş olabilir.
    Tekrar kurmayı dene.

2: Ekran kartının sürücüsü çok eski olabilir. Ekran kartının sürücülerini güncelle. Yine olmassa başka yollar deneriz.

• quote:

1: VMXBuilder Programınının Kurulumda bir hata olmuş olabilir.
    Tekrar kurmayı dene.

2: Ekran kartının sürücüsü çok eski olabilir. Ekran kartının sürücülerini güncelle. Yine olmassa başka yollar deneriz.

Alıntıları Göster
    ok sağol cevap için. ama sanırım buldum çözümü ben xp yi wm 3.0 la kurmuştum ama 5.5 de calışıyor diye baştan kurma gereği hisstemedim. fakat kurmam gerekiyor sanırım wmx builder versionu 3.0 olarak görüyor. 5.5 yaptığımda enable aktif oluyor fakat xp hata veriyor. 5.5 le yeni bir xp kurup sonucu yazacağım. teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: RingOfLife

ok sağol cevap için. ama sanırım buldum çözümü ben xp yi wm 3.0 la kurmuştum ama 5.5 de calışıyor diye baştan kurma gereği hisstemedim. fakat kurmam gerekiyor sanırım wmx builder versionu 3.0 olarak görüyor. 5.5 yaptığımda enable aktif oluyor fakat xp hata veriyor. 5.5 le yeni bir xp kurup sonucu yazacağım. teşekkürler.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

Alıntıları Göster
    ama çok uzun ya

ha bi de bunu kullanmadığımızda da kasmalar oluyormu
  • Sanal xp de olan karakteriniz biraz kasıyor. Ama Gercek XP de olan KO da sorun olmuyor.
    Aslında mantık şu
    Neka Ram oka köfte
  • quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

Alıntıları Göster
    Bu Yöntemi Denemedim Ama Geçen Yaz Yaptığım Bir Taktik Vardı Benimde...

Önce Bir .exe uzantılı dosyaları düzenleyen bir program yardımı ile, KnightOnline.Exe Dosyasını Açıp, Programın Başlığını Değiştiriyordum.

Mesela

(Knight Online Client >>> Knight Online by alicannn)

Yapmıştım. Bu Yeni Yaptığım KnightOnline.exe 'yide Yeni Bi Klasöre Koyup, Oyunun Geri Kalan Dosyalarınıda Bu Klasöre Atıyordum...

Mesela

C:\Program Files\KnightOnline >>
    C:\Program Files\KnightOnline by alicannn

böylece iki farklı knight açabiliyordum. Hackshield de sorunsuz çalışıyordu fakat Xtrap geldikten sonra hiç denemedim...

Hatta Resimi Bulursam Koyacağım ...

• quote:

Orijinalden alıntı: kertilenkele

Bu Yöntemi Denemedim Ama Geçen Yaz Yaptığım Bir Taktik Vardı Benimde...

Önce Bir .exe uzantılı dosyaları düzenleyen bir program yardımı ile, KnightOnline.Exe Dosyasını Açıp, Programın Başlığını Değiştiriyordum.

Mesela

(Knight Online Client >>> Knight Online by alicannn)

Yapmıştım. Bu Yeni Yaptığım KnightOnline.exe 'yide Yeni Bi Klasöre Koyup, Oyunun Geri Kalan Dosyalarınıda Bu Klasöre Atıyordum...

Mesela

C:\Program Files\KnightOnline >>
    C:\Program Files\KnightOnline by alicannn

böylece iki farklı knight açabiliyordum. Hackshield de sorunsuz çalışıyordu fakat Xtrap geldikten sonra hiç denemedim...

Hatta Resimi Bulursam Koyacağım ...

Alıntıları Göster
    Resimi Buldum..

Dies'de bug vardı. Bütün Karakterler Bir Süreliğinede Olsa Level 30 'a düşürülmüştü.Resim O Zaman Çekilmiştir.

Bu Düzenlemeyi Yapmak Sadece 30 Sn Sürüyordu

Hatırladığım kadarıyla Tekrar Yapmayı Deneyeceğim... (Çünkü en son Ocak Ayında Yapmışım, Bundan Sorna 2. bilgisayar olduğundan gerk yok diye yapmamıştım)

• quote:

Orijinalden alıntı: kertilenkele

Resimi Buldum..

Dies'de bug vardı. Bütün Karakterler Bir Süreliğinede Olsa Level 30 'a düşürülmüştü.Resim O Zaman Çekilmiştir.

Bu Düzenlemeyi Yapmak Sadece 30 Sn Sürüyordu

Hatırladığım kadarıyla Tekrar Yapmayı Deneyeceğim... (Çünkü en son Ocak Ayında Yapmışım, Bundan Sorna 2. bilgisayar olduğundan gerk yok diye yapmamıştım)

Alıntıları Göster
    baya bi kasıyor olması lazım hele senin nette

• quote:

Orijinalden alıntı: Numan

baya bi kasıyor olması lazım hele senin nette

Alıntıları Göster
    http://resim.donanimhaber.com/m_6863726/mpage_1/key_//tm.htm#8187309

resimli acıklama aksama geliyor tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _NetKing_ -- 18 Temmuz 2006; 17:37:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _NetKing_

http://resim.donanimhaber.com/m_6863726/mpage_1/key_//tm.htm#8187309

resimli acıklama aksama geliyor tekrar

Alıntıları Göster
    up !! herkez yararlansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juba13Tv

up !! herkez yararlansın

Alıntıları Göster
    up güzel bilgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: placeformyhead

up güzel bilgiler

Alıntıları Göster
    VMXBuilder bu sitede yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

VMXBuilder bu sitede yok?

Alıntıları Göster
    emege saygı
  • Programı bende sitede aradım bulamadım. Kendi arşivimden buldum.
    VMXBuilder Programı burdan yüklemek isteyenler icin kendim hemen paylaş sitesine koydum. Lisan gerektirmeyen bir program. Sanırım burdan link vermekde bir sakınca yok. Emin deyilim sakıncalıysa hemen silerim.

>>>http://www.****.com/download/1213207/VMXBuilderSetup.exe.html
    **** yerlere ''h e m e n p a y l a s'' yazılacak.

Lütfen virüs taramasından ve Trojan testin geçirin. Lamer sanılmak çok gücüme gider.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.