Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarikkuscu

    kardeşim gözümü karartıp orjinal kartuşları sadece onları indirmek için taktım. hepsini indirdim. tek tek tıklayarak üşenmeden indirdim. sonra muadil kartuşları taktım. bi deneme yazdırayım dedim. canon yan çizdi bana. orjinal kartuş takılı değilse yazdıramazsın dedi. ve başka hiç bir türlü pdf olarak filan da yazdıramıyorsun. template dosyalarının, dosya formatlarıda farklı. o formatları açacak programda bulamadım malesef. yada my image garden yazılımındaki orjinal kartuş kontrolünü devre dışı bırakabilmek lazım. gerçekten çok güzel şeyler var. bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar o kontrolü devre dışı bırakma olayını bi söylerlerse süper olur. :)


    Burda sn dolankartuş bizi uyarmıştı güncellemeyi kapatın diye ama şahsım adına ben de güncelleme açık mı diye bakmadımç. Şimdi kontrol edicem.




  • Zaten güncellemeyi otomatik olarak yüklemiyor sizi sinir etmek için her defasında soruyor (taki ayarlardan kapatana kadar )

    @chips
    @tarikkuscu

    Tümünü indirmek için azminizi kutlarım ama daha sonrasında yazdırmaması kötü olmuş :( benim hiç ilgimi çeken bir bölüm olmadı açıkcası orası photoshopta biraz uğraşmayı tercih ederim. Photoshop template leri bence iş görür bu konuda istediğiniz türleri bulmak biraz zaman alabilir sanırım ama güzel bir kolleksiyon yaparsanız bir daha böle programlara hiç bakmazsınız sanırım. Tabi ki arşivi oluşturmak uzun sürecektir. Keşke çok kullandığım bir özellik olsaydı photoshopta da arşivimi paylaşıyorum diyebilseydim.

    Yinede biraz bakınınca böle bi konuda google da herhangi bir dökümana da rastlayamadım.

    Bu arada bu program kartuşların orjinal olup olmadığını algılayabiliyor hali hazırda her ne kadar cesaret edemesem de firmware güncellemesi vs bunu iptal edeceğini sanmıyorum. Şayet hali hazırda kullanımı iptal edebilirdi diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 11 Şubat 2014; 3:39:36 >




  • Arkadaşlar dolum seti ve dolan kartuş almak istiyorum. Yazıcım MG5350.

    Ancak pek bilgim olmadığı için karar veremedim. Hangisi kalitelidir, hangisi daha uzun ömürlüdür bilmiyorum. O yüzden burada sormak istedim.

    Şu ikisi arasındaki fark nedir? Biri 104 TL, diğeri 60 TL

    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Canon-PGI-525-CLI-526-C-M-Y-BK-5-Renk-UYUMLU-Dolan-Kartus-Seti-DOLU-OTO-RESET-CIPLI,PR-632.html

    http://cescesor.com/Kartus-Dolum-Seti,LA_152-2.html/Canon-Uyumlu-CESCESOR-Kartus-Dolum-Seti,LA_176-2.html/Canon-PGI-525BK-CLI-526CMYBK-5-Renk-Uyumlu-CESCESOR-Kartus-Dolum-Seti-Kolay-Dolan-Kartus-Dolabilen-Kartuslari,PR-3956.html




  • Fernando_S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yazıcınız hayırlı olsun mu diyelim yada. Orjinal kartuşlar bitti dolan kartuş olayına gireceksiniz diyelim :)
    Her neyse piyasadaki hali hazırdaki dolan kartuşa en uyumlu yazıcı var elinizde başınız ağrımaz.

    cescesor firmasıda, bitmeyen kartuşta iyi güvenilir firmalardır. Aradaki fark mürekkep markası farkı olabilir. Bitmeyen kartuşun seti dolu mürekkeple geliyor . Cescesor kartuşları boş gönderiyor. Ben olsam boş kartuş alır doldururum hangi mürekkebi koyduğumu bilirim en azından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavlakcekirge

    Öncelikle yazıcınız hayırlı olsun mu diyelim yada. Orjinal kartuşlar bitti dolan kartuş olayına gireceksiniz diyelim :)
    Her neyse piyasadaki hali hazırdaki dolan kartuşa en uyumlu yazıcı var elinizde başınız ağrımaz.

    cescesor firmasıda, bitmeyen kartuşta iyi güvenilir firmalardır. Aradaki fark mürekkep markası farkı olabilir. Bitmeyen kartuşun seti dolu mürekkeple geliyor . Cescesor kartuşları boş gönderiyor. Ben olsam boş kartuş alır doldururum hangi mürekkebi koyduğumu bilirim en azından.



    Teşekkürler cevap için...

    Zaten uzun araştırmalar sonucu aldım bu yazıcıyı. Donanımhaber'in altını üstüne getirip bunda karar kılmıştım. :)

    Cescesor da mürekkep konusunda çok iddialı.

    Boş kartuş meselesini hatırlattığınız iyi oldu. Haklısınız da. Sanırım cescesor'dan sipariş vereceğim.




  • Fernando_S kullanıcısına yanıt
    Fernando_S kartuş setini aldıktan sonra tecrübelerini ve incelemeni bekliyoruz. hayırlı olsun
  • Bende geçen günlerde aldım kartuş setini bu gün şu bebekli fotoğrafı bastığımda farkettim ki siyahta bir matlık var nedendir diye düşünürken pbk ile bk yı karıştırdığımı düşünüyorum. Pbk yı ben şu büyük kartuşa doldurdum. Sanırım yanlış yere doldurdum.pigment black diye yorumladım pbk yı photo yerine sanırım. Bilgisi olan arkadaşlardan biri de onaylarsa yanlış yere doldurduğumu hemen boşaltayım siyahları yer değiştireyim.

    He şu matlık olayına açıklık getireyim çıktıya karşıdan bakarken herhangi bir fark görünmemekte fakat bakış açısı değiştikçe 55 60 dereceden sonra bu matlık belli olmakta .Canon orjinal kartuşu ile aldığım ilk test baskısında böle bir durum yok.


    Şimdi benim yaptığımmı doğru (ki hiç sanmıyorum )

    yoksa

    PBK mürekkep > küçük kartuş
    BK mürekkep > Büyük kartuş şeklinde mi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 14 Şubat 2014; 20:15:11 >
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    evet yanlış koymuşsunuz PBK ince kartuşa BK kalın kartuşa olacaktı. fotolardaki matlığın sebebi bu zaten siz vermişsiniz kendi cevabınızı bize onaylamak düşmüş
  • chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler chun..

    Tamamdır kartuşları boşalttım birlikte gelen karuş kapaklarından birde çakma vakum aparatı yaptım vakumlayabildiğim kadarda vakumladım birazda kağıt havluya temas halinde bıraktım ağzını. Yeterli sanırım bu kadar nasıl olsa tam olarak temizlememizin bir yolu yok olduğu kadar diyip mürekkepleri doğru yerlerine doldurdum. derin temizlik+ normal temizleme uyguladım tamamdır. Elimde son 1 adet photo paper glossy2 kaldı (Ve bolca kodak glossy 180 gr lık gereksiz bir kağıt) Denemeler için bi canon un smple pack lerden alayım onlarıda paylaşırım topluca. Ama bk ile pbk yı karıştırıp aldığımçıktıda renkleri beğendim.Birtek yoğun olan siyahlar matlaşıyordu. Belki kırmızıya -1 verirsem tam olarak yakayacak ama önce kağıt işini halletmeliyim.
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben gecikmişim xevap için. Doğruyu zaten çözmüşsün.
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Ben olayı kendim çözdüm. Canonun bu kadar basit bir hata yapacağını hiç tahmin etmezdim. Şimdi şöyle;

    Bu template dosyalar. Kullanıcı hesabı/appdata/roaming/canon klasörü içindeki my image garden içinde. Toplam hepsi 1 gb filan. Çözüm ise her template klasörünün içinde bir tane theme.xml dosyası var. Bu theme.xml dosyasını wordpad le açıp ilk satırlardan birinde "CCP" ibaresini "Normal" olarak değiştirmek. Bu değişikliği yapınca my image garden bu template i sanki yazılımla gelen free template gibi görüp yazıcıdan yazdırıyor.

    Belki photoshopta daha güzelleri yapılabilir ama. Gerçekten çok hoş şeyler var. Denemk uygulamak isteyen arkadaşları bilgilendirmek isterim.
  • @tarikkuscu
    Tarik gerçekten tebrik ediyorum yani azmin sonu diyebilirim gerçekten tebrik ediyorum diyecek başka bir şeyim kalmadı açıkçası.


    Bu arada yazdırdığım test çıktılarınıda paylaşayım ilerki günlerde inşallah daha detaylı (renk alıntısı renk değerlerini vs içeren photoshoptaki) küçük bir test konusu hazırlamayı düşünüyorum. Eksiklerimi kapattıktan sonra tabiki. Yinede hemen hepsin bir arada tarattığım taramaları paylaşayım.

    Ayrıca fotoğraflardaki kumlanma sorunu cidden yakından incelendiğinde görülmekte. Sanırım fotoğraf baskısına önerilebilecek bir yazıcı olmayacak bilmiyorum tam olarak.

    4 lü fotolarda Herhangi birşey yazmadığım resim cessesor doğru mürekkep yerleşimi ile alınmış çıktı.
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkmon -- 16 Şubat 2014; 2:29:27 >




  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    Kardesim hayırlı olsun. Örnekler için teşekkür ederim. Ben tarama haricinde yaxıcıdan çok memnunum. Fotoğrafçıya fşlan gidip şu iki resmi basarmısın deyip suratını çekmektense böyle bir yazıcıda kendim basmak daha cazip geliyor bana. Diğer phıtoshop incelrmeni merakla bekliyorum.

    Ayrıca tarama ayarkarıyla ilgili linkteki resimde ki gibi de ersen kumlanma büyük ölçüde yok oluyor. 6. Sayfadaki ilk test çıktılarında deneme yaparken bu ayarlarla tarama yapmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/127925/f52283ae-44ea-4516-adf6-cbed67426ece.JPG
  • arkadaşlar tüm sayfaları okuyamadım kusura bakmayın.
    yazıcı alıcam da canon mx925 bitmeyen kartuş sistemi ile kullanılabiliyor mu?
    kullananlar varsa memnun musunuz?
    tşkler
  • Dolan kartuş sistemi ile kullanılabilir fakat bitmeyen sistemle ilgili bilgim yok onu bu işi yapanlar daha iyi bilirler onlara sözü bırakayım.


    @tarikkuscu

    Scan gear için deniyeceğim bakalım düzelecekmi fakat dediğim gibi ben bunda açıkçası yakından bakınca noktaları görüyorum cidden.Açıkçası ben fotoğrafları yazılım kullanmadan direk yazıcı üzerinden taratıyordum.(Bilgisayar alt katta yazıcı üst katta merdivene bakar durumda(merdivende hemen bilgisayarın arkasında ) yukarı in çık yapmamak için hiç scanner programına bakmamıştım bile :) neyse artık biraz zahmete katlanırız :)
  • note 2 min ekranını kırdım cami çatladı şu aralar onunla uğraşıyorum nerde yaptırabilirim diye uygun fiyata istanbula gidecek haftaya bu yüzden konuyla pek alakadar olamadım bu aralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkmon
    .....
    .....
    Ayrıca fotoğraflardaki kumlanma sorunu cidden yakından incelendiğinde görülmekte. Sanırım fotoğraf baskısına önerilebilecek bir yazıcı olmayacak bilmiyorum tam olarak.
    ......
    .....

    Yukarıda yazdığınız bilgiye istinaden; kumlama tarama ile ilgili. Baskı da öyle bir durum yok. Önerilen tarama ayarlarında veya başka tarayıcılarda denerseniz o kumlamanın olmadığını görürsünüz. Canon un hazır ayarları neden kumlama yapıyor anlayamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarikkuscu

    ....

    Ayrıca tarama ayarkarıyla ilgili linkteki resimde ki gibi de ersen kumlanma büyük ölçüde yok oluyor. 6. Sayfadaki ilk test çıktılarında deneme yaparken bu ayarlarla tarama yapmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/127925/f52283ae-44ea-4516-adf6-cbed67426ece.JPG

    Bu paylaşım çok işe yarayacak. Teşekkürler.
  • Ben bu ayarlarla tatmin edici sonuçlar veriyor. @ilkmon kardeşim şu ayarlarla bi dene istersen.
  • tarayıcı kalitesi iyi değil diye yazıcıyı komple kötülemek garip biraz 350 tl ye göre çok güzel baskılar veriyor bana kalırsa resim taramak her zaman kullanılacak birşey değil. geçenlerde düğün resmini taradım tekrar bastım büyüterek pc ye atmadan fotokopi çeker gibi hatta orjinal resim a4 ten biraz ufakti a5 oluyor galiba stüdyo da çekilmiş Son derece profesyonel kağıda basılmış resmi 200 gram a4 e yüksek kalite ayarında aynı kalitede bastı diyebilirim şaşırıp kaldım iyiki de almışım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.