Şimdi Ara

Microsoft yeni nesil Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft yeni nesil Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerini tanıttı


     

     

    Microsoft kendi markası altında sunduğu Surface serisi tablet bilgisayarlarını yeniledi. Surface 2 Pro ve Surface 2 RT olmak üzere hem x86 hem de ARM tabanlı versiyonları bir kez daha karşımıza çıkan yeni nesil tabletler, tasarımdan ziyade donanım ve aksesuar tarafındaki yenilikler ile ön plana çıkıyorlar. Geçtiğimiz yıl lanse edilen Surface RT, 1366 x 768 piksel çözünürlük desteği sunuyor ve Nvidiai Tegra 3 platformundan güç alıyordu.

     

    Bugün lanse edilen Surface RT 2 ise, Full HD ekran ile geliyor ve Nvidia'nın Tegra 4 platformunu kullanıyor. Hem genel kullanım hem de grafik performansı önemli oranda arttırılan Surface RT 2, Windows 8.1 ile birlikte geliyor ve bu sayede başlat butonu gibi önemli yenilikleri de bünyesinde barındırıyor. 2 yıl boyunca 200GB'lık SkyDrive alanı ve bir yıllık sınırsız SkyPe görüşmesinin ücretsiz olarak verileceği Surface RT 2 ya da piyasa ismi ile Surface 2,aynı zamanda daha ince ve hafif bir kasaya sahip. Outlook RT ve 4 temel Microsoft Office yazılımını da beraberinde sunacak olan Surface 2, Windows 8.1'in lansmanına paralel olarak Ekim ayının son haftasında satışa sunulmuş olacak.

     

    Microsoft'un en iddialı model olan Surface 2 Pro ise, Intel'in Haswell kod adını taşıyan 4. nesil Core i5 işlemcisinden güç alıyor. Birinci modele göre performansın ciddi oranda arttırıldığı ve pil ömrünün %60'a varan oranda geliştirildiği tablet bilgisayar, 10.6-inç büyüklüğünde Full HD ekrana sahip. Standart konfigürasyonda 4GB RAM ve 64GB SSD sürücü ile gelecek olan Surface 2 Pro, en üst seçenekte ise kullanıcılarına 512GB SSD ve 8GB RAM alternatifi sunacak. Berbarinde sunulacak Power Cover isimli dahili pile sahip kapak ile baz modele göre pil ömrünü 2.5 kat arttıracak olan tablet,  Type Cover klavyenin yeni versiyonuyla ise hem arka aydınlatmalı hem de 1mm daha ince bir klavyeye sahip olacak.

     

    Üzerinde, üç adet USB 2.0, bir adet USB 3.0, mini DisplayPort, Ethernet ve ses giriş-çıkışları bulunan Surface 2 Pro, özel istasyonu bağlandığında ise harici ekranlara 3,840 x 2,160 piksel çözünürlük çıkışı verebilecek. Microsoft tarafından performanslı bir bilgisayarın tüm gücünü taşıyan tablet olarak nitelendirilen Surface 2 Pro da aynı Surface 2 modelinde olduğu gibi ücretsiz SkyDrive ve SkyPe paketlerini içerecek. Microsoft tüm bunlara ek olarak yeni tablet için özel bir Dj aksesuarı da tanıtmış durumda. Son dönemde iPad'in dj'ler tarafından da kullanılmaya başlanmasını yakından takip etmiş olsa gerek, Microsoft ta yeni tablete özel bir dj klavyesi tanıttı. Bu klavye üzerinde dj'lerin en çok kullandığı fonksiyonların bir kısmına yer verilirken, tanıtımı ise Linkin Park grubunun dj'i Mr. Hahn yaptı. 

     

    Yepyeni renk seçenekleri ile ön siparişlerine başlanan yeni nesil Surface tabletlerin, ilk modellerden farklı olarak daha fazla ülkede satışa sunulması beklenirken, Ekim ayında yenilenecek olan iPad'e karşı pazarda nasıl ibr başarım göstereceğini ise ilerleyen aylarda göreceğiz. 

     


    Microsoft yeni nesil Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerini tanıttı


     







  • aynı fıyat,aynı kalınlık,aynı agırlık

  • Pil ömründe çok güzel iyileştirme olmuş,yeni pilli klavyesi de güzel olmuş,teknik detaylarından pek haber bulunamadı.Haswell işlemci ile gelecek bildiğim kadarıyla.

  • Biri x86 diğeri arm işlmeci kullanıyor. Demekki surface 2 Pro bazı masaüstü windows uygulamalarını çalıştırabilir en büyük fark bu olsa gerek.

  • quote:

    Microsoft tarafından performanslı bir bilgisayarın tüm gücünü taşıyan tablet olarak nitelendirilen Surface 2 Pro...


    Yani bu tablet, bir bilgisayar gibi de kullanılabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    Biri x86 diğeri arm işlmeci kullanıyor. Demekki surface 2 Pro bazı masaüstü windows uygulamalarını çalıştırabilir en büyük fark bu olsa gerek.

    hocam bazıları değil hepsini çalıştırabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gfbekir kullanıcısına yanıt
    evet hocam laptoptan farkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıtımda yanlış anlamadıysam piyasadaki laptopların çoğundan güçlü mü demişti hızlı mı bir şey demişti.

    Demekki 3.nesilde bu tablet pclerin çoğunu ortadan kaldırır.

  • bu sefer daha iyi gibi görünüyor.Tegra 4 ne kadar hazır onu bilmekte fayda var.Geçen seferki gibi sorunlar çıkmazsa daha güzel olur.
  • Keşke tegra 4 un yerine s800 koysalarmis daha iyi bir seçim olur...

  • ağırlık ne acaba pro 2 için?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknobah


    quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    Biri x86 diğeri arm işlmeci kullanıyor. Demekki surface 2 Pro bazı masaüstü windows uygulamalarını çalıştırabilir en büyük fark bu olsa gerek.

    hocam bazıları değil hepsini çalıştırabilir.

    hocam ben bazıları derken dokunmatik destekli uygulamalardan bahsediyordum. Yoksa tablete klavye mouse takıp her uygulamada çalışır.Ama tablet işte bu fazla portatif olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surface pro 2 iddialı bir cihaza benziyor x86, i5, ssd...


    ...pardon mağazayı saymamıştım. Geliştir şunu artık!
  • Şu özelliklerle ortalığı yıkıp geçmesi lazım.

  • Gecen seneki RT faciasından sonra microsoft hala akıllanmamış anlaşılan.

  • Bence görünüş olarakta, performans olarakta en iyi tablet. (tablet mi bilemedim) Eğer Windows 8 daha da gelişirse, Microsoft'un ortalığı kırıp geçeceğini düşünüyorum. Özellikle Nokia'yı aldıktan sonra nasıl telefonlar ortaya koyacaklar çok merak ediyorum.

  • paradan haber verin paradan ben buna 3 yil sonra ulasabileceksem bi anlami yok...

  • Millet bu kadar ağlıyor ''Mağaza boş,mağaza boş'' deyu.
    Kullanıcılara soruyorum:gerçekten bu kadar boş mu,yoksa bu ağlayanlar mı boş ağlıyor?
    Yani diğer sistemlerde olup da bunda olmayan en önemli şeyler neler?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YordleKing

    Millet bu kadar ağlıyor Mağaza boş,mağaza boş deyu.Kullanıcılara soruyorum:gerçekten bu kadar boş mu,yoksa bu ağlayanlar mı boş ağlıyor?Yani diğer sistemlerde olup da bunda olmayan en önemli şeyler neler?


    Ben o ağlayanlara inanmıyorum açıkçası, belki diğer platformlara göre oyun konusunda biraz sıkıntı vardır ama yanlış hatırlamıyorsam en son mağazada 140 bin üzeri uygulama vardı, hepsi mi çöp bu uygulamaların...

  • Surface Pro 2 ülkemize gelirse laptopu satar tablet kullanmaya başlarım.
    (8GB RAM ile)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.