Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
615
Cevap
14
Favori
35.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MX serisi daha çok standart baskı için tasarlanmış ve faks çözellikleri içeren cihazlardır. Hedef kitle iş yeri kullanımı.
    MG serisi daha çok foto baskı için tasarlanmış cihazlardır. Hedef kitle ev kullanımı.

    MX serisi yazıcılar hacim olarak daha büyük ölçülere sahiptir.
    MG serisi yazıcılar hacim olarak daha küçük ölçülerdedir.

    MX serisinde kartuşlarda püskürtme ucu da var.
    MG serisinde pükürtme ucu yazıcı kafasındadır. Kartuş yalnızca tank görevi görmektedir.

    MX serisinde kolay dolum kartuşu satın almak isterseniz sıkıntı yaşarsınız. Ama eğer hiç kolay dolum kartuşa ihtiyacınız olmas ise ve yanlızca orjinal kartuşları bahstettiğimiz metodlar ile kullanmak isterseniz, herhangi bir sıkıntı yok. MG serisinde multimedia özellikleri daha gelişmiş. Örn. Bulut, mail v.s. ortamları üzerinden foto baskı yapılabilir.

    Bu özelliklerin yanında
    Orjinal kartuş kullanmayacaklar için, yalnızca dolum açısından değerlendirmek şartıyla;
    MX serisinin +ları:
    Püskürme ucu bozulduğunda kartuşu değiştirmek yeterli.

    MX serisinin -leri:
    Kolay dolum kartuş bulmak çok zor, hatta Türkiye'de ben muadil MX serisi muadil kartuş satan görmedim. Çözüm: Sürekli mürekkep beslemeli tank kullanmak, orjinal kartuşa dolum yapmak.

    MG serisinin +ları:
    Kolay dolum kartuşlar piyasada mevcut. Yeni oldukları için şu anda fiyatları yüksek ancak fiyatların ileride düşeceği tahmin edilmektedir. Orjinal kartuşların dolumu için kartuş gövdesini delmeye gerek yok. Karekod altındaki lastik tapa ince bir vida ile çıkarılabilir veya kızgın iğne ile delinebilir.

    MG serisinin -leri:
    Püskürtme ucu bozulduğunda servis desteği almak zorundasınız.


    Netice itibari ile foto baskı mı yoksa iş yerinde kullanım mı ona karar vermeniz daha iyi olur sizin için. Boyut önemli mi, dolap içinde mi duracak, yer sıkıntısı var mı onları da değerlendirmek lazım. Dolum işi her ikisinde de bir şekilde mümkün.

    Şu an yazıcı alacak olsam ve iş yerimde kullanmam gerekse idi, faks ihtiyacım olmasaydı yine MG den şaşmazdım. Çünkü foto baskıyı da yapabilmenin avantajını yaşamak isterdim.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Cevabınız çok açıklayıcı oldu, çok sağolun. MG serisi almak için aklımda soru işareti kalmadı. Bir iki haftaya 7150 alacağım muhtemelen.

    Gerekirse biraz daha kullanılmaya başlanıp yaygınlaşınca gelen yorumlar üzerine yurt dışından da alınır kartuşlar.

    Brother kanal tıkanması faciasından sonra bunun uzun süre sorunsuz götüreceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın kısmetse eksen bilgisayardan alacağım mg7150 yi.

    Canon mg8250 çıkartıyormuş, 1pl teknolojisi dikkat çekmekte:
    http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/PIXMA_MG8250/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L@civert

    Yarın kısmetse eksen bilgisayardan alacağım mg7150 yi.

    Canon mg8250 çıkartıyormuş, 1pl teknolojisi dikkat çekmekte:
    http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/PIXMA_MG8250/

    6350 ve 7150 karisimi birsey 6 kartuslu tarama ozelligi olan cd dvd ustune baskiya imkan taniyan gayet guzel olmus fakat fiyatininda ona gore olacagini dusunuyorum 200 300 tl gibi bir fiyata surecegini dusunmuyorum heleki epson piyasadan cektikten sonra cogu cihazini ama yinede gonul isterki fiuyati makul olsun performansi yuksek olsun ;) :)
    L@civert hepsiburada vs cek bolumunu kontrol etmeni oneririm belki daha ucuza getirirsin ;) hem tasima derdin olmaz kargo tasir (evinim yakininda degilse :) )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Nedense canon yazıcılarda şu sıralar bir stok sorunu var. Bir model bir mağazada varsa diğerinde yok. Sağda solda tek tük kalmış, yeni parti gelmedi galiba. Yeni parti gelse bile, fiyat ve firmware riski daima mevcut.

    7150 yi büyük mağazalarda göremedim zaten, hepsiburada vs. Sınırlı stok diyor. Eksen de n11 de ilan açmış, 3 tane kaldı diyor. 6450 modeli de olabilirdi ama aradaki farkı kardeşim karşıladı :D

    Hepsiburada ile eksen arasında 100 liradan fazla fark var. Malesef bu fiyatı tolere edecek bir çek bulamadım. :/ Evimle eksen arasında bir otobüs fark var :)

    Bu 8250 epey özellikli, alana hayırlı olsun ama fiyatı yüksek geliyor galiba. Amazon.co.uk tan baktım refurbished ürün için istedikleri fiyat şaka gibi duruyor :o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 23 Nisan 2014; 8:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6450 yi alırken hepsiburadada kapanya vardı 7150 ile aynı fiyattı sırf tarayıcısıda olsun diye bunu almıştım :) elimde kullanılacak çekte vardı baktım şimdi bana maliyeti sırf azıcının 179 TL olmuş ..(Toplam İndirim21,19 TLHediye Çeki25,00 TLKDV26,54 TLKargo Ücreti5,02 TLSipariş Toplamı179,01 TL) şimdiki fiyatı ise 389 TL ...
    Altınıda geçmiş bilsem böyl olacağını yatırım amaçlı alırdım ... Biz burda artan dolan kartuş fiyatına fln laf atıyoruz ama buda ayrı yani ...
    Açıkçası bu fiyatları görünce biraz beklemenizi önereceğim kara sizin yinede belki aynı kampanya stok skıntısı çözülünce olur HB yada N11 artık nerde olursa ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 23 Nisan 2014; 22:12:15 >
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Maalesef almak durumundaydım, aldım bir tane. 380 liraya mal oldu. Kurulumunu yaptım, henüz fotoğraf baskı almadım ama normal baskılarda sorun yok gibi. Bu iki ay boyunca epey baskı alacağım gibi duruyor.

    Orijinal kartuşlar yetmeyecek, duruma göre mürekkep hatta kartuş takımı alma durumum var. Forumu biraz karıştırayım, bu arada yurt dışı kartuşların başarımı hakkında bilgi var mı?
  • Mg7150 iyi bir yazıcı ev ihtiyaçları için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon muadil kartuş satıyor canon için. Yorumlar oldukça olumlu.

    http://www.amazon.co.uk/PGI-550-CLI-551-Compatible-Cartridges-Contains/dp/B00CZ8AMPI

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyata bak şaka gibi türkiyedeki kartuş satıcıları görsün belki utanırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pardus28

    Amazon muadil kartuş satıyor canon için. Yorumlar oldukça olumlu.

    http://www.amazon.co.uk/PGI-550-CLI-551-Compatible-Cartridges-Contains/dp/B00CZ8AMPI

    Bu seti alacaklar olarak birleşip tek kargo parası ile alalım derim. 20 tl mi ne fiyatı oluyor. Kargo dahil 25 olsun. Yurt dışından gönderi almış yani tecrübe kazanmış bir arkadaşa paraları eft yapalim o da alsın ve bize göndersin. Yapacak arkadaş beni yazsın hemen listeye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips


    quote:

    Orijinalden alıntı: pardus28

    Amazon muadil kartuş satıyor canon için. Yorumlar oldukça olumlu.

    http://www.amazon.co.uk/PGI-550-CLI-551-Compatible-Cartridges-Contains/dp/B00CZ8AMPI

    Bu seti alacaklar olarak birleşip tek kargo parası ile alalım derim. 20 tl mi ne fiyatı oluyor. Kargo dahil 25 olsun. Yurt dışından gönderi almış yani tecrübe kazanmış bir arkadaşa paraları eft yapalim o da alsın ve bize göndersin. Yapacak arkadaş beni yazsın hemen listeye.

    herkese güvenemezsin, bir arkadaş alsın karını da koysun ve sanalpazar üzerinden satışa sunsun. O zaman alıcısı da olur. ben şahsen 2 set dahi alabilirim.
  • idoer kullanıcısına yanıt
    Tabiki herkese güvenemezsin.
    Şöyle bakmak lazım. Burada bu konuda uzun zamandır yazan birine 25 tl yi emanet etmek çok da yanlış olmasa gerek. Yanlış bile olsa 25 tl ye karşı itibarını kaybetmeyi istermi o da var. Diyelim kaybetmeyi göze aldı, kaybım sadece 25 tl olacak. Tabi bu benim düşüncem. Dediğim gibi ben bu işi kotaracak arkadaşa şimdiden ismimi yazmasını istiyorum.
  • Eğer gönderiyorlarsa bu işe talip olabilirim, yurt dışından zaman zaman ürün getirme deneyimi yaşadım. Öncelikle emin olunması gereken noktalar var:

    *Ürün tam olarak nedir?
    Açıklamaları okudum refill ibaresi bulunmamakta. Orjinal kartuşlar gibi tek kullanımlık yan sanayi kartuşlardan mı? Bu konudaki şüphe giderilmeli, gerekirse satıcısına mesaj atıp konuyu netleştiririz.

    *Yorumlar ve Firma
    65 yorum yapılmış ve 4,7/5 puan almış. Hızlıca okudum olumlu yorumlar çoğunlukta. Düşük verenler ise kartuşların çalışmadığından bahsetmiş ama mürekkepin neredeyse orjinal renklerde olduğunu belirtmişler. Yalnız bunların hiçbiri profesyonel kullanıcı değil (tahmin). Tedarikçinin internet sitesi yanılmıyorsam bu:
    http://www.firstcall-photographic.co.uk/categories/88/cartridges-compatible?filter=1

    Fotoğrafçılar için çok sayıda ve türde ürün tedarikleri var. A4 boyutunda 164 sayfa katalogları varmış. Sitesindeki fiyatlara bakarsak amazon indirime gitmiş gibi duruyor sanki.

    Siyesinde kartuşlar için detaylı açıklama malesef yok. Mürekkeplerini compedo dan aldıklarını söylemiş. Alman malıymış. Onun da online alışveriş sitesi burada:
    http://www.compedo-shop.de/index.php?cat=c4576_7150.html

    Yeniden doldurulabilen kartuş takımı için 38€ gibi bir fiyattan bahsetmiş. Hatta bu fiyat 5 kartuş içinmiş, +7€ daha ekleyecekmiş. Tabi tüm bu fiyatlandırmalar amazon.co.uk un 5£ a kartuş seti sattığı gerçeğini değiştirmiyor.

    *Amazon tarafı
    Fransa, italya, Amerika ve Almanya ülkemize ürün gönderebiliyor ama bu İngilizler biraz gıcıklık yapıyor :) yalnız üzülmenize gerek yok, diğer sitelerde farklı markalarda pek çok model var. Bu Almanya Amazon'dan, 18€ :
    http://www.amazon.de/dp/B004MZIITO?psc=1

    5x2=10 kutuyu 10€ ya satan da var. Almanca bilen bir arkadaş bize yardımcı olacak burada :)


    Amerika için de durum farklı değil:
    Burada 1 set 18$ a geliyor:
    http://www.amazon.com/Compatible-Cartridges-Blake-Printing-Supply/dp/B00D920PZG/ref=sr_1_6?s=electronics&ie=UTF8&qid=1398534936&sr=1-6&keywords=canon+mg6320


    Burada da seti 12$ a gelen var:
    http://www.amazon.com/Compatible-Cartridges-Blake-Printing-Supply/dp/B00D920PZG/ref=sr_1_6?s=electronics&ie=UTF8&qid=1398534936&sr=1-6&keywords=canon+mg6320

    *Gümrük tarafı:
    75€ ya kadar ve ticari olmayacak sayıda ürün teoride sorunsuz geçebiliyor. Bu ürünler çok parçalı olduğu için gümrükteki çalışanın insafına kalınıyor. Beni asıl ilgilendiren konu bu ürünlerin -özellikle içindeki mürekkebin- hangi kayegoride değerlendirildiği? Malesef kozmetik, sporcu ilaçları ve kimyasal ürünler gümrükten geçemiyor. Kartuşlar mürekkeple gelirse sorun olabilir.

    Durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 26 Nisan 2014; 21:07:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel araştırma yapmışsınız elinize saglik. Evet önce dolum için uygun mu onu sorun size zahmet. Tahminimce değil , çünkü olsa ilanada yazarlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epson xp 600 700 800 sorunsuz orijinal görünen v8.1 çipler tr de bulunuyor. ama bu seferde yazıcılar stoklarda yok yeni seri xp 810 610 da gelmedi.
    detaylar bizim konuda.

    epson xp 600-7-8-9 serisinin bir sorunu kalmadı.

    http://forum.donanimhaber.com/m_74814602/mpage_5/tm.htm

    başlıkta Epson XP 700 geçtiği için yazıdım ama burası Canon MG konusu olmuş zaten.
  • Evet konu açıldıktan sonra canon alınınca, konuşmalar canon üzerine devam etti. Yine de teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon ların orjinal Kartuşlarıni doldurmada sorun yaşayan varmı doldururken değil sonra yazıcı ile ilgili. ben henüz denemedim üşeniyorum açıkçası mürekkep enjektör hazır delmek lazım Kartuşlarda bitti 3 ü uyarı verdi cescesor murekkebin renk tutturma konusunda da da endişelerim var açıkçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 5 Haziran 2014; 8:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla abicim herhalde 6-7 aydır orjinal kartuşları kullanıyorum bu güne kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Cescesor mürekkepleri de orjinal mürekkeplerden hiçbir farkı yok.
  • Arkadaşlar bir sıkıntı var bir süre önce cescesor dan Mg7150 için mürekkep aldım 6 renk lazım değil diye açmadim bile şimdi doldurayim dedim Kartuşları yazıcida yazan BK ve PGBK murekkebin yerine gelen kutularda B ve PB yazıyor cescesor a sordum şimdi siteye girdim ordada aynı şekilde görünüyor mürekkepler sizde durum nedir.


    birde kartuslarin üzerindeki barkod u kazıdım altından bir minik top çıktı onu çıkarttım dolum dan sonra tekrar yerine koymayı düşünüyorum sıkıntı olurmu siz ne yaptınız deldiniz mi nerden deldiniz Kartuşları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.