Şimdi Ara

Huawei g301 Custom Rom CWM ve Orjinal Rom yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
12
Favori
40.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei G301 Custom Rom Yükleme Rehberi


    Öncelikle belirteyim. Telefonunuzun garantiden çıkma riski var. Ve ayrıca romlar g300e ait olduğu için g301de stabilite sorunları yaratma riski var. Bu tür durumlar için sorumluluk almıyorum. ve android konusunda bilginiz yoksa lütfen yüklemeyin. telefonunuz soft brick olabilir. hard brick olup anakartı yanabilir. tüm sorumluluk size kalmış.

    Uyarı: Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce telefonunuzun yeterli şarjı olduğuna emin olun. Aksi taktirde telefonunuz brick olabilir. Hiç açılmayabilir.

    Uyarı 2: Aşağıda verdiğim romlar g300e ait. g300 ile g301 donanımsal olarak aynı olduğu için yüklemenizde sakınca yok. Telefonunuzda G300 veya u8815 yazabilir. Aşırı takıntılı değilseniz sorun yaratmayacaktır. Ancak tekrar belirtiyorum. Tüm sorumluluk size aittir.



    -------------------------------------------ClockWorkMod Recovery Kurulumu-------------------------------------------


    Anlatmaya gelicek olursak ilk önce telefonunuza ClockWorkMod Recovery(kısaltılmışı CWM. bu ismi kullanacağım) flashlamanız(yüklemeniz) gerekiyor. bunun için linkteki dosyaları indirin:http://yadi.sk/d/Y4tvdWTw9BFTd [Dosyalar için "-forumber-"e teşekkürler.] Dosyalar içinde g300 felan yazabilir. Önemli değil g300 ile g301 donanımsal olarak tamamen aynı. Kasasında ufak tefek değişiklikler var. g300 romları g301e uyum sağlayacaktır.
    Dosyaları indikten sonra telefonuzuzun bataryasını çıkarın ses kısma tuşu ve power tuşuna 5-6 saniye basılı tutun. HUAWEI logosunda takılı kalması gerekiyor. Eğer telefon açılırsa bataryayı çıkarıp aynı işlemleri tekrarlayın. Telefonunuz huawei logosunda takılı kalınca bootloader kısmında olmuş olucak. Telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın ve "cwm yükleme" dosyasına çift tıklatın. İşlem bitince bi tuşa basın yazısı(ingilizce) çıkması gerekiyor. Bir tuşa basın ve telefonunuzu bilgisayardan sökün bataryasını çıkarın. 10 saniye sonra tekrar takıp ses açma tuşu ve power tuşuna recovery ekranı gelene kadar basılı tutun. Recovery ekranı şu şekilde olucak:
     Huawei g301 Custom Rom CWM ve Orjinal Rom yükleme


    Bu ekran yani CWM ekranı açılmış ise işlemleri doğru yapmışsınızdır demektir. Ha bu arada CWM kullanımı anlatayım. ses kısma ve açma tuşları ile yukarı aşağı yapabilirsiniz. power tuşuyla seçenekleri seçebilirsiniz. telefonunuzun dokunmatik tuşarından geri ile bi önceki menüye gelebilirsiniz.

    ----------------------------------------------Stock Romunuzu Veya Custom Romunuzu Yedekleme----------------------------------------------


    Her ihtimale karşı şimdiki romunuzun yedeğini alalım.
    Ses kısma tuşunu kullanarak backup and restoreye gelin. Backup to sd1 gibi bir seçenek olucak. Bu seçeneği seçin. İşlem bitince hafıza kartında clockworkmod isimli bir klasör olucak bu klasörü silmeyin veya bilgisayarınıza yedekleyin. Bu klasörde eski romunuzun yedekleri bulunmaktadır. Backup yaptıktan sonra reboot system now deyin ve telefonunuz açılsın.
    Custom rom yüklemek için elimiz ayağımız olan cwm yüklemesini tamamladık. Sıra custom rom yüklemede.

    ----------------------------------------------Custom Rom Yükleme İşlemleri----------------------------------------------


    Aşağıda bahsedeceğim romlardan istediğinizi indirin. zip halinde hafıza kartına veya telefonunuzun hafızasına atın. android 4.0 üstü romlar için indirdiğiniz roma uygun gapps dosyasını zip halinde yine hafıza kartınıza veya telefonunuzun hafızasına atın. ve telefonu yine recovery modunda açın. sırasıyla wipe data/factory reset, wipe cache partition ve en altta advanced kısmına girince wipe dalvik cacheyi sıfırlayın. telefonunuz fabrika ayarlarına dönmüş olucak.
    Telefonu kapatmadan cwm ana menüsünden install zip kısmından romu kopyaladığınız hafıza kartından veya telefonunuzun hafızasından romun zip dosyasını seçin ve yükleyin. bu bittikten sonra gapps dosyasını da aynı şekilde yüklerseniz romunuz yüklenmiş olucaktır.

    -----------------------------------------------G300 için Cyanogenmod Romlar-----------------------------------------------

    Bu romlar g300 için tasarlanmış. G300 ile g301in donanımsal yapısı tamamen aynısı olduğu için uyumluluk sağlayacaktır. yine de bazı sorunlar çıkabilir. Tekrar belirteyim telefonunuz garanti dışı kalabilir anakartı yanıp hardbrick olabilir. Sorumluluk size ait.

    Cm 10 Android 4.1.2:http://www.modaco.com/topic/359624-jb-412-cyanogenmod-100-rom-monthly-builds-available/
    Bu rom aylık olarak güncellenmektedir. Stabilite konusunda fikrim yok fakat yükleyip deneyebilirsiniz. Gapps dosyası verdiğim linkte olucaktır.

    Cm 10.1 Android 4.2.2 :http://www.modaco.com/topic/360515-jb-422-cyanogenmod-101-rom-weekly-builds-available/
    Bu rom ise haftalık güncelleniyor. çoğu kişi kullanıyor fakat ben kullanmadım. Dediğim gibi kullanıp deneyebilirsiniz. Gapps dosyası yine linkte var.

    Cm 10.2 Android 4.3 :http://www.modaco.com/topic/364708-jb-43-cyanogenmod-102-rom-nightly-builds-available/
    Bu rom ise derlenen arkadaş tarafından günlük düzenli olarak güncellenmekte. şu an bugları var kamerayla resim çekerken bazen yeşil ekranlar geliyor telefonun tuşunu kilitlerken crt screen off animasyonunda sıkıntılar var. fakat kullanış olarak beğendim. ufak tefek sorunları olsa da kullanıp deneyebilirsiniz. Gapps dosyası yine linkte var.
    Bu Gapps ne arkadaşım diyebilirsiniz:) Gapps Google Apps yani google uygulamarının zip hali. romunuza uyumluluk sağlaması için romu indirdiğiniz sayfadaki gapps zip dosyasını kurmanızda fayda var. stabilite sorunları yaratabilir ve uyumluluk sağlamayabilir.

    Ha bu arada belirteyim. Linkini verdiğim cyanogenmodlarıdan birini yüklerseniz ota(on the air) ile güncelleyebilirsiniz. Yani bilgisayarınıza bağlamadan kablosuz veya 3g aracılığıyla verilerinizi kaybetmeden güncel cyanogenmodları yükleyebilirsiniz. Ancak yüklediğiniz sürüme dikkat edin. Kendi kullandığınız sürümle aynı olsun. Gapps ve diğer uygulamalar sıkıntı çıkarabilir.

    ----------------------------------------------Backup Aldığımız Eski Verilere Ve Roma Dönme----------------------------------------------


    Ola ki romu sevmediniz stabilite sorunları var beğenmediniz eski roma dönmek istiyorsunuz. Daha önceki yedeğini aldığımız dosyaları kullanabiliz. cwmyi açın backup and restoreden restore from sd1 gibi bir seçenek olucak. sd0a yani telefonunuzun hafızasına backup yaptıysanız sd0 seçin. Daha önceden yedeklediğimiz için bu seçeneği seçeceğiz. seçin ve telefonunuzun eski romunu yükleyin. Bu arada backup işlemi uygulamalarınızı ve kişisel verileriniz de yedeklemektedir.

    ----------------------------------------------Stock Rom Ve Stock Recovery'e Dönme----------------------------------------------


    Olaki telefonunuzu garantiye yollayacaksınız orjinal haline çevirmek istiyosunuz. bu da mümkün. şu vereceğim linkteki zip dosyasını indirin:http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=15541&siteCode=worldwide İndirme bitince bi klasöre açın. İçinde dload klasörü olucak ve içinde update.app dosyası olucak. klasör ve içindeki update.app dosyasını harici hafıza kartının(micro sd) ana dizinine atın. dload klasörü içinde update.app dosyası olucak klasör olmadan olmaz. telefonunuzu kapatın. ses açma ve ses kısma tuşuna basılı tutun. bir bar gelicek. bu bar dolduğunda orjinal romunuz yüklenmiş olacaktır.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Not: Yukarıdaki anlatım tamamen bana aittir. Yazım hataları yapmış olabilirim. Eksik anlatım yapmış olabilirim. Telefonumu değişim için yollayacağım bu yüzden pek resim koyamadım.Bunlar için beni affedin Sorularınızı pmden veya burdan sorabilirsiniz. elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. bir kaç hafta sonra bilgisayara ara verip üniversite sınavına hazırlanmaya başlayacağım. Umarım android konusunda bilgili bir kişiye sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Ve tekrar belirtiyorum. Sorumluluk tamamen size ait.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 23 Kasım 2013; 16:25:51 >







  • ----------------------------------------------Ufak Tefek Gerekli Bazı Bilgiler,Uygulamalar----------------------------------------------


    Gingerbread(2.3.6) sürümünde çalışan fm radyo uygulaması:http://yadi.sk/d
    /Mi2QVY5W9Wj7i



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 19 Eylül 2013; 0:54:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa6533

    http://www.****.com/forum/konu/huawei-ascend-g301-diger-adiyla-u8816-root-islemi-nasil-yapilir.839234/ şurdaki radyoyu deneyen varmı

    evet denedim..spirit fm adında bir uygulama hiç stabil değil ve cihazı kastırıyor yani cihazın orjinal radyosu değil..

    Model Number: U8816 - Huawei Ascend G301
    Android Version: 2.3.6
    Baseband Version: 109808
    Kernel Version :2.6.38.6-perf android @ localhost #
    Build Number: U8816V100R001C416B895

    Orjinal radyo için bu özelliklerden hangisinin uyuşması lazım bilen arkadaşlar cevap yazabilirmi ayrıca G300'ün orjinal rds destekli radyo apk'sını buldum fakat çalışmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Murphy -- 18 Eylül 2013; 1:55:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teodor34

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa6533

    http://www.****.com/forum/konu/huawei-ascend-g301-diger-adiyla-u8816-root-islemi-nasil-yapilir.839234/ şurdaki radyoyu deneyen varmı

    evet denedim..spirit fm adında bir uygulama hiç stabil değil ve cihazı kastırıyor yani cihazın orjinal radyosu değil..

    Model Number: U8816 - Huawei Ascend G301
    Android Version: 2.3.6
    Baseband Version: 109808
    Kernel Version :2.6.38.6-perf android @ localhost #
    Build Number: U8816V100R001C416B895

    Orjinal radyo için bu özelliklerden hangisinin uyuşması lazım bilen arkadaşlar cevap yazabilirmi ayrıca G300'ün orjinal rds destekli radyo apk'sını buldum fakat çalışmadı..

    o özelliklere bakılarak telefona uygun apk bulunamaz. cihazın orjinal romunda radyo apksı varsa yarın gelince backup alır buraya upload ederim. custom romlarda çalışır mı bilemem denemek lazım. yarın gelir galiba telefonum.




  • Merhaba. Gingerbread(android 2.3) sürümünde çalışan fm radyoyu bulduk. isteyen indirip deneyebilirhttp://yadi.sk/d/Mi2QVY5W9Wj7i
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

    Merhaba. Gingerbread(android 2.3) sürümünde çalışan fm radyoyu bulduk. isteyen indirip deneyebilirhttp://yadi.sk/d/Mi2QVY5W9Wj7i

    Radyo çalışıyor teşekkürler
  • http://www.modaco.com/topic/361310-downgrade-upgrade-from-recovery/

    Bu sayfadaki bilgilerle baseband 'i güncelledim ve yavaş 3g sorunu ortadan kalktı. Siz de deneyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDCoNi

    http://www.modaco.com/topic/361310-downgrade-upgrade-from-recovery/

    Bu sayfadaki bilgilerle baseband 'i güncelledim ve yavaş 3g sorunu ortadan kalktı. Siz de deneyebilirsiniz.

    Hangi romda yaptınız bu güncellemeyi
  • Stock rom üzerindeyken yaptım (2.3.6). Verdiğim linkteki UPGRADE TO ICS zip dosyasını yükledim cwm ile. Daha sonra ise CM9.1 4.0.4 romunu yükledim bir sıkıntı yok şu an.

    yüklediğim custom rom:http://www.modaco.com/topic/359115-ics-404-cyanogenmod-91-rom-monthly-builds-available/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDCoNi -- 23 Eylül 2013; 16:32:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDCoNi

    Stock rom üzerindeyken yaptım (2.3.6). Verdiğim linkteki UPGRADE TO ICS zip dosyasını yükledim cwm ile. Daha sonra ise CM9.1 4.0.4 romunu yükledim bir sıkıntı yok şu an.

    yüklediğim custom rom:http://www.modaco.com/topic/359115-ics-404-cyanogenmod-91-rom-monthly-builds-available/

    upgrade to ics zip yüklemenize gerek yoktu direk yükleseydiniz de olurdu GB üzerine cyanogenmodu.




  • Huawei Ascend G301 MTS Viva için bildiğimiz üzere İCS güncellemesi mevcut değil bu konu hakkında Huawei'ye atmış olduğum mailde G301 için resmi İCS desteğinin sadece Rusya'ya verildiğini öğrendim atmış oldukları mailde, ufak bir araştırmayla PDA forumunda resmi 4.0.3 İCS Firmware'ye ulaştım açıklamasında 2.3.6 Gingerberad sürümü kullanan G301 sahipleri için sd kart/dload dizinine atıp yüklenmesi anlatılmış..Bu rom Rusça'nın yanında diğer dilleride içeriyormudur acaba?Radyo'nun ardından resmi 4.0.3 firmaware bulduk ama maalesef Rusya için çıkarılmış..Konu hakkında fikri olan arkadaşlar yazabilirmi?



    Pda forumundaki resmi firmaware'ye buradan ulaşabilirsiniz..(google translate tarafından hazır çevirdim sayfayı sizler için)

    G301 Rusya 4.0.3 Resmi Firmware B904
    G301 Türkiye Kvk Resmi Firmware B895



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Murphy -- 25 Eylül 2013; 21:29:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanmusa

    kardeşim merhaba bana yardımcı olurmusun bende oktay isimli romu yükledim bırak interneti şebeke gelmiyor bende orjinal roma dönmek istiyorum nerden indiririm orjinal romu nasıl yüklerim eski haline lütfen yardımcı olurmusun teşekkür ederim telefonumu kullanamıyuorum

    quote:

    ----------------------------------------------Stock Rom Ve Stock Recovery'e Dönme----------------------------------------------


    Olaki telefonunuzu garantiye yollayacaksınız orjinal haline çevirmek istiyosunuz. bu da mümkün. şu vereceğim linkteki zip dosyasını indirin:http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=15541&siteCode=worldwide İndirme bitince bi klasöre açın. İçinde dload klasörü olucak ve içinde update.app dosyası olucak. klasör ve içindeki update.app dosyasını hafıza kartının ana dizinine atın. dload klasörü içinde update.app dosyası olucak klasör olmadan olmaz. telefonunuzu kapatın. ses açma ve ses kısma tuşuna basılı tutun. bir bar gelicek. bu bar dolduğunda orjinal romunuz yüklenmiş olacaktır.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    bu şekilde yapabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YSF_023

    quote:

    Orijinalden alıntı: Teodor34

    evet mümkün..

    Zahmet olmazsa anlatabilirmisiniz nasıl yapacağız.Daha önceki mesajlarda rastlamadım böyle birşeye,teşekkürler.

    telefonunuz rootlu mu? değilse rootlayın gerisini anlatayım.
    Edit: burda rootlama ve gereksiz uygulamaları silme aşamaları anlatılmışhttp://forum.donanimhaber.com/m_81660048/f_//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 29 Eylül 2013; 22:37:45 >
  • Telefona root yapıp root explorer uygulamasını yükleyecek cust/kvk klasörü içinde yer alan uygulamaları sileceksiniz zira forumdaki pek çok kişi aynı yöntemi uyguladı..İlk evvel root kazandırmanız lazım cihaza onunla ilgili konuda mevcut aşağıdaki link yardımcı olur..

    http://forum.donanimhaber.com/m_81660048/f_/key_g301//tm.htm#81898878



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Murphy -- 29 Eylül 2013; 23:02:06 >
  • http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=13968&siteCode=
    arkadaşlar bunu deneyen var mı? orjinal huwaei androit 4.0 sürümü
    nasıl yapıldığı indrilen dosyanın içinde çıkan pdf dosyasında resimli olarak anlatılıyor.
    not: BEN DENEMEDİM. MERAKLILARI DENEYENLER DENEYİMLERİNİ YAZARSA SEVİNİRİM ;)
    Force upgrade
    Step 1. Format the MICRO SD card (This operation is optional).
    Step 2. Unzip the package U8815 V100R001C00B952.rar (right click your mouse and select ‘Extract here’).
    Step 3. Obtain the unzipped file (subdirectory: \dload\*.*) to be upgraded,Copy the entire dload folder (with UPDATE.APP in it) to the root directory of the MICRO SD card(dload\UPDATE.APP).
    Step 4. Make sure your handset is power off. Insert the MICRO SD card into the handset. Pressing the VOLUME UP key and VOLUME DOWN key, and then press the POWER key to power on the phone and enter the Software Upgrade Mode.
    Step 5. When the progress bar stop, the phone will restart, if not you need to
    HUAWEI U8815 V100R001C00B952 Secret
    2012-12-17 Huawei confidential, no
    spreading without permission
    Page 5, Total7
    remove the battery manually.
    4.2 Normal upgrade
    Step 1. Format the MICRO SD card (This operation is optional).
    Step 2. Unzip the package U8815 V100R001C00B952.rar (right click your mouse and select ‘Extract here’).
    Step 3. Obtain the unzipped file (subdirectory: \dload\*.*) to be upgraded,Copy the entire dload folder (with UPDATE.APP in it) to the root directory of the MICRO SD card(dload\UPDATE.APP).
    Step 4. Insert the MICRO SD card into the handset and power on. After entering the home screen, press menu key to choose Settings->Storage->Software upgrade->SD card Upgrade to start the upgrade. Reference to the following pictures.
    HUAWEI U8815 V100R001C00B952 Secret
    2012-12-17 Huawei confidential, no
    spreading without permission
    Page 6, Total7
    Step 5. When the progress bar stop, the phone will restart, if not you need to remove the battery manually.
    5 Upgrade validate
    5.1 Check the version
    1. By Setting ->About phone->Build version, to check the version. Just like
    HUAWEI U8815 V100R001C00B952 Secret
    2012-12-17 Huawei confidential, no
    spreading without permission
    Page 7, Total7
    U8815V100R001C00B952
     Huawei g301 Custom Rom CWM ve Orjinal Rom yükleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc35tr -- 3 Ekim 2013; 12:31:22 >




  • sanırım bahsettiğin linkteki rom(mu) ? değilse link eklermisiniz? . ancak bu g300 için bunu g301 e kurmayı nasıl yapabiliriz. ben henüz g300 romunu g301 e kurmayı beceremedim. zahmet olmazsa nasıl kurabileceğimizi anlatırmısınız? yardımlarınız için teşekkürler

    http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=13968


    volkanmusa telefonunu kurtarmayı başarmışsındır umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starakci -- 1 Ekim 2013; 0:05:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starakci

    sanırım bahsettiğin linkteki rom(mu) ? değilse link eklermisiniz? . ancak bu g300 için bunu g301 e kurmayı nasıl yapabiliriz. ben henüz g300 romunu g301 e kurmayı beceremedim. zahmet olmazsa nasıl kurabileceğimizi anlatırmısınız? yardımlarınız için teşekkürler

    http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=13968


    volkanmusa telefonunu kurtarmayı başarmışsındır umarım.
    ----------------------------

    sanırım bahsettiğin linkteki rom(mu) ? değilse link eklermisiniz? . ancak bu g300 için bunu g301 e kurmayı nasıl yapabiliriz. ben henüz g300 romunu g301 e kurmayı beceremedim. zahmet olmazsa nasıl kurabileceğimizi anlatırmısınız? yardımlarınız için teşekkürler

    http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=13968

    ------------------------

    Hocam bunu kursak ingilizce olarakmı görünür vede şuanda telefon kendisi sürüm güncellemesi yapmadımı telefon üzerinde güncelleme ne zaman mevcut olur arkadaşlar bilgisi olan varmı?




  • starakci S kullanıcısına yanıt
    http://www.htcmania.com/showthread.php?t=519072
  • http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=13968

    ------------------------

    Hocam bunu kursak ingilizce olarakmı görünür vede şuanda telefon kendisi sürüm güncellemesi yapmadımı telefon üzerinde güncelleme ne zaman mevcut olur arkadaşlar bilgisi olan varmı?

    Bu konuda cevap veren yokmu arkadaşlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.