Şimdi Ara

Samsung : Yeni nesil akıllı telefonlarda 64 bit desteğine yer vereceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung : Yeni nesil akıllı telefonlarda 64 bit desteğine yer vereceğiz





    Apple'ın A7 işlemcisini 64 bit desteği sunan ARMv8 komut setini temel alarak geliştirmesi, lansmanda öne çıkan gelişmelerden biri olarak dikkat çekti. iPhone 5S'in 64 bit desteği sunan ilk akıllı telefon olarak da lanse edilmesi, rakiplerini de harekete geçirdi.




    Samsung, yaptığı duyuruda yeni nesil akıllı telefonlarında 64 bit desteği sunan işlemcilere yer vereceğini açıkladı. Samsung'un henüz 64 bit desteği sunan bir işlemcisi piyasada yok. Ancak ARM'ın Cortex-A50 çekirdeklerini lisanslayan Samsung'un gelecek yıl için çalışmalara başladığı gündeme gelmişti. Bu bakımdan 64 bit destekli Samsung akıllı telefonları çok da uzakta değil.




    Apple, iOS 7 işletim sistemini 64 bit desteği sunacak şekilde optimize etti. Geliştiricilerin de zamanla uygulamalarında 4 bit desteğine yer vermesi bekleniyor.




    Mobil cihazlarda 64 bit desteğinin anlam kazanabilmesi için iyi bir yazılım optimizasyonu veya en az 4GB RAM şart. iOS 7 işletim sisteminde bu sunulsa da Android henüz 64 bit desteğine yer vermiyor.




    Samsung'un açıklamaları ile en azından Kit Kat sürümünde Google'ın 64 bit desteğini üreticilere sunacağı ihtimalini akıllara getiriyor. Bunun yanında Google'ın yeni Android sürümlerini 32 veya 64 bit dizüstü cihazlarında çalışacak şekilde optimize etme planları olduğu da biliniyor. Aksi takdirde Samsung kendisi bazı optimizasyonlar yapsa da çekirdek seviyesinde desteklenmediği için Android cihazlarda şimdilik 64 bit desteğinin bir anlamı olmayacaktır.  

     

     








  • Şaşırdık mı? Hayır.



    Apple sektöre yön vermeyi sürdürüyor.Adamlara helal olsun.

  • Bu işin geliştiricilere yansıması nasıl olacak acaba.
    64 bit için ayrı 32 bit için ayrı uygulama gerekirse hiç pratik olmaz.

  • Aman geç kalma zamzung hemen yetiştir hemen...

    Arkadaşlarının oyuncaklarına sulanıp baba bana da baba bana diyen şımarık çocuklara benzetiyorum... Özgün oyuncakları yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky86 -- 12 Eylül 2013; 10:45:52 >
  • samsung galaxy s5 64 bit
    samsung galaxy s5 64 bit active
    samsung galaxy s5 64 bit zoom
    vs vs
  • Cidden çok ezik bir açıklama olmuş. 64 bit e destek vericez. Ondan sonra parmak okuyucumuz bile olucak. Sonra Apple bize dava üstüne dava açıcak ama olsun.

  • İnsanlar demişki Apple sektöre yön veriyor şöyle yapıyor böyle yapıyor. Arkadaşlar biraz mantıklı olun, Apple bugün bu noktadaysa Samsung,HTC,Nokia,Sony sayesinde. Samsung bugün bu noktadaysa Apple,HTC,Nokia,Sony sayesinde. Tüm markalar birbirlerini geliştiriyor. Birsi Samsung bebeğe benziyor özgün oyuncağı yok diyor. iPhone içindeki donanımların kaç tanesinin Samsung olduğunu öğrense kimin özgün oyuncağı olmadığını görebilirdi... Tamam, Apple inanılmaz stabil biliyoruz. Çok güzel tasarım. Ama Apple'ı bir Sony bir Samsung ile kıyaslamak yanlış olur. Birisinde mühendislerin yarısı tasarım yarısı yazılım ile ilgileniyor. Birisinde ise bir bölümü üretim bir bölümü tasarım bir bölümü yazılım bir bölümü dağıtım...

    Apple'dan öte Steve Jobs teknolojiye çok fazla şey kattı... Ultrabook'lar... Gerçek akıllı telefonlar, inanılmaz iPad'ler... Bunları inkar eden yok... Ama Apple'ın bir telefon üreticisi değilde tasarım ve pazarlamacısı olduğunu lütfen unutmayın. Apple'ı diğer firmalar ile kıyaslanamaz yapan şey budur... Eğer bir gün Android, Apple kadar stabil olursa işte o zaman bu iş kızışır





  • Apple Korkusu......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretxxx

    Apple Korkusu......

    4gb ram yuh be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen istediğin kadar işlemcide 64bit desteği ver ama android store destek vermedikçe ne yapıcan?

  • Note 3 eski nesil yani öyle mi?

  • Samsung S4 te 64 bit e gecmis olsaydi Apple a guzel bir calim atmis olacakti, ama artik cok gec, Apple dunyanin ilk 64 bit destekli telefonu ile gene bir ilki rakiplerinden once hayata gecirmis oldu.

  • klasik korea times haberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 12 Eylül 2013; 11:32:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duygusal-madam

    İnsanlar demişki Apple sektöre yön veriyor şöyle yapıyor böyle yapıyor. Arkadaşlar biraz mantıklı olun, Apple bugün bu noktadaysa Samsung,HTC,Nokia,Sony sayesinde. Samsung bugün bu noktadaysa Apple,HTC,Nokia,Sony sayesinde. Tüm markalar birbirlerini geliştiriyor. Birsi Samsung bebeğe benziyor özgün oyuncağı yok diyor. iPhone içindeki donanımların kaç tanesinin Samsung olduğunu öğrense kimin özgün oyuncağı olmadığını görebilirdi... Tamam, Apple inanılmaz stabil biliyoruz. Çok güzel tasarım. Ama Apple'ı bir Sony bir Samsung ile kıyaslamak yanlış olur. Birisinde mühendislerin yarısı tasarım yarısı yazılım ile ilgileniyor. Birisinde ise bir bölümü üretim bir bölümü tasarım bir bölümü yazılım bir bölümü dağıtım...

    Apple'dan öte Steve Jobs teknolojiye çok fazla şey kattı... Ultrabook'lar... Gerçek akıllı telefonlar, inanılmaz iPad'ler... Bunları inkar eden yok... Ama Apple'ın bir telefon üreticisi değilde tasarım ve pazarlamacısı olduğunu lütfen unutmayın. Apple'ı diğer firmalar ile kıyaslanamaz yapan şey budur... Eğer bir gün Android, Apple kadar stabil olursa işte o zaman bu iş kızışır

    Android hiç bir zaman az donanımla çalışıp stabil olamaz. Sistem yapısı farklı. Androidi baştan yazmaları lazım. Ama şöyle olabilir: Üreticiler android için kendi hafif arayuzlerini yazmaya başlarlarsa İos stabilitesini yaklasabilirler. Bu dediğimi yapan(yapmaya çalışan) bir firma var o da Htc. Sense 5 arayuzu ile İos kadar stabil olmasada stabil bir arayuz yapmış. One x ile Htc one aynı performansı veriyorsa zaten gelişme var demektir. Ama bu androide bir şey katmıyor. Sadece firmaya yarar sağlıyor.
    Samsung touchwiz ux nature arayuzu hala oyundan yada ağır bir uygulamadan çıkınca çöküyorsa uygulama ikonlari 2-3 sn sonra geliyorsa yada telefon kilitleniyorsa hiç kimse bana samsung'u savunmasın. (Galaxy S4'de defalarca orjinal rom yüklememe rağmen düzelmedi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    4 gb ram şart ise 5s te nasıl çalışacak?


    Dikkatli okuyun. Yazılım desteği ya da 4 GB ram gerekli yazıyor. Yani yazılımla desteklendi

  • note 3 alacagım ama bu acıklama tam yusuf yusuf olmus.apple 5s saglam satacak gibi gorunuyor.

  • 4gb ram sart denmis , 4gb ramden azsa calismaz denmemis.Ama isin asli suki gercek anlamda 64bitten tam manasiyla faydalanabilmek icin minimum ram 6gb olmali.Haliyle cep tellerindeki ilk nesil 64bit ler birnevi cakma olacak.Ayni xp64bit de oldugu gibi.64bit gercek anlamda win 7 ile basladi tabi 6gb ram ve yukarisi kullananlar tam performans alabiliyorlar.Yoksa 2gb ram ilede 64bit sistem calistirilabilir.Ama apple inda androidinde 64bit olayi tamamen pazarlama ve goz boyamadan ibaret.2015 den sonra gercek 64bit telefon ve yazilimlari gorebiliriz.Ayni cep telefonlarinda 2K cozunurluk kullanmalari gibi bosuna pilden ve performansdan calacaklar isin asli bu.1920x1200 , 4.5" , 500ppi , 32bit 3gb 3 kanal ddr3 ram ve 4 cekirdekli bir telefon herseye fazlasiyla yetecektir diye dusunuyorum.Tabi pilde en az 3000mah olmak kaydiyla.

  • Burada önemli olan işletim sisteminin 64 bit desteği sunuyor olması. İstedikleri kadar işlemci üretsinler, işletim sistemini başka oluşumlardan aldıkları sürece işlemcinin 64 bit desteği yalan olur. Sektörde bu konuda seçme şansı olanlar şu anda yalnızca Apple, Blackberry ve Microsoft (Nokia). Samsung altta kalmamak için böyle açıklama yapmış. Tizen'i 64 bit desteğiyle geliştirseler ya...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Samsung S4 te 64 bit e gecmis olsaydi Apple a guzel bir calim atmis olacakti, ama artik cok gec, Apple dunyanin ilk 64 bit destekli telefonu ile gene bir ilki rakiplerinden once hayata gecirmis oldu.


    sevgili dostum geçse ne olacak? Android 4.x 64 bit desteği sunmuyor ki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Şaşırdık mı? Hayır.Apple sektöre yön vermeyi sürdürüyor.Adamlara helal olsun.


    Apple yön verdiği bir alan daha var, bilgisiz ve okumadan aciz( cahil demedim ) kişilere de yön veriyor.
    http://www.itproportal.com/2013/09/11/the-iphone-5s-and-a7-chip-64-bit-is-mere-marketing-bluster-not-a-performance-boost/

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.