Şimdi Ara

Microsoft, Android tabletlerin tehlikelerine karşı hükümetleri uyarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Microsoft, Android tabletlerin tehlikelerine karşı hükümetleri uyarıyor





    Android işletim sisteminin bir tekel olduğunu duyuran ve bu tekele karşı mücadele vereceğini açıklayan Microsoft, hükümetleri de bazı konularda uyarmaya başladı.




    Hükümetler için yazılmış bir uyarı mektubunda Android işletim sistemini tercih eden kurumların karşı karşıya oldukları gizli maliyetler anlatılıyor. Microsoft mektupta ilk olarak Windows cihazlarının artı yönlerinden bahsediyor. 




    Windows cihazlarının mükemmel bir seçim olması, daha iyi güvenlik ve daha üretken tecrübeler sunması, ayrıca mevcut teknik altyapının sınırları içerisinde BT yöneticilerine daha gelişmiş yetenekler sağlaması bu artı yönler. 




    Android cihazların riskli yanları ise güvenli bir ortam sunamamaları, parçalanmışlık nedeniyle güncellemelerin zamanında verilmemesi ve güvenlik açısından zaafiyet oluşması, verimlilik konusunda geride kalması ve kullanımın çok zor olması şeklinde sıralanıyor. 




    Microsoft'un bu çağrılarına hükümetlerin ne derece kulak vereceği bilinmiyor. Ancak firmanın Andorid ekosistemine karşı agresif tavrının giderek daha da artması bekleniyor. 

     

     








  • Kendi tabletleri elinde patlayınca, git androide çamur at tabi..

  • Bu nasıl bir politika anlamış değilim. Sen işine bak daha iyisini yap, daha çok seçenek çıkar ortaya, herkes seni tercih etsin..

  • Hadi androidlere çamur atar tamamda, ya ülkeler ipad kullansaydı; acaba onlara nasıl çamur atacaktı

  • Android tablet getirene windows tablet indirimi de yapaymis cuk otururmus...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft ve apple kullanmanın en kötü yanı donunuzun yırtık olduğunu görememektir !

    Edit: imlâ
    Not: android open source code



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo01470 -- 25 Eylül 2013; 23:43:07 >
  • "Bu mesaj Ms tabletlere ulaşamadığımız için 100 liralık Çin işi Android tabletten gonderildi"

  • Win98 tanıtımını yaparken mavi ekran hatasıyla karsılasan ve Windows 8 tanıtılırken Windows 8'in Metro arayüzünü bir tablet üzerinde gösterirken küçük bir sorun yaşandı ve tablet dondu. Bunları yaşaya bir şirket için çok iddalı şeyler İphoneları getirene hediye çeki vs.. Bu arada Bellek Read Olunabildi mi ?

  • Bakalım neler çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Android işletim sisteminin bir tekel olduğunu duyuran ve bu tekele karşı mücadele vereceğini açıklayan Microsoft..."



    Uuu baby. Tekele savas acana bakarmisin. Son 20 yilin tek pc tekeli oldugunu unutmus bir an. Hatta tarayici pazarinda, oyun pazarinda ve sayisiz pek cok yerde tekel olmak icin cevirdigi oyunlarida unutmus. Yada bizi iyice aptal belliyor.

  • Once Applea ipad getir hediye ceki al, sonra androide camur at ustune kendi urunune mukemmel de, ondan sonra nokiayiyi icten bitir ve ele gecir. Microsoft sen nasil bir sey oldun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Kendi tabletleri elinde patlayınca, git androide çamur at tabi..


    Şu android savunmanızı anlamıyorum. Daha bugün arkadaşın telefonuna virüs bulaştı. Üstelik telefona sadece marketten dosya indiriyordu.

  • Bence MS tablete değil de şimdilik telefona önem vermeli...Çünkü telefonun kullanıcısı fazla...WP başarı sağlarsa Surface satışları o zaman uçar...

  • Android'e çamur atmamış, aksine doğruları söylemişler.
  • micsrosoft bu her alanda tekel olmalı

    pc de yakında akıllı telefonlar ve tabletlerde firmanın mantığı sektöre girip tüm rakiplerini ayak oyunlarıyla alt etmek
  • düşünsenize şuan elinizde Surface pro var
    başlıkta tanıtılan herhangi bir tablet tanıtımını okumak zorunda kalmıyorsunuz.
    çünki en iyisi elinizde
    win phone de exe dosyalarını çalıştırdımı yangel yat

  • Microsoft bu rakiplerini kötülemeye çalışarak biryere gelme politikasını acilen terketmeli, mobilde ios ve android'in gerisinde kaldığını kabul ederek kendine çeki düzen vermeli.
    Kullanıcılar bir sistem daha iyi ise elbette tercih eder, rakiplerini kötülemektense kendini tercih ettirecek şekilde ön plana çıkarma yönüne gitmeliler bence.
    Rakip üzerinden prim ya da reklam yapmaya çalışmak rakibin üstünlüğünü kabul etmektir bence. Bunun yerine w8 ve w8 rt'de tablet optimizasyonlu yazılım çeşitliliğini artırmanın yolunu bulsunlar,
    o zaman zaten tercih sebebi olur. Rt alsan yazılım çeşidi az, Pro versiyon alsan x86 masaüstü yazılım kullanacaksın klavye mouse ile, her halükarda dokunmatik tablet deneyiminde sorun yaşanıyor.
  • bence özellikle windows rt tabletlerin fiyatının düşmesi andorid almamak için yeterli bir sebep olabilir.güvenlikten önce demek istedim :)

  • microsoftun birileri tekelcilik yapıyor diye şikayet edip sağa sola ağlaması gerçekten kulağa komik geliyor.

  • Microsoftun iş yaşamına sunduğu çok fazla araç var. SQL Server, Visual Studio, Office bunlardan sadece bir kaçı. Ve bu ürünlerin desteği çok fazla. Bu ürünlerle ilgili en karmaşık bir problemi google a yazarak çözebilirsiniz. Böyle bir ortamı ne google ne de apple yıllardır sağlayamadı. Ayrıca sadece bu araçları kullanarak yaşamını kazananan çok fazla insan var. Şirketler açısındanda durum böyle. Tubitakta pardus geliştiriliyor. Yerli malı, kodlar bizde dolayısıyla güvenlikte bizde. Fakat kime ne için geliştirdikleri belli değil! Adam akıllı program geliştirme arayüzleri yok. Linux dünyasının mevcut bileşenlerini sunmaktan öteye gidemiyorlar. Peki nasıl oluyorda güvenlik bizde? Peki neyi geliştiriyorsunuz? Linuxta herhangi bir program geliştirme aracında program yaptığımızda o aracın bir açık ekleyip eklemediğini nasıl bileceğiz? Desteği kim sağlayacak? Özetle Microsoft gümbür gümbür geliyor. İnsanlar artık kişisel cihazlarını iş yaşamında da kullanmak istiyor. Bir kaç yıl içerisinde tıpkı masaüstü sistemlerde olduğu gibi mobil cihazlarda da Microsoft tekeli oluşacaktır.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.