Şimdi Ara

Kaslar sıcakken, serin havuza girmek zararlı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, şimdi benim sorum sizin için biraz basit ve amatör gelecek ama acaba sağlıklı mı spor yapıyorum diye size danışayım dedim.

2 haftadır spora gidiyorum, Fitness + Buhar Hamamı + Türk Hamamı + Sauna + Havuz olan bir yere yazıldım.

Boyum 1.88 civarında kilom ise 94. Göbeğimiz var. İlk hedefim göbeğimi biraz eritmek ve zayıflamak. Boyum oldugu için çok şişman göstermiyorum ama göbek oldugu için güzel durmuyor işte.

Şöyle bir program uyguluyorum ;

- İlk önce 15 dk koşu ( alette 8.0 a getiriyorum, eğim 0 , 15 dk sonunda 2 km koşmuş oluyorum )
    - Ardından 10 dk eliptik bisiklet. ( 25km/h , 69 rpm civarı , bundada 10 dk da 4 km koşmuş oluyorum )
    - Sonra mekiklere başlıyorum. İlk önce normal mekik sehpasında 10x3 mekik çekiyorum, şimdiilk son sette falan zorluyor )
    - Daha sonra düz sehpada yine ayaklarımı karnıma çekerek 10x3 mekik çekiyorum.
    - Daha sonra yine düz sehpada yatarak ,ayaklarımı havaya(bacakları kırmamaya çalışarak, ki neredeyse zor oluyor, ve kırıyorum bacakları ) ve yere indirerek 10x3 çekiyorum.
    - Sonrasında düz sehpada 10x3 yarım mekik çekip mekikleri bitiriyorum.
    - Daha sonra sol elime 3kg damble alıp, sola doğru 30 defa esniyorum. Aynısı sağ içinde yapıyorum ( x2 tekrar )

Asıl sormak istediklerim bundan sonra,
    Fitness bittikten sonra, ılık(serin bir duş alıp ), önce Buhar Hamamında 10 dk kalıyorum. Çıktıktan sonra yine ılık(serin) bir duş alıp 5 dk dinlendikten sonra saunaya giriyorum. Saunada da 10 dk kaldıktan sonra. vakit kalırsa havuza girmek için ılık bir duş alıp havuza giriyorum. vakit kalmaz ise saunadan sonra yıkanıp evin yolunu tutuyorum.

Sormak istediğim size şu arkadaşlar. Kaslar sıcakken, bir anda serin(ılık) suya girmek zararlı mı ? Yani fitness tan hemen sorna duş, sonra buhar hamamı tekrar serin bir duş, sonra tekrar sıcak ortam sauna, sonra tekrar soğuk ortam havuz.
    Sağlığa bir sakıncası var mı, bu kadar sıcaktan soğuga geçmenin ?

2. sorum ise çalışma programı amacıma uygun mu şimdilik. Salondaki hoca biraz böyle devam et, daha sonra program yazalım aletlere geçeriz dedi.

Şimdiden cevabınız için teşekkürler. Ustad arkadaşlardan cevap bekliyorum. ;)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Sonrası Havuza Girmenin Riskleri ve Faydaları

Yoğun bir antrenmanın ardından serin bir havuza atlamak ferahlatıcı olabilir. Ancak kaslarınız hala sıcakken havuza girmek zararlı olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz.

Spor yaptıktan sonra vücudunuz ısınır ve kan akışı kaslarınıza yönlenir. Ani bir soğuk su şoku, kan damarlarınızın daralmasına ve kaslarınızda ani bir kramp veya ağrıya neden olabilir. Bu durum, özellikle kalp rahatsızlığı olan veya yüksek tansiyonu olan kişiler için tehlikeli olabilir.

Bununla birlikte, bazı çalışmalar saunadan sonra şok havuzuna girmenin faydalı olabileceğini düşündürmektedir. Saunada ısıtılmış vücut, ani soğuk suya maruz kaldığında kan damarlarını genişleterek kan akışını artırabilir. Bu, kas yorgunluğunu azaltmaya ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Yine de, spor yaptıktan sonra havuza girmeden önce birkaç önemli hususa dikkat etmelisiniz:

• Kalp rahatsızlığınız veya yüksek tansiyonunuz varsa, spor sonrası havuza girmekten kaçının.
    • Vücudunuzu kademeli olarak soğutabilirseniz, spor sonrası havuza girmek daha güvenlidir. Önce ayaklarınızı ve ellerinizi suya sokun ve ardından yavaş yavaş vücudunuzu suya daldırın.
    • Havuzdan çıktıktan sonra, vücudunuzu kurutun ve üzerinize sıcak giysiler giyin. Bu, vücut ısınızın korunmasına yardımcı olacaktır.
    • Saunadan sonra şok havuzuna girmek istiyorsanız, vücudunuzu yavaşça soğuduktan sonra yapın. Sauna sonrası kan damarlarınız genişleyecektir, bu nedenle ani soğuk suya maruz kalmak şok etkisi yaratabilir.

Spor sonrası havuza girmek güvenli olabilir, ancak dikkatli olmak önemlidir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, spor sonrası havuza girmeden önce bir sağlık uzmanına danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarıda yazdığım gibi, şimdilik böyle abanayım göğüs kası olsun, kollarım şişsin kaslansın , bana uzak sanırım. İlk etaptada böyle zorlu , aletlerle başlamayayım diyorum. Onun için kardiyo ve mekik başladık. uygun mu acaba ?

Onun için benim ilk hedefim biraz zayıflamak ve kilo vermek.

Tabii bu kilo verme göbek kısmından olursa çok güzel olur ama işte ben kilo veincede ilk yüzden gidiyor karından değil :)
  • arkadaslar bilen akil verecek yokmu ?:(

zararli birsey yapmiyoruzdur umarim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır antremanlar sonrası saunaya girmek iyi değil, su kaybedersin. Kasların %70 i sudan oluşuyor biliyosun antremanın boşa gider. Gerçi ağırlık olarak pek antreman yapmıyormuşsun zaten ama yeterli miktarda sıvı al spor yaparken. Ben 1.5 litre bitiririm mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Ağır antremanlar sonrası saunaya girmek iyi değil, su kaybedersin. Kasların %70 i sudan oluşuyor biliyosun antremanın boşa gider. Gerçi ağırlık olarak pek antreman yapmıyormuşsun zaten ama yeterli miktarda sıvı al spor yaparken. Ben 1.5 litre bitiririm mutlaka.

@DaY_WaLkeR. yok ağır çalışmıyorum şu anda.

yani dediğim gibi 15 dk koşu , 10 dk eliptik bisiklet. ve daha sonra mekikler.
    Bir sakıncası olmaz sanırım saunanın ? ve ardından kaslar sıcakken serin havuza girmenin ?

Birde su evet içiyorumda, sporun her evresinde yani mesela set arasında, veya koşu bandından , bisiklete geçerken sürekli su içmek zararlı olurmu ?
    yoksa aksine spor yaparken her fırsatta içmelimiyim ?

tşklr.
  • Soğuk su Testosteronu arttırır.
  • Soğuk su hakkında şöyle birşey söyleyebilirim;Çalıştıgın kas grubu için faydalıdır daha fazla kan pompalanır kasları sıcak tutmak için ancak o gün çalışmadıkların içinse ertesi gün çalışacagın kas gruplarını daha fazla zorlarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.