Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
120.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şunu samimiyetimle söylüyorum ki bi arkadaşa burada yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana bu bana asla yorgunluk vermez bilgi paylaştıkça çoğalır ve ayrıca kibarlığın için teşekkür ederim
    bu keskinlik meselesine gelince benim bu konuda yaptığım pek bir şey yok aslında yalnız okuduğum bir makalede 18 135 in en iyi performansını f9 - 11 aralığında verdiğini yazıyordu fotoğrafların exif bilgilerine bakarsan hep bu aralığa sadık kaldığımı görebilirsin Bide bir fotoğrafı çekerken mümkün olan en çok netleme noktası yakalamaya çalışıyorum
    ve ayrıca istediğin fotoğrafı mail adresine gönderdim. dedim ya bilgi paylaştıkça çoğalır diye bir şey daha öğrendim senin sayende :) şu tiff meselesini araştıracağım bunun içinde ayrıca teşekkür ederim dediğim gibi ben fotoğrafları fotoshop ta camera raw da işliyorum orada böyle bi ayar varmı bilmiyorum ama bakacağım
    24 105 lensi artık daha ileride düşünebilirim şu an özellikle vakit darlığından makineyi bile elime alamıyorum yaklaşık bir ay evvel memlekete gittim orada epey çekim yaptım haliyle makine epey tozlandı inan geldiğim gibi hala duruyor bu hafta kısmetse kapsamlı bi temizlik yapacağım ve tabiki hayalim kaliteli olmasada orta halli bir FF
    ayrıca teklifin beni çok memnun etti ama maalesef istanbulda yaşıyorum ama samimiyetime inan eğer ankara'da yaşıyor olsaydım senin gibi fotoğraf aşığı bir arkadaşı tanımak için bile seninle tanışmaktan mutluluk duyardım ama belli olmaz kısmet diyelim
    baştada dediğim gibi bu forumdaki tüm fotoğraf aşığı arkadaşlar eğer merak ettiğiniz bi konu olursa kendi çapımda(dediğim gibi bende sizler gibi hala öğrenmeye çabalıyorum) çekinmeden sorun cevaplamaktan mutluluk duyarım

Hepinizin ışığı bol olsun

not : timelapse ni sen beğenmemişsin ama bana göre güzel olmuş sadece gecenin belli olması açısından daha yakın çekseymişsin daha güzel olacakmış gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baso34 -- 14 Ekim 2014; 20:59:57 >

• Merhabalar

yeni sayfa yeni fotoğraf

[simage]
     CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
    Yonca Çiçeği by Basri Koçyiğit, on Flickr[/simage]

• Basri Bey öğrenmeye çalıştığınız haliniz bu ise büyük mesafe kat etmişsiniz.Tebrikler...

Müsaadenizle sorularıma devam ediyorum;

Herhangi bir kurs eğitimi aldınız mı yoksa İnternetten mi öğrendiniz

ilk makinanız olarak 70D ile mi başladınız ?

İlave olarak diyelim ki bir portre çektiniz facebook'da paylaşmak için illa işlemek gerekiyor mu ? Eğer öyleyse dosya boyutu düşünce görüntü kalitesi de düşmez mi ?

tşkler şimdiden

@baso34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seth_Gecko -- 15 Ekim 2014; 14:27:25 >
    hayır ilk makinam bir zenit ti ama o zamanlar internet gibi çok büyük bir nimet olmadığı için belli bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım ( bu arada yaşım 45 ) ve bana göre hala çok kat edeceğim yol var inşallah fazla geç kalmamışımdır
    tekrar hayır hiç kursa gitmedim ama kendimi bildim bileli görüntü kaydına ve teknolojiye acayip bir merakım var internet nimetinden çok faydalandım çok okudum çok araştırdım ve çok merak ettim ve hala ediyorum bu merak sadece fotoğrafla da sınırlı değil ama yinede fotoğraf ap ayrı bir yerde
    size şöyle bir örnek vereyim cep telefonum htc wildfire s bu telefonun yüzde doksansekizini hiç düşünmeden kullanırım ama 70d nin hala yüzde onunu ancak kullanabiliyorum gerçi bu sadece makinayla sınırlı olmadığı için bayağı bir emek istiyor kısacası öğrenmenin yaşı yok hemen burada şunuda belitmeden geçemeyeceğim net te her bilgi her yazılan maalesef doğru değil bilen de yazıyor bilmeyende müthiş bir bilgi kirliliği var
    son sorunuza gelince sizlere tavsiyem fotoğraflarınızı sadece raw çekin ve mutlaka bilgisayarda işleyin yaptığınız hataları daha iyi fark ediyorsunuz ve bidaha ki çekimde bu hataları mutlaka göz önünde bulunduruyorsunuz
    bir fotoğrafı işlemek sizin zevkinize kalmış bir potre fotoğrafını illa işlemek zorundasın diye bir kural yok ama ben canlı renkleri sevdiğim için mutlaka işlerim ama bazen soluk isterseniz işlemeye gerek yok kanımca
    dosya boyutuna gelince facebook ta dosya boyutunuz ne olursa olsun (zaten belli boyut tan sonrasını yüklemiyor) fotoğrafı mutlaka bozuyor...
    dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım umarım sorularına tatmin edici cevaplar vermişimdir
    ışığınız bol olsun

son olarak siz arkadşlara gerçek bir ustanın sayfasını linkini vereyim ben şahsen kendisinden çok şey öğrendim umarım sizede faydalı olur

http://halkboyleistiyor.com/wp/

• Slm arkadaslar.bende canon eos 70D almaya karar berdim ama nedense piyasa bayagi kabarik.ist ikamet eden arkadaslardan ricam hayyam ve dogubank ta spot canon 70D body fiyatlari hahhinda yardimci olmalari.saygilarimla
    Halil audin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Vızor ıle ılgılı bır sorunum var.Canonturk sıtesınde konu actım.Aynısı sızdede oluyor olabılır.Vaktınız olursa bır deneyın.Aynı sorun firstperson nikli uyemızdede var.Govdenın kronık sorunu olabılır.

http://www.canonturk.com/yari-profesyonel-seri/29273-70d-vizor-problemi.html#post401552

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 16 Ekim 2014; 3:57:40 >
    INTEL I7 3630QM(2,4-3,4 GHZ) - NVIDIA GTX670M(3GB DDR5-192BIT) - KINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 - CORSAIR NEUTRON GTX 120GB - SEAGATE 750 GB 7200RPM 16MB CACHE - SAMSUNG FULL HD 120HZ - PANASONIC BLU-RAY DISC - HARMAN/KARDON
    (LÜTFEN BANA YORUM YAPARKEN ALINTI YAPMAYI UNUTMAYIN!)
  • Arkadaşlar Selamlar...
    Bugün bi şey dikkatimi çekti RAW formatın da cektiğim fotoları ACDSee pro il açtıgım da daha ne photoshop la açtığımda gözle görünür bulanıklık var.

Sol da photoshop Sağda acdsee pro

böyle fark olması normal mi..ki bence kesinlikle degil..sorun nedir sizce

@ozphoto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komod -- 16 Ekim 2014; 23:07:49 >

• Merhabalar

Headbanger_Kerry

bilemiyorum ama böyle ayrıntılara ben pek takılmam ama senin için pazar günü bakıp tekrar cevap yazacağım

komod @

bence pohoto shop tam ham halini veriyor diğer programı bilmiyorum oda biraz göze hoş gelsin diye otomatik olarak biraz oynuyor olabilir ben cs6 kullanıyorum ve sonuçları sizde görüyorsunuz.ayrıca hemen şunuda söyliyeyim teknik bilgim maalesef pek yok sadece seni cevapsız bırakmamak adına yazdım

Orijinalden alıntı: komod

Arkadaşlar Selamlar...
    Bugün bi şey dikkatimi çekti RAW formatın da cektiğim fotoları ACDSee pro il açtıgım da daha ne photoshop la açtığımda gözle görünür bulanıklık var.

Sol da photoshop Sağda acdsee pro

böyle fark olması normal mi..ki bence kesinlikle degil..sorun nedir sizce

@ozphoto

her program kendi "resampling" algoritmasını kullanır ve içeriğinde "sharpening" algortiması da vardır.
    "Resampling" bir resmi 1:1 (monitör bazında) gösterimin dışında küçültmek veya büyütmek için kullanılır. Sizin örnekte ACDSee tarafındaki resampling de sharpening uygulanmış, PS tarafında ise uygulanmamış gibi duruyor.
    Benimkis tahmin, aynı fotoğrafı 1:1 ölçeğinde display edip sonuçları paylaşır mısınız?

Not: tahminim doğru ise, yazılım ayarlarını kurcalamanız gerekecek...

• merhabalar

[simage]
    Bokeh by Basri Koçyiğit, on Flickr[/simage]

• Cevaplar için teşekkürler...

diyorsunuzki ACDSEE ilgiyi kendi üzerine çekmeye çalışıyor ama sen Photoshoptan şaşma..!!

1:1 görüntü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komod -- 18 Ekim 2014; 0:28:00 >

Orijinalden alıntı: komod

Cevaplar için teşekkürler...

diyorsunuzki ACDSEE ilgiyi kendi üzerine çekmeye çalışıyor ama sen Photoshoptan şaşma..!!

1:1 görüntü..

Rica ederim.
    Ama tam öyle söylemiyorum.

Hangisi daha doğru anlamak için ufak bir test daha yapmanızı isteyeceğim:

iki yazılımda da fotoğrafı %95-99 arası bir değere scale yapıp tekrar bakın. Bu scale değerinde, hangi yazılımda %100 haline kıyasla aynı netlikte görüyorsunuz?

Beklenen sonuç: doğru resizing algoritmasında iki scale değeri arasında hemen hemen aynı neticeyi alıyor olmanızdır...

• herkese slm lar uzun sure canon sx50 hs kullandıktan sonra artık biraz daha profosyonel bir makıneye gecmeye karar verdım bu yuzden uzun arastırmalar sonucu eos 70d de karar kıldım fıyat performans ve modernıze olarak en akıllı secım 70d gorunuyordu makıneyı 3 gun once cazıp shoptan 2599 tl ye aldım fıyatını merak edenler ıcın ama ertesı gun 2699 tl ye yukselttıler :) 18-55 stm kıt lensle birlikte n11 den de macro cekımler ıcın 70mm sigma F/2.8 ex dg (711 tl) ve Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II (370 tl) ye aldım birde geniş açı almak istiyorum manzara çekimleri için 10-18 stm lens arıyorum ama bulabıldım en ucuz fıyat 850 tl o yusden az daha beklıyecegım :) ılerleyen zamanlarda da bır tele zoom alıp çantamı omzuma takıp doğa yuruyusune cıktıgımda ıstedıgım her tarz fotograflar çekebileceğim bu hobi biraz pahalı ama kuruşuna kadar hak ediyor sanırım. Şuan iş yoğunluğundan çekim yapacak vaktim olmuyor ama ilerleyen zamanlarda çekimlerimi sizle paylaşıp değerli yorumlarınızı almak isterim kendimi geliştirmek acısından, herkese bol ışıklı günler dilerim..

• Selamlar Canon 70D kullanıcıları; arkadaşlar Canon 70D fotoğraf makinesinde digital zoom özelliği var mı? Bu konu hakkında yardımlarınızı rica etsem... Bazı DSLR makinelarda dijital zoom özelliği olduğunu öğrendim ama ben Canon 70D bu özelliği bulamadım... Teşekkürler
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    Merhaba

bu hafta sonu senin için baktım benim vizörde herhangi bir değişiklik göremedim 18 135 ve 50 mm de aynı canlılıktaydı netleme noktaları

Objektıflerını ilk defa temızleyecek olan yada daha once cesaret edemeyen kısıler ıcın vıdeo da cektım

Govdenın dısınıda guzelce mıkrofıber bezı ıslatım sıldım.Sonra lensı cıkarınca bır baktımkı aynanın ustunde tozlar var.Tamamen bılgısızlıkden dolayı sen gıt toz fırcasını aynaya sur.Iste kabus burda baslıyor.Guzelce tozunu aldıgımı zannedıp kapattım.Sonra bır baktım kı tozdan,lekeden nerdeyse vizor gozukmuyorBelkı ıyı yapamamısımdır deyıp bır daha fırca ıle temızledım bu sefer daha beter oldu
    Neyse canım fena sıkıldı.Internetten bakıyorum.Benım durumumda olanlar arasında aynayı cızenlerden tut focus screen camını degıstırtmek zorunda kalanlar var.Ama bır taraftanda dusunuyorum yumusak kıllı fırcayla dokundum cızılmıs olamaz.Dedım olan zatı oldu neyse gereklı malzemelerı alıp kendım temızleyım dedım.Zaten temızleyemezsem tamırcı yolu gozuktu.Internetten bır kac vıdeo ızledım.Cok dıkkatlı bır sekılde vıdeodakı uygulamayı yavas yavas uyguladım.Tahmın edersınızkı hıcde kolay olmadı.Neyse sonucta temızleyıp objektıfı gerı taktıgımda ılk aldıgım gundekı gıbı tertemız pırıl pırıl bır vizore kavustum.Sonuc dahada beter olabılırdı.Bır rıske gırdım ve kazanan ben oldum.Ama sız yınede kesınlıkle denemeyın
    http://www.uzmantv.com/fotograf-makinesinin-ic-temizligi-nasil-yapilir

Size bır kac tavsıye;

1)Objektıf degıstırırken makıneyı asagı dogru tutmayı unutmayın.
    2)Dısarda cok zor durumda kalmadıkca objektıf degıstırmeyın.
    3)Kesınıkle aynaya yada sensore fırca,mıkrofıber bez, vs dokundurmayın.
    4)Kesınlıkle sensor ve ayna temızlıgı vıdeolarını ınternetten ızleyıp denemeye kalkmayın(Ben mecbur kaldım)

Bu adamın yaptıgını sakın denemeyın daha beter oluyor.

http://www.uzmantv.com/dslr-fotograf-makinesinin-aynasi-nasil-temizlenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 21 Ekim 2014; 20:01:21 >
    INTEL I7 3630QM(2,4-3,4 GHZ) - NVIDIA GTX670M(3GB DDR5-192BIT) - KINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 - CORSAIR NEUTRON GTX 120GB - SEAGATE 750 GB 7200RPM 16MB CACHE - SAMSUNG FULL HD 120HZ - PANASONIC BLU-RAY DISC - HARMAN/KARDON
    (LÜTFEN BANA YORUM YAPARKEN ALINTI YAPMAYI UNUTMAYIN!)

• Faydalı paylaşım
    video nun muzigi de guzelmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komod -- 22 Ekim 2014; 5:27:40 >
  • Geçmiş olsun, neyse ki halletmişsiniz. Aynadaki, odak ekranındaki ve bakaçtaki tozlar fotoğrafa çıkmaz, o nedenle bunların miktarı dayanılmaz noktaya gelene kadar pompayla hava üflemek dışında bir şey yapmam. Dayanılmaz hale gelirse de bir profesyonele gönderir sensörle beraber hepsini temizletirim.

İşin püf noktası tozlu, rüzgarlı ortamda lens değiştirmemek, ama bazen mecbur kalınabiliyor. Yakınsa ben arabaya dönmeyi bile göze alıyorum.

Bu arada tüm arkadaşlar için söylüyorum, pompayı hafife almayın, her fotoğrafçının elinde olması gereken önemli bir alettir. Ben lenslerimin önünü bile öncelikle sadece pompa ile hava üfleyerek temizliyorum. Parmak değmedikçe ya da dalga, yağmur vs gibi sıvı sıçramadıkça tek başına yeterli oluyor (aslında lenslerin önündeki toz, noktasal leke vs. de büyük olmadıkça fotoğrafa çıkmaz, temizleyeceğim diye elinizle sıvıştırırsanız flu olur ama). Lenslerin önünde pompalamakla gitmeyen tozlar varsa, fırçanın ufak bir hareketi ile genellikle gidiyor, tabi fırçadan sonra tekrar pompa ile fırçadan bulaşması muhtemel tozları uzaklaştırıyorum. Pompa ve fırça ile gitmeyen tozlar, parmak izleri ya da sıçrayıp kurumuş sıvılar için son çare temizleme solusyonuyla (hohlayarak değil) mikrofiber bez.

Pek çok defa sadece pompa ile hava üfleyerek sensör üzerindeki tozları uzaklaştırmayı başardığım oldu. Hatta inatçı bir şekilde pompalayarak bakaçtaki tozları bile temizledim. Püf noktası yine temiz, tozsuz ortamda kullanmak, gövdenin içine ne çok az ne çok fazla sokmamak (pompayı sıkıp açarken ister istemez hareket ediyor, içeri çok girerseniz temizlemeye çalıştığınız ayna ya da sensöre çarptırıp hasar verebilirsiniz).

• quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Geçmiş olsun, neyse ki halletmişsiniz. Aynadaki, odak ekranındaki ve bakaçtaki tozlar fotoğrafa çıkmaz, o nedenle bunların miktarı dayanılmaz noktaya gelene kadar pompayla hava üflemek dışında bir şey yapmam. Dayanılmaz hale gelirse de bir profesyonele gönderir sensörle beraber hepsini temizletirim.

İşin püf noktası tozlu, rüzgarlı ortamda lens değiştirmemek, ama bazen mecbur kalınabiliyor. Yakınsa ben arabaya dönmeyi bile göze alıyorum.

Bu arada tüm arkadaşlar için söylüyorum, pompayı hafife almayın, her fotoğrafçının elinde olması gereken önemli bir alettir. Ben lenslerimin önünü bile öncelikle sadece pompa ile hava üfleyerek temizliyorum. Parmak değmedikçe ya da dalga, yağmur vs gibi sıvı sıçramadıkça tek başına yeterli oluyor (aslında lenslerin önündeki toz, noktasal leke vs. de büyük olmadıkça fotoğrafa çıkmaz, temizleyeceğim diye elinizle sıvıştırırsanız flu olur ama). Lenslerin önünde pompalamakla gitmeyen tozlar varsa, fırçanın ufak bir hareketi ile genellikle gidiyor, tabi fırçadan sonra tekrar pompa ile fırçadan bulaşması muhtemel tozları uzaklaştırıyorum. Pompa ve fırça ile gitmeyen tozlar, parmak izleri ya da sıçrayıp kurumuş sıvılar için son çare temizleme solusyonuyla (hohlayarak değil) mikrofiber bez.

Pek çok defa sadece pompa ile hava üfleyerek sensör üzerindeki tozları uzaklaştırmayı başardığım oldu. Hatta inatçı bir şekilde pompalayarak bakaçtaki tozları bile temizledim. Püf noktası yine temiz, tozsuz ortamda kullanmak, gövdenin içine ne çok az ne çok fazla sokmamak (pompayı sıkıp açarken ister istemez hareket ediyor, içeri çok girerseniz temizlemeye çalıştığınız ayna ya da sensöre çarptırıp hasar verebilirsiniz).

Yorumlara ve bilgilere aynen katılıyorum. Çok faydalı olmuş, teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.