Şimdi Ara

Corsair , Ekstra Sessizlik arayanlar için RM Serisi Güç Kaynaklarını Tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

•  Corsair , Ekstra Sessizlik arayanlar için RM Serisi Güç Kaynaklarını Tanıttı

Türkiye pazarında kaliteli ürünleri ve kullanıcı dostu garanti sistemi ile tanıdığımız Corsair , RM serisi yeni güç kaynaklarını tanıttı.

AX , HX , TX , GS , CX ve VS serisinden sonra ailenin son üyesi olan RM Serisi , %92 ' nin üzerinde bir verimlilik sunarak 80 Plus Gold sertifikası ile kullanıcıyla buluşuyor. Firmanın RM serisi konusundaki en büyük iddiası ise '' Sessizlik ''. '' Sessizlik için optimize edildi '' sloganı ile tanıtılan RM serisi tam modüler bir tasarıma sahip. Firma düşük profilli ve kolay şekil alabilen yumuşak kablo tasarımından vazgeçmezken , güç kaynağında 135mm çapında Corsair NR135L kod adlı fan tercih edilmiş. Sıfır RPM modu sayesinde güç kaynağının iç ısısı belli bir düzeyin üzerine çıkana kadar soğutma sistemi devreye girmiyor ve günlük kullanımda daha fazla sessizlik hedefleniyor.

Yüksek kaliteli, düşük gürültülü kapasitörler ve transformatörler
    RM Serisi güç kaynakları sessiz ortamlarda rahatsız edici olabilecek olan bobin ve transformatör gürültüsünü ortadan kaldırmak için seçilen kapasitörler ve transformatörler ile tasarlanmıştır.

Corsair NR135L Fan Gürültüsü-Azaltma
    Özel tasarlanmış fan , tam hızda düşük türbülanslı hava akımı ve yakın-sessiz çalışma için optimize edilmiş bir profile sahiptir.

ATX12V v2.4 ve EPS 2.92 standartlarına uygun ve 80Plus GOLD sertifikası sahibi Corsair RM serisi , Intel'in Haswell ve Ivy Bridge-E işlemcileri ile uyumlu ve Corsair Bağlantı desteği içeriyor. Ayrıca 100.000 saat MTBF özelliği ve beş (5) yıllık garanti ile desteklenen RM serisinde ise açıklanan fiyatlar yüz güldürücü nitelikte.

RM Serisi , 450W / 550W / 650W / 750W / 850W ve 1000W olmak üzere ihtiyaca göre 6 farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

http://www.corsair.com/en/power-supply-units/rm-series-power-supply-units.html

--------------------------------------------------------------------------

Corsair , Ekstra Sessizlik arayanlar için RM Serisi Güç Kaynaklarını Tanıttı Corsair , Ekstra Sessizlik arayanlar için RM Serisi Güç Kaynaklarını Tanıttı Corsair , Ekstra Sessizlik arayanlar için RM Serisi Güç Kaynaklarını Tanıttı Corsair , Ekstra Sessizlik arayanlar için RM Serisi Güç Kaynaklarını Tanıttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 13 Eylül 2013; 12:06:53 >

Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• Elimde kompresor yok diye power supply garanti etiketini söküp Zalman power supply içini temizlemiştim, nasıl olsa garanti yalan oldu, bozulsa da yeni bir şeyler alsam diye bekliyorum ama RM550 modelini de gözüme kestirmeme rağmen tık demez artık.

RM-550 güç değerleri VS-550 düzeyinde yada daha yüksek olursa segmentinin krallığını ilan eder.

Peki en az HX serisi kadar kaliteli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 13 Eylül 2013; 12:25:04 >
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
  • Selamlar,

80Plus Gold setifikasıyla VS550 modelinden daha üst seviyede. Doğal olarak güç değerleri de bu yönde olacaktır.
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • Oldu mu şimdi bu ? Hemde, içlerine en son çıkarttığı fan modellerinden, fan eklemişler.

RM850 hakikaten iyi duruyor, ayrıca; %40' a kadar sıfır RPM fan modu gerçekten iddialı, bakalım nasıl olacaklar.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|
  • Sendeki psu uzun yıllar gider merak etme 7 yıl sonra garantisi bitsin birine hediye eder son çıkanı neyse alırsın yine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende alalı, 3 ay oldu zaten. Yeni falan alsam veya alacak olsam, bunları beklerdim. Bakalım, hayırlısı, hakikaten 7 yıl çok uzun bir süreç...

Bu serinin; düşük güçteki PSU' larda bile 80+ GOLD sertifikasını kullanması, değişiklik olmuş.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
  • Tr de fiyatlar ne olur bilmiyorum ama bu psulara ve özelliklere göre bu fiyatlar gerçekten çok güzel.
  • Ürünler inventus stoklarına giriş yapmış arkadaşlar.

http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=41&fp0=0|%2260%22
  • Kardeşim teşekkürler paylaşım için

TR'de bu fiaytlarda hayatta satılmaz bu ürünler...

150$ olan RM850 modeli, Inventus'ta 200$ + Kdv

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Ekim 2013; 10:30:42 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kardeşim teşekkürler paylaşım için

TR'de bu fiaytlarda hayatta satılmaz bu ürünler...

150$ olan RM850 modeli, Inventust'ta 200$ + Kdv

Gelmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Ekim 2013; 10:31:57 >

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
  • İnventus'ta Corsair indirimleri eksik olmuyor bence RM serisinde de indirim olacaktır. 60 Ay da standart garanti yazmışlar.

-----------

Corsair firması RM serisinde sessizlik konusunda özel çalışma yapıldığını belirtmişti ilk çıktığında. TechPowerUp incelemesindeki ses seviyesi görseline bakıldığında,başarılı olduğu anlaşılıyor. Garanti olsun diye 3 farklı siteye baktım ama editörlerin hepsi oldukça sessiz olduğunu söylemişler.

RM850 ve RM750 Ses Durumları

---

RM650 yi Kitguru incelemiş. %100 Load seviyesinde Psu'daki ses durumu max. 33 dBa seviyesine gelmiş ki gerçekten iyi bir değer. Bu seviyede 708W Çekmişler Psudan ve %89 verimlilik göstermiş. 450W civarı bir güç tüketimine kadar zaten 29dBa gibi bir ses değerinde çalışmış.

http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-rm650-power-supply-review/6/

---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 26 Ekim 2013; 11:22:55 >

• İndirim olursa belki kral olabilir, lakin bu fiyatla zor gibi

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6102
  • Yok hocam ya, tartışma çıkmasın diye kelimeleri özenle seçmeye çalışıyorum ama demeden edemeyeceğim, gold olsa ne? olmasa ne? Sonuçta sertifika testlerine tabii tutulmamış ama VS serisi power supplyler bile %85 verimliliğe sahip. Şu an kargo dahil 235 TL seviyesinde Corsair 200R + VS-550 ikilisi ile tüm işlemci+tek gpu ekran kartı sistemi kullanılabilir durumda olduğu için gerisi bana fuzuli geliyor. Hadi işin içine overclock, SLI/CF girdiğini düşünsen bile 350 TL verilip Xigmatek Assassin kasa + Xigmatek Tauro 700w ikilisi alınır sistemin kralını şahlandırır.

Kısacası ben olaya f/p çözümler olarak bakıyorum, kaliteyi de elden bırakmıyorum.

• Tabiki durum öyle de ben FX8350 + HD7870XT CF yaptım bu konuda AX760i koşarak imdadıma yetişti yani. Birde şöyle bir durum var kullanıcılar direk Watt olarak bakıyorlar olaya. Oyuncu sistemlerinde yada Pro. dediğimiz üst seviye kullanıcıların sistemlerindeki psu lara bakın her zaman üst sınıf ürün grubu olurlar. F/P dengesinden biraz çıkmışlardır çünkü Psu da sadece sisteme yetme yetmeme durumu değil , OC yapıldığında dengeli ve verimli akım sağlayabilme,stabilite sorunu yaşamama,sıcaklığı belli bir seviyede sessiz bir şekilde tutma,gerektiğinde üzerinde yazan değerin üzerine çıkabilme vb. birçok noktaya dikkat edilir.Bunlarıda kaliteli üretim ve komponentler sağlıyor zaten. Ayrıca 80Plus sertifikası sadece verimliliği bağlayan bir sertifika değil. Bu verimliliği sağlayabilmesi için Psu'nun belli bir çizgide olması ve belli bir seviye üzerinde komponent kalitesini yakalamış olması gerekiyor. Yoksa 80Plus Bronze Psu ile bendeki 80Plus Platinum Psu arasında elektrik tasarrufu anlamında dağlar kadar fark oluşmaz. Kalite ve güven anlamında oluşur. Bu bakımdan iyi araştırmak gerekiyor ben taktım çalıştı kaldırdı gibi düşünmemek lazım. SOnuçta sistemi komple Psu ya emanet edip kenara çekiliyoruz.

Orta üst seviye sistemlerde 200R+VS550W ikilisi zaten F/P olarak ideal bir seçim olur. Kasa kaliteli ve kullanışlı, Psu ise tek kartlı ve çok üst düzey olmayacak sistemler için ideal seviyede.

• Belli bir sıcaklığın üstüne çıkmadan fanın çalışmaması güzel bir artı olmuş.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.