Şimdi Ara

★★★ LG Nexus 5 Ana Konu & Kullanıcılar Klübü ★★★ (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.978
Cevap
59
Favori
239.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: mmmashm

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mkurtulus

quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1379

Beyler dünden beri ART'a geçmiştim ama play storeden indirdiğim oyunlarda uygulama durdur hatası alıyordum çoğu uygulamada. ondan dolayı dalvike geçtim. birde art a ilk geçiş anımda cihaz tekrar açıldı arta geçince ve telefonun kilit açma kapama tuşuna basıyorum çalışmıyo. 2 dk sonra tekrar geldi açabildim şükür. arada sırada açma kapama tuşu sorun yaratmıyor değildi. birde antutu benchmark testi yaptım hem art da hem dalvik te.

ART'da 17890 puan aldı.
    Dalvikte 17363 puan aldı.

ben şahsen art'da dalvike göre gözle görülebilir şekilde hızlanma görmedim. artda ugulama durdu hatası canıma tak etti dalvike geri döndük. ART'ı tavsiye etmiyorum.

art moda kullanıyorum antutu 28186 aldım

art ve dalvike farkı ne oluyor birde antuta nedir acaba?

???

Beyler sakin olun. ilk antutu testi yaptığımda dalvik te 18300 küsür puan aldı. bidaha bi yapıyım dedim testi bu sefer 22000 küsür aldı. sonra bidaha test yaptım 21000 küsür aldı ne oluyor bende anlamadım şahsen ama tabi normalde nexus 5 28000 alıyomuş. benim cihaz sorunlu galiba. :D

Bende hat takılı değil yurt dışından almıştım daha hat takmadım acaba ondan kaynaklı olabilir mi_

• Benim cihazda 18 bin küsür puan aldı.Ne yapmak lazım arttırmak için performansı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nexus 5 kullanıyorum , hattım AVEA ,3g modunda karşı taraf ile görüşürken ses problemi yaşıyorum sesimin gelmediği veya çok derinden geldiğini söylüyorlar. bu sıkıntıya yaşayan başka kimse varmı. bu arada Mobil ağlar/ tercih edilen Ağ türü seçimini OTOMATİK yapamıyorum. Seçenekler :LTE- 3G-2G otomatik geçiş yok.

Orijinalden alıntı: mkurtulus

Bakabilirsin buradan benim anlamadigim g2 ile neden bu kadar fark var ikincisi bu diğer nexus 5 kullanicilari bu kadar yuksek nasil test sonucü almıslar

Sebebi çok basit

Hiçbirşeye bakılmadan şu mantık yürütülebilir. Nexus cihazları genelde en güncel Android e sahiptirler ve genelde Android sürümleri çıktıkça performans artışı da yeniliklerindne biridir ( yeni Android e uyumsuz oyun ve uygulama istisnadır pratikte şuanda bir sorun yok )

Ayrıca Saf Stock Android daha az uygulama ve hizmetler arka planda çalıştığından daha az işlemci ve RAM kaynağı tüketmektedir.

Bu durum aynı işlemci ve aynı RAM miktarı olunca fark bu kadar olması RAM in daha hızlı filan ... alakası olamaz . Moto X teki gibi kayda değer bir dalvik optimizasyonu filan da yok ...

Aslında bu durum aylardır biliniyor ve ispatlandı : Sebebi de tüm firmalar kendi Android cihazlarına benchmark larda yanıltıcı sonuçları gerçek hayatta hiçbir zaman kullanamayacağımız değerleri göstermekteler .

Yani HİLE yapıyorlar ...

Pratikte en iyi sonuç gündelik kullanımdır .

Samsung misal 8 çekirdek der bilen bilir 2 tane 4 çekirdekli var sadece biri aynı anda çalışabiliyor . Biri pil tasarrufu sağlıyor öteki performans . Her ikisinin de ötekisinde olmayan özellikler var.

Gerçekte ortalama kullanımda ise pil tüketimi çok fazladır. Pil kapastileri artırma çabalar nafile ... Bu konu dallanır da ...

Kısacası LG G2 dahil tüm marka ve modelleri hilelidir. Nexus ve Google Edition cihazları hariç .

Diğer Nexus 5 lerin epey yüksek puan alması custom rom custom kernel ile alakalı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 2 Şubat 2014; 1:03:10 >

• ozt O kullanıcısına yanıt
    bu sorunu bazen bende yaşıyorum...bende AVEA kullanıyorum

diğer şebeke kullanıcılarıda cevap yazarsa anlaşılır belki...

ağ türü seçiminde 3G yi seçtiğiniz zaman 3G çekmeyen biryere gidip deneyin bakalım, belki kendinden 2G ye geçebilir...

Orijinalden alıntı: ozt

Arkadaşlar nexus 5 kullanıyorum , hattım AVEA ,3g modunda karşı taraf ile görüşürken ses problemi yaşıyorum sesimin gelmediği veya çok derinden geldiğini söylüyorlar. bu sıkıntıya yaşayan başka kimse varmı. bu arada Mobil ağlar/ tercih edilen Ağ türü seçimini OTOMATİK yapamıyorum. Seçenekler :LTE- 3G-2G otomatik geçiş yok.

Zaman zaman aynı sorun bende de var. Hatta 3G ile bağlanmaya çalıştığımda çok yavaş bağlantı hızı olabiliyor. AVEA ile görüştüğümde hemen cihazınızla ilgili bir problem olabilir diyerek işten sıyrılmaya çalışıyorlar. Bence bu ses kalitesi bile AVEA'nın kendisi ile ilgili. İmkanı olan sorun olduğunu düşündüğü telefonu bir de başka GSM operatoru ile denerse çok iyi olur. Sanırım o zaman ortaya çıkacaktır sıkıntının kaynağı.

• art ve dalvike farkı ne oluyor birde antuta nedir acaba? BİRİ AÇIKLASIN LÜTFEN

art ve dalvike farkı ne oluyor birde antuta nedir acaba? BİRİ AÇIKLASIN LÜTFEN

2 3 sayfa önce aciklamislardi bi bak derim

Orijinalden alıntı: ferhatugur

ağ türü seçiminde 3G yi seçtiğiniz zaman 3G çekmeyen biryere gidip deneyin bakalım, belki kendinden 2G ye geçebilir...

Evet Arkadaşlar

Avea hariç başka şebeke ile Nexus 5 kullanan arkadaşların Tlf görüşmesi ses performansında sıkıntıyaşayan varmı ?

Orijinalden alıntı: ozt

quote:

Orijinalden alıntı: ferhatugur

Evet Arkadaşlar

Avea hariç başka şebeke ile Nexus 5 kullanan arkadaşların Tlf görüşmesi ses performansında sıkıntıyaşayan varmı ?

Aksine arka planda ezan okunurken karşı taraf ezanı değil, sadece benim sesimi duyduğunu ve sesimin gayet iyi geldiğini söyledi, iki tarafta Turkcell'di, şehir merkezindeydim.

• @nickmick2013 Daha önceden bilgisayarıma indirdiğim ve tabletimde de kullandığım bazı uygulama ile oyunları usb ile atmak istiyorum ancak aktarım sırasında sürekli sıkıntı yaşıyorum.

Google drive ve diğerlerini denedim onlar da her dosya türünü kabul etmiyor. .obb, .apk gibi uzantılı dosyaları tanımıyor. (Anladığım kadarıyla sadece fotoğraf, word excel sunum dosyaları, denemedim ama muhtemelen mp3 dosyalarına izin veriyor. )

sizin cihazda durduğu yerde toz topluyor mu???benimkinin üst kısmı,kulaklık girişi ve üst mikrofonun olduğu yer durduğu yerde tozla kaplanıyor

• Beyler üzülerek soyluyorumki bazi nexuslarda kasa acikligi mevcut ve benim telefonumdada var bu kasa acikligi sim kartin takili oldugu kismin biraz altinda yeni nexus 5 alacaklar cihazi iyice kontrol etsin alanlarda tabi 5 gun oldu ben alali ve birazdan teknosaya degisim icin gidecegim :(

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.