Şimdi Ara

Maşukiyede balık yemeye gidenler, bunlara dikkat !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maşukiye'deki alabalık restoranları resmen insan kazıklama uzmanı olmuşlar. Çok meşhur bir yer olmanın getirdiği şımarıklıkla müşteri memnuniyetini onuncu sıraya koymuşlar maalesef.

    Menü yok, fiyat listesi yok, detaylı hesap yok, fiyatlar müşteri tipine göre veriliyor, ikramlar vs belirsiz, tuvaletler genelde bakımsız.....

    Öyleyse başlayalım :

    1) Restorana girince zengin havasında girmeyin, menü isteyin, genelde menü kullanmazlar ama herkes sorarsa inşallah mecbur hissedeceklerdir. Yok derlerse hiç çekinmeden ve sıkılmadan direk olarak fiyatlarını ÖNCEDEN sorun. Kalabalıksanız indirim isteyin ve fiyatları belirleyin. Yoksa 1,5 kat fazla ödeyebilirsiniz.

    2) Tek tek fiyatları öğrenin, alabalık, güveçte peynir, demlik çay, mantar, salata, omlet vs. Masaya aldıklarınızı not tutun ve hesabınızı kendiniz de tutun.

    3) Hesabı alırken detaylı isteyin. Yoksa üstünde sadece "165 TL" yazan sarı bir kağıtla geliyorlar. Utanıp tek tek soramayacağınızı hesabediyorlar.

    4) Suyu, ekmeği, çayı, salatayı vs. ikramlarını sorun. Notunuzda da yazın. Yoksa, önce ikram dediklerini sonradan fiyata -yani üstte bahsedilen sarı kağıda- ekliyorlar (bizde oldu da ondan yazıyorum, kaç kere tecrübelendirilmiştir)

    5) Alabalıklarının gramajını sorun. Güveçte parmak kadar bir balıkla karşılaşmak istemiyorsanız.

    6) Mutlaka balığı tereyağında mı pişirdiğini sorun. Bizim son gittiğimiz Pınar Alabalık resmen sanayağ kokuyordu.

    7) Tuvaletleri kullanmadan önce bir bakın, sonra gidip sabun ve tuvalet kağıdı isteyin (%90 böyle olacak).

    8) Canlı balık satıyorsa ve alacaksanız, fileyle çıkarttırıp ölçülerine bakın. Eğer alacaksanız oturmadan önce alın ki ölmesini beklesinler ve siz kalkana kadar temizlesinler (temizlemezse almayın). Yoksa yarım saat ayakta bekler yada evin içini balık bağırsağı kokutursunuz.

    9 ) Daha iyi bir hizmet alabilmek umudu ile "arkadaş tavsiyesi ile geldik" filan deyin. Azcık göğüsleri kabarır da belki bir işe yarar.

    10) Artık restoranlarda ikram gibi bardağınıza su, kola vs. koyup sonra da hesabınıza ekliyorlar. Oturur oturmaz buna dikkat edin ve güleç bir şekilde " Aaa, çok sağolun, ikramınız için teşekkür ederiz" deyin. (Dün bir başka yerde 3 şişe su*2 TL = 6 TL bu şekilde ödedik)


    Şimdilik bu kadarı yeter sanırım. İyi gezmeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 18 Eylül 2013; 22:28:33 >







  • Maşukiye kurbanları buraya
    Maşukiye saklı bahçe restorana sakın gitmeyin kahvaltınız bittiği anda sizi nasıl defedeceklerini düşünüyorlar.
    Çocuklarınızı azarlayıp put gibi oturmalarını bekliyorlar.
    Açık havaya gelmişiz çocuklarımız etraftaki masaları rahatsız etmeden oynayacak tabi.
    Kaldıki oynadıkları yer yolun karşısı.
  • Güzel yerler de var tabii mesela Sunset. Sadece manzara bakmak için durduk, Kartepe yolunun biraz dışında kalır ama levhası vardır, sahibi çok candan davrandı ve oturup koca bir demlik çay içtik.

    Ha o falso vermedi mi, verdi tabii :). İlk teklifinde bana demlik çay 30 ama senin hatırına 20 yaparım dedi. Sonra masaya getirince masadakilere dönüp

    - Bu demliği normalde 35'e veriyorum ama bu seferlik 20 yaptım keyfinize bakın .

    Neyse abimiz sıcaklığından dolayı bunu görmezlkten gelmemizi sağladı en azından. Ama dikkat edin yine fiyat sabit değil ve yerinde durmuyor

    Gidin Sunsete, kendi barbekünüzü yapın, sadece masa ücreti veriliyor, 20 TL.. Manzara o biçim bi taraf Sapanca Gölü bir taraf Marmaa Denizi. Kartepeye çıkarken solda kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Maşukiye kurbanları buraya
    Maşukiye saklı bahçe restorana sakın gitmeyin kahvaltınız bittiği anda sizi nasıl defedeceklerini düşünüyorlar.
    Çocuklarınızı azarlayıp put gibi oturmalarını bekliyorlar.
    Açık havaya gelmişiz çocuklarımız etraftaki masaları rahatsız etmeden oynayacak tabi.
    Kaldıki oynadıkları yer yolun karşısı.

    Aynı kural geçerli dostum. Müşteri bolluğunun ve isim yapmanın getirdiği rehavet ve şımarıklık. Hergünleri aynı olacak sanıyorlar ama aldanıyorlar.

    Artık internet diye birşey var farkında değiller. Farkında olduklarında çok geç olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 9 Eylül 2013; 23:14:28 >
  • Kişisel tecrübeler her zaman önemli olmuştur, en azından gitmeyi planlıyan diğer insanlar için önemli bir yol haritası olmaktadır. Tecrübelerinizi forumda paylaştığınız için teşekkür ediyorum ve ufakta bir hatırlatma yapmak istiyorum : Lütfen tecrübelerinizi paylaşırken , konunun silinmesine yol açacak şekilde değilde daha ılımlı ve kurallara uygun kelimeler ve üslub seçiniz. ( yukarıda ki yazı için geçerli değildir , genel olarak belirtmek istediğim bir şeydir. )
  • ya ŞU maşukiye nerde,?merak ettim şimdi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be Happy

    Kişisel tecrübeler her zaman önemli olmuştur, en azından gitmeyi planlıyan diğer insanlar için önemli bir yol haritası olmaktadır. Tecrübelerinizi forumda paylaştığınız için teşekkür ediyorum ve ufakta bir hatırlatma yapmak istiyorum : Lütfen tecrübelerinizi paylaşırken , konunun silinmesine yol açacak şekilde değilde daha ılımlı ve kurallara uygun kelimeler ve üslub seçiniz. ( yukarıda ki yazı için geçerli değildir , genel olarak belirtmek istediğim bir şeydir. )

    Parantez içi olmasaydı yazımı bir kez daha hızlıca okuyacaktım, zira yazılarımı göndermeden önce zaten dikkatli yazıp kontrol ettiğim için bir an tereddütte kaldım.
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erceylan

    ya ŞU maşukiye nerde,?merak ettim şimdi?

    Maşukiye alabalıklarıyla ünlü, Sapanca Gölü'nün yanında Kocaelinin bir ilçesi. İstanbul-ankara otoyolundan İzmit(doğu) sapağından çıkılıyor ve yaklaşık 15-20 dakikada ulaşılıyor. Kartepe kayak merkezinin aşağısı da diyebiliriz.

    Dağdan inen kaynak suları bölgedeki restoranlar tarafından kendi alabalık çiftliklerinde kullanılıyor ve ister canlı isterse oturarak kiremitte pişmiş alınabiliyor.

    Bölge alabalıklarıyla ve manzarasıyla olduğu kadar kendine münhasır işletmeleri ve esnaf kimlikleriyle de meşhur ,

    Detayları ilk mesajda !




  • gitmeden yaşamış kadar olduk. uyy. aman Allah'ım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozoz57

    gitmeden yaşamış kadar olduk. uyy. aman Allah'ım.

    Yok o kadar kötü değil :) sadece biraz dikkat etmemiz ve aynı zamanda esnafın kendine çeki düzen vermesi amacıyla burda yazıyoruz. Kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetimiz yok.

    Zaten iyi bulduklarımızı da yazıyoruz.
  • hocam biraz para kazanmaya başladıktan sonra.. üstelik kazanılan para bir de alışkanlık yaptıktan sonra...

    bizler sadece 3-5 bir şeyler yedirilip paraları alınacak kişileriz... ticari zihniyet hakim olur.. başlangıçta iyi olsalar da sonradan bozmayan görmedim daha..

    ya lezzet kalite bozulur.. ya da fiyat sıra dışı artar...

    bir de demezler mi.. eeee, bu güzelliğin bir değeri olacak tabi ki.... hadi ya... keşke o derenin üstüne.. o gölün kıyısına... o barajın manzarasına gelip konmasaydın da... o güzelliğin değerini kendim bilseydim...
  • Genelde esnafın ayarını bozan da odur zaten. Ya iyi bir köşeyi kapmıştır, ya manzarası, ya semti, ya da mekanı iyidir (iskele karşısı vs.).

    Sonuç malum, sen gelmezsen öteki gelir.

    O yüzden daha kenarda kalmış, daha mütevazi, daha çok müşteriye ihtiyaç duyan ama daha gözü tok yerlere gidin. Bakın size nasıl muamele yapıyorlar, paranızı değil sizi kazanmaya çalışıyorlar.

    Geçen İstanbul-Antalya yolu üstünde Metro'nun mola verdiği bir yerde durdum. Pamukova'mı öyle bir yer. Adı Metin Dinlenme Tesisleri. Yan tarafında bahçe içinde bir mekanda kahvaltı yaptım. Açık menü, seçenekler çok fazla ve kalite o biçim. Sahanda yumurtası, patates kızartması, sıcak lavaşı, sınırsız çayı dahil 17 TL.

    51 TL hesap için 50 istedi. Ben 55 verdim. Almak istemedi ben zorla verdim. Öyle yerlere can kurban. Artık Ankaraya giderken yolumu değiştirip 40 km fazla yapmayı bile göze alacağım.

    Eh! Müşteri böyle kazanılır.




  • Maşukiye esnafını şikayet. Ben Kocaeli de oturuyorum.maşukiye esnafı kadar kazıkcı ve kaba bu çevrede yoktur.ne zaman alışveriş yapsam minnetsizlik bir kabalık,yahu zaten milleti kazıklıyorsunuz bari kibar kazıklayın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkansisman61

    Maşukiye esnafını şikayet. Ben Kocaeli de oturuyorum.maşukiye esnafı kadar kazıkcı ve kaba bu çevrede yoktur.ne zaman alışveriş yapsam minnetsizlik bir kabalık,yahu zaten milleti kazıklıyorsunuz bari kibar kazıklayın..

    Oooo oturaklı bir hort gelmiş konuma, öyle ki ben bile unutmuşum yazdıklarımı tekrar okudum.

    İyi yazmışım iyi....

    NOT: Netekim yaz geliyor, mevsim açılıyor, bunları hatırda tutmak, bilmeyenlere anlatmak lazım, ben bile yeniden hatırlamış oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 13 Mayıs 2015; 17:29:01 >
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Biz de Sapanca göl kenarındaki kafelerden muzdaripiz.
    Hizmet sıfır.
    Fiyatlar pahalı.
    Balık ve etler kokuşmuş.
    Hiç tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expertadmin

    Biz de Sapanca göl kenarındaki kafelerden muzdaripiz.
    Hizmet sıfır.
    Fiyatlar pahalı.
    Balık ve etler kokuşmuş.
    Hiç tavsiye etmiyorum.


    Peki şunu sorsam, oraya hiç gitmedim de, cafeler haricinde kendimizin piknik yapabileceği güzel yerler var mı? İstanbul'dan gitmeye değecek kadar.

    Ayrıca genel olarak göl kenarında neler yapılabilir nasıl vakit geçirebiliriz bilgi verebilir misiniz?
  • Konu hort olsun, cevaplanmamis bir çok soru kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.