Şimdi Ara

İmmergas Victrix 26 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
12.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Firmaya haber verin düzeltsinler. Yoğuşmalı kombilerin bacası, içinde oluşan suyu kombiye geri gönderecek eğimde monte edilmeli. Kombiye geri dönen su, kombide yoğuşan suyla birleşerek tahliyeden gidere verilir....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    Firmaya haber verin düzeltsinler. Yoğuşmalı kombilerin bacası, içinde oluşan suyu kombiye geri gönderecek eğimde monte edilmeli. Kombiye geri dönen su, kombide yoğuşan suyla birleşerek tahliyeden gidere verilir....

    peki birşey sorayım arkadaşım...baca eğimi için yukarıya doğru max. bir seviye var mı......bunu şunun için soruyorum:baca pvc kaplı camın içinden geçiyor...şimdi camı değiştirmek için mırın kırın ederlerse aynı camı ve deliği kullanabilirler mi???şöyle anlatayım cam 1 metreye 40 cm ölçülerinde ve baca camın kısa kenarının alt hizasına yakın...camı çıkarıp 180 derece çevirsek yani alt hizadaki delik yukarı tarafa gelse yine bacanın denginde olacak ama ucu bayağı yukarı kalkacak gibi...aşağı yukarı deliğin merkezi 10 cm civarı yukarı kayacak.....bu bir sorun olur mu?????.....




  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Maksimum 3 derece olması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Maksimum 3 derece olması gerekiyor.

    teşekkür ederim...ama bir yanlışlık olmasın , kullanma kılavuzunda minimum %3 lük bir eğim olması gerektiği yazıyor.en çok ne kadar olabileceği yazmıyor....gerçi bu % 3 eğim nasıl hesaplanıyor bilmiyorum....3 derece olsa tamam hesaplanır , bulunur da % 3 ???????
  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Merhaba .kimse bunun eğimini bir ölçüm cihaziyla hesaplamiyor en fazla su terazisi kullaniyorlardir.göz karari abartmadan kombi borusunun ucu az havada olacak.baktiginizda hafif bir yukari meyil goreceksiniz.kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Genelde 2-3 derece yazıyor , sizde minimum 3 yazıyor, başka kombinin kitapçığında maksimum 3 yazıyor markası aklımda değil. Yani 3 derece ortak nokta. Benim kombi takıldığında kimse ölçmedi kaç derece olduğunu, sadece yandan bakıldığı zaman az bişey yukarıya baktığı gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Genelde 2-3 derece yazıyor , sizde minimum 3 yazıyor, başka kombinin kitapçığında maksimum 3 yazıyor markası aklımda değil. Yani 3 derece ortak nokta. Benim kombi takıldığında kimse ölçmedi kaç derece olduğunu, sadece yandan bakıldığı zaman az bişey yukarıya baktığı gözüküyor.

    Sağol dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar kombimizi ilk kez 24 saat aralıksız yaktık ve böyle de devam edecek inş...7 metre petek + havlupan hep açık kullanıyorum....ama 1 petek ve havlupan hariç trv var....bu trv yi icat eden de burda vesile olup bize öğretenden de Allah razı olsun...evimizin her yeri hemen hemen aynı ısıda...gece trv ler devreye hiç girmedi çünkü derece 30 idi...gündüz ve akşam ise trv ler faaliyetteydi , özellikle gündüz güneş gören 2 odanın peteğine hiç su gitmedi...gündüz ve akşam 35 derecede çalıştı....gece en soğuk oda 21.5 gündüz ve şu anda 23 derece....4.3 metre küp yaktı...çok şükür , maaşallah diyeyim...

    gerçekten burdaki arkadaşların emeği çok oldu ...kombi seçimi , petek boyu , trv...........
  • Tesisatı yapan firma sahibinin aşırı övgüsüyle bende immergas vitrix 26 2 I modelinden aldım. Araştırmayı kurcalamayı seven biri olarak cihaz ve tesisat üzerinde birçok test yaptım fakat şu an malesef ısınamıyorum, 60 dereceyi bile denedim, oda ısısı 20 derecenin üzerine çıkmıyor ve sonucunda ısınamama sebebinin evin yalıtımında olduğuna karar verdim. Pvc pencerelerin lastikleri arasından aşırı soğuk geliyor, zaten önceleri dışarıdaki sesleri de çok rahat duyuyordum şüpheleniyordum havalar soğuyunca iyice emin oldum bu durumdan.

    Gaziantep'teyim ve hava şu an -5 ile 0 arasında seyrediyor. En üst kattayım, cephe güney, ev 3+1 net 185 metrekare. 10.5 metre petek ve 1 havlupan var. Kombi mutfakta.
    Kasım ayının ilk başlarında hava sıcaklıkları düşmeye başladığında cihazı çalıştırdım, 30 derecede çok güzel idare ediyordu. Isılarına göre cihazın çalışma durumu şöyle;

    30 derecede; cihaz gidiş ısısı 30 dereceye geldiğinde yanmayı durduruyor ısı düşmelerinde yanmayı başlatıyor, zamanlamasını ölçmedim. Bu ısıda günde yaklaşık 4 metreküp gaz yaktı. Bütün petekler açık iken.
    30 ile 38 derece arasında ayarlandığında gidiş ısısı her zaman ayarladığım dereceden birkaç derece fazla oluyor, örneğin 32 ayarladığımda gidiş ısısı 35 e kadar çıkıyor tesisat dönüş ısısı 32 oluyor. Bu aralıkta yaklaşık 4 ile 8 metreküp arasında gaz yaktı.
    38-60 arasında hangi dereceye ayarladıysam gidiş ısısı o derecede sabit kalıyor, dönüş ısısı yaklaşık %15 düşük oluyor. Yani 50 derece ile çalışırken 50 derece gidiş 43 derece dönüş oluyor ve bu aralıkta yanma hiçbir zaman durmuyor sürekli modulasyon yaparak yanma ısısı artıp azalıyor. Bu aralıkta 8 ile 20 metreküp arası yakıyor. 55 derecede günde 20 metreküp yakıyor. 60 da 1-2 saat çalıştırdığım için net ölçemedim. Bu sıcaklıkta salon 1 peteği kapalı ve 1 peteği termostatik vana ile az ısı veriyordu.
    Yakma değerlerini hesaplarken ısıyı ayarladıktan sonra 5-6 saat çalıştıktan sonraki sayaç değerini aldım ve arkasından 24 saat sonraki sayaç değerini okuyup günlük yakmayı belirledim.
    Bu arada bu gaz harcama değerlerine kullanım suyu da dahil... Ölçme sırasında kullanım suyunun yaktığını ayırt etmek çok zahmetli olduğundan ölçemedim.


    Bende şöyle bir sıkıntı oldu, havlupan ile birlikte toplamda 9 parça peteğim var, boru hattını 2 ye böldük, 1 hat üzerinde 2 petek ve 1 havlupan, diğer hat üzerinde 6 petek var. 2 petek ve 1 havlupan olan hat üzerinde tam dolaşım oluyor fakat diğer hat üzerinde son 3 petek hiçbir zaman tam ısınmıyor, alt tarafları soğuk kalıyordu, forumlardan okuduğum bilgilerle ilk petekleri ve diğer hat üzerindeki petekleri biraz kıstım, bu şekilde diğer peteklere kadar sıcaklık tam ulaşmış oldu fakat kombi daha fazla yakmaya başladı çünkü daha çok su dolaşıma katılmış oldu. Kombinin su basınç hızı ayarlanabiliyor mu ? Çünkü şüphelendiğim durum bu, 2 alt katımda aynı markayı taktıran arkadaşta tek hat olmasına rağmen 7 petekle aynı problemi yaşadı, üstelik 8 metre peteği var. Diğer katlar vailant takdırdı 9 metre petekle böyle bir problem yaşamadılar. Şirkete söyledik geldi filtreleri temizledi sonuç yine değişmedi.

    Sonuç olarak yalıtım olmadan ne tesisata kabahat bulabiliyorum ne de kombiye, inanılmaz fark var, orta kattaki arkadaş pencereleri pvc olmadığı halde aynı kombi ve 8 metre petek ile benim yaktığımın yarısına bile ulaşmadı daha.




  • Merhaba arkadaşlar. Ben de immergas vitrix 26 kw kombi kullanıyorum kasım başından beri. Yeni evlendim ve İzmir Buca'daki yeni evimde kullanıyorum. Daha önce klima ile ısındığımızdan kombi kullanımında acemiyim. Odada mini crd kontrol paneli var. Ayarlamaları oradan yapıyorum. 18 kasımda ilk fatura geldi ama sürekli kullanım olmadığından onu baz almıyorum. 49 m3 kullanılmış ve 47,20 tl fatura gelmişti. Eşim de ben de çalışıyoruz ve sabah 07:30 da evden çıkmış oluyoruz. Çıkarken ben sıcaklığı 20,5 - 21 derece arasına düşürüyorum. Akşam 7 gibi de evde oluyoruz ve 22,5 - 23 derece arası kullanıyoruz. Evde 10 mt dd plus radyatör ve 1 havlupan var. Ev 3+1. Zaten 2 kişi olduğumuz için salondaki 2 radyatörü (1,50 mt * 2 adet) ve çocuk odasındaki 1 radyatörü (1,50 mt) kapattım. Kapısını da kapattım kullanmıyoruz. Bu sabah evden çıkarken (13.12.2013 saat 07:30) sayaç 155 m3 gösteriyordu. Tahminime göre 18 Aralıkta fatura gelse bu ortalamaya göre 125 TL civarında bir tutar gelecek. Oldukça iyi bence.
    Kafama takılan 2 nokta var aslında. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Birincisi; salon ve çocuk odasındaki radyatörlerle birlikte koridordaki 1 mt lik radyatörü de kapatmıştım. Bir arkadaş bana nasılsa odalarının kapısı açık ve koridora sıcaklık gidiyor boşuna koridoru da yakma ki fatura kabarmasın dedi. Ama daha sonra başkası da koridoru da yak. senin kombin yoğuşmalı. Koridorları ısıtcaksın diye odadaki radyatörler daha çok çalışacak ve daha fazla enerji harcayacaksın dedi. Benim de kafam karıştı. Bunu deneyen arkadaşlarımız deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.
    İkincisi de; kombinin üstündeki su basıncı göstergesi kaçlarda olmalı? Sanki benimki 1,5 gibiydi ama şimdi 1 civarında. Emin de olamıyorum. Düşükse onu nasıl yükseltebilirim ?

    Herkese şimdiden çok teşekkürler.




  • Tesisatı döşeyen firma bana 1 ile 2 arasında olmalı demişti ama bu çok geniş bir aralık :), İmmergas kitapçığında basınç 1.2 olmalı yazıyor bende buna göre ayarladım. Isınınca genleşmeden dolayı bir miktar artabiliyor, önemli olan 1 in altına düşmemesi, 2 nin üzerinde çıktığında ise kombi fazla suyu kendisi tahliye ediyormuş.

    Basıncı kombinin altındaki vanayı açarak arttırabilirsiniz, vana normal bir vana gibi çalışmıyor bir miktar boşa dönüyor sonra aniden su alabilir bu yüzden yavaş yavaş çevirin, bir süre sonra basıncın arttığını görürsünüz. Basınç istediğiniz değere gelince hızlıca kapatmalısınız. Yerini şu an tam tarif edemiyorum ama şebeke soğuk su girişi ile kalorifer şebeke suyunun giriş arasında olmalı, elinizi araya uzatırsanız uzun siyah renkte ve pervane gibi bir yapısı var.


    Ben de koridora petek taktırmıştım, deneyimim şöyle oldu; mutfağa yakın olduğu için kapattığımda mutfak daha soğuk oluyordu, açınca koridorlar mutfağın bir miktar ısısı artıyordu. Ayrıca kapattığımda diğer odalardan koridora geçerken soğuğu hissedebiliyordum, açıkken ısı farkını hissetmiyorum.




  • tarsus
    08.12 saat 17.30 47.800 mküp
    16.12 saat 17.30 92.800 mküp

    8 gün toplam 45 mküp
    24 saat açık , altım üstüm tek oda ısınıyor , duvarda mantolama yok , çift cam , yerler parke , tavanda dekoratif köpük var ( sanırım 1 cm lik - çok faydası olmaz bence) , ev 3 cepheli 2 odası güneş olursa iyi faydalınıyor...

    o.t. yok trv var..ama trv lerin hepsinden faydalanmıyorum ...trv yi kısınca peteğin tamamı ısınmıyor , örneğin 3 yapıyorum peteğe su giriyor ama altı soğuk oluyor 4 yapınca bu sefer her yeri ısınıyor ben de açtım trv lerin bazılarını...5 trv den 3 ü aktif işliyor onlarda bugünlerde pek kapanmıyor....yatarken 32-33 onun dışında 36-37 derece civarlarında açıyorum kombiyi...evin ısısı 21-23 derece civarı...21 altına düşmedi çok şükür...(her odada termometre var)

    geçen hafta havaların tam ayaz olduğu günlerde 2 gece üst üste elektrik kesildi akşam erken saatlerde ve sabaha kadar gelmedi...kombiyi aç-kapa yapmanın ne kadar mantıksız olduğunu uygulamalı olarak öğrendim..evin ısı dengesi alt üst oldu resmen...ilk kesilmesinin ardından sıcaklıklar 18-19 derece gibiydi sabah.. kombiyi akşama kadar 45 te çalıştırdım ev güzel ısındı derken 2. şok geldi yine kesildi akşam....aynı şekilde ertesi gün sabahtan yatana kadar 45-50 lerde çalıştı
    kombi...şimdi evin ısısı çok stabil şükür , pek oynama olmuyor...




  • benim kombimin basıncı 1.6 civarında , şimdilik sıkıntı yok...ben de 7 mt petek ve havlupan ile kullanıyorum + trv ler....ben genellikle 35 derece civarı düzenli olarak yakıyorum yeterli geliyor...o yüzden şimdiye kadar sönmeme gibi bir sorunla karşılaşmadım...sizin dediğiniz gibi yüksek ısılarda böyle bir sorun varsa bilemiyorum , denemem lazım.....gerçi bir ara 45-50 derecede bir süre yaktım söndüğünü de görmedim ama ev soğuktu o sıra...uzun süre gözlemlemem lazım...şu sıralar 35 e ayarladığımda bile 40 ı bulup sönmesi bayağı bir zaman alıyor , yüksek ısılarda denememi sonra yapsam daha iyi olur..

    bir de şöyle bir şeyi farkettim paylaşayım...info bölümünde d1 kısmı 'alev sinyali' olarak geçiyor....en kısık alev boyunda bile bu sinyal 45 ile 71 arasında değişiyor...71 i geçince 2. alev boyunu da açıyor...yani en kısık alevde bile tükettiği gaz bu sinyale göre bayağı farkediyor...

    ben şu ana kadar çok şükür memnunum....şimdi siemens rev24 siparişi verdim...bir de onunla deneyecem..daha önce de yazmıştım pompanın sürekli çalışması beni rahatsız ediyor...ekonomi açısından çok büyük beklentim yok zaten tüketimim çok abartılı değil, fazla yakmasın , konforum bozulmasın yeter..rev 24 ile deneyimlerimi de inş. paylaşırım burdan...şimdilik düşüncem 0.1 hassasiyetle kullanmak....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonel

    Tesisatı döşeyen firma bana 1 ile 2 arasında olmalı demişti ama bu çok geniş bir aralık :), İmmergas kitapçığında basınç 1.2 olmalı yazıyor bende buna göre ayarladım. Isınınca genleşmeden dolayı bir miktar artabiliyor, önemli olan 1 in altına düşmemesi, 2 nin üzerinde çıktığında ise kombi fazla suyu kendisi tahliye ediyormuş.

    Basıncı kombinin altındaki vanayı açarak arttırabilirsiniz, vana normal bir vana gibi çalışmıyor bir miktar boşa dönüyor sonra aniden su alabilir bu yüzden yavaş yavaş çevirin, bir süre sonra basıncın arttığını görürsünüz. Basınç istediğiniz değere gelince hızlıca kapatmalısınız. Yerini şu an tam tarif edemiyorum ama şebeke soğuk su girişi ile kalorifer şebeke suyunun giriş arasında olmalı, elinizi araya uzatırsanız uzun siyah renkte ve pervane gibi bir yapısı var.


    Ben de koridora petek taktırmıştım, deneyimim şöyle oldu; mutfağa yakın olduğu için kapattığımda mutfak daha soğuk oluyordu, açınca koridorlar mutfağın bir miktar ısısı artıyordu. Ayrıca kapattığımda diğer odalardan koridora geçerken soğuğu hissedebiliyordum, açıkken ısı farkını hissetmiyorum.

    Teşekkür ederim cevabınız için. Bana da 1-2 arası denmişti ama tam olarak bir değer belirtilmemişti. Ayrıca nereden yükselteceğimi de bilememiştim. Şimdi akşam eve gidip dediğin gibi basıncı yükseltmeye çalışacağım. Çünkü dün baktığımda basınç 1 deydi.
    Aslında koridor radyatörünün açık veya kapalı olması tüketimi ne kadar etkiler diye sabahları çıkarken sayaca bakıp not almak istiyorum ama sabahları aceleyle evden çıktığımdan bir türlü aklıma gelmiyor :( Ama en kısa zamanda deneyim sonucu görmek ve sizlerle de paylaşmak istiyorum. Hepinize hayırlı günler.




  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Bu yıl için olmasa da gelecek yıl için bende bir oda termostatı düşünüyorum, siemens rev24 ile ilgili deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
  • arkadaşlar o.t taktıralı bugün 3. gün..simens rev 24 kablolu taktım.....aslında herşey tamda istediğim gibi gidiyor....o.t yi tek delikle koridora getirdim ve hiç kablo görünmüyor ortada....temiz iş oldu

    o.t yi şimdilik 0.1 hassasiyetle kullanıyorum.....saat 24-05 arası 21.6 derece diğer zamanlar 22 dereceye ayarladım.....21.6 için 21.4 te açıyor 21.6 da kapatıyor--------22 için 21.8 de açıyor 22 de kapatıyor....açma ve kapama dediğim şekilde oluyor ama o rakamlara gelince hemen işlem yapılmıyor , o.t dediğim rakamlara geldikten sonra biraz daha zaman geçiyor ve sonrasında kombi alev açıyor/kapatıyor........

    henüz rev 24 ün arkasındaki switch midir nedir onlara karışmadım , orjinali duruyor....ilerleyen zamanda 4 ve 5 nolu switçleri açıp deneyecem(bilmeyenler için söyleyim bu 4 ve 5 nolu swiçleri açınca o.t öğrenebiliyormuş , bakacaz artık)

    tüketimim çok abartılı değildi zaten ama o.t ile biraz daha düştü..bunun en bariz sebebi gündüz hava iyi olduğu için kombinin çok az çalışması...evimde mantolama yok ama onun haricinde artıları çok...hassasiyet düşük olduğu için çok sık devreye girer diye bekliyordum ama kesinlikle öyle değil..akşamları bile uzun aralıklarla devreye giriyor....tabiki dediğim gibi 3 gündür havalar iyi ama sonuçta kış mevsimi.... güneş olmayan daha soğuk günlerde ayrıca değerlendiririm...eğer daha soğuk günlerde sık devreye girme olursa hassasiyeti 0.2 yapmayı planlıyorum....




  • Merhaba arkadaşlar. Tekrar ben :( Kombiyi ben takıldığından beri hiç kurcalamamıştım. Fakat geçen gün su basıncını tarif üzerine yükseltirken sağdaki radyatör işaretinin olduğu yerin 0 olduğunu farkettim. Acaba ilk kurulumda servis mi öyle yapmıştı yoksa biri mi kurcaladı emin olamadım. Altta da resmi paylaştım. Bu kısım ne işe yarar ve kaçta olması lazım. Yoksa 0 da kalması doğru mu yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler. İmmergas Victrix 26



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muverrih35 -- 30 Aralık 2013; 10:42:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muverrih35

    Merhaba arkadaşlar. Tekrar ben :( Kombiyi ben takıldığından beri hiç kurcalamamıştım. Fakat geçen gün su basıncını tarif üzerine yükseltirken sağdaki radyatör işaretinin olduğu yerin 0 olduğunu farkettim. Acaba ilk kurulumda servis mi öyle yapmıştı yoksa biri mi kurcaladı emin olamadım. Altta da resmi paylaştım. Bu kısım ne işe yarar ve kaçta olması lazım. Yoksa 0 da kalması doğru mu yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler. İmmergas Victrix 26


    kombinizde başka bir kontrol cihazı falan bağlı mı??...o dediğiniz kısım ile radyatörleri kaç derece ile ısıtmak istiyorsanız sıcaklığı belirliyorsunuz ordan....şu an dediğiniz gibi en düşük konumda yani 20 derecede......ama kombiniz 40 derecede ısıtıyor görünüyor....normalde 20 derece ile çalışması lazım o ayarda.........




  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    odada dijital oda termostatı var ordan ayar yapıyorum ama bunu öyle görünce acaba dedim
  • muverrih35 kullanıcısına yanıt
    termostat ile kontrol ediyorsanız sıkıntı yok o zaman.....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.