Şimdi Ara

~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
5
Favori
29.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ~ DH KASTAMONU GRUBU ~


     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Kastamonulu kardeşlerimizi bekliyoruz.

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

    Kendi çekimim olan fotoğraflar:

    Galeri:http://img197.imageshack.us/gal.php?g=donanimhabercomkastamon.jpg

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

    Kastamonu

    Kastamonu ili, Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Sinop, Bartın, Karabük, Çankırı ve Çorum ile sınırı olan Karadeniz kıyısındaki il.

    Terminoloji

    Kastamonu nun adının Yunanca Rahipler kalesi anlamındaki Kastro Moniden ya da bölgenin eski hakimleri olan Kaşkaların Gastumannadan geldiği sanılmaktadır.Dünyaca ünlü İtalyan yönetmen Cicinho Şaldo Kastamonu Taşköprüde doğmuştur.Burada "Zemzem" suyu cıkmaktadır . Birçok tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Kastamonu son zamanların gelişmekte olan bir şehridir .

    Genel Bilgiler

    7000 yıllık tarihi geçmişe sahip eski bir yerleşim merkezi olan Kastamonu ilinin merkezi ve ilçelerinde birçok tarihi eser bulunmaktadır. Belli başlıları Başta TOSYA olmak üzere çünki dünyanın 4 biyanına dağılan pirinç tosayada üretilin dünyaca ünlü tosya pirinçleri daha sonra Araç, Taşköprü, Küre, Abana ilçeleri sit alanı kapsamındadır. Taşköprü'de Zımbıllı Tepe (Pompeipolis), İnebolu'da Abaş Tepesi, Geriş Tepesi, İslam Tepesi, Çatalzeytin'de Ginolu Koyu, Cide'de Gideros Koyu arkeolojik sit alanıdır. Türkiye'nin meşhur sarımsağı Kastamonu'da üretilir. MDF, sunta ve baklalı zincir (zintaş) üretimi de yapılmaktadır.ayrıca en meşhurekmek etli ekmektir.

    Kalesi, saat kulesi, camileri, medreseleri, han, hamam, şadırvanları, bedestenleri, külliyeleri ve geleneksel Türk evleri ile Osmanlı mimarisi örneklerini yoğun olarak barındırır. Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Küre Dağları Milli Parkı ile dağcılık ve kış sporları için kayda değer bir merkezdir. Zengin bir doğa örtüsü ile yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapan il; dağları, kanyonları, göl ve akarsuları, denizi ve yeşil ormanlarıyla da ideal bir tatil bölgesidir.

    Kastamonu İli doğal ve kültürel değerler yönünden zengin bir bölgedir. Küre Dağları, bir milyon yıllık Ilgarini Mağarası, dünyaca ünlü Valla kanyonu, Ilgaz Dağı kış sporları turizm merkezi, Karadeniz ’e 170 km.lik sahili, kaya mezarları, yaylaları ,konakları, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi ve mimari özelliklere sahip olan yapıları zenginliklerden bazı örneklerdir.

    Nüfus

    Merkez ilçeyle birlikte 20 ilçe 21 belediyesi ve 1072 köyü bulunan Kastamonu’nun 2007 yılı sayım sonuçlarına göre nüfusu 360.366 kişidir. Kastamonu ilk nüfus sayımımız olan 1927 yılı sayımı sonuçlarına göre nüfus büyüklüğü açısından 335.601 kişilik nüfusu ile Türkiye’deki 63 il arasında 8. sırada bulunmaktaydı. 2007 yılı sayım sonuçlarına göre ise merkez nüfus büyüklüğü açısından 81 il arasında 61. sıraya gerilemiştir. Kastamonu’nun günümüzdeki nüfus yoğunluğu km2'ye 29 kişidir. Şu an Kastamonu merkez nüfusu 82.300 civarındadır.

    Ulaşım

    İl, İstanbul’a 507 km, Ankara’ya 244 km mesafededir. Kastamonu Havaalanı'nın 2370 m. uzunluğundaki pist yapımı tamamlanmıştır. Karadeniz'e 170 km.lik bir sahil bandı ile açılan ilin İnebolu, Cide, Abana, Çatalzeytin, Bozkurt ilçeleri deniz kıyısındadır. Bunlardan İnebolu, Cide, Abana, Çatalzeytin ilçelerinde küçük limanlar mevcuttur.

    İl Yapısı

    İdari Yapı

    Kastamonu İli'nde ilçe sayısı 20’dir ve merkez dahil olma üzere 21 Belediye, 1071 köy bulunmaktadır. Köy sayısı bakımından Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Ayrıca köylere bağlı 2.558 adet yerleşim birimi vardır.

    Fiziki Yapı

    Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu İli doğusunda Sinop, batısında Bartın ve Karabük, güneyinde Çankırı ve güney-doğusunda Çorum İl’ i ile sınır oluşturmaktadır. Kuzeyinde ise Karadeniz ile çevrilidir. 13.108 km2 alan üzerinde yer alan Kastamonu Türkiye topraklarının %1.7’ sini oluşturmaktadır. İl merkezinin denizden yüksekliği 780 mt dir. Karadeniz’e 170 km’ lik sahil bandı ile açılır.


    Coğrafi Yapı

    Kastamonu İli, fiziki olarak doğu-batı yönünde uzanan kuzeyde İsfendiyar (Küre) ve güneyde Ilgaz dağları ile şekillenmiştir. İsfendiyar dağları sahile paralel uzanır ve kıyıdan itibaren yükselerek güneyde Gökırmak ile sınırlanır.İsfendiyar dağları sarp yamaçlı ve geçilmesi güç dereler meydana getirerek uzanırlar.

    Toprak Yapısı

    Kastamonu İlinde iklim, topografya ve ana madde farklılıkları nedeniyle çeşitli büyük toprak grupları oluşmuştur.Bunların yanı sıra toprak örtüsünden yoksun bazı arazi tipleri de görülmektedir. Kastamonu İli toprak varlığının büyük bir kısmı organik maddece zengin orman toprağı içermektedir.İklim ve fizyoğrafik yapının müsaade ettiği kadar üzerinde her türlü kuru tarım ve sulanabilen alanlarda da sulu tarım kültürü yapılması uygundur.bu nedenle tarım yapılabilir.

    Kültürel Yapı

    Tarihçesi binlerce yıl öncesine dayanan önemli uygarlıklar merkezi olan ve kültür şehri olarak gelişen Kastamonu zengin tarihi ile arkeolojik bakımdan zengin illerimizden biridir.

    İl'in görülmeye değer başlıca noktaları arasında külliyeler, medreseler ve türbeler bulunmaktadır.

    Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ilin en büyük ve en önemli dini turizm merkezidir. Hisarardı semtinde yer alan külliye; Camii, Türbe, Asa Suyu,Şadırvan, Kütüphane ve Ahşap Konaklardan meydana gelmektedir. Külliyede M.1575-1900 yılları arasında yapılanmalar ile genişlemiştir. Buna ek olarak Karanlık Evliya Türbesi, Aşıklı Sultan Türbesi, Atabey Gazi Türbesi, Hepkebirler Türbesi, Müfessir Alaaddin Türbesi, Hatun Sultan Türbesi, Şeyh Mehmet Efendi (Sacayaklı Sultan) Türbesi, Yılanlı Külliyesi, Nasrullah Külliyesi ve içerisinde yer alan Münire Medresesi (Bayraklı Medrese), Benli Sultan Külleyisi diğer başlıca turizm noktaları arasında yerini almaktadır.

    Taşköprü ilçesinde Pompeipolis (Zımbıllı) harabeleri, Kastamonu Endüstri Meslek Lisesi yanında Ev-Kaya mezarı, İsmailbey Şehinşah kaya mezarları, Arslantaş mezar odası, Tekkeşin ve Ömerli köyleri arasında Kalenderağa kaya mezarları, Emirler köyünde Berat kaya mezarları, Kayalı köyünde İnönü mağaraları, Kavak köyünde Arı kayası, Baltacıkuyucağında Molla Ahmet kayası, Pınarbaşında Ilgarini Mağaraları arkeolojik alanlardan bir kaçıdır.

    Kastamonu Arkeolojik ve Etnoğrafya Müzesi Batı Karadeniz bölgesinin Milli Sanat ve kültür kalıntılarının toplandığı bir müzedir. Müze binası Mimar Celaleddinbey tarafından 1909 yılında planı çizilmiş ve 1910 yılında İttihak ve Terakki Kulubü olarak inşa edilmiştir. İstiklal Savaşı yıllarında Kastamonu Gençlik Teşkilatı, sonra İstiklal Mahkemesi olarak kullanılmıştır. Daha sonra Halk Fırkası ve Türk Ocağı burada faaliyetini sürdürmüştür

    Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Ağustos 1925'te Kastamonu’yu ziyaretinde Şapka ve Kıyafet İnkılabı bu binada ilan edilmiştir.

    Bina 1940 yılında Eski Eserler Deposu olarak kullanılmıştır. 1952 yılında da Müze Müdürlüğü haline getirilmiştir. Müzede Jeolojik fosil kalıntıları ile Prehistorik çağlardan zamanımıza kadar gelen çeşitli medeniyetlerin kültür kalıntıları ve etnoğrafik eserler teşhir edilmektedir.

    İklim

    Kastamonu İl sınırları içinde iklim genellikle birbirinden ayrılan iki özellik gösterir. Karadeniz sahil kesiminde karadeniz ilkimi, iç kesimlerde yükseklikleri fazla ve denize paralel olan İsfendiyar dağ silsilesinin iç bölge ile irtibatını kesmesinden dolayı sert ve karasaldır. İlde yağış ilçelere göre farklılıklar gösterir.

    Doğal Bitki Örtüsü

    Kastamonu ilinde orman ve fundalıklar önemli bir oran teşkil etmektedir (%64), ormanlar daha fazladır (%56) ve Kastamonu İl merkezinin kuzeyinde sahil şeridi boyunca uzanan dağ silsileleri üzerinde iyice sıklaşır ve bu bölgeler sık orman bölgesidir.İlin Güneyinde Ilgaz bölgesinde de yaprağını dökmeyen oldukça sık orman örtüsü hakimdir, ilde genelde orman ağaçları Kızılcam, Karaçam, Sarıçam, Göknar, ardıç gibi iğnelilerle; Kayın, Meşe, Kavak, Kestane ve Çınar gibi yapraklılardan oluşmaktadır. Ayrıca Ormangülü, Çobanpüskülü, Kocayemiş, Böğürtlen, Yabani fındık gibi ağaççıklar da görülmektedir. Yağış ve nem oranı yüksek olduğundan zengin bir orman altı örtüsü vardır.

    Ağaç örtüsünün bulunmadığı ve tarım yapılmayıp mera olarak kullanılan kısımlarda çeşitli türden buğdaygil ve baklagil yer bitkileri yer almaktadır. Bunun dışında örtünün bozulduğu yerlerde bazı dikenli bitkiler görülmektedir.

    Tarih

    Ön tarihi

    Kastamonu’nun bilinen tarihi, Hitit İmparatorluğu ile başlar. Hititlerden sonra Frigya ve Lidya Krallıklarının egemen olduğu bu topraklar M.Ö.4.yy’da Perslerin eline geçmiştir. M.Ö.4,yy’da Büyük İskender Anadolu Ile birlikte Kastamonu topraklarını da Makedonya’ya katmıştır.

    İskender’den sonra yöreyi ele geçiren Pontus Krallığı M.Ö.1,yy’da Romalılar tarafından ortadan kaldırılmıştır. Uzun yıllar Roma İmparatorluğu sınırları içinde kalan Kastamonu M.S.395 yılında İmparatorluğun bölünmesiyle bütün Anadolu gibi Bizans İmparatorluğuna katılmıştır.

    Prehistorik çağlardan sonra havalinin (Paflagonya’nın) bilinen Sümerlerin en eski bir kolu olan Gaslar (Gaşka Türkleri)’dır. M.Ö.2000-1300 yılları arasında hüküm süren Gaslar (Gaşkalar) devamlı olarak Mısırlılar, Suriyeliler ve Kaldelilerle siyasi, ticari ve kültürel münasebetlerde bulunmuşlar, Hititlerle de bazen savaşmış bazen dost olmuşlardır. Gaslar sert karakterli, cengaver kişiler olarak bilinmektedir.

    Romalı ve Bizanslılar dönemi

    Bugün Kastamonu ve çevresindeki illeri de içine alan ve Romalılar devrinde adına Paflagonya (Pophlagonia) denilen Gasların kurduğu şehirlerden bir tanesi de „Timonion veya Tumanna“ dır. Bazı yazarlar Kastamonu adının menşei konusunda; bu kelimenin „Gas“ kelimesi Ile „Timoni“ veya „Tumanna“ kelimesinin (Gas ülkesi anlamında) birleşmesinden meydana geldiği görüşünü ileri sürmüşlerdir ki en akla yakın ihtimal budur. Fonetik (sesbilimi) yönden de bugünkü Kastamonu’ya yaklaşmaktadır.

    İkinci bir görüşe göre Romalılar devrinde Taşköprü’nün eyalet merkezi olduğu zamanlar Kastamonu küçük bir kasaba olup, Bizans devrinde ve özellikle Kommenler soyu zamanında gelişmeye başlamıştır. Bu soy zamanında buraya bir kale yapılmış ve Kommenlerin kalesi anlamında “Kastra Kommen” denilmiştir. Bu kelimenin zamanla “Kastamonu” şekline dönüştüğünü ileri sürenler olmuşsa da bunu belirleyen herhangi bir vesika mevcut değildir.

    Selçuklu ve Osmanlı dönemi

    Moğol istilası önünde Türkistan ve İran’dan kaçan Türklerin, ikinci büyük göç dalgasından da en fazla etkilenen şehirlerin başında Kastamonu gelmiş ve İç Anadolu’da Moğollara karşı tutunamayan birçok Türk boyu Ilgaz Dağlarının kuzeyine yani Kastamonu’ya sığınmıştır. Yirmi dört Oğuz boyunun neredeyse tamamı Kastamonu çevresinde yurt tuttuğu gibi, Alpı, Alpağut, Dânişmendli, Kıpçak, Karluk, Çiğil, Yağma gibi Türk boyları da Kastamonu’ya yerleşmişlerdir.[3] Kastamonu’da hâlen birçoğu yaşatılan Kayı, Bayat, Çavundur, Kınık, Îğdir, Afşar, Kıyık, Büğdüz, Bayındır, Çepni, Karaevli gibi yer adları Oğuz iskânının mahiyetini çok iyi ifade etmektedir. 1260’lı yıllarda İbn Sa'd bu kente "Türkmenlerin Başkenti" adını vermiştir. Yine onun kaydına göre, bu tarihlerde Kastamonu bölgesinde 100 bin çadır halkı yığılmıştır.[4]

    Kastamonu’nun ilk defa Türklerin eline geçmesi Danişmentliler zamanında Ahmet Gazinin Oğlu Gümüş tekin devrinde “1105 yılında” gerçekleşmiştir. 100 yıla yakın bir zaman Danişment idaresinde kalan şehir ve çevresi 15 yıl süre ile tekrar Bizanslılara geçmiş, 1213 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın emriyle Selçuklu kumandanı Hüsamettin Çobanbey tarafından zaptedilmiştir.

    Moğollar tarafından bölgenin ikinci kez zaptına memur edilen Şemsettin Yaman Candar kumandasındaki ordu 1292 yılında Kastamonu’ya giderek Muzafferettin Yavlak Arslan birliğini bozguna uğratmış kendisi de öldürülmüştür. Muzafferettin Yavlak Arslanın oğlu Mahmutbey, babasının intikamını almak için mücadeleye girmiş ve Şemsettin Yaman Candar’ı buradan batıya sürmeyi başarmıştır. Şemsettin Yaman Candar’ın ölümünden sonra Süleyman Paşa tarafından 1309 yılında Kastamonu yeniden zaptedilmiş, toprakları genişletilerek “Candaroğulları Beyliği”ni kurmuş ve Çobanlar hakimiyetine son vermiştir.

    1333’lerde Kastamonu’ya uğrayan ünlü gezgin İbn Batuta,

    "Kastamonu (Anadolu'daki) şehirlerin en büyük ve en güzellerindendir… Hiçbir ülkede fiyatları bu şehirden daha ucuz bir yer görmedim."[5] şeklindeki açıklamalarıyla şehrin büyüklüğüne ve hayat şartlarının elverişliliğine ışık tutmuştur.

    İsfendiyarbeyden sonra “İsfendiyaroğulları” adını da alan Kastamonu beyliği 1460 yılında Osmanlı İdaresine girinceye kadar önemli bir ilim ve kültür merkezi olmuş, bir çok ilim adamı yetiştirmiş, Osmanlılar zamanında da bu özelliğini devam ettirmiştir.

    Kastamonu, Fatih Sultan Mehmet’in 1460 yılında Sinop’la birlikte bu şehri alarak Candaroğulları beyliğini ortadan kaldırmasından sonra Osmanlı devletine katılmıştır.

    Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemi

    Kastamonu Milli Mücadele sırasında lojistik destek açısından en güvenilir bölge olması nedeniyle büyük yarar sağlamıştır. Özellikle Ankara’ya İnebolu-Kastamonu yoluyla yiyecek, giyecek, para, cephane ve silah nakli yapılmıştır.

    Cumhuriyetin ilanından sonra, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “23-31 Ağustos 1925” tarihleri arasında Kastamonu’da yaptığı Kıyafet ve Şapka İnkılabı, Cumhuriyet döneminin önemli olayı olarak tarih sayfalarına geçmiştir.Bu süre “Kültür, tarih ve sanat haftası” ismini almıştır.

    (Devamı; http://tr.wikipedia.org/wiki/Kastamonu_(il))

    İmzalar


    İmza (1)


     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_8139531/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/be/7e/cf/be7ecfe08b1b32be7d77f0680ad8cca2.png[/image][/link][/center] 


    İmza (2)


     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_8139531/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/8c/5a/55/8c5a55d9db6b252177a4ce7f71d5c6a4.png[/image][/link][/center]


    İmza (3)



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_8139531/tm.htm][b]~ DH KASTAMONU GRUBU ~[/b][/link][/center]


    Üye Listesi

     
    »FaTaLiTY
    Águila Negra
    *nameless*
    **tweety**
    @sL@N
    _MeMeNto_
    _-_bluedragon_-_
    1Nigga
    377
    ak47harTfaust
    alkoc
    Amanda82
    aoe_
    araknafobie
    Atilla037
    attci
    ayaz19
    ayhan_ok
    BARKU
    billy_the_kid
    Bloody Mary
    BSMORUK
    BuRaK
    Byakuran
    byjest
    cagdas_karakas
    caiz2005
    canerdeniz
    CaPAxA
    CarMeena_ManiaC
    cars92
    cavus37
    celalcaner2
    CeLTiK
    chelick
    Clémentine
    cn.gates
    Crazy_88
    crazy_helboy
    crmtrm
    Cyber__Warrior
    demrelicom
    dekonline
    DeRbEdEr002
    die_for17
    Dursun
    duyguluboy
    dRela
    E.A.K.K
    egirgin37
    Eşref_37
    elbombacı
    electronics
    Emre!
    EmRe_
    enyz
    Erhan.DogaN
    Eşşek KAfalı
    Evrenyeli
    ExECaLiBuR
    farukerdogan1
    fataleagle
    fbdemir
    freeboy
    Gayipten Gelen Ses
    gskerem
    hasan_kaan
    hachiko
    HasNicKTir DepDep
    hayalkıyısı
    huroncu
    idinc
    ilker037
    İlkerDiyeBiri
    ironimperor
    Jan!ssaRy
    kastamonu 16
    KDV Beyannamesi
    kemalhirca
    Konig1966
    KraL_15
    kst37
    l_a_b
    legendboxer
    Lyrazed
    mahirerensan
    Malibaba
    Maximus_Gurhanus
    Mcelik37
    mckoray
    mcse2k3
    metintosyali
    Morgue
    mkasim_87
    mraccelia
    mrkamilk
    mrtky
    mrykt
    murtimirt
    nedim1
    NeverS@yNever
    Nightcrawler_
    O.Bora
    OctaviA_1907
    ofabiya
    Oizzy
    Okitov
    oksit
    Ölü ozan
    Özkan
    özzer
    Phanrisal
    Plan-M
    plateau
    plateau
    preacion
    prestige37
    Proud2BeTurk
    rapzede34
    raver
    ravza
    saitk
    salim89
    scnply
    sivil
    Sodömizer
    South Korea
    Spaksu
    SsinanS
    StormMakeR
    tayfunadali
    teknologi
    the_condor
    The Shorh
    tnraksy
    tuğra_
    TurkishFist
    ukalaaa
    usta infazcı
    vedatkara
    vuKaat
    YAG1ZHAN
    yasamakzorrr
    yasinxc
    zarzana123
    ZiveR
    wackerino
    waRRioR
    Wasell
    welly
    wilym@n
    wolfork
    woodmetal
    wtwt24


    Toplam: 155 Kişi (18/04/2012)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 18 Nisan 2012; 22:52:58 >







  • vay hemşo
    şerefsizim aklıma geldi,sen açmasan ben açacaktım
    edit:Araçlıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfork -- 15 Temmuz 2006; 22:46:59 >
  • http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Kastamonu%20Genel/kasaba.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Kastamonu%20Genel/kasaba1.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Kastamonu%20Genel/kasaba2.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Kastamonu%20Genel/kasaba4.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Kastamonu%20Genel/kasaba5.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Turbeler/Asikli.Sultan.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Turbeler/Halife.Sultan.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Turbeler/Hatun.Sultan.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Turbeler/Karanlik.Evliya.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Turbeler/Sacayakli.Sultan.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010007.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010008.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010009.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010010.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010012.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010013.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010014.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010015.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010018.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010020.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010021.jpg
    http://www.kastamonu.gov.tr/haber/1/gallery/Toklutepe/P1010024.jpg


    *Tüm Resimler Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden Alınmıştır

    Edit : Foruma Dial-Up Bağlananları Düşünerek Resimlerin Adreslerini Vermeyi Uygun Gördüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 15 Temmuz 2006; 23:13:30 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: wolfork

    vay hemşo
    şerefsizim aklıma geldi,sen açmasan ben açacaktım
    edit:Araçlıyım



    Tanıştığımıza Memnun oldum hemşerim...
  • 3 sene çalıştım doğası güzel bir yer
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dursun

    3 sene çalıştım doğası güzel bir yer


    Haklısınız. Ama Kastamonu Merkez de yaşayanlar bilir fabrika çok kirliyo havayı...
  • ben istanbulluyum ama
    Kastamonu da 2 yıl okudum...
    çekme helvası çok güzeldir.tavsiye ederim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: welly

    ben istanbulluyum ama
    Kastamonu da 2 yıl okudum...
    çekme helvası çok güzeldir.tavsiye ederim..


    Kastamonu da Lise mi okudunuz yoksa üni. mi ?
  • Siz hic Kastamonu'yu gordunuz mu?
     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Bu isin Bati Karadeniz ilini ziyaret edenler buradan aldiklari hazla yukaridaki soruyu mutlaka sorar dostlarina.

    Turkiye'nin cennet koselerinden biri olan Kastamonu buyuk sehirlerin gurultusunden kacmak isteyenlerin siginabilecekleri bir huzur bolgesi; panoramik daglariyla, yemyesil ormanlariyla, nefis yaylalariyla, zumrut sahilleriyle, zengin kulturel varliklariyla bircok alternetifler sunan bir tatil beldesidir.

    Eski bir yerlesim alani oldugu bilinen Kastamonu yoresi M.O 18.yuzyilda Gas'larin yurdu olmus, zamanla Hititler, Frigler, Kimmerler, Lidyalilar, Persler, Pontoslular, Romalilar ve Bizanslilarin yonetimine gecmistir. Romalilarin bu yorede kurdugu Paflagonia isimli eyaletin merkezi olan Pompei-Polis Hoyugu bugunku Taskopru ilcesindedir.

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Bizans hanedani komenoslar tarafindan yapilan ve Kastamonu sehrinin tarihsel cekirdegini olusturan Kastamonu Kalesi gorkemli goruntusuyle ziyaretcileri asirlardir selamlamaktadir.


    Anadolu'ya Turklerin gelmeye baslamasindan sonra Danismentlilere, Anadolu Selcuklularina, Cobanogullarina (Isfendiyerogullari) ve Osmanli Imparatorlugu'na kapilarini ve gonlunu acan Kastamonu bu donemlerin yonetim ve kultur merkezlerindenm biri haline gelmistir..

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Kastamonu cevresinde Candarogullari ve Osmanlilardan bircok tarihi eser kalmis olup, Atabey Camii, Ismailbey Kulliyesi, Yilanli Sifabanesi, Asirefendi Hani, Karanlik Bedesten, Nasrullah Kulliyesi, Yakupaga Kulliyesi bunlardan bazilaridir.
    Kastamonu "Evliyalar Sehri"olarak da unlenmistir. Basta Halveti Tarikati'nin pirlerinden Seyh Saban-i Veli olmak uzere bircok ermisten kalan eserler ve hatiralar Kastamonu'yu din turizminde ilgi odaklarindan biri haline getirmistir.

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Kastamonu geleneksel Turk evi ve yakin donem Osmanli mimarisi orneklerinin yogun olarak bulundugu ender illerdendir. Kentsel sit kapsamina alinmis olan Kastamonu, Taskopru, Kure, Inebolu ve Abana'nin eski mahalleleri ve yapilari ziyaretcilerde nostalji ve hayranlik uyandirir.

    Milli ucadele sirasinda lojistik destek acisindan en guvenilir bolge olan Kastamonu, Inebolu Limani'ndan Ankara'ya erzak, cephane ve insan akisinda buyuk yararliklar gostermistir. Kurtulus Savasi'nda en fazla sehit veren 3.il olmustur. Inebolulu kayikcilarIstiklal Madalyasi ile odullendirilmislerdir.

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~
     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~
     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Turkiye'nin cagdaslasmasi surecinde de Kastamonu'nun ayri bir yeri vardir. Ataturk
    23 - 31 Agustos 1925 tarihleri arasinda Kastamonu ve Inebolu'da "Sapka ve KIyafet Inkilabi'ni" baslatmistir. 1941'de ziyaretcilere acilan Kastamonu Muzesi'nde Ataturk'un gelisi ile ilgili anilari belgeleyen fotograflarini gormek mumkundur. Muzede ayrica Kastamonu ve cevre illerde yapilan kazi ve arastirmalarda ele gecirilen arkeolojik eserler ve etnografik yapitlarda sergilenmektedir.

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Kastamonu'nun sahip oldugu bu zengin tarihi ve kulturel miras kadar bir diger zenginligi de harikulade tabiatidir.Basta Ilgaz Dagi Milli Parki dagcilik ve kis sporlari icin mukemmel bir merkezdir.

    Zengin orman ortusu, cesitli yaban hayvanlari, nefis piknik yerleri ve alabaligi ile gorenlerin unutamayacagi ozelliklere sahiptir. Kastamonu'nun 40 km.guneyindeki Ilgaz Dagi Kayak Merkezi kis aylarinda buyuk ragbet gormektedir.
    [simage]
    http://www.turkiye-online.com/travel/blacksea/kastamonu/images/ilgaz.jpg[/simage]

    Kastamonu'nun bitki ortusu ve peyzaj acisindan cok zengin yaylalari da vardir. Daha ziyade Arac, Catalzeytin ve Bozkurt ilcelerinde bulunan bu yaylalar yaz aylarinda tatillerini sehir disinda gecirmek isteyenler icin onmeli bir turizm kaynagidir.
    Pinarbasi ilcesinde vahsi dogasiyla Varla Kanyonu ve Turkiye'nin en derin dorduncu magarasi olan Ilgarini, kampcilar ve maceracilar tarafindan kesfedilmeyi beklemektedir

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~


    Kastamonu'da ciftlik turizmi de onem kazanmaya baslamistir. Daday ilcesinde her yil at sporu yapmak ve ciftlik hayati yasamak amaciyla turistler gelmektedir.

    Kastamonu Karadeniz'de kirlenmemis betonlasmamis 135 km. kiyi bandiyla deniz, kum, gunes arayanlara da hitap etmektedir. Bu kiyi bandinda cok sayida dogal kumsal ve bunlarin ardinda yogun bir orman ortusu bulunmaktadir. Catalzeytin, Abana, Inebolu, Doganyurt, Cide plajlari ASnkara'ya en yakin plajlar olup, denizi ozleyenlerin en kisa zamanda ulasabilecekleri yerlerdir. Bunlarin arasinda Catalzeytin'deki Ginoli ile Cide'deki Giderus Karadeniz'in en guzel koylaridir.
    Iste Kastamonu bu dogal ve kulturel guzellikleriyle huzur arayan, dogayla basbasa kalmak isteyen, kis sporlarini seven herkesi bekliyor. Dahasi ise zengin Kastamonu mutfagindan degoisik lezzetler tattirmayi (etli ekmek, biryan kebabi, doner tirit, cekme helva gibi), mahalli el sanatlarinin (carsaf baglari, baski sofra bezleri, yerli dokumalar, agac oyma esyalari, simsir kasiklari, orme sepetleri, muzik aletleri, kisti takilari gibi) en guzel urunlerini sunmayi vaadediyor.
    Biliniz ki Kastamonu'yu gorenler, Kastamonu'nun folkloruyla, misafirperverligiyle tanisanlar tekrar gelecekler ve dostlarina soracaklar;

    Siz hic Kastamonu'yu gordunuz mu?...
     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~

     ~ DH KASTAMONU GRUBU (155 Kişiyiz) ~



    KAYNAK :http://www.turkiye-online.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 15 Temmuz 2006; 23:26:41 >




  • www.evrenyeli.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcse2k3

    www.evrenyeli.com


    GüZeL Bir Siteniz Var
  • Kastamonulu Tüm DH Üyeleri Lütfen Grup Kastamonuya Sizde Destek Verin İmzanıza Resim yada Yazı Ekleyerek Destekde Bulunun... Mesaj Attığınız Sürece Bu Topic Üstlerde Duracak Herkes Farkedecektir.
  • kastamonu inebolu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: waRRioR

    kastamonu inebolu



    Çok Memnun Oldum Hemşerim
  • bende GASTAMONULUYUM hemşolar naber?
  • memleket kastamonu..... hemşerilerime selamlar...

    doğduktan 2 sene sonra ayrılmış olsamda orası benim memleketim...

    daday-araç-taşköprüde tarla fiyatları ne kadar bilen var mı...

    biraz tarla var da bi kısmını satalım diyoruz..

    emekli olunca yeşili bol memleketime donecem onun için ilgilenen varsa ucundan acıcık tarla-arsa satıyom bilginize....
  • Hocammm emegine saglık yaa bende kastamonuluyum!!! senpazarrr!
    ulan okadar yakın olmasına ragmen bi gidemedim cideye kısmetse eylülde düsünüyom
    fotolara deginmeden gecemicem!!
    Mükemmellerrrrrrrrrrrrr
  • kendim yanlız sanıyordum değilmişim şartolsun-taşköprü elbette
  • Tanıştığımıza çok memnun oldum.
  • Merhaba Arkadaşlar Ben Taşköprüden ilker.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.