Şimdi Ara

Elif Bilgin'in de finalistlerden biri olduğu Google Bilim Fuarı 2013 sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elif Bilgin'in de finalistlerden biri olduğu Google Bilim Fuarı 2013 sona erdi











    Google'ın her yıl düzenlediği ve öğrencilerin topluma yararlı projelerini ödüllendirdiği Google Bilim Fuarı 2013 dün itibariyle sonuçlandı.




    Bilindiği gibi Elif Bilgin, muz kabuğundan bioplastik üretme projesi ile 15 finalist arasına kalmış, 50 000 dolarlık Scientific American özel teşvik ödülünün sahibi olmuş ve halk oylamasında da birinci gelerek başka bir ödül daha almaya hak kazanmıştı.




    Dün yapılan final bölümünde ilk 4 finalist arasına da kalmayı başaran Elif, ne yazık ki büyük ödülün sahibi olamadı. ABD'den Eric Chen, gribe karşı geliştirdiği bilgisayar destekli grip tespiti projesi ile büyük ödülün sahibi oldu. Chen, 50 000 dolarlık teşvik ödülünün yanında okuluna da 10 000 dolarlık ödül kazandırdı. Ayrıca Galapagos adaları tatili ve CERN ziyareti de diğer ödülleri oldu.




    Diğer ki finalist ise Avustralya'dan polis otosu ve ambulanslar için daha çabuk farkedilme projesi ile Viney Kumar, Kanada'dan el ısısı ile enerji sağlayan fener ile Ann Makosinski oldu.  

     

     







  • Oralara gelebilmesi bile büyük başarıdır.

  • Bioplastik projesinin önemi gelişen teknoloji ile dahada artıyor aslında ama dünyanın bundan haberi yok. Grip istesende iatemesende olacaksın ama bunu bilgisayar destekli tespit wtmek nekadar işe yarar tartışılır. Zaten grip olmak istemeyen her sene aşısını yaptırır.

  • Birinci olmasını çok isterdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    Bioplastik projesinin önemi gelişen teknoloji ile dahada artıyor aslında ama dünyanın bundan haberi yok. Grip istesende iatemesende olacaksın ama bunu bilgisayar destekli tespit wtmek nekadar işe yarar tartışılır. Zaten grip olmak istemeyen her sene aşısını yaptırır.

    Katılıyorum.

    Belki bizimki kasti olarak seçilmemiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralara gelmesi bile ülkemiz açısından gurur verici. Elif için oyumu verdim, gerekirse bir daha Elif'e ve katılan bir başka Türk'e veririm. Hem de seve seve.

  • hiçbir destek olmadan, bilim insanlarına "sizde kimsiniz ki" edasıyla yaklaşan patavatsız insanların olduğu bir toplumdan, böyle bir başarı ancak mucize olarak değerlendirilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 25 Eylül 2013; 0:17:04 >
  • Diğer projeler gayet basit düşünceler neye göre seçmişler anlamadım

  • amerika işin içinde ise o işten Hayır gelmez. Burada Fanatikler birbirine yorum yazarak ego tatmin etsin. Elif seninle gurur duyuyorum. Ailene Teşekkürler ederim senin gibi bir insanı başarılı yetiştirdikleri için Dileğim daima ileri gitmen. Gelecek senin gibi başarılı genç arkadaşlarımıza emanet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizden çıkmaz biz kalifiye eleman ülkesiyiz diyenlere inat HELAL OLSUN!

  • +1 Böyle önemli bir konuya katılımınızdan dolayı teşekkürler.Bende destek verdim.amerikada ne adalet varki firmasında olsun.Kesinlikle 1.olması lazımdı.Ayrıca bu konudada bir çok tebrik yorumu görmek isterdim.Gereksiz birşey oldumu yazan yazana , azınlık olduğumuzdan şikayetçi değilim.Yorumlarımızla böyle genç arkadaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.Tekrar teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 25 Eylül 2013; 2:15:18 >
  • Bu kız gurur duyulacak bir insan gerçekten bu haberi gördükçe mutlu oluyorum daha çok insanımız var ama teşvik ve destek yok sıfır destek çocuk evde yapmış kazanmış helal olsun devletin bu çocuğa sahip çıkması lazım ama şimdi etek giydi diye okuldan attırmasınlar düşüncesi bile aklıma geldi 1453 kartalları gibi 1453 lise gençliği kurup okulu bile karırtırırlar

    neyse bir avrupalı ülke sahip çıkar elinden tutar paraya para demez.

  • Sağlık olsun buralara kadar gelmesi bile çok güzel birşey tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca google'ın verdiği kupalar 8 bit

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecan21

    Buralara gelmesi bile ülkemiz açısından gurur verici. Elif için oyumu verdim, gerekirse bir daha Elif'e ve katılan bir başka Türk'e veririm. Hem de seve seve.

    Sanki oy vermekle çok büyük bir zahmete girdin veya bir şeyden feragat ettin. Üstüne basa basa oy verdim deyip durmuşsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrMaster

    Bu kız gurur duyulacak bir insan gerçekten bu haberi gördükçe mutlu oluyorum daha çok insanımız var ama teşvik ve destek yok sıfır destek çocuk evde yapmış kazanmış helal olsun devletin bu çocuğa sahip çıkması lazım ama şimdi etek giydi diye okuldan attırmasınlar düşüncesi bile aklıma geldi 1453 kartalları gibi 1453 lise gençliği kurup okulu bile karırtırırlar

    neyse bir avrupalı ülke sahip çıkar elinden tutar paraya para demez.

    Bi yerden nasıl laf atarım diye zorlama bence devlet kendi yaptığı proje yarışmalarında derece yapanlara gerekli desteği yapıyor google yarışmayı düzenlemiş başarılı olanlarla ilgili elbet bir planı vardır ikincisi etek giydi diye okuldan atmasınlar diyeceğine kıyafet serbestliğini kim getirmiş bak bakalım üçüncüsü çarşı ülkeyi rezil edip sonra da her yer gezi parkı diye slogan atıyor ama 1453 kartallarına suçu yıkıyosun bunları da teknoloji sitesinde yapıyosun sınır tanımıyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.