Şimdi Ara

Apple'dan sürpriz: 2013 sonu iMac'ler satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple'dan sürpriz: 2013 sonu iMac'ler satışa sunuldu


    Gelecek ay yeni nesil Mac ve iPad'ler için etkinlik düzenlemesine kesin gözüyle bakılan Apple, herkesi şaşırtan bir hareketle yeni nesil iMac'leri bugün tanıttı.2013 model yeni iMac'ler, Haziran ayında lanse edilen MacBook air'daki gibi Haswell işlemci, wi-fi 802.11 ac desteği ve PCIe flash depolama birimiyle öne çıkıyor.


    Tasarımının korunduğu yeni iMac'ler gücünü Intel'in 4.nesil Core ailesi olan Haswell işlemcilerinden alıyor. 21.5 inçlik baz model 2.7GHz frekansında çalışan Core i5 ile gelirken, baz modelde harici bir grafik yongası bulunmuyor; grafik gücü Intel Iris'den karşılanıyor. 21.5 inçlik modelin bir üst konfigürasyonu ise 2.9GHz'lik Core i5 ve Nvidia'nın GeForce GT750M grafik birimiyle geliyor.


     

    i5 işlemcilerinin standart olduğu 27 inçlik modellerde, baz konfigürasyon 3.2GHz'lik Core i5 ve NVIDIA GeForce GT 755M; bir üst konfigürasyon ise 3.4GHz'lik Core i5 ve NVIDIA GeForce GTX 775M grafik birimiyle geliyor. Öte yandan BTO yani özel konfigürasyon seçeneklerinde işlemci olarak i7, grafik birimi ise NVIDIA GeForce GTX 780M olarak seçilebiliyor.

    Yeni iMac'ler, kablosuz bağlantı alanında ise tıpkı MacBook Air gibi 802.11ac'ye destek veriyor. Bu sayede 2013 sonu iMac'ler bir önceki nesile göre 3 kata kadar daha hızlı veri transferine imkan sunuyor. Ancak bunun için iMac'in bağlandığı baz istasyonun da aynı standarta destek vermesi gerekiyor.


    Depolama alanında geçen sene Fusion Drive ile dikkat çeken iMac, bu sene ise PCIe desteğiyle öne çıkıyor. Standart olarak 1TB'lık sabit sürücü ile gelen iMac'ler, özel konfigürasyonlarındaki PCIe tabanlı SSD'ler sayesinde bir önceki nesile göre %50'ye yakın daha hızlı veri okuma yazma yapabiliyor. Öte yandan standart olarak 8GB'lık sistem belleğine sahip olan iMac'lerde bellek kapasitesi 32GB'a kadar arttırılabiliyor. Arayüz olarak ise iMac'lerin üzerinde 2 adet Thunderbolt ve 4 adet USB 3.0 portu bulunduğunu hatırlatalım.


    Apple'ın Steve Jobs sonrasında ürün tanıtımlarını gerçekleştiren, küresel pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller ise iMac'lerin, bir masaüstü bilgisayarın ne kadar güzel, hızlı ve eğlenceli olabileceğini kanıtlayan bir örnek olmayı sürdürdüğünü söyledi.


    Bugünden itibaren Apple Store'lardan satışa sunulan iMac'leri birkaç satırda özetlemek gerekirse:


    21.5-inç

    - 1299 $: 2.7 GHz Intel i5 ve Intel Iris Pro grafikler, 8GB sistem belleği, 1TB HDD

    - 1499 $: 2.9 GHz Intel i5 ve NVIDIA GeForce GT 750M (1 GB bellek), 8GB sistem belleği, 1TB HDD



    27-inç

    - 1799 $: 3.2 GHz Intel Core i5 ve NVIDIA GeForce GT 755M (1 GB bellek), 8GB sistem belleği, 1TB HDD

    - 1999 $: 3.4 GHz  Intel Core i5 ve NVIDIA GeForce GTX 775M (2 GB bellek), 8GB sistem belleği, 1TB HDD


    Yeni iMac'lerin (2013 sonu) ülkemizde gelecek ay sonu açılışı yapılması planlanan Apple Store İstanbul'la birlikte satışa sunulması bekleniyor.








  • Apple bu konuda rahat gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye gelene kadar intel yeni bir işlemci çıkarır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden işlemci modellerini belirtmiyorlar. Bazı gerçekler ortaya çıkacağı için mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Neden işlemci modellerini belirtmiyorlar. Bazı gerçekler ortaya çıkacağı için mi?


    Arkadaş belirtse ne belirtmese ne.Çok istiyorsan Intel'in sitesinden öğrenirsin özelliklerine bakarak. Ayrıca Mac'lerin performansından kendi kullanıcıları memnunken nedense Windows kullanıcıları dert ediyor.Sen kullanmadığın sürece ne bağlar seni değil mi ?

  • apple için 1.dereceden önemli ürünler iphone ve ipad oldu artık. eğer web ortamında geliştirme böyle devam ederse microsoft'un tek güçlü olduğu yer olan business kısmında da işi zorlaşır. o zaman kimsenin windows'a ihtiyacı kalmaz.
  • Yeni Retinalı Macbook Prolar Ekimde çıkarsa umarım yeni yıldan önce yetişir.
  • Her türlü teknolojiyi denemeya açığım.Değişik sistemleri kullanmak güzel oluyor.Malesef mali durumdan dolayı şimdilik bu tip cihazları kullanamam ama bir gün durum iyi olursa o zaman kesin kullanırım.Kısa sürelide olsa iphone ipad kullandım.Fakat dizüstü , masaüstü bilgisayarları daha çok ilgimi çekiyor.
  • Artık iş harici masaüstü bilgisayar kullanılmıyor. Dizüstüne ise ilgi azalmaya başladı. Bazı özel uygulamalar dışında tabletler her işi görüyor. Face ve twit hatta internet için telefonlar yeterli düzeyde. Zaten microsoftun Nokia yı almasıda bu yüzden. Yakında dizystulerde masaüstü lerin durumuna dusucek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: starmaster

    Artık iş harici masaüstü bilgisayar kullanılmıyor. Dizüstüne ise ilgi azalmaya başladı. Bazı özel uygulamalar dışında tabletler her işi görüyor. Face ve twit hatta internet için telefonlar yeterli düzeyde. Zaten microsoftun Nokia yı almasıda bu yüzden. Yakında dizystulerde masaüstü lerin durumuna dusucek.

    İş bilgisayarları diye birşey var. Mimar, bankacı, mühendis, tasarımcı vs. klavyesi olan, ekranı büyük cihazlar kullanmak zorunda. Minicik iPad'de bu işler yapılmaz. O nedenle normal bilgisayarlar ortadan kalkmaz.

    Bilgisayarı Facebook ve Twitter'dan ibaret görenlere masaüstü ve dizüstü fazla tabii, o ayrı.
  • Ek olarak normal ofis programlarını iPad ve tabletlerde çalıştırmak kesinlikle efektif bir şey değil. Düşünsenize sayfalarca excel dokümanı hazırladığınızı yada sunum yapmaya çalıştığınızı.. Ayrıca kurumsal programlar özellikle ERP programları Windows tabanlı çıkartılıyor. Mac sistemleri kurumsal yerlerde çok tercih edilen sistemler değil. Tabletler ise sadece yolda mail okumak, basit oyunları oynamak, sosyal medyayı takip etmek için kullanılıyor.
  • neden en üst donanımı 21.5 de satın alamıyoruz?
  • Merhaba! Oğlumuz8-9 senedir Dell (dizüstü) kullanıyordu...Ona yeni bir pc almak istiyoruz ama ne alacağımıza karar veremedik.Birkaç gün öncesine kadar MacBook Pro düşünüyordu kararsızlık yaşıyor teknolojiye yetişmek mümkün değil yardımcı da olamıyoruz,Ipad kullanıyor,veri tabanı programcılığı bölümü bilişim öğrencisi yazılımları da öğrenmeye çalışıyor üniersite için mühendislik düşünüyor anlatıyorum ki ihitiyaçları doğrultusunda az buçuk tavsiyeniz olabilsin...üniversite kapısına az kala Bu pc en azından bizim ona son alacağımız pc olsun )) ne lazımsa yapabilsin...pc de oyun da oynuyor müzikle de uğraşıyor ...
    Lütfen tavsiye ve önerilerinizle yol gösterip yardımcı olur musunuz? Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhee

    Merhaba! Oğlumuz8-9 senedir Dell (dizüstü) kullanıyordu...Ona yeni bir pc almak istiyoruz ama ne alacağımıza karar veremedik.Birkaç gün öncesine kadar MacBook Pro düşünüyordu kararsızlık yaşıyor teknolojiye yetişmek mümkün değil yardımcı da olamıyoruz,Ipad kullanıyor,veri tabanı programcılığı bölümü bilişim öğrencisi yazılımları da öğrenmeye çalışıyor üniersite için mühendislik düşünüyor anlatıyorum ki ihitiyaçları doğrultusunda az buçuk tavsiyeniz olabilsin...üniversite kapısına az kala Bu pc en azından bizim ona son alacağımız pc olsun )) ne lazımsa yapabilsin...pc de oyun da oynuyor müzikle de uğraşıyor ...
    Lütfen tavsiye ve önerilerinizle yol gösterip yardımcı olur musunuz? Teşekkürler...


    MSI'ın oyun serisi notebooklarından alın rahat edin. Çalışacağı programların bir çoğu Windows uygulaması olacak. Mac'e boşuna para vermiş olursunuz.




  • Tasarımı oldukça güzel fakat ipadler noldu
  • iMac almak vardı şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhee

    Merhaba! Oğlumuz8-9 senedir Dell (dizüstü) kullanıyordu...Ona yeni bir pc almak istiyoruz ama ne alacağımıza karar veremedik.Birkaç gün öncesine kadar MacBook Pro düşünüyordu kararsızlık yaşıyor teknolojiye yetişmek mümkün değil yardımcı da olamıyoruz,Ipad kullanıyor,veri tabanı programcılığı bölümü bilişim öğrencisi yazılımları da öğrenmeye çalışıyor üniersite için mühendislik düşünüyor anlatıyorum ki ihitiyaçları doğrultusunda az buçuk tavsiyeniz olabilsin...üniversite kapısına az kala Bu pc en azından bizim ona son alacağımız pc olsun )) ne lazımsa yapabilsin...pc de oyun da oynuyor müzikle de uğraşıyor ... Lütfen tavsiye ve önerilerinizle yol gösterip yardımcı olur musunuz? Teşekkürler...

    Muhtemelen oyun icin aliyorsunuzdur.windows oyunlarinin cogu mac de calismaz directx yuzunden.eger oyun icin alacaksaniz mac almayin.sonra pisman olursunuz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ataberk36ex

    quote:

    Orijinalden alıntı: starmaster

    Artık iş harici masaüstü bilgisayar kullanılmıyor. Dizüstüne ise ilgi azalmaya başladı. Bazı özel uygulamalar dışında tabletler her işi görüyor. Face ve twit hatta internet için telefonlar yeterli düzeyde. Zaten microsoftun Nokia yı almasıda bu yüzden. Yakında dizystulerde masaüstü lerin durumuna dusucek.


    starmaster kardeş hayat face twit den ibaret değil grafik tasarım modelleme vs vs işlerde var ve o dediğin aletlerlede olmuyor bu işler :) zaten microsoft da sırf o yüzdende almadı hay allahım ya ne küçük beyinler var memleketimde :)))))



    bende kendi açımdan demedim zaten . face hesabım vardır ama kullanmam . twitide bir ara açmıştım ama kullanıcı adımı hatırlamıyorum.
    ama oyun harici son kullanıcıların yüzde doksanından fazlasının bilgisayarını sadece sosyal medya ve internet için kullanmadığını iddia edebilirmisin.?
    zaten okuma özürlü değilsen Bazı özel uygulamalar dışında dediğimide okursun.
    beyin özürlü değilsen iş harici dediğimide okursun. o dedğin uygylamaların hepsi iş uygulamaları.
    kaldı ki oyun olarakda gelişmekte




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    quote:

    Orijinalden alıntı: starmaster

    Artık iş harici masaüstü bilgisayar kullanılmıyor. Dizüstüne ise ilgi azalmaya başladı. Bazı özel uygulamalar dışında tabletler her işi görüyor. Face ve twit hatta internet için telefonlar yeterli düzeyde. Zaten microsoftun Nokia yı almasıda bu yüzden. Yakında dizystulerde masaüstü lerin durumuna dusucek.

    İş bilgisayarları diye birşey var. Mimar, bankacı, mühendis, tasarımcı vs. klavyesi olan, ekranı büyük cihazlar kullanmak zorunda. Minicik iPad'de bu işler yapılmaz. O nedenle normal bilgisayarlar ortadan kalkmaz.

    Bilgisayarı Facebook ve Twitter'dan ibaret görenlere masaüstü ve dizüstü fazla tabii, o ayrı.

    ortadan kalkacak demedim
    dizüstüler masaüstülerin durumuna düşücek dedim.
    ikisi farklı.
    kaldı ki şu an için yapamıyor. 5 sene sonra yapamıcanın bir garantisi yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    neden en üst donanımı 21.5 de satın alamıyoruz?

    +1500

    Gecen yilda ayni sekilde yaptilar, belki adam guclu ve ekrani 27“ inche gore daha dusuk bisey istiyor.. Resmen uvey evlat muamelesi goruyor.. Ssd nin yanin 3 tb hdd koymazlarsa almam!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.