Şimdi Ara

Sony ile 4K Televizyonları Konuştuk 'Özel Röportaj' (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
15.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anteros24

    quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    http://www.sony.com.tr/hub/kisisel-3d-goruntuleyici Bir yerde görüp test etme imkanım olmadı. Sanırım bu tarz gözlüklerden bahsediyorsunuz.

    kesınlıkle

    ama yıne kesınlıkle daha ergonomık ve pratık olmalı yınede en onemlı soru su bu urun ıcın ''TV ozellıgı varmı? :))

    http://forum.donanimhaber.com/m_54888492/tm.htm forumda açılmış bir konusu vardı. Kullanıcı arkadaşlar var, onlardan bilgi alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anteros24

    quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    http://www.sony.com.tr/hub/kisisel-3d-goruntuleyici Bir yerde görüp test etme imkanım olmadı. Sanırım bu tarz gözlüklerden bahsediyorsunuz.

    kesınlıkle

    ama yıne kesınlıkle daha ergonomık ve pratık olmalı yınede en onemlı soru su bu urun ıcın ''TV ozellıgı varmı? :))

    Tv özelliği, eğer hdmi çıkışlı bir uydu alıcınız varsa var. Gözlüğü kendi kutusuna 3.5 metrelik kablosuyla bağlıyorsunuz, hdmi ile de görüntü almak istediğiniz cihazı (playstation, uydu alıcı, bluray player, vs.) kutuya bağlıyorsunuz.




  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    Bak cevaplarını sen veriyorun, ve mesajı neden silmediğimi söylüyorsun?

    Hasta Arkadaşımı yine bilerek ev adresinide yayınlıyorsun, şimdi sana soruyorum amacın nedir veya acaba Albani ile bir bağın veya aynı kişi olma olasılığınızda varmı?

    Emniyet Müdürlüğünden kağıtta Londra adresime geldi istersen alıntısınıda buraya ekleyeyim!

    İngilterede yaşmam size çokmu anormal geliyor?

    İsim vermiyorum, Forumda bir Arkadaşımız ziyaretime geldi beraber Projeksiyonda aldık, Ev adreslerini takip edip tuaf imaları yapacağınıza diğer mesajlarıda takip edin!

    Hasta bir İnsanın Hayatını Albani mafya uslubuyla tehdit ediyorlar sen halen saygıszılıkla ve umursamazlıkla, İnsan hayatına hiçe sayarak ev adresini bilerek amacın neyse vermeye devam ediyorsun!

    Amacınız panel falan değil bes belli ortada, amacınız susturamak, küfürler diğer mesajında Başka bir Arkadaşın Annesine küfür, siz kimsiniz ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 2 Ekim 2013; 17:00:05 >




  • Ben kimseyi tehdit etmedim, tehdit mi algıladın cevap verebiliyorsan ver. Veremiyorsan gidersin ilgili yerlere şikayet edersin. Bana küfür edenlere, bende ettim. Ederse yine ederim, kimseden korkum yok. Savcılıkta orada git şikayetini yap, seni tutan yok. Kimsenin evi falan takip edilmedi.

    Sitende yayınladığın mesajımda sana tehdit mi var? Konuyu yine saptırıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 2 Ekim 2013; 19:36:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Sataşan sizsiniz, ''Laf salatası'' tabirini kullanıyorsunuz ve diyorsunuz ki size doğru düzgün sorular soruyorum, bumudur doğru düzgün soru?

    Bana anlatsana wifi bağlantısını net detayları ile nasıl yaptığını, sorun var diyorun sorun senin ayarlarında olma ihtimali %90 olasılıktır!

    Smart özellik nasıl başka bir alete ihtiyac duymuyor? Bağlantıyı ne üzerinden yapıyorsun Modem yerine havadanmı interneti alıyorsun
    ne anlatıyorsun? sinyali sağlayan cihaz + panel kurulum ayarlarına bak, ben uzaylı değilim burdan panelin içini göreyim!

    Bak mesajın en başında net sataşma amaçlı yazıldığı zaten belli, HDMI kablo sen yazdın cevap verdim, şimdi diyorsun ki HDMI kablo sorunum yok!

    Yok 1 dolarlık kablo ile 600 dolarlık kablo aynı, iyide bana ne senin düşüncen panelde senin parada senin, istediğini al kullan!

    1 Dolarlık kablo alırım diyene Adama ne anlatılır, sen olsan ne anlatırsın düşün bakalım?






    Sanırım herhangi bir konuda fikriniz olmadığı ortaya çıkınca daha da konuyu bulandırarak işin içinden çıkmaya alışkınsınız.

    Kurulumu servis yaptı, ben yapmadım. Bakın tekrar ediyorum, LG yetkili servisi, kurulumu yaptı. Youtube üzerinden HD video izlerken sorun yok, bu bağlantının düzgün çalıştığını gösterir. Ama browser'ı üzerinden izlerken veya widi üzerinden 1080p stream yaparken sorun var, bu da işlemcinin yetmediğini gösterir. Ben hiçbir yerde HDMI ile sorunum var yazmadım, LG televizyonumda SMART sorunlu yazdım, ve aynı alet ve aynı HDMI kablo ile Sony TV 5 sene daha yaşlı olmasına rağmen daha iyi görüntü veriyor yazdım.

    SMART özellik HDMI'ya ihtiyaç duymuyor. Modem'e elbette ihtiyaç duyuyor, modem'de bir sorun olmadığını belirttim zaten. Ama siz ısrarla HDMI'ı değiştir, o zaman düzelir diyordunuz SMART özellikleri için. Panelin içini görmeye gerek yok, paneller konusunda bu kadar bilgiliyseniz, zaten bilirsiniz işlemcisinin 1080p widi stream'e yetmediğini.

    HDMI hakkında zerre fikriniz veya bilginiz yok. 2gbps HDMI olduğunu iddia eden adama aslında bişey anlatılmaz, varsa 10.2 gbps 1 dolarlık ve 600 dolarlık kablo arasındaki farklar, buraya test sonuçlarıyla ekleyin. Ben olmadığına dair istediğin kadar test sonucu ekleyebilirim. Eşit hızlardaki HDMI kablolarda fark olduğunu iddia eden kişi açık ve net şekilde söylüyorum cahildir.

    Bana SMART ile ilgili yaşadığım sorun için HDMI'yı değiştir diyorsunuz. HDMI ile SMART arasında bağlantı olduğunu iddia eden adam cahildir.

    Sonuç olarak bazı şeyleri durumunuza verip çok da üstünüze gelmek istemiyorum, ama bilip bilmeden konuşmamaya özen gösterirseniz hepimiz için çok daha iyi olur. Ha yok benim bildiklerim doğru diyorsanız, eşit hızlardaki HDMI kablolar arasındaki farkı gösteren test sonuçlarını ve HDMI'ın SMART özelliklerini nasıl etkilediğini yazarsınız, yoksa daha fazla uzatmayın.




  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    İnsanlar şunu net okusunlar! !!!

    Sizlerin Ev adreslerini verdiğiniz bu Şahıs Kalp Nakli bekleme durumunda olan birisi, yani Hasta bir İnsanı Para ve Rant uğruna Hedef haline getirildi, Öldürülürsede eminim burda şunu yazacasınız ''SUSTURDUK'' !!!!!


    Ne sanıyorsunuz bu Ülkeyi Dağ başımı yoksa Teör Örgütü kampımı?

    Biri çıkıyor, Ben küfür ettim yine ederim, Ev adresini ver, Sen ayaklarına sıktın sen bittin seni bulmak farz oldu, Ölüm tedhitleri savuruyor!

    Sen bu kişinin yaptığı Adres bilgisini alıp yayınlıyorsun, Kimsiniz siz ve Forumda ne işler yapıyorsunuz?

    Bana panel falan anlatmayın, Televizyon için Kimse kimseyi Ölümle tehdit etmez, işin içinde Milyon liralara varsa Ölüm tehditleri savrulur ve savruluyorda!

    Yok böyle Ülke artık herkeste Şikayet etsin, kimse size küfür edemez kimse sizi Ölümle mafya tarzı İle Ev dareslerinizi vererek yaşama hakkınızı gasp edemez!

    Ne yapacaksınız benim gibi gerçekleri Anlatan İnsanları kurşunamı dizeceksiniz, Evlerini mi basacaksınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Ekim 2013; 5:20:46 >




  • Nashquil kullanıcısına yanıt
    Sana net tüm detayları verdim, fazla uzatmak istemiyorum!

    Dünyanın neresine giderseniz gidin, Türkiyede dahil İşini bilen bir firma veya teknoloji satan bir mağaza olsun yeterli!

    1 Liralık kablo ile 600 liralık kablo farketmez diyen Adama tek cevap verirler, biz satmıyoruz kapıyı gösterirler!

    Bu kadar net ve açık!

    Sabit fikirli İnsanlarla tartışmam, zaman kaybıdır!
  • Benim her hangi bir insanı tehdit ettiğim bir mesajımı gösterir misin? Yine iftira atıyorsun

    Bir kaç sayfa öte de pioneer kuro diye tutturmaya çalıştığın panelin kuro olmadığını kanıtladım, ne olduğunu söylemedin.

    Vergi kaçırıyor dediğin adamların nasıl vergi kaçırdığını açıklayacaksın.

    Samsung avr de lider dedin, nasıl olur dedim. Konuyu denon ve marantz'a çekme gayretindesin.

    Arkadaş hdmi kablo konusunda son derece açıklayıcı oldu. Sen işi kıvırmaya başladın.

    Senin bir şey bildiğin falan yok, laf ebeliği yapıyorsun o kadar. İnsanlara çok bilmiş ayakları yapma, insanları kandırma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil

    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Smart problemi ile başlamışsınız, kurulum yapmadığınızı veya sorun yaşadığınızı belirtmişsiniz, bu kablo problemi değil kurulum ile alakalı bir sorundur, servis çağırıp panele Full kurulum yaptırın bağlantı ayalraınızla birlikte hiç bir sorun yaşamassınız!

    HDMI kablo konusuna gelirsek, sizin aldığınız görüntü ile benim bahsettiğim H264 kalitesi sanıyorum çok uç noktalarda görüşleri anlatıyorsunuz!

    5-6 senelik kabloların o dönem Türkiyede satılması imkansızdır bugün bile bir çok firmada halen 2 gbps değerinde kablolara satılıyor, markasını ve serialini yazın daha net kablonuzu konuşabiliriz, yazmakla olmuyor Kablonuz markası ve serialini yazın !

    2008 senesinde aldığınız Sony panelnizde sonuna kadar haklısınız o kablo ile harika görüntü alırsınız, çunki aynı dönemin satnadrt digital teknolojisine uygun detayları anlatıyorsunuz!

    Lg, Philps serilerindeki problemi anlattım hdmi kablo 1.4B versiyon kabları tercih edin bulmasanızda 10.2 gbps altında kablolarla cihazlarından performans almanız zordur!

    Pahalı kablo ucuz kablo meselesi olarak nasıl anlıyorsunuz cidden şaşıryorum, paneli 3000 lira veriyorsunuz ve diyorsunuz ki 20 liralık 7 senelik kablomla sorun yaşıyorum, veya şaka falan yapıyorsunuz bari 20 lira verinde yeni bir kablo alın en azndan bunu yapın, ne diyebilirim !

    Sizin paneliniz 2013 serisi panelinizde kusura bakmayın ama o kablo ilemi peformans bekliyorsunuz?

    Rica ediyorum herkes panelim diyor, paneli anlatmayın artık ZT60 seriside olsa bana ilk detay harici cihazlarınızı yazın öyle konuşalım!



    Ben size doğru düzgün bir şekilde sorular soruyorum, yaptığınız hatalarla ilgili açık açık, anlaşılır şekilde sorularımı yöneltiyorum, ama siz yazımda olmayan şeyleri ortaya atıyorsunuz ve sorulara bir tane bile cevap vermiyorsunuz. Kurulum yaptırmadığım nerede yazıyor? Televizyonu eve LG yetkili servisi kurdu, bütün ayarları yaptı, onayımı aldı ve gittiler. SMART ile yaşadığım bütün sorunlar televizyonun işlemcisinin limitleriyle alakalı, kurulumla alakalı değil.

    7 senelik kablomla sorun yaşıyorum demiyorum ki, 7 senelik kablomla playstation 3 bağlıyorum ve hiçbir sorunum yok. Benim sorunum televizyonun SMART özellikleriyle ilgili, playstation ve bilgisayar bağlamak için kullandığım HDMI kablo televizyonun SMART özelliklerini nasıl etkiliyor bana bunu anlatabilir misiniz?

    Ne yazık ki konuyla alakalı hiçbir bilginizin olmadığını üzülerek görüyorum. HDMI kablolarda 2gbps hız yoktur, 2006 öncesinde 4.95 gbps, sonrasında 1.3 ve üstü olarak 10.2 gbps kablolar vardır. Benim eski kablom çok yüksek ihtimalle 4.95 gbps, ama 10.2 gbps'de olabilir, ve ben bu kabloyla hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. HDMI kabloya verilen para sadece 4.95gbps veya 10.2 gbps farkına verilmelidir, bunun haricinde verilen her bir kuruş kerizliktir, teknolojinin yapısı belli sonuçta. tested, cnet gibi sitelerde karşılaştırmalı, tablolu sunumlar var, HDMI kablosunun hızının sadece 4k televizyonlara fark yaratabileceğini gösteriyor, bunun dışında 1 dolarlık metre usulü kablolarla 600 dolarlık kablolar bile aynı performansı veriyor. Bana eşdeğer hızlarda HDMI kablolarının farklı görüntü kalitesi sunduğunu gösteren test verileri sunabilir misiniz?

    Sony televizyonumun standart dijital teknolojisine uygun olması, panelin aynı harici kaynaktan aynı kablolar ve şartlarda aldığı görüntüyü daha iyi vermesini nasıl sağlar? Standart dijital teknolojisi nedir?

    Ayrıca tekrar soruyorum, televizyonun dahili wifi alıcısı ve işlemci limitleriyle alakalı olan SMART teknolojileri, HDMI kabloya nasıl bağlı olur? "şaka mı yapıyorsunuz" vb. amiyane tabirler kullanmanızdan, kurulumun k'sı yokken ortada kurulum demenizden, zaten bir çok şeyi ezberden tekrar ettiğinizi görebiliyorum. Bana lütfen laf salatası yapmadan, HDMI kablonun işlemci hızıyla limitli SMART özelliklerini nasıl etkilediğini anlatın. Veya televizyona çok pahalı bir HDMI kablo bağlamanın SMART özelliklerini nasıl daha iyi hale getireceğini anlatın. SMART özellikler televizyonun başka bir aygıta bağlanmasına ihtiyaç duymadan, internet, widi gibi özellikleridir, HDMI bunu nasıl etkiler, lütfen beni aydınlatın. LG SMART nedir, bildiğinize emin misiniz? Veya bilip bilmediğiniz her konuda en uzman kişi gibi konuşmayı bırakın, gerçekten çok komik oluyor.

    Sevgili kardesim andy1 arkadAs biraz LG fanatigi siz lg yada samsung da hata söyleseniz bile sorun sizdedir ona göre yani gördügünüz gibi kurulumdan bahsediyor :) zaten sizin almis oldgunuz tv nin smart özellikleri belli biryere kadar internetten bir youtubeye girersiniz bu kadar geri kalan seylerde bir browser de internette gezmeyi unutun, ben yazilarimda da belirttigim gibi LG herzamanki gibi yari smart bile olmayan tv leri yutturuyor ve insanlar cok sey bekliyor, ve su varki tv lerde smart özelligine bakip da kalmayin görüntüsü iyi olsun usb destekli olsun 200hz yada bütceye göre gercek 100hz olsun alin, zaten günümüzde kücük bir alet alip tv nizi smart yaparsiniz örnek olarak bir apple tv yada blu ray oynaticilarda bile akilli özellikler var yani simdi bir akilli blu ray i hdmi desteyi olsa tüplü tv ye taksan o bile akilli olur he birde steambox geliyor mesela dahada güzel olacak bu smart isleri ilerleyen günlerde, ayrica bir iki sene daha tv lerde ileri derecede smart olayi zor görünüyor cünkü yüksek kalite yüksek masraf demek ve firmalarda para kazanmayi düsündüklerinden bu kadariyla smart diye yutturuyorlar, youtube bakan acamda woauuuu dior .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTuFx -- 3 Ekim 2013; 8:18:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    Tehdit ettin cümlem yok, iyi oku anlmadıysan 3-5 defa daha oku, Tehdit eden şahsın Bilgisini alıp tekrar tekrar yayınlaman niye acaba bunu soruyorum sana ve sen o bilgiyi nasıl anında bulup ekleyebildin çok enteresan!?

    Okumuyorsun ama yazabiliyorsun, merak etme Devlet zaten araştırır sen rahat ol, 10 Milyon yani Trilyon satışlara faal olarak veya dolaylı şekilde içinde olan Adamlar vergi ödemiyorsa Dünyanın en ilkel Devletide olsa bu işlerin dibine kadar inerler!

    Ortada 1 Adam var zaten oda evet ben tek başıma 4 bin adetten fazla Kuro sattım diyor, Sony serileri sattım diyor, Toshiba,Philps yani bu cihazları ona göre iyilik yapmış ve bir detayıda var, Sony serilerinin listesinide tutuyormuş ama yüzlerce adeti geçince liste yapmayı bırakmış!

    Benle bu bilgileri tartışma, git Şahısa zor ve belki utanırsın çunki kendiside sana Evet bu cümleleri ben yazdım diyecektir, Adın kadar emin olabilirsin!

    Sana göre, Denon, Marantz, Panasonic, Yamaha, Onkyo, Samsung hepsi çöp 5 para etmezler, tavsiyem Toplum içinde bunları anlatma özellikle Teknoloji ortamlarında seni kapıdan kovarlar!

    Dua ette forumda İnsanlar inanılmaz bilgisiz halen yazabiliyorsun!

    HDMI kablo konusunda tartışan Adam net hikaye anlatır, bak Albani ne dese kabul eden birisin Adamı sevmem,İnsanı sevmemekle Bilgiyi takdir etmemek farklı şeylerdir, sana Albani yazdıklarımın aynısını aynı detayı söyleyecektir, HDMI kablosunda fark yok diyen cahildir!

    Sor öğren, sonra gel yaz olurmu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Ekim 2013; 6:06:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Sana net tüm detayları verdim, fazla uzatmak istemiyorum!

    Dünyanın neresine giderseniz gidin, Türkiyede dahil İşini bilen bir firma veya teknoloji satan bir mağaza olsun yeterli!

    1 Liralık kablo ile 600 liralık kablo farketmez diyen Adama tek cevap verirler, biz satmıyoruz kapıyı gösterirler!

    Bu kadar net ve açık!

    Sabit fikirli İnsanlarla tartışmam, zaman kaybıdır!

    Saçmaladığın, hiçbir şey bilmediğin yüzüne vurulunca hemen üslübun değişiyor bakıyorum andy'ciğim.

    Bana 1 liralık ve 600 liralık kablo arasında fark olduğunu gösteren bir tane test koysana buraya?

    Veya SMART özelliğinin HDMI ile nasıl daha iyi çalışacağını anlatsana. Allahaşkına çok merak ediyorum, HDMI nasıl SMART özelliğini iyileştirecek, hangi protokol bunu sağlıyor, anlat öğrenelim.

    Her yazdığının yazıda kendimi övmeyeyim ama herşeyi ben biliyorum yazmakla olmuyor bazı şeyler.

    Eğer bunları açıklamayacaksan, ortaya net bilgiler ve testler koymayacaksan, bu böyledir o öyledir diye bol keseden atıp tutmayacaksın. O zaman hepimiz senin yaptığın gibi sallayalım bol keseden, forumun bi anlamı kalmasın. Elli tane soru sordum sana, içinde kendi uydurduğun terimlerin açıklamaları bile vardı sorularımın, birine bile cevap alamadım. Burada hiçbir şey bilmeden atıp tutup kendini uzman etmek kolaysa, bende yapayım valla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErTuFx

    Sevgili kardesim andy1 arkadAs biraz LG fanatigi siz lg yada samsung da hata söyleseniz bile sorun sizdedir ona göre yani gördügünüz gibi kurulumdan bahsediyor :) zaten sizin almis oldgunuz tv nin smart özellikleri belli biryere kadar internetten bir youtubeye girersiniz bu kadar geri kalan seylerde bir browser de internette gezmeyi unutun, ben yazilarimda da belirttigim gibi LG herzamanki gibi yari smart bile olmayan tv leri yutturuyor ve insanlar cok sey bekliyor, ve su varki tv lerde smart özelligine bakip da kalmayin görüntüsü iyi olsun usb destekli olsun 200hz yada bütceye göre gercek 100hz olsun alin, zaten günümüzde kücük bir alet alip tv nizi smart yaparsiniz örnek olarak bir apple tv yada blu ray oynaticilarda bile akilli özellikler var yani simdi bir akilli blu ray i hdmi desteyi olsa tüplü tv ye taksan o bile akilli olur he birde steambox geliyor mesela dahada güzel olacak bu smart isleri ilerleyen günlerde, ayrica bir iki sene daha tv lerde ileri derecede smart olayi zor görünüyor cünkü yüksek kalite yüksek masraf demek ve firmalarda para kazanmayi düsündüklerinden bu kadariyla smart diye yutturuyorlar, youtube bakan acamda woauuuu dior .

    Televizyonu alırken SMART özelliği çok da önemli değildi benim için, 3D ve 600 hz olduğu için aldım açıkçası, sadece film ve oyun için kullanılıyor televizyon. Ama sanki LG'nin SMART'ı dünya harikasıymış gibi yazınca, Sony paneller merdiven altı üretimmiş gibi yazınca, cevap vermek şart oldu. Arkadaş hiçbirşey bilmediğini nasıl saklayacağını şaşıracak hale geldi. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım diye ne güzel söylemiş atalarımız Bu arada söylediğiniz gibi steambox'ı bende merakla bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    HDMI kablo konusunda tartışan Adam net hikaye anlatır, bak Albani ne dese kabul eden birisin Adamı sevmem,İnsanı sevmemekle Bilgiyi takdir etmemek farklı şeylerdir, sana Albani yazdıklarımın aynısını aynı detayı söyleyecektir, HDMI kablosunda fark yok diyen cahildir!



    Bak yine sallıyorsun kafana göre. Bana kanıtla bunu ya, kablolar arasında fark olduğunu kanıtla. Bu böyledir demekle olmaz, göster bana şu testleri yaptılar, şu sonuçlar çıktı diye.

    Ama sen sadece oturduğun yerden sallayan birisin. Hikaye anlatıyor vb. avam ağzı kullanan, hiçbir konu hakkında tam bilgisi olmayan, pahalısı iyidir düşüncesine saplanmış, ünlem kullanınca haklı olduğunu zanneden birisin. Ya somut birşeyler koy, yada sus git araştırmanı yap.

    Adam hem cahil, hem muhabbet edince küsmüyor, en fecisi bu. Bilmiyorsan sus bari, kendini rezil etme. SMART özellikleri bile HDMI'ya bağlayan atıp tutan birisin sadece.




  • Dönem dönem patlak verek HDMI Kablo kavgaları bu sayfaya gelebilmiş :)

    şahsi fikrim kablo kalitesi tak/çıkar/kıyıda köşede bükülme ezilme için ne kadar dayanıklı ve zamanla meydana gelebilecek olan paslanma/oksitlenme ne kadar az oluyorsa kalbo okadar iyidir.
    5 liralık kablo alırsın bir takarsın çıkarırsın şansına uçları oksitlenirse panelinede zarar verir
    gider güvendiğin kaliteli aldığın kablo ezilmez kırılmaz paslanmaz oksitlenmez cinsten ise uzun yıllar kullanırsın
    bunun ötesi yok.. :)
  • http://www.scroll.com.tr/102795/video-inceleme-sony-hmz-t2-personal-3d-viewer/

    burda anlatmıslar aslında tam bır hayal kırıklığı

    bakalım gelecegın tvlerı nasıl olucak

    fulhd derken sımdı ultra hd 4 k tvler yarın ne olucak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    Dönem dönem patlak verek HDMI Kablo kavgaları bu sayfaya gelebilmiş :)

    şahsi fikrim kablo kalitesi tak/çıkar/kıyıda köşede bükülme ezilme için ne kadar dayanıklı ve zamanla meydana gelebilecek olan paslanma/oksitlenme ne kadar az oluyorsa kalbo okadar iyidir.
    5 liralık kablo alırsın bir takarsın çıkarırsın şansına uçları oksitlenirse panelinede zarar verir
    gider güvendiğin kaliteli aldığın kablo ezilmez kırılmaz paslanmaz oksitlenmez cinsten ise uzun yıllar kullanırsın
    bunun ötesi yok.. :)

    Bir tak çıkar ile oksitlenen kabloya ancak deniz altında yaşıyorsanız sahip olabilirsiniz Kablonun altın uçlu, platin uçlu, californium uçlu olması birşeyi değiştirmez, oksitlenme olması için yüksek nem olması gerekir, oksitlenme virüs gibi bulaşıcı bir şey değildir, panel bağlantısı oksitlenmeyecek bir maddeden veya galvanizli bir malzemeden üretilmişse oksitlenen HDMI kablosu panel bağlantısını da oksitlendirmez. Ayrıca 2013 yılı itibariyle bağlantı noktaları galvanizli olmayan HDMI kablo bulmanız imkansıza yakındır, en ucuzu ne kadar oksitlenirse, en pahalısı da o kadar oksitlenir.

    Dediğiniz gibi pahalı kablolar duvar içerisinden geçirilecekse, bağlantı esnasında kablo katlanarak saklanacaksa kullanılabilir, ama onlarda zaten endüstriyel tip olarak geçerler ve teknoloji marketlerinde satılan standart malzemenin cicili bicilisinden yapılmış HDMI kablolardan yinede daha ucuzdur. Bugün metresi 20 liraya endüstriyel tip kablo bulabilirsiniz. Ki kabloyu katlayarak geçirmeniz gereken bir kurulumunuz varsa, kurulumu değiştirmeye çalışmak daha mantıklıdır çünkü HDMI haricinde de eğip bükmeniz gerekecek bir sürü kablo olacaktır.

    Benim asıl karşı çıktığım, pahalısının daha iyi görüntü verdiğinin iddia edilmesi. Yoksa adam rengini beğenir, dokusunu beğenir, gider 1000 dolar bile verir kabloya, ama diğer kablodan daha iyi görüntü ilettiğini iddia ederse bende etmediğini söylerim.




  • başlığa bak sony 4k tv konuşulanlara bak saçmalık

    sayfanın kilitlenmesini talep ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    Okumuyorsun ama yazabiliyorsun, merak etme Devlet zaten araştırır sen rahat ol, 10 Milyon yani Trilyon satışlara faal olarak veya dolaylı şekilde içinde olan Adamlar vergi ödemiyorsa Dünyanın en ilkel Devletide olsa bu işlerin dibine kadar inerler!



    Ya arkadaş, sendeki bu cahil cesareti nedir ben gerçekten anlamıyorum. Şimdi de vergi uzmanı oldun sanırım.

    Kesilen faturayla ödenen para miktarı aynıysa, vergi kaçakçılığı falan olmaz. Alıcı 2500 lira ödediyse, satıcı 2500 lira aldıysa, fatura 2500 liralık kesildiyse, satıcı başka bir aracıya payını bu faturası kesilen 2500 lira içinden ödediyse, karşılığında fatura almasa bile, ortada vergi kaçırma durumu yoktur. Çünkü satıcı hem gelir vergisine yansıyacak tutarı, hem kdv uygulanacak tutarı faturada yansıtmıştır ve satıcı bunları devlete ödeyecektir. Aracı satıcıya fatura tanzim edemediği için (ki edip etmediğini de bilmiyoruz ama edemediğini kabul edelim), televizyonun alış maliyetinin üstündeki tüm satış tutarının vergilerini satıcı öder. Hatta aracı fatura kesmediği için, satıcının ödemesi gereken gelir vergisi baremi aracıdan daha yüksek olacaktır, bu yüzden devlete DAHA FAZLA vergi öder.

    Vergi kaçırma kazanılan paranın vergisini vermemek değildir, yapılan ticari işlemin hacmiyle beyan edilen arasında satıcı lehine fark olmasıdır. Bak sana anlayacağın şekilde anlatayım adım adım.

    A kişisi aracı, S kişisi satıcı, X kişisi alıcı diyelim:

    A kişisi X kişisine S kişisinden piyasa değeri 10.000 TL olan televizyonu 9.000 TL'ye almasını tavsiye ediyor. S kişisi televizyonu 5.000 TL'ye aldı diyelim. X kişisi gidip S kişisine 9.000 TL veriyor ve 9.000 TL'lik faturasıyla beraber televizyonunu alıyor. Sonra S kişisi A kişisine 1.000 TL komisyon veriyor.

    Şimdi S kişisi 4.000 TL'ye tekabül eden KDV'yi ve KDV düşülmüş kısımdan tekabül edecek gelir vergisini devlete ödemek zorunda. A kişisine verdiği komisyon oranı 4.000 TL'yi geçmediği sürece, S kişisi o kar miktarının tüm vergilerini zaten devlete ödüyor. Ama S kişisi reelde 3.000 TL kazanıp 4.000 TL kazanmış gibi vergi ödüyor. Dolayısıyla A kişisinin ödemesi gereken vergiyi S kişisi ödüyor, yani ortada bir kaçırma durumu yok. Eğer A kişisi fatura kesseydi, S kişisi bunu da malın maliyetine ekleyip karını daha az gösterecekti, yani A kişisi 1.000 TL, S kişisi 3.000 TL kar etmiş görünecekti, bunun yerine sadece S kişisi 4.000 TL kar etmiş oldu. S kişisinin ödediği gelir vergisi baremi A kişisinden daha fazla olacağı için, S kişisi aslında ödemesi gerekenden DAHA FAZLA gelir vergisi ödeyecek.

    Burada A kişisinin işlediği tek suç vardır, o da sebepsiz zenginleşme. Bunu da sadece S kişisi iddia edebilir çünkü kanuni olarak bu işlemden zarar gören sadece odur.

    Vergi kanunu senin zannettiğin gibi olsaydı, tüm maliye bakanlığının sadece bahşiş alan garsonları takip edecek elemanı bile olmazdı. Karşılıksız, faturasız işlem ve hem vergi hem kara para aklama suçu normalde kanunlara göre bahşiş. Ama bunun içtihati var, exemptleri var, bir dünya üst kanunu var. Sana oturduğun yerden sallamak kolay geldiği için bilmeden atmanı doğal karşılıyorum tabi ki, ama kul hakkı yeme bari iftira atarak. Burada bir suç vardır, ama suç devlete karşı değil, satıcıya karşı işlenir sadece.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil

    quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    Dönem dönem patlak verek HDMI Kablo kavgaları bu sayfaya gelebilmiş :)

    şahsi fikrim kablo kalitesi tak/çıkar/kıyıda köşede bükülme ezilme için ne kadar dayanıklı ve zamanla meydana gelebilecek olan paslanma/oksitlenme ne kadar az oluyorsa kalbo okadar iyidir.
    5 liralık kablo alırsın bir takarsın çıkarırsın şansına uçları oksitlenirse panelinede zarar verir
    gider güvendiğin kaliteli aldığın kablo ezilmez kırılmaz paslanmaz oksitlenmez cinsten ise uzun yıllar kullanırsın
    bunun ötesi yok.. :)

    Bir tak çıkar ile oksitlenen kabloya ancak deniz altında yaşıyorsanız sahip olabilirsiniz Kablonun altın uçlu, platin uçlu, californium uçlu olması birşeyi değiştirmez, oksitlenme olması için yüksek nem olması gerekir, oksitlenme virüs gibi bulaşıcı bir şey değildir, panel bağlantısı oksitlenmeyecek bir maddeden veya galvanizli bir malzemeden üretilmişse oksitlenen HDMI kablosu panel bağlantısını da oksitlendirmez. Ayrıca 2013 yılı itibariyle bağlantı noktaları galvanizli olmayan HDMI kablo bulmanız imkansıza yakındır, en ucuzu ne kadar oksitlenirse, en pahalısı da o kadar oksitlenir.

    Dediğiniz gibi pahalı kablolar duvar içerisinden geçirilecekse, bağlantı esnasında kablo katlanarak saklanacaksa kullanılabilir, ama onlarda zaten endüstriyel tip olarak geçerler ve teknoloji marketlerinde satılan standart malzemenin cicili bicilisinden yapılmış HDMI kablolardan yinede daha ucuzdur. Bugün metresi 20 liraya endüstriyel tip kablo bulabilirsiniz. Ki kabloyu katlayarak geçirmeniz gereken bir kurulumunuz varsa, kurulumu değiştirmeye çalışmak daha mantıklıdır çünkü HDMI haricinde de eğip bükmeniz gerekecek bir sürü kablo olacaktır.

    Benim asıl karşı çıktığım, pahalısının daha iyi görüntü verdiğinin iddia edilmesi. Yoksa adam rengini beğenir, dokusunu beğenir, gider 1000 dolar bile verir kabloya, ama diğer kablodan daha iyi görüntü ilettiğini iddia ederse bende etmediğini söylerim.

    Çalıştığım iş yeri farklı markala araçlara metal parça üreten bir yer
    kimi metaller kaplamalı sacdan kimi metaller kaplamasız sonradan kaplanan parçalar
    bu parçaların ne şekilde kaplandıgını bildigimden
    kablo kaplamalarıda maliyetine göre ne olacagını paslanıp oksitleneceğini varsaydım sadece
    örneğin : mercedes ve bmw ye kaplamalı malzeme sevk etmek için 1001 dereden su getirmen gerekiyor
    kalite onaylarını geçmen cok zor herşey kusursuz olmalı, istenilen tüm degerler kaplama seviyeleri 0 hata ile olmalı ki bunu eldebilmek cok zor / haliyle maliyete yansıyor.
    fakat tofaş ford ve hyundai için birazda serii üretim olduğundan *Gönder abi hat duruyor/duracak* olmasından kalite ikinci planda
    Bu nedenle serii üretilen tv markalarıda böyledır muhtemelenki kaliteside ona göre tartışılır..

    Buyüzden kablo ve tvlerin hdmı usb vs. girişlerleride paslanabilir/oksitlenebilir diyebiliyorum rahatlıkla (kalite tartışılır çunki).. özellikle Marmara ege akdeniz bolg.nem oranının çok fazla oldugunuda göz ardı etmemek lzm
    heleki LG tv nin arka cıvataları paslanmış ve arka kapagın malzemesi kaplaması aşırı derecede kalitesiz olduğunu gördüğüm günden beri kalitenin aslında onlar için önem teşkıl etmediğini (biliyordum) bir kez daha anladım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nashquil

    quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    Dönem dönem patlak verek HDMI Kablo kavgaları bu sayfaya gelebilmiş :)

    şahsi fikrim kablo kalitesi tak/çıkar/kıyıda köşede bükülme ezilme için ne kadar dayanıklı ve zamanla meydana gelebilecek olan paslanma/oksitlenme ne kadar az oluyorsa kalbo okadar iyidir.
    5 liralık kablo alırsın bir takarsın çıkarırsın şansına uçları oksitlenirse panelinede zarar verir
    gider güvendiğin kaliteli aldığın kablo ezilmez kırılmaz paslanmaz oksitlenmez cinsten ise uzun yıllar kullanırsın
    bunun ötesi yok.. :)

    Bir tak çıkar ile oksitlenen kabloya ancak deniz altında yaşıyorsanız sahip olabilirsiniz Kablonun altın uçlu, platin uçlu, californium uçlu olması birşeyi değiştirmez, oksitlenme olması için yüksek nem olması gerekir, oksitlenme virüs gibi bulaşıcı bir şey değildir, panel bağlantısı oksitlenmeyecek bir maddeden veya galvanizli bir malzemeden üretilmişse oksitlenen HDMI kablosu panel bağlantısını da oksitlendirmez. Ayrıca 2013 yılı itibariyle bağlantı noktaları galvanizli olmayan HDMI kablo bulmanız imkansıza yakındır, en ucuzu ne kadar oksitlenirse, en pahalısı da o kadar oksitlenir.

    Dediğiniz gibi pahalı kablolar duvar içerisinden geçirilecekse, bağlantı esnasında kablo katlanarak saklanacaksa kullanılabilir, ama onlarda zaten endüstriyel tip olarak geçerler ve teknoloji marketlerinde satılan standart malzemenin cicili bicilisinden yapılmış HDMI kablolardan yinede daha ucuzdur. Bugün metresi 20 liraya endüstriyel tip kablo bulabilirsiniz. Ki kabloyu katlayarak geçirmeniz gereken bir kurulumunuz varsa, kurulumu değiştirmeye çalışmak daha mantıklıdır çünkü HDMI haricinde de eğip bükmeniz gerekecek bir sürü kablo olacaktır.

    Benim asıl karşı çıktığım, pahalısının daha iyi görüntü verdiğinin iddia edilmesi. Yoksa adam rengini beğenir, dokusunu beğenir, gider 1000 dolar bile verir kabloya, ama diğer kablodan daha iyi görüntü ilettiğini iddia ederse bende etmediğini söylerim.

    Çalıştığım iş yeri farklı markala araçlara metal parça üreten bir yer
    kimi metaller kaplamalı sacdan kimi metaller kaplamasız sonradan kaplanan parçalar
    bu parçaların ne şekilde kaplandıgını bildigimden
    kablo kaplamalarıda maliyetine göre ne olacagını paslanıp oksitleneceğini varsaydım sadece
    örneğin : mercedes ve bmw ye kaplamalı malzeme sevk etmek için 1001 dereden su getirmen gerekiyor
    kalite onaylarını geçmen cok zor herşey kusursuz olmalı, istenilen tüm degerler kaplama seviyeleri 0 hata ile olmalı ki bunu eldebilmek cok zor / haliyle maliyete yansıyor.
    fakat tofaş ford ve hyundai için birazda serii üretim olduğundan *Gönder abi hat duruyor/duracak* olmasından kalite ikinci planda
    Bu nedenle serii üretilen tv markalarıda böyledır muhtemelenki kaliteside ona göre tartışılır..

    Buyüzden kablo ve tvlerin hdmı usb vs. girişlerleride paslanabilir/oksitlenebilir diyebiliyorum rahatlıkla (kalite tartışılır çunki).. özellikle Marmara ege akdeniz bolg.nem oranının çok fazla oldugunuda göz ardı etmemek lzm
    heleki LG tv nin arka cıvataları paslanmış ve arka kapagın malzemesi kaplaması aşırı derecede kalitesiz olduğunu gördüğüm günden beri kalitenin aslında onlar için önem teşkıl etmediğini (biliyordum) bir kez daha anladım..


    Elbette televizyonların ve kabloların bağlantı portları oksitlenebilir, ama artık galvanizlenmemiş HDMI kablo bulma ihtimali çok düşük. Benim söylemek istediğim şey, eğer televizyonun bağlantı portları kaliteliyse, HDMI oksitlense bile televizyon portları oksitlenmez. Eğer televizyonun portları kaliteli değilse, birşey bağlamasanız bile oksitlenir. Yani sorun yine HDMI kablodan çok, televizyonun kendisinde. Bağlantı portu oksitlenebilir malzemeden üretilmiş ve galvanizsiz televizyonlara altın uçlu HDMI bile bağlasanız oksitlenme yine olur.

    3-4 senede oksitlenme ihtimali var diye 1 liralık kablo yerine 100 liralık kablo almak mantıklı değil, çünkü 1 liralık olmasa bile 5 liralık galvanizli kablo bulabilirsiniz. En son aldığım kablo yanlış hatırlamıyorsam Sonorous markaydı, 1.5 metre 9 liraya aldım, galvanizli. 45 liraya aynı kablonun altın uçlusu satılıyor, boşuna 36 lira vermeye gerek yok. Nemli olmayan bölgelerde bile galvanizli olması bence önemli, ama bu zaten ekstra bir maliyet getirmiyor kablolara artık. 2006 senesinde yaklaşık olarak normal HDMI kablolar 20 TL, galvanizliler 50 TL, altın uçlular 120 TL'ydi. Şimdi galvanizlileri 10 liraya bile bulabiliyoruz, altın uçlular 40 liraya kadar düştü. Galvanizsizi bulmak çok zor zaten.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.