Şimdi Ara

HANGİ DÖVÜŞ SANATI SOKAKTA İŞE YARAR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
5
Favori
111.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir taekwondo sporcusu olarak kickbox sporcuları ile yaptığım tüm illegal müsabakalarda açık ara önde olduğumu farkettim ve bu farkları anlamaya çalıştım. çok fazla dövüyordum gariban kiksss boksscylaarıı.
    öncelikle taekwondo'da yumruk yok değildir, bunu bir çok insana kanıtlamak zorunda kalmam ne acı.
    tae - kwon - do (tekme yumruk disiplini) görüldüğü üzere sadece olimpik müsabaka kuralları gereği, yumruklar aktif değil ve bel altı (low kick) vuruşlar serbest değildir.
    taekwondo müsabakalarının temel amaclarından biri rakibin tekniğine en uygun teknik ile cevap verip sporun hareketsel döngüsünü ve akıcılığı üst seviyede tutmaktır.
    semi contact, light contact ve hatta low contact müsabakalarda disipline uymuş bir taekwondocu her zaman kazanmaya bir 40 adım daha yatkındır.

    taekwondo'cu her zaman hareketli ve sadece yüksek vuruşlara çalışmaya programlanmıştır. bir pandatolyo ile inmeyecek kikkssboksscyy yoktur.

    Bu ekşiden alıntı .

    Ben 2 sinide yaptım aktif olarak taekwondo yapıyorum şu an . He bana sorsan kickbox derim çünkü Taekwondoda sokakta ortalığı kasıp kavurmak için çok tecrübe gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    dövüşün adiliği vs vs simi var :D
  • bulunmayan kullanıcısına yanıt
    Var tabi mesela elinde bir silah var karşındaki kişiyi öldürmeden etkisiz hale getirmen gerekiyor. Naparsin koluna bacağına az ileri gidersen karın boşluğuna sıkarsın ama kravmaga'nın tek sikacagi yer testislerin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muay thai yap
  • Maraton Koşu işine yarar bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kravı travı elin oğlu delikanlılığı bırakmış artık. adamım diye eline bıçak alıp dolanıyolar.
  • Hiç biri bi işe yaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic bi spor seni sokakta korumaz ama korunmana yardimci olur daha dayanikli olursun , aciya tepki suren daha kisa olur oz guvenin artar ayrica kilo boy onemli 170 boy 53 kg birisi istersen boks yapsin istersen usta olsun , sokaktaki senden kalipli hic bi spor yapmayan adam seni hasat eder , ben dovus sporu yapan zayif insanlari anlamiyorum adam ciliz kollari var kicbox yapiyor boks yapiyor tamamen yanlis spor secimi bu , belki o kisi yuzmeye atletizime gitse daha basarili olucak o fizikle yada vucud calissa bir sene sonra daha irilesecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jiujitsu ve MMA ( karma dövüş sanatları ) nı öneririm özellikle free, allah ne verdiyse tarzı kavgalarda çok işie yarıyor
  • Hayır hocam yanlış düşünüyorsun.. Benim boy 172 kilo 63 Vücüda fittness vs. gitmiyorum sadece bi kaç savunma sanatı vs. biliyorum juijitsu, aikido gibi ayrıca dans da ediyorum proff olarak, latin dansları..Yani herşey tekniğe bağı, tekniği bilince istersen 1 e 5 ol fark etmez..Saygılar.
  • Vücuduna uygun olan sporu seçmelisin. Ben 2 yıl taekwondo yaptım, suan kick boks yapıyorum. hemen karşılaştırayım sana. uzun boylu ve hızlı olduğum için taekwondo benim için çok daha uygun. Sokakta dövüş sporu ile ilgilenmemiş bir insan en az 2 3 sene taekwondo yapıp bacakları açılmış birisinin tekmelerine karşı kendini savunamaz. dövüşmek değil dakika 5 saniye bile sürmez. kafana yediğin ilk tekmede yere inersin. ama bacak boyun kısa ise tekmelerin düşük kalacağından yumruklarını hızlandırmak için boksa ya da kick boksa yönelebilrisin.
    gittiğim salonda 4 yıldır kick boks yapan çocuklar var. bacakları da tam açılıyor. ancak adam müsabakada karşıma geldiğinde bir tek tekmesini dahi değdiremiyor. çünkü tekme için bacaklar kısa.Yanıma iyice sokulup sadece yumruk çalışsa daha güzel olacak. Biraz kabiliyet meselesi. Reflekslerin Hızlı ve dikkatli olman lazım.
  • MMA işe yarar.
    boyka gibi hee.


  • Bence en hızlı olan yüreğini koyan kazanır.
  • Valla ben teknik falan bilmem bizim mahallede bana bulasip duram iki cocuk var ben bunlarla hep konusmayi denedim gerek yok kavgaya dedim bunlars ebepsiz olay cikartmaya devame ettiler bende ilk kavgami etmis oldum.
    Valla acikcasi cocuk 1 ay mi ne boksa gidiyo.
    Valla teke ciktik cocuga gecirirken Ya-Hak diye bagirip gecirdim Allahim bana guc ver deyip oturttum tokadi yumrugu her vurusta Allah diye bagirdim . baktim cocuk perisan halde benim dudak patladi okadar. Valla is teknikte degil bence. Bagirin ya hak diye gecirinin avuc ici tokadi yumruktan daha cok acitir. Hadi bileginize kuvvet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muay thai

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben boksa gidiyorum işe yarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kick boks fazlasıyla yeter
  • Beyler wing chundu karateydi hepsi boş iş siz kavga sırasında adamın kolunu tutayım çevireyimde yada elimi böyle yapıp vurayımda diyemi
    düşünüyonuz en iyisi KİCKBOX kimse kendini kandırmasın wing chundu fln boş iş abi
  • Barut icad edildi. Hala kas gücü diyen var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir konu açan şahıs bölüm yetkilisi ilginç ??? neyse karşındaki sana çeliği gösterdi mi dövüş sanatları hikaye kalır.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.