Şimdi Ara

Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
2
Favori
20.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://forum.donanimhaber.com/m_84508865/f_//tm.htm#84551857 Burdaki konuma bakarak fikir edinebilirsin , Hyundai'yi severim fakat Kuga daha iyidir bence gerekse performans ve konfor olarak tabi sana kalmiş bir durum .
  • kafa karıştıliralım sportage diyelim. zaten sportage ve ix35 aynı şase motor diye biliyorm. kuga nın full u ile diğerlerini karşılaştırmam.ama kuga uzun vadede yakıt olarak can sıkar derim.ix 35 i.içi sakin kullanımda 45 kuruş yakarken kuga turbo motoru ile 55 kuruştan az yakmayacaktır. ancak kuga lpg ye uyumlu ise araştırılıp kuga alaınıp lpg de bağlatılabilr. yakıt kesinlikle es gecmeyin derim hocam
  • Bu hafta sonu Qashqai 1.6 otomatik vites denedik. fotoğraf ve video çektim. Video biraz amatör oldu artık idare edin :)Test ettikten sonra anladımki denenmeden otomobil alınmaz.
    Yanıma arabadan anlayan arkadaşları da aldım. Öncelikle dışardan çok iyi bir görüntüsü var. Hele beyaz renk Qashqaiye çok yakışıyor. Dışardan çok fit görünüyor. Ama motor biraz sıkıntılıydı. Az biraz basınca motor bağırıyo ama gitmiyor. Yokuş çıkalım dedik, onda da sıkıntı oldu. Basıyorsun gitmiyor, motor hacmi arabayı pek kaldırmıyor sanırım.
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]


    Araca oturduğumda koltuklar bana rahat geldi. Yeterli gibi ama aracın büyük problemlerinden biri içi dar gibiydi. Ferah değildi, biraz daraldım. Bir başka eksi ise aracın ön konsolu. Bana 2000’lerin başından kalmış gibi geldi. Biraz kalite ve modernlik hissi vermeli bu skaladaki bir araba.

     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]


    İçi basık ama buna rağmen bir artı olarak sunroof baya bir aydınlatmış aracın içini. Bi de üstü komple sunroof, aracın içi o kadar dar olmasına rağmen bir ferahlık veriyor. Bence aracın dışı ve sunroof en büyük artısı.

     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]


    Bagajı da biraz küçükmüş diğer alternatiflere göre. 410 lt. Rakiplerine de baktım, arada ciddi fark var.

     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]


    Madem o kadar vakit geçirdik araçla, bir de kendimiz kısa bir video çektik. Kendi çapımızda arabayı değerlendirdik. O da aşşağıda. Benim için biraz hayal kırıklığı oldu qashqai. Görünüş çok iyi ama işlevsel değil gibi. SUV’nin performans ve kullanıcı dostu olma konularnda diğer sınıflara göre biraz daha artısı olmalı bnce. Bakacaz artık diğer araçlarla da bi test sürüşü yapcaz. Öyle karar vercem :)

    http://youtu.be/LUQQSXt-Qo0




  • Bu tarz ağır araçlarda turbo beslemeli motorları tercih edin derim. Ix35'in dizeli bütçenize uygunsa onu da alabilirsiniz ancak bütçe benzinli otomatiklere uygunsa Kuga tercih edilmeli. Donanıma kanmayın derim. Aracın nazlanmadan motor sesi çıkarmadan gitmesi deri koltuktan ıvır zıvırdan daha mutlu edecek sizi inanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caldexter

    Bu tarz ağır araçlarda turbo beslemeli motorları tercih edin derim. Ix35'in dizeli bütçenize uygunsa onu da alabilirsiniz ancak bütçe benzinli otomatiklere uygunsa Kuga tercih edilmeli. Donanıma kanmayın derim. Aracın nazlanmadan motor sesi çıkarmadan gitmesi deri koltuktan ıvır zıvırdan daha mutlu edecek sizi inanın.

    Hocam kararımı test sürüşleri de etkileyecek. Diğer araçları falan da deneyeyim öyle karar vericem. Ama sizin de yorumunuz gerçekten çok önemli. Kullanan insanların yorumundan daha gerçek bi etki yok :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris_Mccandles

    quote:

    Orijinalden alıntı: caldexter

    Bu tarz ağır araçlarda turbo beslemeli motorları tercih edin derim. Ix35'in dizeli bütçenize uygunsa onu da alabilirsiniz ancak bütçe benzinli otomatiklere uygunsa Kuga tercih edilmeli. Donanıma kanmayın derim. Aracın nazlanmadan motor sesi çıkarmadan gitmesi deri koltuktan ıvır zıvırdan daha mutlu edecek sizi inanın.

    Hocam kararımı test sürüşleri de etkileyecek. Diğer araçları falan da deneyeyim öyle karar vericem. Ama sizin de yorumunuz gerçekten çok önemli. Kullanan insanların yorumundan daha gerçek bi etki yok :)

    Şunu ekleyeyim. 1.6'lık ix35 gitmez mi, tabii ki gider. Sonuçta beygiri, motorun gücü ortada. Ancak bu gücü hangi devirde vereceği de ortada. Ben bu tarz bir araç alırken yüksek oturuş pozisyonu, İstanbul çukurlarına karşı yere yakın olmamasını göz önüne aldım ama bunun yanında beni en çok cezbeden aracın konforuydu. Çünkü turbo sayesinde araç ne kadar ağır olsa da düşük devirlerde motor gürültüsü olmadan , süspansiyonların katkısıyla da yorulmadan konforlu yolculuk edebiliyorsunuz.

    Test sürüşü yapmadan araç almam dedim ben de bu kez. Başkalarının yorumlarından faydalansanız da en son gidip bir sürün öyle karar verin.




  •  Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]


    Donanim ile motor karşılaştırması ... !!!
  • Sorudan alakasız bir cevap vereceğim ama bu alandaki en iyi araç KESİNLİKLE Honda CRV

    Hyundai'yi nedense uzun ömürlü ve kaliteli bulmuyorum, Ford desen en azından Hyundai'den daha iyi. Ama Hyundai ve Ford'u toplasak Honda'nın yarısı etmez

    Kuga mı İx35 mi sorusuna ben kesinlikle Kuga derim ama '' CRV '' ikisinden de hem daha güzel, hem daha kaliteli hemde ömürlük bir araç.




  • ix35 kullanıcısı oldugumu belirteyim herşeyden önce.

    bizde 180ps insignia şehir ici ki taşra sayılır burası 1tl yakarken km de kusura bakmayın kuga icin 10- 11lt falan hikaye oluyor, zaten aynı motorun (echotecc) sedan bir araçta yakıt tüketiminden sonra suv da ne yapabilecegini tahmin edebiliyorsunuz. kuga forumunda bir arkadaş yazmıştı daha önce 2200km yolu yanılmıyorsam 2800tl ye gitmiş falan :))

    ix35 ekonomik sürüs maliyeti ve inanılmaz sürüş zevkiyle her zaman bu klasmanda fiyat fayda olarak üstte kalacaktır gibi geliyor. aynı zamanda abd de tüm tasarım ödüllerini neredeyse toplamış bir araçtan bahsediyoruz.

    sizin için güç ve tork önemli ise ix35 yada spo nun 2lt dizel canavarları var 184ps ve 400nm tork a sahip 10lt/100km civarında harcama yapabileceginiz. donanım da en üst seviyede olacaktır.

    şerit takip sistemi yada sony ses sistemi sizin her ay fazladan en azından 500tl lik benzin masrafınızın sizde oluşturacagı tahribatı gideremeyecektir :)))

    bence de iyice bir araştırın ve beklentilerinizi ortaya koyarak araç secimi yapın .....




  • Kesinlikle katılmıyorum kendi segmentinin krali Kugadir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris_Mccandles

    Merhaba. Daha önce SUV için öneri istemiştim sizlerden. Gelen önerileri inceledim, biraz araba bloglarını sitelerini inceledim. şu 2 model öne çıkıyor benm için. Ford Kuga ve Hyundai ix35. İkisinin de 1.6 için otomatik vites opsiyonu var. Geniş güzel araçlar özellkle ix35’in bagaj hacmi daha iyi gibi. Birde belki Sportage’ı düşünebilirim. Ama onun fiyat biraz fazla gibi. Fonksiyonellk, tasarım felan iyi güzel işlerde bir de servis olayı önemli tabi, sen dikkat etsen başkası dikkat etmiyor trafkte  Anlayanlar biraz yorum yapsa çok işime yarar. Saolun şimdiden

    İkiside değil bence hocam ama sizin sorunuza göre ix35




  • Şimdi yapılan karşılaştırmalar sonucu ( Kuga 1.6 EcoBoost Trend X AT & ix35 1.6 GDI Style Otm. ) En uygun paket otomatik seçenekleri ile karşılaştırma sonucu;

    Fiyat :
    Kuga : 76,040 TL | ix35 : 63,200 TL

    Ort. Yakıt :
    Kuga : 7.7 | ix35 : 8.8

    Max. Hız :
    Kuga : 200 | ix35 : 160

    0 - 100 km :
    Kuga : 9.7 | ix35 : 11.1

    Max Tork :
    Kuga : 240 nm | ix35 : 160 nm

    Beygir Gücü :
    Kuga : 180 hp | ix35 : 135 hp

    Bagaj Hacmi :
    Kuga : 406 | ix35 : 591

    Donanım :
    Kuga'da Hız sabitleyici özelliği var ix35'de yok.
    ix35'de Kararan Dikiz Aynası özelliği var Kuga'da yok.

    Sizin için özetledim.Bu durumda Kuga 6-4 öne geçiyor.Tabi karar sizin




  • uzun zamandır suv bakıyorduk. 5 kişilik bir aileyiz arabanın içi geniş olsun diyorduk. ülkemizdeki vergi sistemi nedeniyle 2000cc den uzak durmak istiyorduk. 1600cc olsun ama hp ve torku yüksek olsun araba agırlıgına ragmen atak olsun istiyorduk.otomatik vites olsun istiyorduk. suv dediginiz araba 4x2 olmamalıdır, o zaman arabadan bozma suv almanın anlamı yok 4x4 olmalı diyorduk. tüm donanımları olsun istiyorduk, donanımlı diye alıp herhangi bir arabadaki bizimkinde yok demek istemiyorduk. böyle bir arabanın ne yakacagını da dogal olarak biliyorduk. ix35 yerine kuga tercih ettik. aralarında ciddi beygirgücü ve tork farkı var, agır arabalarda önemli bir faktör, hız delisi degiliz ama güç bazen hayat kurtarır. 4x4 farkı zaten böyle bir forumda biliniyordur. donanımda en üst paketleri koydugumuzda kuga gene öne cıkıyordu. evet aralarında fiyat farkı var ve herkes kesesine göre alış veriş yapmak durumunda ama alım gücü el veriyorsa kuga dogru tercihtir dedik.

    honda 1.6 motorda benzinli ve otomatik tercihi vermiyordu ayrıca arac gene 4x2 idi. fiyatta büyük bir avantajı olmadıgı gibi donanımlı halleri karşılaştırıldıgında kuganın donanımı daha yüklüydü.




  • Burada anlatmaya çalıştığım ix35 in kuga dan daha iyi olup olmaması değil alt tarafı her iki markada orta sınıf alım gücü olan alıcılara hitap eden c suv :))
    Alım gücü yüksek kullanıcılar hem yakıtı düşünmez hemde 1600cc ile 2000cc yada 4000cc motor hacmi ve vergilendirmeyi ...
    Kriter şayet görsellik ve kalite olsaydı konu başlığında ben q5 yada cx5 onerirdim kişilere.
    Ama burda seçenekler belli :)))
    4x4 teknolojisi harika bir teknoloji ve suv araçlarda olmalı ama otomobilden bozma c suvlarda değil, gerçekte suv denince tüm dünyanın kabul ettiği d yada e sınıfı suvlarda .... Crossover compact lar biraz yüksek bir otomobil zaten ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortasınıf olduklarında hemfikiriz zaten lüks oldugunu yazmamıştım ama fiyat-donanım-teknik özellikler olarak ortanın da başladıgı ve bittiği yer var, bu kıyaslamada biri başında biri sonunda. 4x4 teknolojisi ve turbo bir motor varken diger araçlarla kıyaslamak haksızlık oluyor. kuga bir c suv, rav4,outlander ve freelander kıyaslandıgı diger c suv'ler kaldı ki bunlar arasında da bir çok kıyaslamada en iyi seçilmiş. bu arada bilgi olarak q5 de luxury c suv olarak geçiyor. biz benzin yakmasıyla ilgilenmedik, lpg takılmasına da karşıyız. bununla beraber ülkemizin kosulları nedeniyle uygulanan vergi sistemiyle %40 yerine %80 ve daha büyük motorda %130 vergi vermek istemiyorum, verilemeyeceginden degil, uygulamayı dogru bulmadıgımızdan. sonuç olarak başlıga dönersek kuga klasmanının en iyisi.
    http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/ford-kuga-crowned-best-compact-suv




  • http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Compact-SUVs/

    bu linki size gözünüzde fazla büyüttüğünüze inandıgım kuga yı daha yakından tanıyabilmeniz için veriyorum.
    ix35 i orta sınıfın başına ve kugayı da bu sınıfın en sonuna yerleştirmeniz de farklı bir fantezi..
    hyundai 1,6lt benzinli bir motordan 213hp, 2 lt dizel motordan 184hp güc cıkartabiliyor. ford bunu başarabildiginde gözümde farklı bir konuma gelebilecektir.
    213hp lik motorunu 4x4 olarak satışa sunsa şahsen ben almam hem yakıt tüketiminin yüksek olması hemde buna ihtiyac duymuyor olmam bunda etken olacaktır.
    c suv sınıfında satış rakamları yüksek firmaların ortak özellikleri düsük yakıt tüketimi sunuyor olmalarıdır, km de 1 lira yakacaksam navigator e binme ihtimalim daha yüksek olacaktır :))
    hyundai turbo beslemeli 213hp lik motorunu entegre ettiginde ve 4x4 teknolojisini bu aracın fiyatı 100bin e dayanacaktır ancak hali hazırda 110bin liralık 2lt dizel aracı mevcut bu 184hp ve 400nm ile sınıfının en iyilerinden biri olan bir unitedir.
    tasarım ödüllerinin sahibi, güvenlik konusunda sınıfının en iyisi (özellikle euroncap cocuk güvenliği en yüksek puan olması bizim tercih sebebimiz olmuştur), super vision gösterge panelinden başlayıp rop (devrilme önleme sistemine kadar) donanım zenginligi ve en önemlisi 5 yıl garanti bu aracın bu klasmanda rakipsiz kalmasına sebeb oluyor tabi ki bizim gözümüzde. siz nasıl satmayan kugayı sınıfının en iyisi yapabiliyorsanız biz de her halde yıl icerisinde bir kaç kez en yüksek satış rakamlarına ulaşan ix35 i sınıfının en iyisi adledebiliriz.
    son üc yıldır hyundai nin i serisi ile yakaladıgı başarı ve abd ve avrupadaki satış rakamları ortadadır. kalite algı sıralamasında ilk 4 içerisinde olması, sorunsuzluk sıralamasında bu yıl toyotayı tahtından etmesi vs. bunlar sizin kuru kuru kuga sınıfının en iyisidir sözünüzün sanırım bilimsel karşılıkları olarak kalacaktır.
    oldukça uzun bir yazı oldu ve ikimizden başka konuşan da yok ancak yine de bu seviyeli tartışma icin teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soundofthesea -- 10 Aralık 2013; 22:29:46 >




  • enpisagor kullanıcısına yanıt
    +1907
  • Subaru XV

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soundofthesea kullanıcısına yanıt
    elbette seviyeli tartışacagız yakışan budur ve bu zaten bir kişilik göstergesi aynı zamanda. kugayı sınıf birincisi benim sahsen yapmamın bir önemi yok elbette, burda benim paylaştıgım autocar ingiltere idi. konu başlıgı altında başka arkadaşlar başka karşılaştırmalara da yer vermişti tekrarlamaya gerek yoktur sanırım. kuga akıllı 4x4 sisteme sahip yani heran 4x4 dolaşmıyorsunuz yol durumuna göre kendisi ne kullanması gerektigine karar veriyor yani heran 4x4 benzin harcayışı yok ve bence yaktıgı da normaldir 4x4 e yakışır diyorum. sizin verdiginiz listeye baktım hyundai fordun altında. ayrıca amerikada kullanılan arabalarla avrupa için üretilenlerin cc ve donanım farkları oldugunu bildiginizi bazılarını burda zaten satmadıklarını da bildiginizi düşünüyorum, 1,6 motorlar için bir kıyaslama degil bu. mesela crv nin ordaki motoru 2.4cc. sıralamada 3. iki tane var. kaldı ki yorumu okudum eksik not verdikleri donanımsal konuları selective+tekno+ navigasyon paketleri alarak çözmüş durumdayız, yani bizim kuga olabilecek ne varsa taşıyor ve tek tek donanımını yazmak bence anlamlı degil. biz jeep e bakmıştık, cheerokee 3.0 cc motorla ve en ucuzu 106.500 euro fiyatla verdiginiz listedeki amerikan sıralamasının neden avrupada gecerli olmayacagının göstergesidir, bu para verilecekse başka araçlar da bakılabilir ama konumuzun 3.0 ccler oldugunu sanmıyorum. compass baktık ama ncap puanı ve 4x2 olması nedeniyle vazgectim. nissan rouge sanırım yok burda, buick yok, gmc yok. ncap için kuga 2012 var fakat ix35 için 2010 vermiş site bu nedenle 3 senedir ne oldu bilemiyoruz yada konuşmaya degecek bir gelişme olmamış. kuga büyüklerde %94, yayada %70 ve güvenlik donanımlarında %100 ile ix35 den daha iyi durumda, %2 lik bir farkla cocuk için ix35 daha iyi, güvenlik donanımına %71, yayaya%54 alması kötü, birine carpma durumunda öldürme olasılıgınızı belirliyor bu durum. büyükler için %4 farkla kugadan eksik ama yaya ve güvenlik donanımı kadar büyük bir fark degil bu. yani anlayacagınız bizim için de ncap önemliydi hatta compassdan bu yüzden vazgeçtik. 1.6 motorda 213 hp hyundainin hangi arabasında diye bakmadım ama ix35 den bahsetmiyoruz sanırım cünkü hyundainin sitesinde satılabilir gösterdigi 1.6 lar 99 kw-133hp oysa kuga 180hp ve bence fark acık. satışa gelince kuga satmıyor gercekten satmıyor adamlar, sıraya girip aylarca beklemek ne demektir ? buna çok kızıyorum ama malesef bizde bekledik yani satamıyor degiller araç yok, olmayan bir aracın hangi satış rakkamlarından bahsedilebilinir ? sınırlı sayıda üretiliyor her ülkenin kotası var ona göre geliyor diyorlar. istanbul,izmir,ankara,antalya,ısparta, mugla,denizli ve konyayı aradık araba bulamadık ve beklemek zorunda kaldık, ayrıca tanıdıkla gelecek olan araçları ve hangi bayiye ne gelecegini de ögrendik zaten 4 tane araba geliyordu. bu nedenle satış rakkamları benim için bir şey ifade etmiyor ayrıca fiyat açısından ix35 daha ucuz aldıgı arabaya lpg taktıran bir toplumda bu da satışı elbet belirleyecektir. kaldı ki volvo az satar bu ülkede, reno en fazla, bu renoyu volvodan daha iyi bir araba yapmaz. benim de yazım uzun oldu, sabırla okudugunuz için teşekkürler, umarım başka kullanıcılar da bu güzel tartışmada fikirlerini nedenleriyle belirteceklerdir, kimisi bu iki arabanın karşılaştırması altına bundan başka bir isim yazıyor nedeni de belli degil merak uyanıyor, kendi dosyaları yok mu, yoksa araba satıcıları reklam mı yapıyor :) kaldı ki başka araçla kıyaslayacaksak tek tek bu bilgileri yeniden yazmamız gerekir ama nedenini yazmayana cevap yazmaya üşeniyorum :) esenlikle kalın




  • ybsnm Y kullanıcısına yanıt
    linkte göstermeye calıştıgım kuganın 8. ix35 in 9. olması degildi, sınıf önemli idi ve rakipleri ile birlikte 25000 usd nin altında fiyatı olan kücük suvları gösteriyor olması idi. ingiltereden örnek vermek gerekirse;http://www.carbuyer.co.uk/reviews/ford/kuga/suv/review... burda da ix35 in kugaya attıgı bir farktan bahsedebiliriz.
    volvo ve reno kıyaslamanız dogru olmadı kanaatindeyim, iki firma ve araçları arasında ve fiyatları arasında daglar kadar fark var. bu nedenle bu kıyaslama yalnış.
    kuganın en dolu otomatik versiyonu ile ix35 in en dolu versiyonu arasında 20000tl civarında bir fark var ve bu fark 4x4 ve turbo motor farkı. en alt donanım araçlar arasında ise 6000tl fark var kuga da yine turbo bir motor söz konusu.
    bu nedenle bir reno ile volvo kıyaslaması bir kuga ve ix35 arasında olamaz, cünkü her iki aracında 2,0 lt dizel motorları arasında fiyat farkı cok az ve ayrıca ix35 in dizel motoru ford un dizelini ezer.
    hyundai nin 1,6lt benzinli 213ps lik motorları valoster de kullanılıyor bildigim kadarı ile genesis te kullanılıyor ama ix35 de adapte edilmiş degil, iyiki de degil ben hani satın almam falan diyorum ama yine de icimden bir ses alırdın alırdın diyor sonrada yüksek km maliyeti ile yaşardın, ha bu bizim icin cok mu önemli elbette cok önemli degil ama ayda 2500km yol yaptıgım icin pek çok insan da ayda 1000km yapmadıgı icin görüş farklılıgımızın oluşabilmesi normaldir. zaten benzin olmuş 5lira. bu arada şunu da söylemek lazım şayet yakıt cok önemli ise tercihinde kişilerin kesinlikle suv araçlardan uzak durmaları gerekir. en az yakan suv, en az yakan binek otomobilin 2 katı yakıt harcar...
    güvenlik testinde aslolan yıldız sayısıdır sonucta ix35 5 yıldıza sahip bir araç ve örnegin amarok un güvenlik seviyeleri daha düsük olmasına ragmen bu aldıgı 5 yıldızı götürmüyor :)) kuga yı da merküre taşımıyor :)). dedigim gibi biz cocuk güvenliğinde en yüksek puanı barındırdıgı icin tercih ettik.
    volvo satışları ile audi satışlarını karşılaştırabilirsiniz. yada ix35 ile kuga yada qq satışlarını ve bir aracın üretilemiyor olmasından cok tercih edilebilir olması tespit edilse inanın yıgarlar onu o ülkeye ama ford un izledigi pazar stratejisini bir miktar wv de izliyor ve bu onları bizim gibi gelişmemiş ülkelerdeki tüketiciler de bu durumu sanki bulunmaz hint kumaşı bulmuşlar gibi algılıyorlar. hic bir sirket satabilecegi bir araca kota koymaz, satılamaz mı ki acaba endişesi ile üretimini baskılar ki sizdeki de böyle bir durum bence. ayrıca öyle dünya fiyatlarını sabitledik dünyanın her yerinde aynı fiyat ayrı bir komedi. amerikada 25000 usd, tr de 45000?
    sonuc olarak donanım zenginligi, görsellik ve ekonomik sürüş özellikleri yönünden ix35, performans ve 4x4 özellikleri bakımından 1,6 lt benzinli bir araç düsünülüyor ise (2,0lt dizel düsünmüyorsa alıcı daha güçlü oldugu halde bile hani kişiye özeldir bu durum9 kuga tercih edilebilir. ama arada neredeyse 10 firmanın farklı araç secenekleride oldugu muhakkak ...




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.