kolay gelsin yenialmış olduğum fujitsu siemens v2060 laptop uma yeni işletimsistemi kuramıyorum xp proffesional sp2li sadece ürünle birlikte verilen işletim sistemi kurulabiliyor bende xp prof kurmak istiyorum izin vermiyor sabitdisk bulunamadı uyarısı alıyorum yardımederseniz çok sevinirim kaç gündür ugraşıyorum yapamadım daha önce çok defa sistemkurdum ve kurulum yapmasını biliyorum ama bunda takıldım kaldım cevap larınız için şimdiden teşekkürler
arkadaşım donanım kilidi getiriyorlar sadece kendi cdlerinden kurulum yapılabilyor...
onun dışında ben win xpproffsional kurmak istiyorumnasıl kurulum yapabilirim recoveriy cd sinin içine baktıgımda $OEM$ şeklinde bir dosya var acaba bu dosyadan dolayımı oluyor bu dosyayıalıp xpprof cd sinin içine nasıl koyabilirim cevaplarınız için teşekkürler
arkadaşım orjinal cdde prof. deilmi
hayır home edition
daha önceki konularda araştırma yap notebook da sata hdd ye windows kurmak diye bir konu olucaktı orda bulabilrisn cevabını.
donanım kilidi gibi bir şey olduğunu zannetmiyorum, çünkü donanımcıların kullanıcıyı xp kullanmaya zorlamaya çalışacaklarını zannetmiyorum, bence kullandığın cd den olabilir, bende aynı sorunu yaşamıştım, 1-2 gün boyunca uğraşıp asus notebooka xp pro kuramamıştım, notebook format menüsüne gelince kapanıyordu, bende bir çeşit kilit var zannedip, arkadaşın teknik servisine götürdüm, adamlar yarım saatte kurdular xp proyu "sorun ne" diye sordum "bir sorun yok kullandığınız cd arızalı olabilir" dediler normalde desktoplara format atıyorum aynı cd lerle ama notebook un aynı cd de hata vereceği aklıma gelmemişti, başka cdlerle deneyin ama cdler temiz ve kaliteli olsun mutlaka, notebookların cdromları çok narin çünkü.
eğer hdd sata ise kurulamaya bilir netten sp2 li en son update ile güncellenmiş bir cd edinmen gerekebilir veya sata sürücülerini bi şekilde kurulum esnasında yüklemen lazım makinede flopy de yok değilmi :(
quote:
Orjinalden alıntı: maystor
eğer hdd sata ise kurulamaya bilir netten sp2 li en son update ile güncellenmiş bir cd edinmen gerekebilir veya sata sürücülerini bi şekilde kurulum esnasında yüklemen lazım makinede flopy de yok değilmi :(
makinada floppy olsa sorun olmıcak zaten usb floppy edin olsun bitsin ya
Windows XP SATA'yı desteklemediği için HDD'yi göremediğinden kurulamıyor. Sorunun çözümünü uygulamak uzmanlık gerektiriyor (bilgisayarın Notebook olduğu için. Çünkü; floppy sürücüsü yok!). Şayet floppy sürücüsü olsa idi, kurulum aşamasında (ilk mavi ekran) sorulduğunda "F6" tuşuna basman ve sahip olduğun donanıma ait "SATA AHCI Controller" içeren disketi floppy sürücüye takman sorunu çözerdi. Microsoft bu sürücülerin sadece floppy yolu ile yüklenebilmelerini destekliyor. Notebooklarda genelde floppy olmadığından ve Home sürümleri ile pazarlandığından (ucuz olsun diye) bu sorunlar yaşanıyor. Bilgisayarına USB'den bağlanan harici bir floppy alabilir ya da uzmanlık ve sabır gerektiren en zor yolu seçebilirsin...
Soruyorum, hangisi?.. (en son tercih için buradayım )
bencede kilit felan yoktur cd arızalı olabilir o kadar değişik laptoplara kurulum yaptık hiç rastlamadım her tür işletim sistemi destekler zaten desteklemeside lazım. başka bir xp cd ile dene olacaktır.
sadece flopyden sata sürücü yüklenir derseniz yanılırsınız... cddende yüklenir..
kolay gelsinm cd den de yükleme yapıla bilecegini yazmışsın nasıl yapılacagını yazarsan sevinirim ben bilgisayar firmasından yeni lisanslı degil ama sağlam masa üstü bilgisayarlara yükleme yapıla bilinmiyor sp2 li xp prof aldım notebook umda yükleme esnasında sorun yaşanıyor partition bölümü gelmeden sabit diski bulamadıgını söylüyor yardım edersen sevinirim bugun tekrar kuracagım sitemi cevabın için şimdiden teşekkürler
fujitsu siemens notebookunun hardisk driverlerini windows xp prof cdsi icermiyor.home iceriyor ama.garip olanda o.herhangi bir home edition yüklüyebilirsin ama sp2 yada sp1 farketmez xp prof. yüklüyemezsin.aldigin notebooku ya geri ver yada home edition kullan
quote:
Orjinalden alıntı: baba_conda
kolay gelsinm cd den de yükleme yapıla bilecegini yazmışsın nasıl yapılacagını yazarsan sevinirim ben bilgisayar firmasından yeni lisanslı degil ama sağlam masa üstü bilgisayarlara yükleme yapıla bilinmiyor sp2 li xp prof aldım notebook umda yükleme esnasında sorun yaşanıyor partition bölümü gelmeden sabit diski bulamadıgını söylüyor yardım edersen sevinirim bugun tekrar kuracagım sitemi cevabın için şimdiden teşekkürler
önce kendi cdsini takıyosun anakartın sonra içinden driveri yüklüyor bilgisayar açılıyor ve winxp cdsiniden takıp kuruluma başlıyosun...
asrock anakartta öle yapılyo yapılamaz demeyin...
asus anakarımdada sata diskim olmasına rağmen sata driveri yüylemiyorum
hayatta hiçbişe imkansız değildir.....
quote:
Orjinalden alıntı: beterman
fujitsu siemens notebookunun hardisk driverlerini windows xp prof cdsi icermiyor.home iceriyor ama.garip olanda o.herhangi bir home edition yüklüyebilirsin ama sp2 yada sp1 farketmez xp prof. yüklüyemezsin.aldigin notebooku ya geri ver yada home edition kullan
sanırım özel home edition sıradan bir home edit. winxp kurulamaz driver güncellemsi yapmışlar zaten o yüzden tüm driverlerini kurabiliyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme