Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Çok yavan söylemler bunlar. Bak sana açık örnek: film endüstrisinde Yüzüklerin Efendisi AMD ekran kartlarıyla özel efektlendirildi. Bunu Transformers serisi ile kıyaslayarak var olan renk farklarını inceleyebilirsin ki; daha ne örnekler var arklıma gelmeyen.

Hangi söylemler yavan? Yüzüklerin Efendisi filminin AMD ekran kartlarıyla özel efektlendirildiğiyle ilgili bir bilgi bulamadım internette. Renk farklarından ne sonuç çıkarılabilir ki? Ben tam olarak neden bahsettiğini anlamadım.

AMD'nin renkleri daha canlı, Nvidia gölgelerde çok gri tonlara düşüyor. Şimdi arayınca ben de bulamadım ancak öncesinde bu iki markanın kendi tanıtımları için bu filmlerle ilgili içerik vardı.

Valla filmde bilmem ama oyunda nVidia'nın renkleri daha canlı. Hatta GTX 580 vardı bende. Renkler aşırı canlıydı. Sonra oyun online olduğu için grafik ayarlarını yapamadım. Onu satıp yerine HD 6970 aldım. Onun renkleri daha soluk. Ha soluk dediysem normalde soluk değil. Sadece nVidia'nınkine göre daha soluk. Ama aslında AMD'nin renkleri normal, nVidia'nınki abartıydı. Ama yine de güzel görünüyordu renklerin canlı olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

http://www.youtube.com/watch?v=tHPlNV4z5T0&

Chris Roberts, huraaaaa!!

Star Citizen = Wing Commander + Crysis karışımı, huraaa ://

FPS modu vs. derken mok olmasın tadı kaçmasın, yine huraaa ://

-------------------
    @killnOd Shadow Play'in direk karşılığı direk AMD tarafından bi karşılığı yok. Çıkartırlarmı bilmiyorum. Ama RadeonPro: Infinity Shadow Play gibi direk GPU'dan h264'e, GPU'nun donanımsal video codec altyapısını kullanarak capture yapabilecek. Direk video codec kullanıldığından ve kaynak olarak direk kartın belleği kullanıldığından perf. dezavantajı çok çok az olması lazım.

--------------------------------

@Doppelgangbanger Intel Havoc'un her türlü ortamda kullanılmasına ve geliştrilmesine razı. Havok konsollarda çok yaygın kullanıma sahip. Bullet açık kaynak, GPU üstünde de kullanılabiliyor. Bu devirde tamamı CPU üstünde çalışan çok karmaşık ağır bi fizik motoru istemezsin. Olabildiğince sistem kaynaklarını uygun kullanan bişey istersin. Direk Bullet ibaresi kullanan oyunlar için anca bu oyunda Bullet Fizik var diyebilirsin. İnsanların algılarının yanlış işlemesinde sorun burda başlıyor. Physx kötü değil, ama tamamen kısıtlı. Bu değişik şekilde önünü kesebiliyor. Nvidia satılığa çıkardıklarının arasında bunun işleme altyapısı da olabilir, alıp isteyen istediği gibi modifiye eder belki ilerde.

Bullet tek başına Bullet ismiyle dünya kadar oyunda gözükmüyor. Yani geliştriciler işe girişiyorlar, açık kaynak Bullet'ı kullanıyorlar ve bu genelde kabul görecek bi oyun üretmelerini sağlıyor. Sonra bu oyun motorları üzerinde çalışmaya devam ediyorlar ve daha gelişmiş özelliklere sahip, daha detaylı kapalı/özel bu oyun motoru ile ya bi oyun yapıyorlar yada bununla birileri oyun yapıyor. Artık o oyundaki fizik motorunun adı Bullet olmuyor. Artık kapalı bi motor olduğu için direk o firmanın adıyla anılıyor. Eğer özel olarak ayrı bi isim ile anılmıyorsa karakter animasyonu + fizik motoru o yeni oyun motoru ile bütünleşmiş ona uygun geliştirme ortamı script dili faln var demek oluyor. Artık Bullet adı geçmiyor ama oyun motoru ilk halinden 3 5 gömlek ilerde oluyor, ister adamların ilerlemesi görüntü kalitesini geliştirmiş olmalarından istersen fizik motorunda değişiklikler yapmış olmalarından.

Dirt >> Neon engine / Bullet üstünde başladı adamlar işe. Sonra bu Ego Engine'e dönüştü. Ego engine de gelişti Dirt, F1, Grid gibi oyunlarda kulalnıldı/kulalnılıyor (versiyonları yazmadım). Kimse bi Grid / Dirt3/Dirt showdown'da fizik motoru / bullet ile ilgili bişey aramıyor artık. Ego engine'in bi parçası artık çünkü adamlar kendi işlerine yarayacak kısmını vs. başka bi hale dönüştürdü artık.

RAGE Engine >> Max Payne3, GTA5 >> Euphoria karakter animasyonu + bullet ile başlandı, şu an fena sayılmayacak oyun kategorisindeler.

Bunun gibi açık kaynağı zamanla içine katmış ve kapalı/özel oyun motoru haline gelmiş baya örnek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Cevaplar icin saol ama benim SP dedigim ShadowPlay

http://nvidianews.nvidia.com/MultiMedia/ShadowPlay-a-new-feature-coming-soon-to-the-GeForce-Experience-software-allows-DVR-type-recording-904.aspx

ben o dedigin dalgayi nvidia'nin bile cikarabilecegini zannetmiyorum.yapmislar format yuzunden playerde oynatmamis filan bastan yapacaklarmis traş yani.action playclaw gibi programlar mevcut ayni isi yapan ama bir miktar performans kaybi var tabi.bu isi yapacak adamin da pentium4 kullanacagini zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

http://nvidianews.nvidia.com/MultiMedia/ShadowPlay-a-new-feature-coming-soon-to-the-GeForce-Experience-software-allows-DVR-type-recording-904.aspx

ben o dedigin dalgayi nvidia'nin bile cikarabilecegini zannetmiyorum.yapmislar format yuzunden playerde oynatmamis filan bastan yapacaklarmis traş yani.action playclaw gibi programlar mevcut ayni isi yapan ama bir miktar performans kaybi var tabi.bu isi yapacak adamin da pentium4 kullanacagini zannetmiyorum.

Dogrudur ama piyasadaki programlar hem yetersiz hemde ucretliler.Acikcasi AMD ve nvidia bu isi basarabilirlerse hem bedava hemde cok kasmadan daha stabil bir program yapabilirler.Umarim AMD de bunun icin calisiyordur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Dogrudur ama piyasadaki programlar hem yetersiz hemde ucretliler.Acikcasi AMD ve nvidia bu isi basarabilirlerse hem bedava hemde cok kasmadan daha stabil bir program yapabilirler.Umarim AMD de bunun icin calisiyordur.

rubisco dedi diye demedim ama radeon pro'nun yeni modelinde bekleniyor oyle bir ozellik biraz beklersek olacak gibi dedigin.

firestrike degeri nedir acaba gibi bir muhabbet vardi bu sitede sayfanin biraz altinda 3dmark sonucu gostermisler resmi degil tabi.

http://wccftech.com/amd-radeon-r9-290x-battlefield-4-bundle-preorder-specifications-confirmed-benched-3dmark/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 3 Ekim 2013; 12:00:39 >

• http://www.overclock.net/t/1431036/ggpu-more-game-engines-will-support-mantle

unreal ın yeni motoru ve cry engine olursa geriye başka desteğe gerek kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

http://www.overclock.net/t/1431036/ggpu-more-game-engines-will-support-mantle

unreal ın yeni motoru ve cry engine olursa geriye başka desteğe gerek kalmıyor

Zaten Frostbite, Cryengine, UE ile Mantle olayını halletsin ip kolar.

Diğer taraftan Epic ve AMD aynı cümlede, ha ha ha :/// Nvidia höt dedimi bizde kendi arabirimimizi istiyoruz ama Ms kızıyor yoksa neler yaparız olaylarına girerler ://

• nvidia nın 770ti denen kartı çıkarması şart eğer amd ye karşı bir avantaj yakalamak istiyorsa
    şu saatten sonra kimse gidipte 290 ve 290x yerine 780 almaz
    290x pahalı gelirse gider 290 alır mantle ın da getireceği ekstra performans işin artısı olur
  • quote:

quote:

quote:

Çok yavan söylemler bunlar. Bak sana açık örnek: film endüstrisinde Yüzüklerin Efendisi AMD ekran kartlarıyla özel efektlendirildi. Bunu Transformers serisi ile kıyaslayarak var olan renk farklarını inceleyebilirsin ki; daha ne örnekler var arklıma gelmeyen.

Hangi söylemler yavan? Yüzüklerin Efendisi filminin AMD ekran kartlarıyla özel efektlendirildiğiyle ilgili bir bilgi bulamadım internette. Renk farklarından ne sonuç çıkarılabilir ki? Ben tam olarak neden bahsettiğini anlamadım.

AMD'nin renkleri daha canlı, Nvidia gölgelerde çok gri tonlara düşüyor. Şimdi arayınca ben de bulamadım ancak öncesinde bu iki markanın kendi tanıtımları için bu filmlerle ilgili içerik vardı.

Nvidia denetim masasına girer 2 ayarla halledersin. Böyle geyik bir muhabbet olabilir mi? Nvidia mı canlı AMD mi canlı? İkisinde de istediğin gibi ayarlarsın. Saçma sapan tartışmalar ve savunmalar.

Filmlerdeki renk farklarının AMD veya Nvidia kartlardan kaynaklandığını söylemek en hafif tabiriyle cehalettir. Adamlar filmin çekim süresi kadar Post production yapıyor. O renkleri ayarlasın diye bir ton adam color correction yapıyor. sen kalkmış şaka yapar gibi AMD kartlarla yapılan filmlerde renkler daha canlı diyerek aşırı komik bir duruma düşüyorsun. Git biraz post production aşamalarını araştır. Gerçekten şu yazdıklarına şok oldum.

Adam filmlerdeki renk farklarını AMD kartlardan sanıyor. YUH! Bence sen bu saatten sonra yorum yazma, hele şu yazdıklarını savunmaya kalkma yerin dibine sokar çıkartmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 3 Ekim 2013; 15:38:47 >

• AMD Radeon R9 290X final spesifikasyonları, ön siparişte BF4 bundle KAYNAK

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

AMD Radeon R9 290X Specifications

GPU Codename – Hawaii
    GPU Process – 28nmlarge
    Stream Processors – 2816
    TMUs – 176
    ROPs – 44 (64)
    Base Clock – 800 MHz
    Turbo Clock – 1000 MHz
    VRAM – 4GB GDDR5
    Memory Bus – 512-Bit
    Memory Clock – 1250 MHz (5GHz Effective)
    Memory Bandwidth – 320 GBps
    Power Configuration – 8+6 Pin
    PCB VRM – 5+1+1
    Die Size – 424mm2
    Transistors – 6 billion
    3D Technology – DirectX 11.2, OpenGL 4.3 and Mantle
    Audio Technology – AMD TrueAudio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 3 Ekim 2013; 15:43:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

quote:

quote:

Nvidia denetim masasına girer 2 ayarla halledersin. Böyle geyik bir muhabbet olabilir mi? Nvidia mı canlı AMD mi canlı? İkisinde de istediğin gibi ayarlarsın. Saçma sapan tartışmalar ve savunmalar.

Filmlerdeki renk farklarının AMD veya Nvidia kartlardan kaynaklandığını söylemek en hafif tabiriyle cehalettir. Adamlar filmin çekim süresi kadar Post production yapıyor. O renkleri ayarlasın diye bir ton adam color correction yapıyor. sen kalkmış şaka yapar gibi AMD kartlarla yapılan filmlerde renkler daha canlı diyerek aşırı komik bir duruma düşüyorsun. Git biraz post production aşamalarını araştır. Gerçekten şu yazdıklarına şok oldum.

Adam filmlerdeki renk farklarını AMD kartlardan sanıyor. YUH! Bence sen bu saatten sonra yorum yazma, hele şu yazdıklarını savunmaya kalkma yerin dibine sokar çıkartmam.

Ne dediğime dikkat etmiyorsun: AMD ATi'nin iş istasyonu kartlarının desteklediği efektleri Lord of the Rings'de kullanıldı diyorum. Sana gerçekçi gelmeyebilir, ama bunu Nvidia'nın renk paleti ile kıyasla diyorum ama senden çok şey beklemiş oldum. İstersen hangi filmlerde Nvidia kartlarda çalışılmış oradan başlayalım? Ya da AMD'nin şeffaf tonlar için daha iyi grafik performansı olduğundan? Seç beğen.

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

AMD Radeon R9 290X final spesifikasyonları, ön siparişte BF4 bundle KAYNAK

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

AMD Radeon R9 290X Specifications

GPU Codename – Hawaii
    GPU Process – 28nmlarge
    Stream Processors – 2816
    TMUs – 176
    ROPs – 44 (64)
    Base Clock – 800 MHz
    Turbo Clock – 1000 MHz
    VRAM – 4GB GDDR5
    Memory Bus – 512-Bit
    Memory Clock – 1250 MHz (5GHz Effective)
    Memory Bandwidth – 320 GBps
    Power Configuration – 8+6 Pin
    PCB VRM – 5+1+1
    Die Size – 424mm2
    Transistors – 6 billion
    3D Technology – DirectX 11.2, OpenGL 4.3 and Mantle
    Audio Technology – AMD TrueAudio

ya iste bu sefer ben once cektim cakmagi.sabah 10.31'de yazmisim ki bozmuslar fiyati muhtelemen salladilar 9999 diye.sabah ben yazdigimda 7299 isvec kronu yani 2300 kusur lira yapiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_82066646/tm.htm

• 2000-2500 den açar kapıyı bizde.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne dediğime dikkat etmiyorsun: AMD ATi'nin iş istasyonu kartlarının desteklediği efektleri Lord of the Rings'de kullanıldı diyorum. Sana gerçekçi gelmeyebilir, ama bunu Nvidia'nın renk paleti ile kıyasla diyorum ama senden çok şey beklemiş oldum. İstersen hangi filmlerde Nvidia kartlarda çalışılmış oradan başlayalım? Ya da AMD'nin şeffaf tonlar için daha iyi grafik performansı olduğundan? Seç beğen.

Şaka gibisin şaka o yüzden quadro kartlar pazarın %93 üne sahip değil mi? Hadi saysana hangi filmlerde kullanılmış? Bende sana Nvidia listesi yapayım öyle trene bakar gibi bak. Herşeyin bitti bide post production a el attın değil mi? 2 tane link okuyup gelmekle olmuyor bu işler. AMD savunacağım diye acayip durumlara düşüyorsun. Oyunlardaki renklerden film endüstrisine atladın ya bravo diyorum. Film endüstrisinde lider kim bilmesek yutacağım.

LOTR serisinde AMD kullanılmış. Orada grafik işi WETA daydı. WETA Avatar da Nvidia kullandı. Ne oldu şimdi renkler daha iyi diye mi Nvidia kullandılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 3 Ekim 2013; 16:11:45 >

• Peki kardeşim ben bu gün işten pek fırsat bulamadım. Ne gelişme oldu bilmiyorum. Paylaşılıp paylaşılmadığına bakmadım.

7300 kron 2300TL mı yapıyor! O fiyattan kart çok pahalı değil mi ya? Titanla aynı fiyatta olacaklar hemen hemen. Performansı da bir görelimde hayırlısıyla sonra değerlendirme yaparız..
  • rezes kullanıcısına yanıt
    içinde bf4 limited edition olduğunu ve ilk çıkan modeller olmasından dolayı fiyatın biraz abartıldığını düşünürsek bence normal gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Ekim 2013; 16:22:18 >
  • quote:

içinde bf4 limited edition olduğunu ve ilk çıkan modeller olmasından dolayı fiyatın biraz abartıldığını düşünürsek bence normal gibi

2300 lira mı normal? e o zaman gtx780 e Titan a gtx690 a sayıştıranları sopayla dövmek lazım. 1800 liraya kart mı olur arkdaşım? diye ağlamalar çok taze hatırlatırım. 2300 liraya normal demekte enteresanmış. Kaç olursa anormal oalcaktı 7990 fiyatında olursa mı?
  • cagataykoroglu kullanıcısına yanıt
    evet fiyat normaldir vatana gelen ilk 780 directcu II lerin fiyatına bakın bir de şimdiki fiyatına bakın
    ilk çıkan modeller her zaman pahalıdır
    1800tl ye kartı satan da nvidia amdde çift gpulu kart 7990 fiyatına 780 satan nvidia
    baktı piyasayı boş boldu milleti kazıklamaya çalışıyor şimdide fiyatı düşürecekmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Ekim 2013; 17:26:35 >
  • quote:

quote:

2300 lira mı normal? e o zaman gtx780 e Titan a gtx690 a sayıştıranları sopayla dövmek lazım. 1800 liraya kart mı olur arkdaşım? diye ağlamalar çok taze hatırlatırım. 2300 liraya normal demekte enteresanmış. Kaç olursa anormal oalcaktı 7990 fiyatında olursa mı?

Aynen bu paralara kart satmak nedir ya. İşin cılkını çıkardılar. 730 USD çıkış fiyatı. Bu da demektir ki beklenen indirimler olmaz. Titan inse ne olur inmese ne olur.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.