Şimdi Ara

Huawei g301 Custom Rom CWM ve Orjinal Rom yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
12
Favori
40.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei G301 Custom Rom Yükleme Rehberi


    Öncelikle belirteyim. Telefonunuzun garantiden çıkma riski var. Ve ayrıca romlar g300e ait olduğu için g301de stabilite sorunları yaratma riski var. Bu tür durumlar için sorumluluk almıyorum. ve android konusunda bilginiz yoksa lütfen yüklemeyin. telefonunuz soft brick olabilir. hard brick olup anakartı yanabilir. tüm sorumluluk size kalmış.

    Uyarı: Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce telefonunuzun yeterli şarjı olduğuna emin olun. Aksi taktirde telefonunuz brick olabilir. Hiç açılmayabilir.

    Uyarı 2: Aşağıda verdiğim romlar g300e ait. g300 ile g301 donanımsal olarak aynı olduğu için yüklemenizde sakınca yok. Telefonunuzda G300 veya u8815 yazabilir. Aşırı takıntılı değilseniz sorun yaratmayacaktır. Ancak tekrar belirtiyorum. Tüm sorumluluk size aittir.



    -------------------------------------------ClockWorkMod Recovery Kurulumu-------------------------------------------


    Anlatmaya gelicek olursak ilk önce telefonunuza ClockWorkMod Recovery(kısaltılmışı CWM. bu ismi kullanacağım) flashlamanız(yüklemeniz) gerekiyor. bunun için linkteki dosyaları indirin:http://yadi.sk/d/Y4tvdWTw9BFTd [Dosyalar için "-forumber-"e teşekkürler.] Dosyalar içinde g300 felan yazabilir. Önemli değil g300 ile g301 donanımsal olarak tamamen aynı. Kasasında ufak tefek değişiklikler var. g300 romları g301e uyum sağlayacaktır.
    Dosyaları indikten sonra telefonuzuzun bataryasını çıkarın ses kısma tuşu ve power tuşuna 5-6 saniye basılı tutun. HUAWEI logosunda takılı kalması gerekiyor. Eğer telefon açılırsa bataryayı çıkarıp aynı işlemleri tekrarlayın. Telefonunuz huawei logosunda takılı kalınca bootloader kısmında olmuş olucak. Telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın ve "cwm yükleme" dosyasına çift tıklatın. İşlem bitince bi tuşa basın yazısı(ingilizce) çıkması gerekiyor. Bir tuşa basın ve telefonunuzu bilgisayardan sökün bataryasını çıkarın. 10 saniye sonra tekrar takıp ses açma tuşu ve power tuşuna recovery ekranı gelene kadar basılı tutun. Recovery ekranı şu şekilde olucak:
     Huawei g301 Custom Rom CWM ve Orjinal Rom yükleme


    Bu ekran yani CWM ekranı açılmış ise işlemleri doğru yapmışsınızdır demektir. Ha bu arada CWM kullanımı anlatayım. ses kısma ve açma tuşları ile yukarı aşağı yapabilirsiniz. power tuşuyla seçenekleri seçebilirsiniz. telefonunuzun dokunmatik tuşarından geri ile bi önceki menüye gelebilirsiniz.

    ----------------------------------------------Stock Romunuzu Veya Custom Romunuzu Yedekleme----------------------------------------------


    Her ihtimale karşı şimdiki romunuzun yedeğini alalım.
    Ses kısma tuşunu kullanarak backup and restoreye gelin. Backup to sd1 gibi bir seçenek olucak. Bu seçeneği seçin. İşlem bitince hafıza kartında clockworkmod isimli bir klasör olucak bu klasörü silmeyin veya bilgisayarınıza yedekleyin. Bu klasörde eski romunuzun yedekleri bulunmaktadır. Backup yaptıktan sonra reboot system now deyin ve telefonunuz açılsın.
    Custom rom yüklemek için elimiz ayağımız olan cwm yüklemesini tamamladık. Sıra custom rom yüklemede.

    ----------------------------------------------Custom Rom Yükleme İşlemleri----------------------------------------------


    Aşağıda bahsedeceğim romlardan istediğinizi indirin. zip halinde hafıza kartına veya telefonunuzun hafızasına atın. android 4.0 üstü romlar için indirdiğiniz roma uygun gapps dosyasını zip halinde yine hafıza kartınıza veya telefonunuzun hafızasına atın. ve telefonu yine recovery modunda açın. sırasıyla wipe data/factory reset, wipe cache partition ve en altta advanced kısmına girince wipe dalvik cacheyi sıfırlayın. telefonunuz fabrika ayarlarına dönmüş olucak.
    Telefonu kapatmadan cwm ana menüsünden install zip kısmından romu kopyaladığınız hafıza kartından veya telefonunuzun hafızasından romun zip dosyasını seçin ve yükleyin. bu bittikten sonra gapps dosyasını da aynı şekilde yüklerseniz romunuz yüklenmiş olucaktır.

    -----------------------------------------------G300 için Cyanogenmod Romlar-----------------------------------------------

    Bu romlar g300 için tasarlanmış. G300 ile g301in donanımsal yapısı tamamen aynısı olduğu için uyumluluk sağlayacaktır. yine de bazı sorunlar çıkabilir. Tekrar belirteyim telefonunuz garanti dışı kalabilir anakartı yanıp hardbrick olabilir. Sorumluluk size ait.

    Cm 10 Android 4.1.2:http://www.modaco.com/topic/359624-jb-412-cyanogenmod-100-rom-monthly-builds-available/
    Bu rom aylık olarak güncellenmektedir. Stabilite konusunda fikrim yok fakat yükleyip deneyebilirsiniz. Gapps dosyası verdiğim linkte olucaktır.

    Cm 10.1 Android 4.2.2 :http://www.modaco.com/topic/360515-jb-422-cyanogenmod-101-rom-weekly-builds-available/
    Bu rom ise haftalık güncelleniyor. çoğu kişi kullanıyor fakat ben kullanmadım. Dediğim gibi kullanıp deneyebilirsiniz. Gapps dosyası yine linkte var.

    Cm 10.2 Android 4.3 :http://www.modaco.com/topic/364708-jb-43-cyanogenmod-102-rom-nightly-builds-available/
    Bu rom ise derlenen arkadaş tarafından günlük düzenli olarak güncellenmekte. şu an bugları var kamerayla resim çekerken bazen yeşil ekranlar geliyor telefonun tuşunu kilitlerken crt screen off animasyonunda sıkıntılar var. fakat kullanış olarak beğendim. ufak tefek sorunları olsa da kullanıp deneyebilirsiniz. Gapps dosyası yine linkte var.
    Bu Gapps ne arkadaşım diyebilirsiniz:) Gapps Google Apps yani google uygulamarının zip hali. romunuza uyumluluk sağlaması için romu indirdiğiniz sayfadaki gapps zip dosyasını kurmanızda fayda var. stabilite sorunları yaratabilir ve uyumluluk sağlamayabilir.

    Ha bu arada belirteyim. Linkini verdiğim cyanogenmodlarıdan birini yüklerseniz ota(on the air) ile güncelleyebilirsiniz. Yani bilgisayarınıza bağlamadan kablosuz veya 3g aracılığıyla verilerinizi kaybetmeden güncel cyanogenmodları yükleyebilirsiniz. Ancak yüklediğiniz sürüme dikkat edin. Kendi kullandığınız sürümle aynı olsun. Gapps ve diğer uygulamalar sıkıntı çıkarabilir.

    ----------------------------------------------Backup Aldığımız Eski Verilere Ve Roma Dönme----------------------------------------------


    Ola ki romu sevmediniz stabilite sorunları var beğenmediniz eski roma dönmek istiyorsunuz. Daha önceki yedeğini aldığımız dosyaları kullanabiliz. cwmyi açın backup and restoreden restore from sd1 gibi bir seçenek olucak. sd0a yani telefonunuzun hafızasına backup yaptıysanız sd0 seçin. Daha önceden yedeklediğimiz için bu seçeneği seçeceğiz. seçin ve telefonunuzun eski romunu yükleyin. Bu arada backup işlemi uygulamalarınızı ve kişisel verileriniz de yedeklemektedir.

    ----------------------------------------------Stock Rom Ve Stock Recovery'e Dönme----------------------------------------------


    Olaki telefonunuzu garantiye yollayacaksınız orjinal haline çevirmek istiyosunuz. bu da mümkün. şu vereceğim linkteki zip dosyasını indirin:http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=15541&siteCode=worldwide İndirme bitince bi klasöre açın. İçinde dload klasörü olucak ve içinde update.app dosyası olucak. klasör ve içindeki update.app dosyasını harici hafıza kartının(micro sd) ana dizinine atın. dload klasörü içinde update.app dosyası olucak klasör olmadan olmaz. telefonunuzu kapatın. ses açma ve ses kısma tuşuna basılı tutun. bir bar gelicek. bu bar dolduğunda orjinal romunuz yüklenmiş olacaktır.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Not: Yukarıdaki anlatım tamamen bana aittir. Yazım hataları yapmış olabilirim. Eksik anlatım yapmış olabilirim. Telefonumu değişim için yollayacağım bu yüzden pek resim koyamadım.Bunlar için beni affedin Sorularınızı pmden veya burdan sorabilirsiniz. elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. bir kaç hafta sonra bilgisayara ara verip üniversite sınavına hazırlanmaya başlayacağım. Umarım android konusunda bilgili bir kişiye sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Ve tekrar belirtiyorum. Sorumluluk tamamen size ait.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 23 Kasım 2013; 16:25:51 >







  • ----------------------------------------------Ufak Tefek Gerekli Bazı Bilgiler,Uygulamalar----------------------------------------------


    Gingerbread(2.3.6) sürümünde çalışan fm radyo uygulaması:http://yadi.sk/d
    /Mi2QVY5W9Wj7i



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 19 Eylül 2013; 0:54:36 >
  • Teşekkürler güzel ve anlaşılır bir anlatım olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baybars Sultan

    Teşekkürler güzel ve anlaşılır bir anlatım olmuş

    ben teşekkür ederim.
  • 4.3 yükledim Bu modlar güvenli mi arkadaşlar? Google şifremizden kredi kartlarımıza kadar herşey üzerinden geçecek? :S
    Bir de 4.3 'te Google+ durdu deyip duruyor. Böyle devam ederse kaldıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hurshit

    4.3 yükledim Bu modlar güvenli mi arkadaşlar? Google şifremizden kredi kartlarımıza kadar herşey üzerinden geçecek? :S
    Bir de 4.3 'te Google+ durdu deyip duruyor. Böyle devam ederse kaldıracağım.

    güvenli olduğunu düşünüyorum. yüzbinlerce kişi cyanogenmod kullanıyor. Google+ durdu olayı 4.3ün bugu. google playdan güncellerseniz sorun düzelicektir.
  • Güncellemeden sonra düzeldi, evet. Yalnız orjinal ROM'a göre epeyi yavaş geldi bana.
    Lanet ola o arada da 3 TL internet yedi. Paket olan hattı takaydım keşke. Bu apps'i yüklemesek nasıl olur? Marketten kendimiz indirsek herşeyi?
    Bir de radyosu içinde olan bir ROM daha pratik olurmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BallıBey -- 14 Eylül 2013; 14:04:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hurshit

    Güncellemeden sonra düzeldi, evet. Yalnız orjinal ROM'a göre epeyi yavaş geldi bana.
    Lanet ola o arada da 3 TL internet yedi. Paket olan hattı takaydım keşke. Bu apps'i yüklemesek nasıl olur? Marketten kendimiz indirsek herşeyi?
    Bir de radyosu içinde olan bir ROM daha pratik olurmuş.

    sizin kendi indireceğiniz gapps uyum sağlamayabilir. ve gapps yüklemezseniz market uygulaması da gelmez. yavaşlık konusunu bilmiyorum ufak bi kasma vardı oda rom geliştirilme aşamasında olduğu için olabilir. elbet stabil bir rom gelicektir ilerleyen günlerde radyodu da bilmiyorum belki ileride koyarlar. modaco.comda farklı romlar da var onları da deneyebilrisiniz cyanogenmod yüklemeniz şart değil.




  • Electra yükledim. Şimdilik fena değil gibi. Stok rom tadını vermedi ama radyo için bir deneyelim dedik işte farklı romları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hurshit

    Electra yükledim. Şimdilik fena değil gibi. Stok rom tadını vermedi ama radyo için bir deneyelim dedik işte farklı romları.

    daha iyilerinin çıkmasını ümitle bekliyoruz
  • denediğim onlarca romdan sadece 4.0.3 olanlar stabil 4.4.2'ler stabil değil,hal daha deniyorum en son yüklediğim romda stabilite çok iyi gapps'ı ayrıca yüklemiyormusun,baseband yüklemene gerek yok kerneli overclock içeriyor(bu telefon 1300mhz olmuyor kendini kapatıyor en son 1266mhz oluyor)ve radyo aktif hale geliyor hiçbir eklenti kurmaya gerek yok antutu 4.1 puanı:1266mhz'de 4683,1000mhz puanı :4420
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    denediğim onlarca romdan sadece 4.0.3 olanlar stabil 4.4.2'ler stabil değil,hal daha deniyorum en son yüklediğim romda stabilite çok iyi gapps'ı ayrıca yüklemiyormusun,baseband yüklemene gerek yok kerneli overclock içeriyor(bu telefon 1300mhz olmuyor kendini kapatıyor en son 1266mhz oluyor)ve radyo aktif hale geliyor hiçbir eklenti kurmaya gerek yok antutu 4.1 puanı:1266mhz'de 4683,1000mhz puanı :4420

    4.0.3 versiyonu huawei tarafından resmi olarak g300e çıkarıldı. o yüzden stabil olması doğaldır. oc olayını da aşırıya kaçmadan kullanmak lazım sıcaklık sorunları hatta işlemcinin yanmasına bile sebep olabilir.
  • çıkarılmasının önemi yok,stok romlar genelde kötü oluyor ki işlemci yanmaz korkma sadece batarya süresi kısalır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    çıkarılmasının önemi yok,stok romlar genelde kötü oluyor ki işlemci yanmaz korkma sadece batarya süresi kısalır

    umarım öyledir
  • En stabil rom kesinlikle CM9 ICS 4.0.4

    İki gündür bunu kullanıyorum gerçekten sorunsuz. Işık sensörü çok iyi çalışıyor. Bildirim ışıklarında da sorun yok. Orijinal Huawei ICS kerneli kullanıldığından en sağlıklı rom bu olacaktır. Ayrıca telefon çok çok güzel, fiyatına göre kesinlikle rakipsiz ben çok sevdim. Ama Jelly Bean bu cihaza gerçekten ağır geliyor. ICS üzerine çıkmayın derim ki zaten pek farkları yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    En stabil rom kesinlikle CM9 ICS 4.0.4

    İki gündür bunu kullanıyorum gerçekten sorunsuz. Işık sensörü çok iyi çalışıyor. Bildirim ışıklarında da sorun yok. Orijinal Huawei ICS kerneli kullanıldığından en sağlıklı rom bu olacaktır. Ayrıca telefon çok çok güzel, fiyatına göre kesinlikle rakipsiz ben çok sevdim. Ama Jelly Bean bu cihaza gerçekten ağır geliyor. ICS üzerine çıkmayın derim ki zaten pek farkları yok.

    haklısınız. telefonum değişimden gelirse(umarım değiştirirler yenisiyle) bende ics kuracağım. jellybean için daha çok yol katedilmesi gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    En stabil rom kesinlikle CM9 ICS 4.0.4

    İki gündür bunu kullanıyorum gerçekten sorunsuz. Işık sensörü çok iyi çalışıyor. Bildirim ışıklarında da sorun yok. Orijinal Huawei ICS kerneli kullanıldığından en sağlıklı rom bu olacaktır. Ayrıca telefon çok çok güzel, fiyatına göre kesinlikle rakipsiz ben çok sevdim. Ama Jelly Bean bu cihaza gerçekten ağır geliyor. ICS üzerine çıkmayın derim ki zaten pek farkları yok.

    haklısınız. telefonum değişimden gelirse(umarım değiştirirler yenisiyle) bende ics kuracağım. jellybean için daha çok yol katedilmesi gerekiyor.

    Değişime gönderme sebebiniz nedir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    En stabil rom kesinlikle CM9 ICS 4.0.4

    İki gündür bunu kullanıyorum gerçekten sorunsuz. Işık sensörü çok iyi çalışıyor. Bildirim ışıklarında da sorun yok. Orijinal Huawei ICS kerneli kullanıldığından en sağlıklı rom bu olacaktır. Ayrıca telefon çok çok güzel, fiyatına göre kesinlikle rakipsiz ben çok sevdim. Ama Jelly Bean bu cihaza gerçekten ağır geliyor. ICS üzerine çıkmayın derim ki zaten pek farkları yok.

    haklısınız. telefonum değişimden gelirse(umarım değiştirirler yenisiyle) bende ics kuracağım. jellybean için daha çok yol katedilmesi gerekiyor.

    Değişime gönderme sebebiniz nedir?

    ekranına toz kaçtı. sizde öyle bir problem varmı acaba ?




  • Şimdilik yok. Umarım olmaz da. Telefon yapısal açıdan gayet sağlam duruyor ama böyle durumlar da oluyor demek ki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    Şimdilik yok. Umarım olmaz da. Telefon yapısal açıdan gayet sağlam duruyor ama böyle durumlar da oluyor demek ki...

    şans meselesi. zaten genel olarak elektronik konusunda biraz şanssızım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.