Şimdi Ara

'Corsa' Genel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42.181
Cevap
81
Favori
2.532.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [simage][/simage]Havalandırmadan gelen koku sebebiyle polen filtresi değişimi ve temizliği için biraz uğraştım. Daha öncesinde internette bilgi bulamamıştım. Burdada cevap yazan olmamıştı. Belki birilerinin ihtiyacı olur.

    [simage]
     'Corsa' Genel
    [/simage]

    [simage]
     'Corsa' Genel
    [/simage]

    [simage]
     'Corsa' Genel
    [/simage]

    [simage]
     'Corsa' Genel
    [/simage]

    [simage]
     'Corsa' Genel
    [/simage]

    Ben bu şekilde sökerek polen filtresi değişimi ve köpük sıkarak havalandırma kısmını temizlemeye çalıştım. Köpüğü yukarıdaki havalandırma ızgaralarından az kullandım ayağa hava veren kısmı sökünce açılan kısımdan doğruca merkezine boşalttım hepsini.

    Koku nedeniyle sanayide konuştuğum birisi eğer sıcak su peteğinde kaçak varsa koku olabileceğinin bunun için ön göğüsün sökülmesi gerektiğini söylemişti. O nedenle sürücü tarafında gaz pedalının yanındaki plastik parçayıda söktüm oradada sıcak su peteği var ama ustanın söylediği gibi göğüsü sökmeye gerek yok gibi biraz abartmış heralde. Petek boruları ve peteğin yan kısmı görünüyor değişimi için yandan çıkarılır gibi kasetçalara kaset takılışına benzer şekilde. kokuyu denemedim ama yine devam ederse petekle ilgileneceğim tabi iyi bir ustayla elimde alet olsa gözüm kesiyor kendim yaparım gibi :)
    Bu arada o peteğe su götüren borular tam gaz pedalının yanındaki plastiğin altında motor sıcakken o kısım çok ısınıyor kışın iyi yazları kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatu38 -- 25 Ağustos 2015; 14:01:34 >




  • Yavaş yavaş değişim başladı
    Bu mesaja eklenen görseller:

     'Corsa' Genel 'Corsa' Genel




  • Corsa ile ilişkisi nedir ki? Benzer teknoloji mi var?
  • Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal’i, yürekten şükran ve saygıyla yad ediyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skysoblue85

    Valla sen haklısın , biz farklı bir araca bindik sanki, 2012 düz vites 1.4 corsa enjoy'u 2 sene kullandım, bir daha asla corsa'ya bulaşmamaya yemin ettim. Yol ve motor yalıtımı bence sınıfının altında, bu yalıtım probleminden dolayı araçtan nefret ettim resmen. Corsa'dan önce 4 sene clio grandtour , 2 sene de modus kullandım , valla bu araçlar corsa'dan çok daha iyiydi. Aracımda abuk sabuk problemler çıktı habire , 120'yi geçince direksiyon çok fazla hisli olduğu için herhalde habire titriyordu, bana düzgün balans yaptırmamışsın demeyin heryere gittim olmadı aynı titreme devam, birde benim araç mı sorunlu dedim başka corsaları test edeyim dedim aynı durum onlarda da var , galiba ben biraz daha hissiz direksiyona alışkınım, neyse arkadaşın aracı daha yeni hele bir senesini tamamlasın başlar sesler :) Bu arada birebir aynı dediği polonun yalıtım ve direksiyon tepkileri olarak çok daha iyi, ayrıca geçen ay arkadaşın clio 1.2 tce motorlu edc otomatik şanzımanlı aracını uzun yolda deneme fırsatı buldum, valla diyecek birşey yok corsa'dan çok daha iyi geldi bana. Opeli hala anlamıyorum aynı kasayı makyajlayıp makyajlayıp satıyor, 2006 senesinden beri hep aynı kasa.

    Dostum benim bir prensibim var, opel ve wolksvageni alıp renault fiat ile kıyaslayanlarla gerçek hayatta da araba muhabbetine girmiyorum, ya arabadan anlamıyorlar yada fazla fanatikler kusura bakma, ben piyasadaki çoğu marka araçları kullanmış biri olarak böyle düşünüyorum. Aralarında konfor, malzeme kalitesi, işçilik, araştırma geliştirme gibi pek çok kıyaslanamaz faktör fark var.
    Aracı geçenlerde 160 - 170e çıkarttım en ufak titreme yok, iki parmağımla tutuyorum direksiyonu, bu hızda biraz yol sesi geliyor içeriye ki bu segmentte tüm araçlarda bu kadar ses alır. Aracı aldığım opelin servisindeki arkadaş benim dostum, araba işi şans işidir, en üst sınıfını alırsın sürekli servise gidersin, en alt sınıfını alırsın yıllarca servise gitmezsin, araba işi elektronik eşya gibi demişti bana, şans lazım, size böylesi denk gelmiş olabilir. Poloyu da corsayı da kullandım hem şirkette hem testte hem de arkadaşların araçları olarak, sizden tecrübem fazladır buna inanın. Ayrıca golf ile corsa farklı segment, karşılaştırma yapmanız abesle iştigal, Golf Amerika da yanlış hatırlamıyorsam Kentucky'deki testte seçkin jüri üyelerince farklı segment ve özelliklerde ki Amerika menşeili birçok rakibini geçerek 2014 yılında yapılan denemelerde yılın en iyi aracı seçildi zaten
    Corsanın arka kapıların manuel olması sorununu saymazsak tek ve en büyük sorununu tekrar diyorum: yakıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben82 -- 10 Aralık 2014; 12:52:27 >




  • Konu çok cansız, canlandırmak lazım.

    Hgs etiketi sökme

    Bugün 2. El aldığım corsamda bulunan hgs etiketini söktüm. Hazır ona bulaşmışken ön camda bulunan "e590 standardı bulunan yakıt alınız" yazını da söktüm.

    Araç öğlen güneşini yemişken etiketin bir kısmını elimle bir kısmını bıçak ile kazıdım. Metal cama zarar vermiyor.

    Sonra kalan yapışkan kalıntılarını aseton ile sildim sonuç tertemiz.

    Yakıt etiketi de sinirimi bozuyordu, sıcak görmüş etiket anında kopmadan çıktı. Kalan yapışkan izi de aseton ile çok kolay çıktı.
     'Corsa' Genel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 21 Haziran 2015; 15:58:41 >




  • 2012 model Corsa enjoy 1.3 cdti 75 beygir araç alındı
  • BONUS ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr‘den, Garanti İnternet Şubesi’nden, Garanti Cep Şubesi’nden, 444 0 333 Alo Garanti’den, garanti.com.tr’den veya
    Garanti Şubelerindeki Online Bankacılık Kiosk’larından yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 3 taksit fırsatı sunulacaktır.

    Gib.gov.tr'den ve garanti.com.tr'den ödemeler 3 taksitle yapılacaktır.
    KAMPANYA BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ

    01 – 31 Temmuz 2015
  • *** Müslüman aleminin ve forumun Kurban bayramı mübarek olsun...
  • *** Cumhuriyet Bayramı coşkusunun bütün milletimizce derinden yaşanması temennilerimle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu


    Aracınız hayırlı olsun.

    Aklınıza takılanları sorun cevaplamaya çalışırız.

    Eğer kılavuz yok ise ilgili linkten kılavuzu inceleyebilirsiniz.

    Corsa d Ocak 2013 sonrası TIKLAYINIZ

    Corsa d Aralık 2013 sonrası TIKLAYINIZ

    Tüm opel araçlar için kullanma kılavuzu linkihttps://www.opel.com.tr/arac-sahipleri/el-kitaplari-su-anki.html

    Çok teşekkür ederim. Kitapçığı okumaya başlamıştım, pdf ten devam ederim

    Çok sorum olacak çünkü araca güzel bir bakım yaptırmak istiyorum. Ama önce forumu ve şu kitapçığı güzelce okuyayım...




  • biuu kullanıcısına yanıt
    Opelin mühendisleri bilmiyor lastikçi biliyor :)
  • InSp2 hata kodunu çözdüm... Gündüz farkedememişiz ama sol arka fren ampulum patlakmış, sanırım o yüzden yanıyor.

    Sol arka lamba setini komple söküp sis ampulüyle fren ampulünü değiştirerek sağlama yaptım, fren ampulüm patlakmış. Yarın alıp değiştiririm, gayet de basitmiş işlem :)

    Bu arada sis lambalarının özelliği ampulde değil de camda sanırım, çünkü ampul gayet sıradan, hatta fren ampulüyle aynı gibiydi. Hatta bir ara sağ taraftaki devre dışı olan sis ampulünü alıp sol fren ampulü yerine takmayı düşündüm de üç liralık şeydir zaten, altı üstü ampül... Yarın alır takarım. Değiştirince InSp2 bilgisi yok olur diye umuyorum. Keşke sisler kapalıyken baksaydım ekrana, bak şimdi aklıma geldi bu da...

    Neyse, asıl önemli olan diğeri zaten, yarın gösteririm ustaya, bakalım ne çıkacak...
  • Kısmen yanlış bilgi. 195/55/16'dan 205/55/16'ya geçiş yaptığınızda lastiğinizin çapı da artar. Şu yüzden.
    195 tabanın mm cinsinden genişliği
    55 yüzde cinsinden yanağın tabana oranı (yanak yüksekliği 0.55*195=107.25mm)
    16 jant çapı.
    195/55/16'dan 205/55/16'ya geçtğinzde lastik çapınız ve lastik çevreniz %2 kadar büyür. %3'ten fazla çap artış ve düşüşleri önerilmez.
    Saygılarımla


    quote:

    Orijinalden alıntı: keshke

    Merhaba, 205 lastiğin 195 e göre çapı artmaz, sadece yere basan tabanın genişliği 19,5 cm den 20,5 cm ye genişler. Lastik kodundaki ilk rakam bunu, ikincisi jant ile lastik çapı arasındaki mesafeyi, üçüncüsü de lastiğin toplam dış çapını belirtir. Eğer zaten bunları biliyor iseniz, yazdıklarım için özür diliyorum. Yükseklik endişesi yaşadığınızı okuyunca , bilgi vermek istedim.
    Saygılarımla




  • DH'nin ve arkadaşlarımın yeni yılı kutlu olsun....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mecarmarke

    Tum kullanicilara iyi aksamlar. Bugun aracimiza cam suyu koyarken farkettigim iki hortum yarigi dikkatimi cekti ancak bu hortumlar nedir adi nedir ne ise yarar bilmiyorum. Bilgisi olanlar paylasirsa memnun olurum. Boylece gerekli parcalari arayip aracimizi tamir ettirmis olurum. Mesajlar icin simdiden tesekkurler.(arac corsa d 1.2 benzinli manuel.)



     'Corsa' Genel





     'Corsa' Genel

    55556031 5656132 HAVALANDIRMA HORTUMU,SILINDIR UST KAPAGI, GAZ KELEBEK GOVDESINE (SEVKIYAT KAPSAMINDAN CIKARILDI-55578994 6 56 091 KULLANIN) 1 28,27 TL
    55351522 5656121 HAVALANDIRMA HORTUMU,SILINDIR UST KAPAGI, HAVA FILTRE (SEVKIYAT KAPSAMINDAN CIKARILDI-55578995 6 56 092 KULLANIN) 28,27 TL
    Alacağınız parçalar bunlar gözüküyor..
    Almadan önce emin olunuz..




  • mustafa2211 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız kazasız belasız sürüşler dilerim...

    Arkadaşında söylediği gibi P R N D arası geçişlerde tam olarak aracınızı durdurmanızı tavsiye ederim. Kırmızı ışıklarda ise 1 dk ve üzeri sürelerde veya duraklamalarınızda D konumunda değilde N konumunda beklemenizi tavsiye ederim. Sadece D ile N arası geçişleri direk iterekte geçiş yapabiliyorsunuz.

    Ayrıca aracınızı stop etmeden önce özellikle yokuşta kullandıysanız N konumuna alıp el freni çekin yaklaşık 30/60 sn bekleyip P konumuna alıp stop etmenizde fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkuL -- 27 Ocak 2018; 16:42:55 >
  • mustafa2211 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım nerdeyse aynı şekilde bir hasar aynı yerde benim arabamda oluştu trafikte. 2 yere sordum biri zamanım yok yapamam dedi , diğeri 650 TL fiyat çekti ama tam kıvrımlardan göçtüğü için ne kadar düzeltilsede dikkatli bakınca farkedilir değiştirilmesi gerekir dedi . Kasko anlaşmalı özel serviste yaptırdım , sol ön kapı sacı değişti arka kapı boyandı 1600 TL hasar kaydına işledi. Kasko bu sene ne kadar çıkacak heyecanla bekliyorum

    Edit : Bir farkı olur mu kaskoda bilmiyorum ama park halinde çarpma diye beyan vermiştim . Gelen hasar kaydı mesajında da o şekilde yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fukasaku -- 11 Şubat 2018; 20:6:54 >
  • beru bosch 30- 35 tl idi . Şuana kadar 1 i patladı oda yetkilide değişmişti kazık fiyata. Soğuklar başlayınca patlar mı sırayla bilmiyorum. Yazın sorun olmadı.

    Opar balatalar ses yapmaya başladı. 480 km oldu takalı. Ustayı aradım yeni ondan ses gelir dedi biraz daha kullan bakarız dedi ama bilmiyorum.

    bu arada Ekim de seyahatte olacağım o yüzden ekim ayı boyunca buralarda yokum kendinize iyi bakın Corsa D üyeleri bu süreçte tabi benim araçta yatacak bakalım ilerleyen zamanlarda görüşmek üzere

    gelince kasım ayında bakım var birde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 20 Eylül 2018; 19:45:51 >
  • Sadece d kullansanızda o yokuşu çıkar.

    1-2-3 bu viteslerden herhangi biri üzerine aracın vitesi yükseltmemesi anlamına geliyor. Limit koyuyor yani.

    Örneğin dik bir yokuştan motor freni yardımı ile inmek istiyorsunuz o zaman 2 ya da 3 e alırsanız o vitesten yukarısına çıkmaz.

    Yine yokuş tırmanıyorsunuz devire ihriyacınız var araç saçma yerde vites yükseltiyor bunu engellemek için 2 yada 3e alabilirsiniz.


    Otomatik araçlar için dikkat edilecek en önemli husus araç tam olarak durmadan geri vitese almamak yine hareket halinede boşa vb almamak.
    (D den 1-2-3 e geçmekte pek sıkıntı yokmuş, uygun devirler aralığında tabiki.)

    Yine çok önemli bir husus park edeceğinizde yada kontak kapatacağınızda fren ile durun el frenini çekin en son park vitesine alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Mart 2019; 15:54:45 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.