Şimdi Ara

Logitech 3D Extreme PRO kullananlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Logitech 3D Extreme PRO kullanan varsa lütfen görüşlerini yazsın. Almak istiyorum ve kullanıcıların görüşleri benim için önemli. Kullanışı, sağlamlılığı, performans vs ..



  • quote:

    Orijinalden alıntı: GRaVeYaRD16

    Logitech 3D Extreme PRO kullanan varsa lütfen görüşlerini yazsın. Almak istiyorum ve kullanıcıların görüşleri benim için önemli. Kullanışı, sağlamlılığı, performans vs ..

    Rudder kontrolünü bilekte bulunduran fazla Joystick yok zaten alternatifi pek olmayan bir ürün. Kalite olarak da fiyatını hakediyor dandik bir plastiği yok yani. Masaya koyduğunuzda da kaymıyor ve neredeyse yerinden oynatamıyorsunuz. Bayadır FSX ve HAWX gibi oyunlar için kullanıyorum sağlamlıktan yana baya bir hor kullanıyor olsam da sorun çıkarmadı fakat öyle PRO falan klasik pazarlama taktikleri yani PRO luk bir yanı yok oyuna biraz da olsa gerçeklik kattığı doğru fakat ciddiyeti arttırmak istiyorsanız ciddi paralar harcamanız gerekir G940 gibi ürünlere veya Saitek'in üst seviye ürünlerine bakabilirsiniz. Bunların dışında atanabilir tuşları var, 1 adet gaz kolu var hatta mandalı diyelim, etrafa bakabilmeniz için ufak bir joystick daha var. Özellikle FSX için merakınız çok ciddi düzeyde değilse ve başlangıç için alıyorsanız alabileceğiniz en iyi ürünlerden biri atanabilir tuşlarıyla klavye ile işiniz kalmıyor. Flapları, trimleri, birkaç basit otopilot komutunu ve iniş takımları gibi şeyleri atarsanız ve uçuş planını doğru yaparsanız sadece otopilot ayarları için fareyi kullanırsınız. Çift motorlu uçaklar için tek gaz kolunun iki motoru birlikte kontrol etmesi biraz üzücü olsa da o fiyata pek alternatifi olmadığı için yapabilecek pek fazla şey de yok :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silence34

    quote:

    Orijinalden alıntı: GRaVeYaRD16

    Logitech 3D Extreme PRO kullanan varsa lütfen görüşlerini yazsın. Almak istiyorum ve kullanıcıların görüşleri benim için önemli. Kullanışı, sağlamlılığı, performans vs ..

    Çift motorlu uçaklar için tek gaz kolunun iki motoru birlikte kontrol etmesi biraz üzücü olsa da o fiyata pek alternatifi olmadığı için yapabilecek pek fazla şey de yok :)


    Saitek X52 kullanan arkadaşım var. Son derece memnun. G kuvveti arttığında joystick manevra yaparken zorlanıyormuş. O kadar gerçekçi yani. Tabi parası da gerçek :D

    2 motoru ayrı ayrı kontrol edemiyoruz sanırım. Yanlış anlamadım di mi ? :)

    Win7 Home Basic - 6 GB RAM - AMD 4500M 1,9 GHz ( 4 çekirdek ), Radeon HD 7670M yeterli midir ? Her hangi bir uyum sorunu yaşanır mı ?




  • Force Feedback özelliği olan Joystick'i de var Logitech'in adını net hatırlayamıyorum fiyatı da Extreme 3D Pro'dan daha uygun fakat asıl amacınız Flight Simulator ise Rudder kontrolüne ihtiyacınız var ve bunu ya ayrıca Rudder pedalı alarak ya da Twist özelliği olan joysticklerle kullanabilirsiniz. 2 motoru ayrı ayrı kontrol edersiniz fakat fare ile kontrol edebilirsiniz tek gaz kolu ile ikisini aynı anda kontrol edebiliyorsunuz sadece. Joystick sisteminizden kullanmaz veya uyum sorunu yaşamazsınız. Yazılımı da Windows 7 destekliyor ben de kullandığım için oradan biliyorum yazılım konusunda da sorun yaşamazsınız. Sisteminiz de FSX için yeterli diyebilirim. FSX hemen hemen her bilgisayarda çalışıyor ayarlardan birçok şeyi kapatma veya sonuna kadar kısma şansınız olduğu için.
  • Hocam ben bu force feedback, Rudder kontrolü, twist özelliğini bilmiyorum, biraz açıklarsanız sevinirim :)
  • Force Feedback güç geribildirimidir yani yaptığınız hareketlere kolun da titreşim ile tepki vermesi, ağırlaşması gibi düşünebilirsiniz. Rudder kontrolü de uçağın kuyruk dümenidir normalde pedal ile yapılır fakat bunun gibi bazı uygun fiyatlı joysticklerde twist yani bilek hareketiyle kontrol edebiliyorsunuz. Elinizde 3 eksen birden olmuş oluyor :)
  • Rudder'i biliyordum da siz ingilizce olarak söyleyince bilmiyorum sandım. Pedallar deseydiniz hemen anlardım :) ( Logitech'te Rudder vardı dimi ?

    Force feedback titreşim işiyse pek te gerek yok gibi geliyor bana. Hani olmasa da olur gibisinden

    Twist özelliği varsa iyidir aklım yatmaya başladı ürüne ( Twist de var demiştiniz :) )

    Ben genelde Falcon BMS, Micrososft flight simulatör, DCS, A10 gibi simülatörler oynamak istiyorum. ( Bir çok simütör vardı da aklımda bunlar kaldı )

    Bugün Kol Saitek Ps27e Cyborg evo force feedback gördüm ikisi arasında kararsız kaldım
  • Diğer joystick i kullanmadığım için yorum yapamam fakat işlevsellik anlamında yeni başlayanlar için Extreme 3D Pro bence en uygunu. İleride çok sararsanız zaten daha yüksek fiyatlı ürünler alırsınız, sarmazsanız da bir kenara bıraksanız bile çok büyük bir para ayırmamış olursunuz 70-80 lira civarlarına kadar bulunabiliyor çünkü. FSX için ihtiyacınız olan her şeyi toplayabiliyorsunuz elinizin altında. Başparmağa gelen 4 tuşa flapları ve trimi atıyorsunuz, iniş takımları, spoiler, reverse thrust vs. derken tuşları dolduruyorsunuz. PS27E'de kaç tuş var ve yerleşimleri nasıl hiç görmediğim için bilemiyorum fakat yeni başlayan biri için Extreme 3D PRO iş görecektir diye düşünüyorum. Rudder kontrolü var evet twist dediğimiz özellik sayesinde yapabiliyorsunuz bunu pedal kadar rahat olmasa da iş görüyor Autorudder ile uçmaya çalışmaktan her türlü iyi yani bu sayede birkaç ekstra hareket yapmanız da mümkün oluyor özellikle yandan rüzgar aldığınız inişlerde. Force Feedback konusunda da hiç olan bir joystick kullanmadım fakat ben de sizin gibi çok da gerekli olduğuna inanmıyorum. Çok daha üst düzey ürünlerde belki gerçeklik anlamında bir şeyler katabilir veya olmuşken o da olsun diyebilirsiniz fakat 100 lira civarındaki ürünlerde fiyatı arttırmaktan veya var mı var demekten başka bir işe yaradığını sanmıyorum :)




  • Hocam çok çok teşekkür ederim, bu tür yorumlar benim için değerliydi. Logitech almakta son kararı verdim, teşekkürler
  • süper alet ayarlarını yaptınızmı çok iyi kullanışlı

    yalnız arkadaşlar bende Windows 8 var ben flight simülatör alsam win 8 de kurup oynayabilirmiyim
    teşekkürler
  • falcon bms de rudder ayarlarını yapamıyorum. ama allied force de çok iyi rudder yapıyor. nasıl düzenlerim bunu ?
  • Arkadaşlar Logitech Extreme 3D Pro aldım fakat kolu ileri doğru iterken ya da geri doğru çekerken bir yerde küçük bir takılma ile tık sesi çıkarıyor, bu yüzden aldığım yere gönderip yenisi ile değiştirdim ama bu gelende de aynı şey oluyor, sizlerde bu sorunla karşılaştınız mı?
  • aynı hepsinde aynı sorun yok arkadaşım


    isteyen olursa ben satıyorum smilatör jostiğimi sıfır gibi kutuda duruyor 3 kere kullandım
  • Ne demek istediğini anlayamadım? Kronik bir sorun mu yani?
  • O olay sorun değil hepsinde tık tık yapıyor aynı yani

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ya boşu boşuna adamlara gönderip yenisi ile değiştirttim desenize :) Cevabınız için teşekkür ederim, size de iyi satışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuantumMoose

    Hadi ya boşu boşuna adamlara gönderip yenisi ile değiştirttim desenize :) Cevabınız için teşekkür ederim, size de iyi satışlar.

    kolun özel sesi o kendi özelliği boşuna değişmişsin bencede
    neyse
  • arkadaşlar merhaba bende bu joystickten aldım açıkçası çok fazla araştırmadan gördüm aldım logitech oyun konsollarını kullanıyorum ancak bunda daha önce yaşamadığım bir sıkıntı yaşıyorum benim bilgisayarım bu kolu tanımıyor windows 7 home pro kurulu orjinal sürüm ancak usb 2.0 3.0 taktım olmadı direksiyonu hemen algılıyor logitech gaming software ancak bu kolu algılamıyor koldamı bir sıkıntı var yoksa bu giderilebilicek bir hatamı daha önce karşılan varsa yardımcı olursa sevinirim zira yarın götürüp geri vericem midem bulandı açıkçası hatta şöyle bir hata veriyor algılanmadığına dair
     Logitech 3D Extreme PRO kullananlar buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scart -- 8 Mayıs 2014; 21:19:51 >




  • scart S kullanıcısına yanıt
    logitechin sitesinden
    jostiğin adını yazıp yazılımını kur takıp oynarsın
    bende windows 8 d böyle yaptım

    logitechin ana sitesine gir oradaki ürünler yazılımı arama butonuna ürünün
    ismini yaz çıkınca indir pc ne kur sonra tak ayarlarını yap oyna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cantosman

    logitechin sitesinden
    jostiğin adını yazıp yazılımını kur takıp oynarsın
    bende windows 8 d böyle yaptım

    logitechin ana sitesine gir oradaki ürünler yazılımı arama butonuna ürünün
    ismini yaz çıkınca indir pc ne kur sonra tak ayarlarını yap oyna

    ekteki uyarıyı o yazılım veriyor zaten aynı sorunla karşılaşan birisi varmı diye yazmıştım ama galiba kimse böyle birşeyle karşılaşmamış
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.