bilgisayarın hesap yapması bana göre hiçte enterasan bir olay değil, hesap yapamasa wordde yazı bile yazamaz mantık hesap üzerine kurulu zaten, bu tabiki kişsel bir görüş fazla kullanıcıyı ilgilendirmediğini ve şahsi bir görüş olduğunu zaten mesajımın başında belirttim, müziği radyodan da dinleyebilirim ama bir daha elime kalem almam, mesleği bırakırım daha iyi, pek çok çizim ve mühendislik programı olduğunu bende biliyorum ama benim için autocad bu tür programların atası niteliğinde çok başarılı bir yazılımdır
quote:
Orjinalden alıntı: tevekkül
autocad konusunda haklısınız arkadaşım ancak bu belli mesleklere yönelik bir programdır ve herkesi ilgilendirmez. bunun benzeri olarak bir sürü paket programlar var. Ayrıca autocad sadece çizim yapıyor. halbuki hem çizim yapan hem de hesaplayan programlar da var. bence çizim yapmaktan ziyade hesap yapmak daha önemlidir. çünkü mühendislikte öylesine problemler vardır ki elle çözüm nerede ise imkansızdır. bu tip hesapları yapan paket programlar var bunlar autocad ten çok daha faydalı.autocadi sayacak olursak daha neyi katmayalım ki
(netcad, corel, sap2000,ide statik, ide mimari, sta4 cad, xsteel, etabs...) bence bunlar farklı kategoriler.
1. şuan itibariyle MSN, ICQ gibi iletişim yazılımları. ülkece konuşmaya verdiğimiz değerin bir kanıtı gibi.. 2. Emekktar WINAMP yazılımı onca alternatifine rağmen herzaman başa oynayacağını gösterdi.. 3. Share programları ve temsilcisi EMULE... Sayelerinde internete anlam geldi...İlk 3ü haketti.. 4.PHOTOSHOP..Tasarımcılar için geliştirildi ama o yinede okadar sevilmiş ve kullanılmışki ilk 4e çok rahat girebildi..
Emeği geçen herkeze TEŞEKKÜRLER...
Oylamaya bundan sonrada katılabilir hangi programı daha çok kullandığınızı veya sevdiğinizi gösterebilirsiniz...
quote:
Orjinalden alıntı: selenvirus
konuyu üstkonuluktan aldım arkadaşlar.
bilgisyarin henuz bilgisayarin b'sinden bile anlamayan insanlarin evine girmesinin nedeni onun multimedya destegidir. yani benim gordugum kadariyla insanlar yillardir winamp veya turevi programlar kullaniyorlar. bir bilgisayar gorebilirsiniz antivirusu olmayan, msn'i hatta (windowsa entegre olmasa ie'da dahil olacakti ama) internet browseri olmayan, ama winamp veya turevi program olmayan bir bilgisayar yoktur. kimimiz fotoshop, kullanir, kimimiz msn'de takilir, kimimiz de daha degisik programlari kullanir ama unutmayalim hepimizin bilgisayarinda winamp veya benzeri bir program bulunur ve genellikle de aciktir muzik dinlemek icin. onun icin internetsiz, fotoshopsuz vs. vs. bir bilgisayar olur ama winampsiz asla...
elbette ki anti virüs ler çok ilgilimi çekmediği halde onlar çünkü düşünün şuanda her evde internet var eğer anti virüs pro ları olmassa ßß pc ßß pc ßß pc ßß yani ßye pc ßye ßye
valla burada kisilerin bireysel gorusleri onemli oldugu icin aslinda cevap vermek uygun olmayabilir ama ben bilgisayar muhendisligi okuyan biri olarak(yani temel bilgisayar bilgim var en azindan!) kendime ait olan bilgisayarimi ilk aldigimda tam 6 ay hem antivirussuz hem de antispy'siz kullandim(gerek olmadigini dusundugum icin!) ama o zaman da ve simdi antivirus kullandigim zaman da winampim var. su an biri soylesin ki ben bilgisayarimda muzik dinlemiyorum veya video seyretmiyorum. ben zannetmiyorum. her bilgisayarda en fazla calisan program bence winamp veya turevidir. cunku yaptigimiz is ne olursa olsun yaninda muzik dinleriz...
bilgisyarin henuz bilgisayarin b'sinden bile anlamayan insanlarin evine girmesinin nedeni onun multimedya destegidir. yani benim gordugum kadariyla insanlar yillardir winamp veya turevi programlar kullaniyorlar. bir bilgisayar gorebilirsiniz antivirusu olmayan, msn'i hatta (windowsa entegre olmasa ie'da dahil olacakti ama) internet browseri olmayan, ama winamp veya turevi program olmayan bir bilgisayar yoktur. kimimiz fotoshop, kullanir, kimimiz msn'de takilir, kimimiz de daha degisik programlari kullanir ama unutmayalim hepimizin bilgisayarinda winamp veya benzeri bir program bulunur ve genellikle de aciktir muzik dinlemek icin. onun icin internetsiz, fotoshopsuz vs. vs. bir bilgisayar olur ama winampsiz asla...
Benim için AUTOCAD'in en iyininde ötesinde bi yerde olduğunu açık yüreklilikle belirtmeliyim. Bir düşünün elektrik projesi çiziyorum ve fabrikaya fluoresan lamba çizmem lazım ama 2500 tane bunu elle çizmem nerden baksanız 1 haftamı alır ama AUTOCAD le sadece ve sadece 30 saniye !!!
Sıkıştırma yazılımlarının veri depolamada ve veri taşınmasındaki yeri önemlidir. Bir öok dosyalarımı sıkıştırılmış arşivlerde saklarız ve bu arşivleri flash bellek ve/veya çeşitli medyalarla taşırız. Bunlar bize zaman ve hız kazandırır.
Yani benim oyum WinRAR'a. (7-Zip kullanıyorum ama )
yıllardır pc ye format attıgımda tüm driverlardan sonra aklıma hep winamp geliyor..winampsız yapamıyorm yaf..bence en harika yazılım winamp.. ama aslında sadece tek bir kategoride acmıs olsaydın daha iyi olurdu..her kategoriden bir yazılım var karar vermekde zorluk cekiyoruz.. yinede güzel bir anket olmus emegine saglık
Benim için en iyisi acronis true image daha yeni kullanmaya başladım ama onu kullanmaya başlşadığımdan beri bilgisayar ile ilgili bi ton program deneyip kaldırabiliyorum bilgisayarımı bozmadan önce alıyorum imajını ondan sonra istediğimi yapıyorum bilgisayara bide bi arkadasında dediği gibi dünyaları indirdiğim emulede ikinci sırada
Diğer seçenekler bir şekilde bulunulacaktı veya yazılacaktı...Ama google earth en iyi yazılımdır.
... " Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! "