Şimdi Ara

IFA 2013 : Lenovo, Windows RT gerekliliğine inanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • IFA 2013 : Lenovo, Windows RT gerekliliğine inanmıyor





    Global PC pazarı liderliğini HP'den alan ancak elinde tutmak için büyük çaba harcayan Lenovo, Windows RT işletim sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı.




    Tanıtıldığı günden bu yana eleştirilerin odağında olan ve Steve Balllmer'ın erken emeklilik kararında da etkisi olduğuna inanılan Windows RT, Tegra 4 ve Snapdragon 800 çözümleriyle yıl sonuna doğru yeni bir dalgaya hazırlanıyor. Microsoft, Surface 2 RT ile bizzat bu dalgaya destek vermeye hazırlanıyor.




    Ancak Lenovo IFA 2013 fuarında düzenlediği basın toplantısında Microsoft'a bazı göndermelerde bulundu. Windows RT işletim sisteminin çıkış noktasının ARM mimarisi üzerinde daha az enerji tüketen yüksek performanslı tabletler olduğunu belirten Lenovo, Haswell mimarisi ile artık böyle bir ayrıma gerek kalmadığını Windows 8'in de yüksek performansta çok etkili enerji tasarrufu yapabildiğini aktardı.




    Lenovo bu yüzden Windows RT platformundan uzun vadede fayda görebileceğini zannetmiyor. Aslında Lenovo gibi düşünen başta Acer olmak üzere pek çok üretici mevcut. Intel'in Haswell ile hiçbirşeyden ödün vermeyen bir sistemin işaretlerini vermesi, üreticilerin Windows RT hakkındaki düşüncelerinin değişmesine yol açtı.




    Lenovo'nun açıklamaları firmanın ileride ekosistemden vazgeçebileceği yorumlarının yapılmasına sebep oluyor. Üretici ortak katkısı giderek azalan Microsoft'un Windows RT'de nasıl bir yl izleyeceği sorusunu akıllara getiriyor. Bazı kaynaklar lisans bedellerinin düşürülebileceği iddiasını gündeme getirmişti. Konu artık biraz daha gelecek yıl CEO koltuğuna oturacak kişinin sorumluluk alanına girecek.  

     

     








  • Haswel ile Win8 kullanmak varken, RT de ısrar neden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haswell ile windows 8 pahali, Arm ve Rt ucuz. Aralarindaki fark bu...

  • Chrome Os umarım rakip olabilir.

  • armnin fişini intel çekebilir. zira x86 hem güçlü hemde oturmuş bir mimari. arm ise androidin odunluğuna yetmeye çalışan bir mimari.belki ilerde arm diye bişey de kalmayabilir. özellikle ucuz x86 tabletler arm pazarını ciddi etkiler...
  • Windows RT'nin kurulabilir romu olsaydı bunları söyleyemezdi, windowsRT şu anki haliyle çakma android.

  • Çinlilerle aynı fikirdeyım :D :D



    mıcrosoftun bu aç gözlülugu devam ettikce pek fazla gelişemez. Hatta yakında son bulacak dıye tahmin ediyorum...çünkü adamların satış rakamları ortada.. Mıcrosoft 1 çeyrekte kazandığı paranın sadece %2 sını geliştiricilere verse daha fazla uygulama geliştirirler..

  • Windows RT de sizi zorla inandıracak değil ya :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.