İşi bilmeyen yaparsa weya şanssızlık olurda bişiler ters giderse masraf artar sonuçta soutma işi bu.ben 2 tane amd yaktım :D ama olsun olucak sonunda bnm çalışmalar da dewam ediyo şimdi gaz alıcam biyerden sacdan güzel bi kasa yaptırcam filan
iş yoğunluğunda proje yavaş ilerliyor 1-2 ufak parça eksikliği yüzünden monteleme aksadı ama montelemenin yapılarını aşşağıda veriyorum .
küçücük bir dirsek materyali yüzünden monteleyemedim dün birde drayer i normalde içeri alacaktım ama vazgeçtim dışarda durmasına karar verdi bu yüzden de bir aksama oldu yavaş da gitse proje İNŞALLAH sonuçlanacak.
evet tt sağolsun bize çalışmış artık kondanser olarak herzaman bunları kullanmayı düşünüyorum. biraz tuzlı ama hem küçük hem fanla birlikte hem dış kab ve uyumluğu süper
Ben Kaynagı Almadım Elime Ama Alacam Anlamına Gelmez Ben Parçaları ToplayıpBir Tamirciye Veya Kaynaktan Anlaytan Birinie Topllattıra Bilirim Demi Yani Bunda Yapılmayacak Olan Nedir King_Arthur Ben Anlamadım Yani Neden Her Kezin Yapamayacagını Söylüyorsun Yapanlar Annesinin KArnında Mı Öğreniyor Bu İşleri Neyse Tartışma Ortamı Yapmayalım Arbiterin İşini Bölmeyelim Konuyu da Kapatıyorum Ben Kendi Adıma Arbiter Kolay Gelsin
ASUS P5B DELUXE P965 LGA 775 CORE2 DUO-----INTEL CORE 2 DUO (CONROE) E6400------TWINMOS 1GB PC5300 667Mhz DDR2 MEMORY------PALIT 7600GT(128Bit) 256MB TV DVI 16X------ASUS TA 5A1 350W ATX KASA------250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB------TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C ------GO GLOBAL W9006S 19" WIDE SCREEN 4MS------ MICROSOFT BLACK VALUE PACK 2.0 TR-Q KLAVYE+MOUSE
ŞeReFSiZLiK SoN MoDa___ By_JeTTe___DiYoRKi DoSTuNu iYi SeÇ
arbiter kolay gelsin öncelikle.... aklıma ilk sayfadan bişey takıldıda.... bu 404 hamur yapıştırıcı bildiğimiz sunfix le aynı malzememi? Öyleyse rize devlet hastanesinde bir chillerde kaçak sorunu yaşamıştım.Bi servis manometresinin kompresör üstündeki bağlantı noktasında ufak bi sızıntı olmuştu orada sunfix i kullanmıştım..ilk başta sorunu çözdüm sanmıştım ama malesef 2. gidişimde tek devresine 110 kilo gaz basmak zorunda kalmıştım..Diyeceğim oki diğer kullandığın malzemeyi bilmiyorum ama 404 e güvenme pek derim...Gerçi benim bahsettiğim 1 milyon kcal lık lı chiller...basınçlar çok farklı..senin sistemde sorun çıkarmaz heralde...
yok çıkarmıyor daha önce denemem olamuştu birkere ebat ve basınç farkı var ve uygulanış şekli farklı ben hen iç diş bağlantılarına vede dışa içten bağlantılı şekilde yapıyorum. daha önce direk blok rekerlarında kaynaksız deneme oldu ve sıfır sızıntı ile uzun süre testler yaptım
kaynak yaparken en önemli olay alevi içeri çektirmemek yoksa ALLAH korusun gümm birde kaynak yapılacak yüzeyler yağlı ve ıslak olmamalı oksijen bunlara karşı çok hassas . ilk gazımızı açıp alev miktarını çok abartılı olmayacak şekilde açıp oksijenimizi aşşağıdaki 2. resimde ki alev haline getirdikten sonra kaynağa başlıyoruz kaynak olayı hafife alınacak bir olay değil
iki tip kaynak teli kullanıyorum biri daha dolgun ve nispeten diğerine göre fazla ısı ya elverişli diğeri yassı ve çok fazla akışkan yani ısı farkı daha az bu ince olanı hassas yerlerde kullanıyorum, filtre kılcal bağlantıları, hassas eklem yerleri vs. diğerini kaba yüksek ısı gerektiren kısımlarda, mesela rekor ile dirseğin birleşim yerinde bunu kullandım.
ayar yaptıktan sonra.
kaynak sonrasından 1-2 resim. bakır kısımları rekor gibi yanık vaziyette kapkara ve oksitli halde idi pas ve kreç sökücü sonrası aşşağıdaki gibi temiz hale geldi. daha sonra ince zımpara işçiliği ile parlatılacak.
meşhur pas ve kreç sökücümüz. bunu normal su soğutma bloklarının tortu kaplamış içi kısımları veya kararmış kısımlarında kullanmıştım çok iyi bir şekilde bakırı ilk haline getiriyor gıcır gıcır hiç bir tortu kalmıyor. bu dediklerim sadece bakır yüzeylerde geçerli eğer plxy ile birleşik bir blok varsa plxy ne hale gelir belli olmaz. eğer uygulamak isteyen olur ise plexy bölümünü söktükten sonra uygulayabilir.
tüm kondanser bağlantıları tamam haftasonu artık iskeleti oluşturmaya başlıyoruz komple bağlantıyı kasaya yerleştirmeden önce resimleyip kim nereye gidiyor nerden dönüyor bakacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 22 Temmuz 2006; 5:18:28 >
eh tek korkum o çok uğraştırdı İNŞALLAH kaçak olmayacak işler ters gider de bi yerden sızıntı yaparsa komple kaynağa geçip normal bakır boru yollarını modlanmış ve gizli bi şekilde kasaya örmeyi düşünüyorum.
bence TT radyatörler kullanma fikri süper yani tebrik ediyorum ama hiç rekor olaylarını karıştırmayıp tt radyatörün rekorların bakır borulara bağlanan bölümünü kesip atıp direkt bakırı bakıra kaynatsaydın daha az riskli olurdu??
eh öyle ama busefer oksit ve pislik miktarı çok oluyor drayer giriş bölümündeki toplayıcı mikro gözenekli perde delikleri baya bir performans düşürüyor gerekirse normal bakır yollar döşerim ama ilk bu yolu bi deneyeyim dedim. ayrıca kaynak yaptığım kısımlarda oksit ve capaklar aynen iç kısımlarda da vardı ve çok fazla çıktı bukadar tahmin etmiyordum bu pislik direk filtrede performansı düşürüyor.. aslında bana kalsa hiç kaynaksız ve filtresiz bi düzenek kurma fikri var kafamda direk filtreyi iptal etmek kılcalı direk bağlamak gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 22 Temmuz 2006; 12:56:56 >