Şimdi Ara

Hangisi alınmalı? Heco Victa Prime 702, Dali İkon 6 mk2, Magnat Monitor Supreme 1000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu işlere yeni başlıyorum. İlk ses sistemim olacak. Front, surround ve center alınacak. Frontlardan aynı zamanda stereo müzik dinlenecek. Aklımda Heco Victa Prime 702, Magnat Monitor Supreme 1000, Dali İkon 6 Mk2 seçenekleri var. Hangisini tavsiye edersiniz? Ve neden?

Avr olarakta Onkyo TX-NR616 modeli için anlaştım, önümüzdeki hafta elimde olacak. Almanyadan gelmiş, kapalı kutu, 1350tl. Yalnız daha önce hoparlör, ses sistemi, avr gibi aygıtlarla pek alakadar olmuş biri değilim. Tecrübeli arkadaşlardan yaptığım tercih ve fiyat konusunda değerlendirmede bulunmalarını rica ediyorum.

• Merhaba bende pioneer vsx 921 amfi heco 101 center 601 2 cift kule var ve 12 metre kalede bana fazlasızla yetiyor, ama sana şöyle söylim marmara forum Saturn den magnat suprama 1000 ve heco 601 arasında kararsız kaldım suprama 1000 kapalı kutu 729 tl heco 601 697 tl teşhir her ikisinide orada dinledim ve bana heco daha detay veriyor geldi ama yanımda bulunan çok uzun süredir bu çihazları takip eden arkadaşım magnatın daha kuvvetli bass çaldını ve bunun daha performaslı olacağından bahsetti ve kararımı etkiledi hemde kapalı kutu olması nedeniyle bir çift suprama 1000 aldım,center olarak magnatın çok vasat arkada port deliği yok twiter hom twiter değil bunun için heco 101 aldım eve getirip hemen test ettim suprama 1000 filim izlerken center'ı çok fazla ezdi ses akustiğini saatlerce ayar yapmama ramen bir türlü tutturamadım ama müzikte kusursuz ama benim aradığım ses bu değildi bunun üzerine arakaşım sadece müzik dinlemek istediğini söyleyip suprama 1000 kendisi almayı teklif etti bende suprama 1000 arkadaşıma verip önce bir çift heco 601 ardım ve ufak ayarlardan sonra muazzam bir ses yakaladım surround lar için heco 201 düşünüyordum ama 499 tl olunca biraz yüksek geldi ve berki bir çift kule dah bulurum ümidiyle araştırmaya başladım sonra istanbul forumda 899 tl ye 601 kule bulup bulup pazarlık edip 747 tl satın aldım ve şuanda istediğim bütün sesleri kusursuz olrak alıyorum benim sana tavsiye sinema izlemek için alıyorsan kesinlikle heco ( müzikte de başarılı ) ama sadece steryo dinlemek için magnat.

ama sakın daliyi evinin kapısından bile sokma.
     Hangisi alınmalı? Heco Victa Prime 702, Dali İkon 6 mk2, Magnat Monitor Supreme 1000

• quote:

Orijinalden alıntı: alpercetinn

Merhaba bende pioneer vsx 921 amfi heco 101 center 601 2 cift kule var ve 12 metre kalede bana fazlasızla yetiyor, ama sana şöyle söylim marmara forum Saturn den magnat suprama 1000 ve heco 601 arasında kararsız kaldım suprama 1000 kapalı kutu 729 tl heco 601 697 tl teşhir her ikisinide orada dinledim ve bana heco daha detay veriyor geldi ama yanımda bulunan çok uzun süredir bu çihazları takip eden arkadaşım magnatın daha kuvvetli bass çaldını ve bunun daha performaslı olacağından bahsetti ve kararımı etkiledi hemde kapalı kutu olması nedeniyle bir çift suprama 1000 aldım,center olarak magnatın çok vasat arkada port deliği yok twiter hom twiter değil bunun için heco 101 aldım eve getirip hemen test ettim suprama 1000 filim izlerken center'ı çok fazla ezdi ses akustiğini saatlerce ayar yapmama ramen bir türlü tutturamadım ama müzikte kusursuz ama benim aradığım ses bu değildi bunun üzerine arakaşım sadece müzik dinlemek istediğini söyleyip suprama 1000 kendisi almayı teklif etti bende suprama 1000 arkadaşıma verip önce bir çift heco 601 ardım ve ufak ayarlardan sonra muazzam bir ses yakaladım surround lar için heco 201 düşünüyordum ama 499 tl olunca biraz yüksek geldi ve berki bir çift kule dah bulurum ümidiyle araştırmaya başladım sonra istanbul forumda 899 tl ye 601 kule bulup bulup pazarlık edip 747 tl satın aldım ve şuanda istediğim bütün sesleri kusursuz olrak alıyorum benim sana tavsiye sinema izlemek için alıyorsan kesinlikle heco ( müzikte de başarılı ) ama sadece steryo dinlemek için magnat.

ama sakın daliyi evinin kapısından bile sokma.

Dalı ikon serisi stereo üretilmiş bir hoparlör hangi akla hizmet eve sokma diyorsunuz anlayamadım forumda cok kullanıp memnun kalan var siz neyin kafasini yasıyorsunuz anlamak zor magnat olsun heco olsun dalı ikon serisi ile mukayese edenin aklından zoru olmalı Yada hic dinlememiş olmalı zaten fiyat olarakta aynı klasmanda bile değiller biri minimum 2000 civarı. Diğer iki si ise 1000 tl altında alına bilecek urunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hakılısın kardeşim ama herkez herşeyi beyenecek diye sanırım bir durum yok ben daliyi dinledim ve fiyat ferformansa göre hiç beyemedim bu benim fikrim bu kadar tepki göstermene gerek yok
  • quote:

hakılısın kardeşim ama herkez herşeyi beyenecek diye sanırım bir durum yok ben daliyi dinledim ve fiyat ferformansa göre hiç beyemedim bu benim fikrim bu kadar tepki göstermene gerek yok

Tepki degil gösterdiğim de belki tarzınız olmaya bilir ama. Bu bu cihazın kötü oldugunu göstermez insanları yanıltmamak lazım diye yazdım o mesajı ayrıca zaten klasman farkı bile var karşılaştırmak bile cok dogru degil bence

Ama sizin yaptığını su olmuş ben bir Tofaş aldım sizde bundan alın. Bunu kullanan Woswagen Yada Toyota yi eve sokmayın demek le aynı hemde tamamen aynı bu iş te iyi kötü yok olsa zaten herkes gider onu alır karşılaştırmayı dogru ve kendi fiyat aralığında yapmak dogru olur diye düşünüyorum

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    evet haklısın özür dilerim kardeşim
  • quote:

evet haklısın özür dilerim kardeşim

Üstat özürlük bir sey yok sonuçta amac muzik dinlemek insan gucu ve kulağı na göre alım yapsın bir ustunede fazla bakmasın yoksa hic memnun olunmuyor bu hobide

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beren kullanıcısına yanıt
    alpercetinn kullanıcısına yanıt
    Açıkçası diğerlerini denemedim ama Onkyo ile Heco'ların çok uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Bende Onkyo TX-NR509 ve Heco 601 var ve her konu da çok memnunum. Genel olarak jazz-rock müzik dinlerim. Müzikal anlamda da kulağımın iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple 700 TL fiyat ile Heco Victa 601 çok iyi bir seçenek.

Eğer İstanbul'daysanız Marmara Forumdaki Saturn'de 601'ler 697 TL idi. Ben de yine aynı fiyattan Trump Towers Saturn'den 1 sene önce almıştım.

Surround olarak ise Marmara Forum Saturn'den Heco Victa 201'leri 217 TL'ye kapalı kutu olarak 2 ay önce aldım. Center (Victa 101) ise burada 350 TL idi.
    Ben de Trump Towers Saturn'den yine kapalı kutu olarak Victa 101 center hoparlörü 197 TL'ye aldım . Neden bu şekilde bir fiyat farkı var anlayabilmiş değilim ama farklı mağazalarda farklı fiyatlar olabiliyor. Yine aynı şekilde 217 TL'ye aldığım 201 surround hoparlörler Trump Towers Saturn'de 350 TL idi.

yani hoparlörü alırken bu fiyatları baz almalısın. 601'ler 700 TL, 201 surroundlar 220 TL ve 101 center da 200 TL dersen toplamda 1120-1200 TL gibi bir rakama almaya çalış. Alamazsan da farklı mağazalara bakmalısın.

Sistemi kurduğunda ise bu sistemi yerleştirmek için bir sehpa yada tv ünitesi sıkıntısı olacak. Eğer hazırda bir sehpa vs yoksa aşağıdaki linkte yeni yaptırdığım tv sehpasını görebilirsin. Bu şekilde bir sehpa yaptırabilirsin. Mahalle marangozuna 450 TL'ye yaptırdım. 50 TL'ye de çekmece kolları ve ayakları aldım. Toplamda 500 TL'ye mal oldu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_33360662/mpage_30/tm.htm
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Eylül 2013; 23:57:20 >

• Eray ikon6 ve victa501 arasinda bende zamaninda mm'da bir karsilasirma yapmistim arada neredeyse 4 kat fiyat farki vardı ama 4 kat performans farki mumkun degil yok bunu anlamak veya iddia etmek icin kafanin guzel olmasina da gerek yok.. Heco victa; dali lektor serisini jbl studio serisini ve klipsch reference serisini cok rahat al aşagi ediyor ama ikon serisi pek tabii ki daha şıkır şıkır ve biraz daha açik caliyor o kadar da olsun arada zaten sinif farki var bunun boyle olmasi cok normal.. Heco, daliye göre biraz daha transparan bir sese sahip ciddi anlamda da naturel sana tavsiyem gordugun yerde hecoları bir dene hem fikir sahibi olmuş olursun hem de ön yargilarini yıkarsın belki.. Zaten elac ve heco almanlarin cok iyi yerlere gelebilmiş iki markasi magnatin da cok iyi modelleri var 5-10 bin euro seviyelerinde ama grubun üvey evladı konumunda magnat.. Ve tabii mbl, t+a vs.. gibi hi-end markalarinı saymiyorum bu yorumu yaparken onlar aşmış ve kendini kanıtlamanin otesine gecmis alman markaları..

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Eray ikon6 ve victa501 arasinda bende zamaninda mm'da bir karsilasirma yapmistim arada neredeyse 4 kat fiyat farki vardı ama 4 kat performans farki mumkun degil yok bunu anlamak veya iddia etmek icin kafanin guzel olmasina da gerek yok.. Heco victa; dali lektor serisini jbl studio serisini ve klipsch reference serisini cok rahat al aşagi ediyor ama ikon serisi pek tabii ki daha şıkır şıkır ve biraz daha açik caliyor o kadar da olsun arada zaten sinif farki var bunun boyle olmasi cok normal.. Heco, daliye göre biraz daha transparan bir sese sahip ciddi anlamda da naturel sana tavsiyem gordugun yerde hecoları bir dene hem fikir sahibi olmuş olursun hem de ön yargilarini yıkarsın belki.. Zaten elac ve heco almanlarin cok iyi yerlere gelebilmiş iki markasi magnatin da cok iyi modelleri var 5-10 bin euro seviyelerinde ama grubun üvey evladı konumunda magnat.. Ve tabii mbl, t+a vs.. gibi hi-end markalarinı saymiyorum bu yorumu yaparken onlar aşmış ve kendini kanıtlamanin otesine gecmis alman markaları..
    Valla dediğin hoparlörü aldık kurduk dinledik ama maalesef olmadığı için ikon 7 beyaz sipariş verdim arkadaşım için Orhan' bey e dalizensör için zaten tek kelimelik yorum yapmıştım bir başka yerdedir jbl için aynı üç harfi yorumu yaptım zaten klips zaten film ci Ikon la heco farkını bende söyledim zaten aynı sınıf cihaz değil ama arkadas I'n eve sokmam lafı çok iddialı idi benim cevabım buna idi

Ayrıca ikon la heco çok farklı hiç alakaları bile yok eyer aynı ortamda avr yada alt sınıf bir stereo anfı ile dinledi isen anfinin yada kabloların üst sınırına takılmış sın Sultangaziye ikon 7 yi kurayım bi gel dinle benim anfi ile de bak fark varmı yokmu gör peşine benim opera canavarını dinlersin arkasından da gider epicon dinleriz peşine atc aktifleri de gider dinleriz mest olur döneriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 2 Eylül 2013; 0:41:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Eray ikon2 ikon5 ikon6 ikon7 yi senden epey önce ilk versiyonlar ve ikinci versiyonlar da dahil olmak uzere baya baya dinleme fırsati buldum farkli seviyedeki sistemlerde dinledim solid state ve lambalilar ile dinledim avr ile de dibledim.. Senin sisteminle birlikte ikon7 veya ikon6 bir kaç tık daha etkileyici calabilir ama hecolari da yine senin sistemine baglasak onlar da performanslarini aşarlar ve şaşırtmaya devam ederler buna emin ol..ikon serisinin en büyük artisi tweeter ünitesi onun dışında bir teknoloji farki yok ikonda da bildigin crossover var bildigin bass reflex kabin var bildigin mdf kabin var..heco ve dali arasinda senin dedigin gibi cok buyuk fark olusabilmesi icin ya suruculerinin dunya capinda olmasi lazim ya kabinin rezonansinin yok denecek kadar az olmasi lazim yada crossoverinin cok ust duzey parcalardan olusabilmesi lazim zaten bunlar olunca adi ikon degil epicon oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Eray ikon2 ikon5 ikon6 ikon7 yi senden epey önce ilk versiyonlar ve ikinci versiyonlar da dahil olmak uzere baya baya dinleme fırsati buldum farkli seviyedeki sistemlerde dinledim solid state ve lambalilar ile dinledim avr ile de dibledim.. Senin sisteminle birlikte ikon7 veya ikon6 bir kaç tık daha etkileyici calabilir ama hecolari da yine senin sistemine baglasak onlar da performanslarini aşarlar ve şaşırtmaya devam ederler buna emin ol..ikon serisinin en büyük artisi tweeter ünitesi onun dışında bir teknoloji farki yok ikonda da bildigin crossover var bildigin bass reflex kabin var bildigin mdf kabin var..heco ve dali arasinda senin dedigin gibi cok buyuk fark olusabilmesi icin ya suruculerinin dunya capinda olmasi lazim ya kabinin rezonansinin yok denecek kadar az olmasi lazim yada crossoverinin cok ust duzey parcalardan olusabilmesi lazim zaten bunlar olunca adi ikon degil epicon oluyor..

Atalay ben ne dinlediğimi iyi biliyorum üstat iki hoparlorun birbirine benZer de bir şeyi yok heco nun belki sınıf olarak durduğu yer ses olarak polkaudio tsı serisi o da belki yani senin dinleyip etkilenmiş olman da guzel bir sey ama benim icin bilgisayar hoparlörü kafamdaki yeri bu
    cok ısınmadım ben belki ben bir şeyi yanlis yaptım
    kısas ne sen nede ben olabilirim bir urunun kalitesini kullanicilari belirler firmada bu begeniyi paraya doker ikisinin de alici kitlesi cok farkli 3 misli fiyata tum dunyayi kandiriyor olmazlar bence dali firmasi
    beyenen begendigini alsın koysun evine dinlesin

• Herzamanki muhabbet farklı hop. ler için yapılıyor yine. Burda sorun heco nun veya ikon6 nın diğerinden kaç kat daha iyi olduğu değil.. İkon6 gibi kendi sınıfında gayet başarılı bir hop. için ''sakın eve sokma'' gibi son derece yanlış bir cümle kullanılması..Kişisel zevkler, fiyat/perf. oranı vs başka bunlara müdahele söz konusu olmaz ama sakın eve sokma yada daha önce farklı hop. ler içinde söylenen berbat, çok kötü çalıyor vs gibi yorumlar son derece taraflı ve bu markaları araştıranlar için çok yaıltıcı oluyor. Zaten kişi dinledim ve kulağıma, bütçeme göre beğendim dedikten sonra gerisi boş...
  • heco ve dali iyi markalar ama sakın eve sokma demek çok iddialı.gereksiz bir cümle olmuş.arkadaş zaten özür dilemiş.
  • Sakın eve sokma demesini savunan yok zaten cımbızla cümle seçmeyelim o cümle o arkadaşın kendi problemi onu savunmuyorum arkadaş ikon'u beğenmemiş yorumunu da biraz ağır yapmış ama siz diyorsunuz ki yanlış yönlendirme yapıyor diğer yanlış yönlendirmeleri de ben engelliyorum Victa serisini f/p ürün olarak beğenmek için veya diğer rakip marka ve modeller ile kıyaslamak için insanın kafasının güzel olmasına veya bir şey kullanmasına gerek yok bu yorum da yanlış bir yönlendirmedir ve benim cevabım da bu yorumadır.Eray bu ve bunun gibi bir çok yorum yaptı son zamanlarda forumda ama tarzının böyle olduğunu ve kesinlikle kötü niyetli olmadığını biliyoruz kullandığı ekipmanların son derece düzgün ve ciddi ekipmanlar olması da belki ikon7 ile yakaladığı performansı arttırmış ve zirveye taşımış olabilir tabii bu da mümkün.. Bir de müthiş gelişim gösteren bir kulağı var çok zor beğenmeye başladı artık ve hatta bazı hoparlörler ona pc hoparlörü gibi geliyor ;) Şaka bir yana tekrar söylüyorum belli standartların üstünde zaten birbirine yakın performanslar veriyor bu markalar küçük nüanslar ile birbirlerinden ayrılıyorlar (giriş seviyesi) misal dalide zensor ve ikon serisi arasında çok fark var doğru ama hecoda victa ve bir üst seri olan metas arasında böyle bir farklılık yok bunu GSA Elektronik Orhan bey'e bir sorun isterseniz yüzlerce çift bu ürünlerden sattı saatlerce demolarını yaptı ne diyecek.. Victa serisinin esas rakibi zensor veya lektor serisi değil onları kolayca geri plana itiyor esas mukayese ikon ile yapılmalıdır.. "Celan Gt" veya "The Statement" a geçerseniz pek tabii ki arada dağlar kadar fark elde edersiniz heco'nun giriş seviyesi ve onun üstündeki 4 farklı model arasında performans linear bir grafikle yükseliyor bir anda pik yapmıyor ama celan ve statement hariç onlar markanın amiral gemileri. Dinleyip beğenmeyen almasın kimseyi zorlamıyoruz yaptığımız bu fiile forum literatüründe fikir paylaşımı deniliyor ego tatmini veya marka sempatizanlığı değil neyse dostlar çok daha önemli işler var kalın sağlıcakla..

• ben herhangi bi tarafta değilim.sadece arkadaş özür dilemiş zaten.güzelce kapayalım gereksiz tartışma ortamı olmasın diye iyi niyetle söyledim.yanlış anlama olmasın.ben heco ve dali de begenirim.ayrıca sizin bir çok yazılarnızdan bilgi sahibide olmuşlugum vardır.bilgi paylaşımınız içinde teşekkürler. @atalayalper
  • Cımbızla seçtiğimiz cümle tartışmayı başlatan ve itiraz edilebilecek tek cümle, etrafından dolaşmak sadece konuyu gereksiz uzatmak olur..
  • Aslında şu yapılan benzetmelere biraz daha dikkat etmek lazım.. Cihazlara; berbat, çöp, oyuncak, eve sokmam, odaya almam vs..gibi benzetmeler yapmak her zaman tartışmalara yol açıyor.

@sarpcore; eksik olma hepimizin birbirimizden öğreneceği şeyler var elbette ve bu mümkünse hiç bitmesin çünkü bilgi paylaştıkça güzeldir..
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum
  • Konu biraz yön değiştirmiş, benim düşündüğüm model Heco victa 601 değil, Victa Prime 702. Bu ikisi arasında performans ve fiyat olarak çok fark var. Victa prime 702'nin liste fiyatı 2250tl, 1000 liralık bir hoparlör değil yani. Dali ikon 6 mk2 ile aralarında aşağı yukarı 1000tl fark var. Asıl soru 702 ile ikon 6 arasında 1000 liralık bir performans farkı varmı. Özellikle stereo müzikte durum ne, ikon 6 bas ve mid i aynı driverden veriyor anladığım kadarıyla, özellikle mid ve basta durum-performans ne olur? Birde onkyo 616 doğru seçimmidir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.