Şimdi Ara

Exynos 5 Octa yongasetlerine tüm çekirdekleri aynı anda kullanma imkanı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Exynos 5 Octa yongasetlerine tüm çekirdekleri aynı anda kullanma imkanı geliyor





    Samsung'un yılın başlarında tanıttığı ilk örneğini (Exynos 5410) tanıttığı 4+4 çekirdekli Exynos 5 Octa ailesi, kısa süre önce tanıtılan Exynos 5 Octa 5420 ile yeni bir üye daha kazandı. Exynos 5410 çözümü Galaxy S4 modelinde yer alırken, Exynos 5420 ise Galaxy Note 3 modelinde kullanılıyor.




    Geçtiğimiz aylarda Samsung'un Exynos 5 Octa yongasetine bir güncelleme yaparak tüm çekirdekleri aynı anda devreye sokacak bir yapıya sokacağını sizlere aktarmıştık. Böylece enerji harcamada hiç değişme olmadan en az yüzde 10 performans artışı mümkün olabilecekti.




    Heterogeneous Multi-Processing (HMP) olarak adlandırılan bu yeni çözüm Samsung tarafından da resmi olarak duyuruldu. Firma bir süredir Twitter üzerinden güncelleme ile ilgili ipuçları yayınlıyordu. 




    Samsung bu çözümü gerçek ve en güçlü big.LITTLE formu olarak tanımlıyor. HMP ile sistem tasarımcılarının yüksek performans ve enerji tasarrufunu birarada sunacakları çözümler geliştirilebilecek. 




    Samsung Cortex-A7 çekirdeklerin kolay işlemler için, Cortex-A15 çekirdeklerin de zor işlemler için devreye gireceğini belirtiyor. Ancak bu şu anki çalışma yapısında da aynı şekilde. Tahminler bir çekirdek grubu çalışırken diğerinin tamamen kapanmayacağı ve düşük performansta da olsa çalışmaya devam edeceği yönünde.




    ARM'ın bir süre önce lanse ettiği big.LITTLE tasarımının 4+4 çekirdek yapısı ile mobil işlemci pazarına yön vereceği belirtiliyordu. Ancak MediaTek'in 8 Cortex-A7 çekirdekli işlemcisini tanıtması ve Huawei'nin 8 Cortex-A15 çekirdekli yeni işlemcisinin müjdesini vermesi, trendin gerçek 8 çekirdek yönüne doğru gideceğinin işaretlerini vermeye başladı. Ayrıca Exynos 5 Octa işlemcisinin pazarlama taktiği olduğu yönündeki eleştiriler de HPM sürecinin başlamasında etkili oldu.




    HMP entegreli Exynos 5 Octa yongasetleri yılın sonlarına doğru müşterilere dağıtılmaya başlayacak. İlk örneklerini ise Galaxy S5 modelinde görme ihtimalimiz yüksek. Bilindiği gibi Exynos 5420 önceki nesile göre yüzde 20 performans artışı sağlıyordu. Samsung, HPM ile yüzde 10 performans artışı daha bekliyor. Bu açıdan bakıldığında sentetik testlerde Exynos 5420 işlemcisinin rekor değerlere ulaşması işten bile değil.

     








     








  • Hadi galaxy s4 te tum çekirdekleri çalıştırdın snapdron 800 'e yaklaştı peki ya grafik işlemcisi ne olacak? Samsung bu yıl cok hata yaptı. Özellikle galaxy s4 kullanılan GPU biriminde.. Ancak hala samsungun karşısında güçlü bır rakip yok. Yine 80-100 milyon satacak...

  • S4 4 ççekirdek çalışın'ca o kadar çok ısınırken heralde şimdi gerçekten yanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem2626 -- 10 Eylül 2013; 8:46:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki arkadaşlar atıyorum Galaxy Note 3 satın almayı planlıyorum ve kısmetse snapdragon Türkiye'ye gelirse onu almak istiyorum en azından sağlam olduğunu düşündüğüm bir paralel ithalat ile gelirse, bu güncellemeyi Samsung Galaxy Note 3'e de verebilir mi yoksa donanımsal olarak işlemcilerde de değişiklik yapılması mı gerekiyor? yani bu 8 çekirdeğin aynı anda çalıştırılması sadece yeni işlemcilerde mi mevcut olacak? yoksa eski işlemcilerde de kullanabilecek miyiz?

  • android çekirdeği yenilense daha iyi olur. 8 çekirdekli işlemci yetmez. en az 8 gb ram yapsınlar. android kullanan biri olarak bu işlemci çekirdek olayından hiç hoşlanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • big.little amaci performans verirken enerji tasarrufu saglamak degil miydi? tüm çekirdekleri çalistirdiktan sonra nerde kaldi enerji tasarrufu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar Intel - AMD arasında hız yarışı vardı. Intel'in P4 işlemcileri 3.4Ghz civarında soba sıcaklığına ulaşınca çekirdek yarışları başlamıştı. Mobil taraftada olanın bundan farkı yok.
    Apple'ı sevmesemde az çekirdekle yazılım konusunda çok iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Android tarafında da birgün aynı sonuçları görürüz umarım.

  • biz s4 kullananlar için çok iyi bir haber
  • Nerde Nexus4'e laf edenler
  • Telefonlara Android yerine windows 8 kursunlar 4 çekirdek 2 GB ram ile daha sağlıklı çalışır :D:D:D Android kadar donanıma aç başka bir işletim sistemi yok.
    Not: Note 2 kullanıcısıyım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: twilight_flame

    peki arkadaşlar atıyorum Galaxy Note 3 satın almayı planlıyorum ve kısmetse snapdragon Türkiyeye gelirse onu almak istiyorum en azından sağlam olduğunu düşündüğüm bir paralel ithalat ile gelirse, bu güncellemeyi Samsung Galaxy Note 3e de verebilir mi yoksa donanımsal olarak işlemcilerde de değişiklik yapılması mı gerekiyor? yani bu 8 çekirdeğin aynı anda çalıştırılması sadece yeni işlemcilerde mi mevcut olacak? yoksa eski işlemcilerde de kullanabilecek miyiz?

    S 800 modeli sadece 4 çekirdekli olmayan diğer 4 çekirdeği nasıl açacaksın? :):):)

  • samsunng milleti kandırmak icin dandik exynos islemciyi ovmeye baslamıs bile...

    exynos islemcili note 3 ne 4k cekimi destekliyor ne 60 fps cekim yapabiliyor .

    exynosta kullanılan Wolfson ses çipi nin snapdragon 800 gibi 24 bit 192 KHz ses çıkış özelliğini destekleyip desteklemiyecegi ise daha belli deil , ısınma sorunu da cabası.ayrıca gelecege yonelik telefon almak isteyen biri telefonunun 4g yi desteklemesini ister.

    ayrıca grafik islemciside yalan , snapdragon 800 un Adreno 330 ile birlikte en detaylı oyunları bile full hd yag gibi calistirması dururken neden risk alip ne oldugu belli olmayan exynos islemciyi piyasaya suruyorlar anlamadım.tek model yap hepsi snapdragon 800 olsun 4g lte olsun bu kadar basit.

    note 3 un snapdragon vesyonundan baskası alınmaz...

    turkiyeye snapdragon 800 gelmesse kıbrıstan alırım bu kadar basit oraya gelicekmis.
  • Musterilere yilin sonuna dogru dagitilmaya baslayacaksa nasi oluyoda ilk olarak s5 te gorecegiz. S5 yilin sonunda mi cikacak sanki. Note 3 te kullanabilirler bu teknolojiyi. Isin kotu tarafi iae samsung sanirsam bu big little olayindan vazgecmeyecek. Bi kere agizdan 8 cekirdek lafi cikti geri donemiyolar..

  • 100 milyon satması hayal kendilerini bişey zannettiler tüm ürünleri olsa neyse
  • 5410'a gelecek mi, gelmeyecek mi?
    yazıda bu sorunun cevabı yok

  • samsung hala doğru yolu bulamadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanpdragonun dac leri cok kalitesiz ses veriyor. galaxy s3 un wolfson dac li avrupa modeller
    nde ses kalitesi iyidi. s4 un wolfson dac ini dinledim. idare eder. her wolfson ayni olmadigi gibi ayni wolfson dacini kullanan cihazlar farkli ses verebiliyor.firmware ve diger komponentkerde da cok onemli etken. apple in efsani ipod 4th ve 5 th generationda walfson daclerini kullaniyordu. snapdragonun kagit ustundeki rakamlarina fazla aldanma. 50 dolarlik sansalar bile FLAC Calabiliyor artik.
    quote:

    Orijinalden alıntı: yasinadin

    samsunng milleti kandırmak icin dandik exynos islemciyi ovmeye baslamıs bile... exynos islemcili note 3 ne 4k cekimi destekliyor ne 60 fps cekim yapabiliyor . exynosta kullanılan Wolfson ses çipi nin snapdragon 800 gibi 24 bit 192 KHz ses çıkış özelliğini destekleyip desteklemiyecegi ise daha belli deil , ısınma sorunu da cabası.ayrıca gelecege yonelik telefon almak isteyen biri telefonunun 4g yi desteklemesini ister. ayrıca grafik islemciside yalan , snapdragon 800 un Adreno 330 ile birlikte en detaylı oyunları bile full hd yag gibi calistirması dururken neden risk alip ne oldugu belli olmayan exynos islemciyi piyasaya suruyorlar anlamadım.tek model yap hepsi snapdragon 800 olsun 4g lte olsun bu kadar basit. note 3 un snapdragon vesyonundan baskası alınmaz... turkiyeye snapdragon 800 gelmesse kıbrıstan alırım bu kadar basit oraya gelicekmis.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: imperial crusader

    5410'a gelecek mi, gelmeyecek mi?
    yazıda bu sorunun cevabı yok

    Öyle bir güncelleme yapılırsa gelecektir ki gelmesine gerek yok boşu boşuna pili tüketecek fazladan ısınacak, zaten hızlı işlemci gpu için bir yazılım iyileştirmesi yapsa Samsung daha iyi olur.
  • Yok yav ben hic isinamadim Exynos cekirdege.İnsallah Turkiye de İstanbul Bilisim falan Snapdragon 800 lu Note 3 getirir yoksa isimiz is.2 yila 4G ye gecicegiz Exynos lu urunlerde LTE destegi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MultiCore

    big.little amaci performans verirken enerji tasarrufu saglamak degil miydi? tüm çekirdekleri çalistirdiktan sonra nerde kaldi enerji tasarrufu?

    Aynı enerji seviyesinde %10 performans artışından bahsediliyor haberde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.