Şimdi Ara

Seagate'den tabletler için Ultra Mobile sabit sürücü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Seagate'den tabletler için Ultra Mobile sabit sürücü





    Günlük hayatta pek çok işi havale ettiğimiz mobil cihazlarımız bu nedenle daha çok veri depolamaya başladı ve kapasiteleri de artık yetersiz kalıyor. Kullanıcılar ihtiyaçlarına göre dahili kapasiteyi belirleyebilirken, microSD kartlarla da kapasite artırılabiliyor. Üreticiler artık performansı etkilemeden daha fazla dahili kapasite çözümleri geliştirmenin peşinde. Bunlardan birisi de Seagate.




    Seagate, yeni geliştirdiği Ultra Mobile sabit sürücüsü ile tabletlerin depolama kapasitelerini 7 kat artırırken, bir flash bellek seviyesinde performans ve hız sunuyor.




    Sadece 5mm kalınlığa sahip olan sürücü üreticilerin incelikten taviz vermesinin önüne geçiyor. Ayrıca 500GB kapasite ve 6Gbps SATA ara birimi sayesinde 600MBps hızına kadar performans kaybı olmadan veri aktarımı yapabilmek mümkün oluyor. 




    Ürün ayrıca 8GB ön bellekleme alanı sunuyor. Dinamik veri sürücüsü teknolojisi sayesinde bu sürücüyü taşıyan tabletler 64GB kapasiteli bir tabletin enerji tüketimini aşmıyor, 16GB kapasiteli bir tabletin de performansını sunabiliyor. Ancak 7 kat daha fazla depolama alanı sağlayabiliyor.




    2.5 inçlik form faktörüne sahip olan ürün bekleme konumunda 0.14W enerji tüketiyor. Entegre  Zero Gravity sensörleri ve jiroskop desteği ile en iyi darbe koruması sağlanabiliyor. Seagate'nin ne zaman ürünün seri üretimine başlayacağı açıklanmadı. 

     

     




  • 8GB ön bellekleme yeterli olacak mı bilemiyorum. Saf SSD performansını yakalayacağını sanmıyorum. Ama şu bir gerçek ki hem depolama alanı yüksek hem küçük hem de çok az güç tüketiyor..

  • bide maliyetleri kıyaslasalardı eğer maliyeti de 64 gb ı geçmiyorsa gelecekte dahili olarak yada harici olarak ekleme şansı doğabilir ki buda dizüstü bilgisayarlarda yok oluş için +1 adım daha demektir asıl darbe haswell platformundan sonra gelecek 14nm fabrikasyon süreci ile üretilecek broadwell mimari olacak(2014 ortası bekleniyor) işte ondan sonra eğer intel fiyat performansı tutturabilirse notebookların ölüm ilanı verilmiş olur
  • adamlar direk bunu kullanmaz tahminimce. birkaç gb nand flash koyarlar cihaza ona yüklerler android yada windows rt'yi hızlı olsun diye şimdiki gibi, bunuda depolama ek depolama olarak koyarlar. direk sistemi buna kuracaklarını sanmıyorum.

  • WD Computex'de (haziran) yine 5mm incelikte hibrit bir model tanıtmıştı..
    500 GB Hdd + 24 GB SSD
    http://donanimhaber.com/computex2013/NewsDetail.aspx?id=47223

  • Boyutlara göre performans harika... maliyeti uygun olduktan sonra pahalı ssd lere bir noktada alternatif olacak.

  • tabletlerde mekanik diske pek sıcak bakılabileceğini sanmıyorum. ultrabook'larda kullanılabilir ssd den daha uygun f/p oranı sunabilirse

  • Tabletleri extra ısıtıp batarya ömrünü kısaltmanın da önü açıldı o zaman.

  • neden ssd fiyatlarını düşürmeye uğraşmıyor da uyduruktan işler yapıyo
  • Biz ne zaman mekanik diskler tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak da ssd'leri uygun fiyata alabileceğiz derken nereden çıkıyor bunlar ya?

  • çakallar neler yapıyor isteyince, baktılar ssd artık aldı başını gitti tutuldu, bunlarda böyle garip işler yapıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.