Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartları DirectX 11.2 desteği sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartları DirectX 11.2 desteği sunacak


     

     

    Hawaii kod adını taşıyan yeni nesil ekran kartları hakkında ilk bilgileri Eylül ayı içerisinde paylaşması beklenilen AMD cephesinden önemli bir haber geldi ve Radeon HD 7000 serisi ekran kartlarının DirectX 11.2 ile tam uyumlu olduğu açıklandı. Bilindiği üzere Radeon HD 7000 serisi kartlara güç veren GCN yani Graphics Core Next tasarımı DirectX 11.1 ile tam uyumlu olan tek grafik işlemci mimarisi. Nvidia tarafında şirketin en güncel tasarımı olan Kepler mimarisi, DirectX 11.1'e kısmi destek verebiliyor. 

     

    AMD yaptığı açıklama ile, Windows 8.1 ile birlikte hayatımıza girecek olan DirectX 11.2 için donanımsal zemine sahip olduğunu, işletim sisteminin piyasaya çıkmasına bağlı olarak yapılacak bir sürücü güncellemesi ile DirectX 11.2 desteğini ekran kartlarında aktif edeceğini belirtti. PC tarafında Windows 8.1'e, konsol tarafında ise Xbox One'a özel olacak DirectX 11.2'nin en önemli yeniliği "Paylaştırılmış Kaynaklar" tekniği. 

     

    Genel olarak programlanabilir donanımsal sayfa tablosu diyebileceğimiz bu özellik, oyun geliştiricilerine ekran kartının belleğinin yetmediği durum için sistem belleğini efektif bir şekilde kullandırma yetisi sağlıyor. Şu anki API mimarisinde VRAM’in yani grafik belleğinin yetmediği durumlarda kalitede ödün veriliyor ancak yeni nesil oyunlardaki daha fazla gerçek dünya etkisi yaratan grafikler için tahmin edilebileceği üzere daha fazla bellek kapasitesine ihtiyaç duyuluyor, DirectX 11.2 ile birlikte de bunun sağlanması ve görsel anlamda daha da zengin oyunların çıkması hedefleniyor. 








  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    çıkması hedefleniyor derkene sanırım bu kartların hakkını verecek oyunlar gelmez ayın son çarşambası çıkar + fps başka bir işe yaramaz bu kartlar uzun süredir pc donanımcılığını takip etmiyorum çıkan bu ultra kartların görsellik babında sunan bir oyun çıktıda bizim haberimizmi yok


    Artık iyice yeni isim koyup gelişimi ağırdan almaya başladılar. Gerçi oyunlarda da tıkanma başladı. Bugün artık her oyunun bir oynanabilirliği var. Konsollardan da beklenti çok iyi değil. Bence "bu ekran kartı sana 2 sene gider" mantığının katsayısı arttı.

  • Sony bir tek amoled ekranda geri kalm

  • Siyah süper görünüyor

  • Peki nvidia gtx-7xx serisindeki durum nedir.Yanilmiyorsam ms dx11.2 gosterimini gtx-7xx serisiyle yapmisti.

  • Ben Nvidia nın buna destek vermeyeceğine inanmıyorum. Adamlar yazılımsal destek konusunda bu akdar öndeyken yakında 11.2 duyurusunu yaparlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: farego

    Sony bir tek amoled ekranda geri kalm


    Sanırım ters şeritten gidiyorsun.

  • Aslan AMD, Aslanımsın sen benim Kral :D

  • Vramın yetmediği yerlerde yarı hızında bile olamayan ddr3 ler mi işe yarayacak ? Oyun geliştiricileri böyle radikal değişikliklere 2015 öncesi başlamaz diye düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: microsonic

    quote:

    Orijinalden alıntı: faregoSony bir tek amoled ekranda geri kalm
    Sanırım ters şeritten gidiyorsun.


    baksana yazısı bile bitmemiş :D

  • Bu Directx olayı düzmece biraz. 9 halen kullanılıyor ve aman aman bir eksiği yok. 10 tarihe karıştı genç yaşta, 11 çıktı tamam dedik de 11.1, 11.2 nedir? Sanki çok çok gerekliymiş gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran siyahları xperia Z kadar kötü gösteriyor resimlere bakılırsa. Umarım resimlerdeki renk aslında siyah değil de gridir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkaakco

    Bu Directx olayı düzmece biraz. 9 halen kullanılıyor ve aman aman bir eksiği yok. 10 tarihe karıştı genç yaşta, 11 çıktı tamam dedik de 11.1, 11.2 nedir? Sanki çok çok gerekliymiş gibi.


    Dostum 11.1 ve 11.2 nin farkı ne olacak bilmiyorum . 9 Dan 10 a geçiştede bir fark olmadı ama 9 ile 11 arasındaki fark resmen uçurum. Oyuna %100 gerçekçilik katan en büyük unsur. Ama dediğin gibi 11.1 , 11.2 nekadar gerekli tartışılır. Şuanda oyunlardaki asvalt lar bile girintili çıkıntılı.

  • OpenGL varken DirectX ancak şişirme balon bir sistem başkada bişey değil.

  • Buda benim HD 7000 Series Kartım Fırından Yeni Çıktı Nasıl Ama?
    AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartları DirectX 11.2 desteği sunacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 2 Eylül 2013; 2:56:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.