Şimdi Ara

Analiz : Yeni iPhone'ların maliyeti daha az

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Yeni iPhone'ların maliyeti daha az





    Apple'ın bir süre önce teknoloji dünyasına sunduğu iPhone 5S ve iPhone 5C modellerinin en merak edilen taraflarından birisi maliyet tablosuydu.




    Her yeni lansmanda bir önceki nesli 100$ indirime sokan Apple'ın maliyetler aynı kaldığı için kar marjını erittiği ve yatırımcılarından tepki aldığı gündeme gelmişti. Bu nedenle Apple iPhone 5 üretimine son vererek yerine iPhone 5C modelini getirdi. Analizler Apple'ın hamlesinin işe yaradığını gösteriyor.




    IHS tarafından yapılan analize göre iPhone 5S geçen yıl ki 205$'lık maliyeti daha da aşağı çekerek 199$'da tutmayı başardı. 16GB kapasiteli iPhone 5S'in maliyeti 191$ iken, işçilik ile toplam 199$ oluyor. 64GB kapasiteli iPhone 5S ise toplamda 218$ maliyete sahip.




    Rengarenk kapak seçeneklerine sahip iPhone 5C ise 16GB kapasiteli versiyonu 173$, 32GB kapasiteli versiyonu 183$ olarak maliyet çıkarıyor. Buna 7$ işçilik ücreti de eklenecek. 




    Analizde iki yeni iPhone modeli arasında 20-30$ civarında bir maliyet farkı olduğu dikkat çekiyor. iPhone 5S modelinde A7 işlemci, yeni özel yongalar ve Touch ID olmasına rağmen, büyük bir fark ortaya çıkmamış. 




    Apple'ın yeni iPhone modellerinde 370$-630$ arasında kar elde ettiği görülüyor. Vergi, reklam, pazarlama, dağıtım derken bu rakamın daha da düşeceği aşikar ancak kar marjı iPhone 5 modeline göre yüksek olacak.  

     

     








  • Bir Steve Jobs degil ama Tim Cook'un da kafasi calisiyor. Boyle devam Apple!

  • Milyar dolarlik sirket servetini boyle yaptilar 😄 Her buyuk guncellemede final surumunu ilk hafta indirmek isteyenler icin 9,99 dolar ucret alsalar o parayi da afrikaya bagislasalar afrikada ki aclik sorunu cozulur. Tamam kapitalizm vahsi bir ekonomi sistemi ama sirketler bari bu kadarini yapsa. Yaziktir gunahtir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyeti 1$ olsa ne olacak sanki yine o telefon bize 2000-3200Tl arasındaki fiyat seviyesinden satılacak. Öylede böylede girecek :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scanh

    Milyar dolarlik sirket servetini boyle yaptilar ?? Her buyuk guncellemede final surumunu ilk hafta indirmek isteyenler icin 9,99 dolar ucret alsalar o parayi da afrikaya bagislasalar afrikada ki aclik sorunu cozulur. Tamam kapitalizm vahsi bir ekonomi sistemi ama sirketler bari bu kadarini yapsa. Yaziktir gunahtir.


    Devlet ve şirket mantığında merhamete,duygusallığa yer yoktur.

  • ama daha pahali

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboocum

    ama daha pahali


    daha pahalı filan değil geçen seneki ve ondan önceki sene satışa sunulan iPhone'larla aynı fiyatta

  • Plastik leğen dediğiniz s4 ün maliyeti 230$+ olunca Dönüp bu telefona ve satış fiyatına insan gülüyor :)
    http://shiftdelete.net/galaxy-s4un-maliyeti-ne-kadar-44579.html

  • quote:

    Orijinalden alıntı: regaibyigit.

    quote:

    Orijinalden alıntı: iboocum

    ama daha pahali


    daha pahalı filan değil geçen seneki ve ondan önceki sene satışa sunulan iPhone'larla aynı fiyatta

    ülkemiz icin konusalim lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saf ürün maliyetinden yola çıkanlar gerçekten komik. Arada, reklam, dağıtım, dağıtıcı kar payları, vergiler vs. vs. girince rakam anormal değil.
  • Arkadaş girdiğini düşünüyorsan, kazıklandığını hissediyorsan almazsın olur biter. Kimse kimseye zorla telefon satmıyor.

    Ben daha fazlasına satabileceğimi bilsem daha yüksek fiyat bile çekerim, hatta 1 sene içinde 1 kere bozulacak şekilde yaparım ki gelip parça fiyatıda ödesin millet.

    Hayvancılıkla uğraşan varmı bilmiyorum ama inekleri dibine kadar makinalar ile sağarlar. Bilmem anlatabildim mi? Eee sağma işinide en iyi yapan çok kazanıyor elbet.

  • napak yani apple daha fazla kazanıyor yada kazıklıyor diye sevinekmi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scanh

    Milyar dolarlik sirket servetini boyle yaptilar 😄 Her buyuk guncellemede final surumunu ilk hafta indirmek isteyenler icin 9,99 dolar ucret alsalar o parayi da afrikaya bagislasalar afrikada ki aclik sorunu cozulur. Tamam kapitalizm vahsi bir ekonomi sistemi ama sirketler bari bu kadarini yapsa. Yaziktir gunahtir.

    Onları bırakalım bu ülkedeki ziyan olan ekmek yemek gibi şeyler afrikaya gitsin fazla sürmez bir sene sonra obezite çıkar afrikada.tüketim heryerde bu engellenemez.kapitalizm vs boş şeyler.bağlılık olmadıkça toplumlarda sömürülmeye mahkumdurlar.birlik olmayan yerde düzen beklenemez.
  • Onu anladikta madem telefon şirketleri neden zor durumda. ? 2 madem o kadar samimisiniz iphone yada samsung yerine benzer özellikte markasız tel. Alın aradaki farkı bağışlayın. Diğerlerini bosverin marka değeri denen bir olay var.

  • Bana karşı çıkan arkadaş nerde hani. Ben demedim mi maliyeti 200$ diye?

  • hertürlü satış rekorları kıracak
  • Tamam baya bi kar ediyor da bari 16 gb ile 64 gb arası fark, maliyette 19 dolar oynarken satışta 200 dolar olmasaydı. Hafızayı fazla istiyorum diyince 400 dolar değil 600 dolar kar edecem diyo Apple. Telefonun içindeki parçaları birim birim kıyaslarsak en fazla karı bellek den ediyor demekki.

  • Aslinda ip5 im 5s den daha pahali ha :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboocum

    ama daha pahali

    son 3 senedir yanlıs hatırlamıyorsam iphoneların en ucuz modeli ilk cıktıgında 699 dolara cıkıyordu. bu sene 650 dolara cıktı. ben mi yanılıyorum bilmiyorum ama eskiden 699 dolar idi yeni cıkan iphonelar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.