Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
615
Cevap
14
Favori
35.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantık olarak dediklerinizin hepsi doğru, püskürtme ucu, kartuşların içerisindeki sirkülasyon için olan mürekkep depo bölümü ve sünger kısmı gibi alanlar dolan kartuş sistemlerinde özel olarak sürekli dolum için dizayn ediliyor. Orijinal kartuşta ise bu tür bir yapı söz konusu değil. Dolayısı ile mürekkebin tutunacağı süngerin yıpranması, mürekkep haznesinin akışkanlığını sağlayacak olan mürekkep haznesi bölümleri farklı. Ama bu demek değil ki; orijinal kartuş doldurulamaz. Doldurulabilir, ama benim demek istediğim orijinal kartuş dolumu uzun soluklu olmaz. Kaç kere doldurabiliriz derseniz ona da bir sayı veremem. Çipi iş görene kadar, mürekkep akışkanlığını koruduğu sürece kartuşu doldurabilirsiniz bu belki 10 dolum olur 20 dolum olur bilemem. Hiç yapmadığım için bilemiyorum. Zaten bu sistemle kullanıyorsunuz sayenizde bizde öğrenmiş oluruz :). Yani iş sadece kartuşun süngeri veya depo bölümü ile bitmiyor. Dediğim gibi orijinal kartuş dolumu konusunda farazi konuşuyorum. Ne garanti verebilirim, ne de olmaz diyebilirim. Bir süre idare edeceği kesin.

    Dolankartuş sistemleri gayet sıkı bir çalışma ile üretilen ve dizayn, tasarım ve akışkanlık gibi değerler göz önüne alınarak üretilen sistemler. Orijinaller ise bunlar göz önüne alınmadan sadece kullan at mantığı ile üretildiği için bu tür dolum işlemlerinde vereceği performans farklılık gösterebilir. Deniyorsunuz zaten, doldurup kullanmaya devam edin. Benim demek istediğim çip resetter aldınız, çipi bozulursa yarın öbür gün oto-reset çip alıp taktınız, orijinal kartuş MUTLAKA AMA MUTLAKA yıpranma yapacaktır onuda değiştirmek için kartuş aldınız. Neredeyse dolan kartuş maliyetine geldi ve garantisiz ürün olarak kartuşlar kaldı elinizde. Bunun yerine dolan kartuş sistemi alın, aldığınız ürünün 2 yıl garantisi olsun ( bu her firmanın vermesi gereken yasal garantidir ), bir şey olduğu zaman değişim istersiniz, sıkıntı yaşamazsınız. Bunu benden alın diye demiyorum illaki hangi firmadan alırsanız alın ama dolan kartuş sistemi orijinal kartuşları doldurma işlemine göre daha sağlıklı bir sistem. Bu benim fikrim, düşüncem, önerim. Uygulamaları da siz yapacaksınız aradaki artı ve eksileri siz söyleceksiniz. Burayı okuyanlarda ona göre seçim yapacak.




  • üçgen tuşunu basılı tutunca reset attım yazıcıya, bilginize... Daha önce kartuş bitti uyarısı veriyor ama yazdırmaya devam ediyordu, şimdi yazdırınca yazdırmadı reset atana kadar...
  • yazıcıyı her kapatıp açınca resetmi atmak lazım acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

    yazıcıyı her kapatıp açınca resetmi atmak lazım acaba

    bilmiyorum ama denerim, yazarım buraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: idoer

    quote:

    Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

    yazıcıyı her kapatıp açınca resetmi atmak lazım acaba

    bilmiyorum ama denerim, yazarım buraya.

    Sabırsızlıkla bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kartuş için ayrı ayrı Resetledim, bi kaç foto çıktıs aldım , sonra yazıcıyı kapattım, akşam gene foto çıktısı almak için yazıcı çalıştırdım kartuş hatası vermedi, sadece kartuş boş gözüküyor. İdare edecez bu şekilde bunlarla ta ki dolan kartuşlar ucuzlayana kadar.
  • ucuzlamaz bizim millette bu saflık satıcılarda bu cin zeka olduğu sürece daha çoook yolarlar bizi 3 e alıp 15 e satarlar bizde yeriz mis gibi kusura bakmayın ama gerçek bu. devam idare etmeye

    ucuzlar bir süre sonra ama o zamana kadar elimizdeki yazıcilar çöp olur hurdaya çıkarlar iyice kaymağını yemeden düşürmezler fiyatları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 22 Ocak 2014; 6:26:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idoer kullanıcısına yanıt
    Beklediğimden daha iyi. ben her çıktıda, ya da en iyi ihtimalle her kapatıp açmada hata verir diyordum. Ama kapatıp açtığınız halde hata vermemiş. Çok iyi. Bu sisteme devam o zaman.
  • merhaba tüm arkadaşlara,

    işimi gücümü bırakıp son cümlesine kadar tüm yazılanları soluksuz okudum. hepiniz harikasınız. ne kadar mantıklı denemeler yapmışsınız hayranlıkla okudum inanın. mg7150 veya türevlerini kullanan arkadaşlar anladığım kadarıyla pusuda yatıyorlar. bi yiğit çıksada alsa şu dolan kartuşu alsa şu cescesor mürekkebi de son kullanıcı olarak test etse de okusak diye. emin olun bende sizlerle aynı konumdayım. @idoer arkadaşım gibi bende hepsi buradadan 349 liraya aldım mg7150 yazıcıyı. kutusunda duruyor. şu kartuş mürekkep sorunsalını tam anlamadan açıp kullanmak istemedim.

    bu konunun güncel olması ve @dolankartus.com.tr arkadaşımızın sabır ve içtenlikle verdiği cevaplar gerçekten harika. benim tek sorunum kullanılacak olan mürekkebin zaman içerisinde 1pl püskürten canon yazıcı kafasına nasıl bir tahribat yapacağı aslında. muhakkak bir etkisi olacaktır. ama orjinal kartuş almaklada ömür bitmez. mecbur zaman artı fayda doğrultusunda 3-4 sene kullanabilir isek yazıcılarımızı bence benim için yeterli. hem teknolojileri değişiyor hem daha güzelleri çıkıyor.

    mürekkep konusunda bir tecrübem oldu onu paylaşmak isterim. bu tecrübe 10 gün önce edindim. ofisimde kullandığım hp6500a yazıcım için cescesor dan dolan kartuş ve mürekkep aldım. yiğenlerin resimlerini bastım. her ne kadar hp6500a photo yazıcı olmasada eh işte idare eder denilecek seviyede foto basmakta. cescesor ile aldığım sonuçlar büyük çoğunlukla memnun etti beni. sonra ocp sarfet firmasından ahmet bey bile görüştüm. hp6500a yazıcım için uyumlu mürekkep ve kendi sattıkları foto kağıdından aldım. 10X15 saten mat olanından. artı yanında bana a4 ten ikiye bölüp a5 olarak yolladığı parlak foto kağıtlarından geldi. denemelerimi yaptım. yaptığım denemelerin çıktıları aşağıdadır.

     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) bu resim ocp mürekkep ile basıldı.
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) bu resim cescesor mürekkep ile basıldı
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) buda resmin orjinal hali

     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Test Resmi OCP çıktısı
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Test Resmi CESCESOR çıktısı
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Test resmi orjinal dosya

    benim görüşlerim ise. test çıktısında karşılaştırma yapar iseniz. OCP nin bariz şekilde renk sapması olduğu yönünde. gök yüzü resminde yeşiller resmen açık yeşile çalmış. sağ üstteki renk kartelasında beyaz-gri ton geçişinde gri renkler OCP de bariz şekilde kahverengiye çalmış. makaralarda siyah ve kahverengi makaraların renkleri de aynı şekilde. bu denemeler HP6500A yazıcımda ocp ve cescesor mürekkepler ile farklı dolan kartuşlara doldurulmuş ve çıktılar alınmıştır. canon yazıcılar dan alınan çıktılarla baskı kalitesi elbette tartışılmaz ama burdaki amacım. mürekkebin renk tonlaması ile ilgiliydi. cescesor veya @dolankartus.com.tr dostlarımız 6 renkli 550-551 kartuşlarda şöyle en az bi 20 lira indirim yaparlarsa memnuniyetle bir çok kişinin alacağı ve kullanacağı kanaatindeyim. canon MG7150 yazıcımda da tercih edeceğim mürekkep şu durumda cescesor olacak.

    umarım faydalı bi inceleme olmuştur.
    ayrıca @chips kardeşim konyadasın galiba. bende konyada yaşıyorum. sarfet ahmet beyden aldığım 10x15 kağıtlardan denemek istersen verebilirim sana bir kaç numune. 100 lük paket almıştım.
    @dolankartus.com.tr kardeşim indirim istiyoruz yaa. 120 lira çok 6 lı kartuşa. az dokunun şunun fiyatına gurban olayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikkuscu -- 22 Ocak 2014; 14:40:44 >




  • Merhaba Tarık bey;

    bu forumda; gerek buradan gerekse bizzat firmamızda, gerek MSN ve Skype gibi platformlarda olmak üzere çok kişiye karşılık beklemeden yardımcı oldum. Yazıcı resetlemesi konusunda akıllarda kalan sorular karşısında samimiyetle cevaplar verdim. Ama geçen gün aşağıdaki yazdığım gibi bir yorum gördükten sonra her şeyin maalesef boş olduğunu anladım...

    ''ucuzlamaz bizim millette bu saflık satıcılarda bu cin zeka olduğu sürece daha çoook yolarlar bizi 3 e alıp 15 e satarlar bizde yeriz mis gibi kusura bakmayın ama gerçek bu.''

    Yazan kişiye bir cevap vermek istemedim ama Canon, Epson veya HP'ye yazıcılara kaça mal ediyorsunuz da, 300-400 liraya satıyorsunuz diyemeyen insanlar, burada satıcıların maliyetlerini ölçüp biçip yargılayıp asıyorlar. Fiyat konusunda eleştri olur, indirim talebi olur ama herkesi aynı kefeye koyup potansiye dolandırıcı gözü ile bakmak ne kadar doğru? Bu tür seviyesiz yorumlar olunca hali ile insanın hevesi kırılıyor. Bu konuda kartuş resmi istedi kullanıcılar paylaştık, baskı örneği istediler paylaştık ama hala düzeysizce, seviyesizce eleştiriler. İndirim konusu dediğim gibi kısa vadede çok zor bir ihtimal. Özellikle sattığımız kartuşların kalitesine bakınca göreceksiniz e-bay'da, alibaba.com'da olanlar gibi eski nesil kartuşlar değil.

    Umarım meramımı anlatabilmişimdir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

    Merhaba Tarık bey;

    bu forumda; gerek buradan gerekse bizzat firmamızda, gerek MSN ve Skype gibi platformlarda olmak üzere çok kişiye karşılık beklemeden yardımcı oldum. Yazıcı resetlemesi konusunda akıllarda kalan sorular karşısında samimiyetle cevaplar verdim. Ama geçen gün aşağıdaki yazdığım gibi bir yorum gördükten sonra her şeyin maalesef boş olduğunu anladım...

    ''ucuzlamaz bizim millette bu saflık satıcılarda bu cin zeka olduğu sürece daha çoook yolarlar bizi 3 e alıp 15 e satarlar bizde yeriz mis gibi kusura bakmayın ama gerçek bu.''

    Yazan kişiye bir cevap vermek istemedim ama Canon, Epson veya HP'ye yazıcılara kaça mal ediyorsunuz da, 300-400 liraya satıyorsunuz diyemeyen insanlar, burada satıcıların maliyetlerini ölçüp biçip yargılayıp asıyorlar. Fiyat konusunda eleştri olur, indirim talebi olur ama herkesi aynı kefeye koyup potansiye dolandırıcı gözü ile bakmak ne kadar doğru? Bu tür seviyesiz yorumlar olunca hali ile insanın hevesi kırılıyor. Bu konuda kartuş resmi istedi kullanıcılar paylaştık, baskı örneği istediler paylaştık ama hala düzeysizce, seviyesizce eleştiriler. İndirim konusu dediğim gibi kısa vadede çok zor bir ihtimal. Özellikle sattığımız kartuşların kalitesine bakınca göreceksiniz e-bay'da, alibaba.com'da olanlar gibi eski nesil kartuşlar değil.

    Umarım meramımı anlatabilmişimdir...

    evet o yorum benimde hoşuma gitmedi. belki sizin için söylememiştir bilemiyorum. sizin samimiyetinize yazdıklarınızla paylaştıklarınızla sonuna kadar güvendim ben. mesleğim mali müşavirlik olduğu için bir firmanın ne gibi maliyetleri olduğunu çok iyi bilirim. faturalandıramadığı kayıtlarında gösteremediği bir çok maliyeti ister istemez satıcılar ekleyip ona göre fiyat politikaları belirliyor.

    ben şahsım adına 3 e 5 e bakmam. karşımdaki insan samimi mi, dürüst mü, efendimi, en önemlisi kaliteli bi insanmı ona göre alışveriş yaparım. varsın sizin gibi sarfet ahmet bey gibi karşımda kaliteli insanlar olsun. kaypak, bir kere satayım da sonrasında ne halt ederse etsin mantığıyla çalışan insanlardan nefret ediyorum. okuduğum konularda sizin ve ocp sarfet ahmet beyin hiç bir zaman usluplarınızı bozmadığınızı görüyorum. her ne kadar OCP nin çıktı kalitesini sevmemiş olsamda aymet beye hürmetim sonsuz. aynı şekilde cescesor firmasına da. sizinle alışverişim olmadı henüz ama sizde kendinizi zaten çizginizle belli ediyorsunuz.

    gelelim fiyat konusuna. 120 lira çok be abi. cescesor 118 liraya satıyor siz 120 liraya. ikiside çok beyaa. psikolojik olarak 3 haneli bir rakam olunca benim psikolojimi bozuyor. :) 99 de alayım. :)

    saygılar sunarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

    Merhaba Tarık bey;

    bu forumda; gerek buradan gerekse bizzat firmamızda, gerek MSN ve Skype gibi platformlarda olmak üzere çok kişiye karşılık beklemeden yardımcı oldum. Yazıcı resetlemesi konusunda akıllarda kalan sorular karşısında samimiyetle cevaplar verdim. Ama geçen gün aşağıdaki yazdığım gibi bir yorum gördükten sonra her şeyin maalesef boş olduğunu anladım...

    ''ucuzlamaz bizim millette bu saflık satıcılarda bu cin zeka olduğu sürece daha çoook yolarlar bizi 3 e alıp 15 e satarlar bizde yeriz mis gibi kusura bakmayın ama gerçek bu.''

    Yazan kişiye bir cevap vermek istemedim ama Canon, Epson veya HP'ye yazıcılara kaça mal ediyorsunuz da, 300-400 liraya satıyorsunuz diyemeyen insanlar, burada satıcıların maliyetlerini ölçüp biçip yargılayıp asıyorlar. Fiyat konusunda eleştri olur, indirim talebi olur ama herkesi aynı kefeye koyup potansiye dolandırıcı gözü ile bakmak ne kadar doğru? Bu tür seviyesiz yorumlar olunca hali ile insanın hevesi kırılıyor. Bu konuda kartuş resmi istedi kullanıcılar paylaştık, baskı örneği istediler paylaştık ama hala düzeysizce, seviyesizce eleştiriler. İndirim konusu dediğim gibi kısa vadede çok zor bir ihtimal. Özellikle sattığımız kartuşların kalitesine bakınca göreceksiniz e-bay'da, alibaba.com'da olanlar gibi eski nesil kartuşlar değil.

    Umarım meramımı anlatabilmişimdir...

    o mesaj bana ait di ancak mesajda sizin firmanızın isminin geçtiğini hatırlamıyorum ortaya konuştum ama siz üzerinize alındıysanız diyecek birşey yok. siz pahalıya satmıyorsanız sizi lik bir mesele yok o zaman ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cescesor dan mürekkep alacaksaniz mg7150 için ChromaLife100+2 mürekkebi alın konuştum fotoğraf için bunu öneriyorlar ellerinde varmış ancak siteye henüz eklememiş ler irtibata geçerseniz yardımcı olurlar. bende aynı mürekkebi almayı düşünüyorum ocp ile ilgili çoğu yerde aynı şeyi okudum renk sapmaları oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki bebek resmini (dpreview.com) ocp türkiyeden almış olduğum satin a4 kağıdına baskı aldım, forumda paylaşmak için tarayıcıdan çıktı aldığım resim ile tarayıcıdan tarattığım resim çok farklı , kumlama baya çok çözüm bulan varmı arkadaşlar.
    ocp nin satin a4 fotoğraf kağıdı orjinala yakın baskı aldım ben beğendim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irem_cafe -- 22 Ocak 2014; 16:47:58 >
  • kardeşim sen yinede bi yüklermisin. varsın kumlu olsun. renk tonlamasına bakarız. zaten bu taramadaki kumlanma sorunsalı devam ediyor. ama orjinali ile taranmış resmi yan yana bi ekleyebilirseniz en azından renk tonlamasına bakarız. 300 veya 600 dpi da bi taramayı deneyin. birde tarama yapmadan önce tarayıcı renk profillerine bakmayı unnutmayın. windows ta renk yönetiminden tarayıcının kullandığı renk profilini kontrol edin. gerekirse renk profilleri arasında adobe 1998 falan diye devam eden bi profil var onu seçerek bi tarama yapmayı deneyin. örnekleri merakla bekliyorum.

    ekleme: benim testim hp6500a yazıcı ve hp mürekkepler ile yapıldı. hp de ocp istediğim sonucu vermedi. ama belki canon mürekkepleri farklı tonlamalar çıkartıyor olabilir. bunu da inş. sizin sayenizde resimleri yüklerseniz anlayabiliriz. işte hp de böyle olunca ben çok çekimser davranıyorum canon 7150 yazıcımda ocp kullanmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikkuscu -- 22 Ocak 2014; 17:06:21 >
  • kumlanma kağıdın kalitesi ile ilgili olabilir diye düşünüyorum mürekkep alırken farklı kağıt da alıp 300 gram aynı fotoğrafı ona basıp tekrar çıktı almayı deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam emeğine sağlık.

    Oldukça emek vermişsin bu yazıyı yazmak için. Gerek resim, gerek çıktı, gerek yazı.. Bu konu için olsun, biz canon kullanıcıları için olsun, katkı sağlayacak bir katılım olmuş.

    Evet Konya'dayım :) Şu an ihtiyaç yok ama ihtiyaç olunca numune olarak alabilirim. Denedikten sonra beğenirsem ben de senin gibi 100 lük paket alırım. Teklif için teşekkür ederim, işime yarayacak.

    Dolankartuşun fiyatının yüksek oluşu konusuna katılmanız içime su serpti. Bu konuda biraz serzenişte bulunmak inşallah satış yapanların fiyatlarında revizyona gitmelerini sağlar.

    Sayın dolankartuş, siz o yazı ile ilgili bence alınmayın, gerçeğe yakın ifade veren bir tarzınız var. Alınması gereken siz değilsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

    kumlanma kağıdın kalitesi ile ilgili olabilir diye düşünüyorum mürekkep alırken farklı kağıt da alıp 300 gram aynı fotoğrafı ona basıp tekrar çıktı almayı deneyeceğim.

    Kağıt ile alakalı değil. Ben orjinal canon glossy II ye basmıştım. O bile kumlama şeklinde çıkıyor. Tarayıcının ayarı ile ilgili. Kronik olduğuna inanmak istemiyorum :)) Nolamaz, nayırrr :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

    cescesor dan mürekkep alacaksaniz mg7150 için ChromaLife100+2 mürekkebi alın konuştum fotoğraf için bunu öneriyorlar ellerinde varmış ancak siteye henüz eklememiş ler irtibata geçerseniz yardımcı olurlar. bende aynı mürekkebi almayı düşünüyorum ocp ile ilgili çoğu yerde aynı şeyi okudum renk sapmaları oluyormuş.

    100+2 nin bizim yazıcilarda kullanildindan emin misiniz? Ben netten arastirdimda öyle bir bilgie rastlamadım. Link paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips


    quote:

    Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

    cescesor dan mürekkep alacaksaniz mg7150 için ChromaLife100+2 mürekkebi alın konuştum fotoğraf için bunu öneriyorlar ellerinde varmış ancak siteye henüz eklememiş ler irtibata geçerseniz yardımcı olurlar. bende aynı mürekkebi almayı düşünüyorum ocp ile ilgili çoğu yerde aynı şeyi okudum renk sapmaları oluyormuş.

    100+2 nin bizim yazıcilarda kullanildindan emin misiniz? Ben netten arastirdimda öyle bir bilgie rastlamadım. Link paylaşır mısınız?

    link yok cescesor ile görüştüm onu almamı söylediler ama almadan tekrar bir sorarım elbet emin olmak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.