Şimdi Ara

Intel, SSD Overclock özelliğini duyurmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Intel, SSD Overclock özelliğini duyurmaya hazırlanıyor


     

     

    Eylül ayının ikinci haftasında gerçekleştirilecek Intel Geliştiriciler Konferansı için geri sayım başladı. Donanimhaber.com olarak bizim de yerinde takip edeceğimiz bu etkinlikte Intel'in yeni nesil teknoloji ve ürünlerini yakından tanıma, Ivy Bridge-E serisi Core i7-4900 serisi yüsek performanslı işlemciler ile akıllı telefon/tabletlere yönelik yeni nesil Atom Z3000 serisi işlemcileri test etme ayrıca gelecek yıl çıkacak 14nm işlemciler hakkında bilgi edinme şansı yakalayacağız. Tüm bunlara ek olarak Intel, aynı etkinlik çerçevesinde SSD Overclock özelliğinin de tanıtımını gerçekleştirecek. Evet yanlış okumadınız, Intel'in kullanıma sunacağı yeni SSD'leri hızlandırma ve daha yüksek performans elde edebilmek mümkün olacak.

     

    Bilindiği üzere Intel'in kendisi bizzat NAND Flash üreticisi. Micron ile ortaklığı bulunan şirket, SSD'lerinde kullandığı çipleri kendisi ürettiği gibi kontrolcü tarafında da ciddi modifikasyonlar yapabiliyor, kendi çözümlerini hazırlayabiliyor. Seattle'da düzenlenen PAX Prime etkinliği çerçevesinde SSD Overclock özelliğine yönelik demo gerçekleştiren Intel, kullanıcılara kontrolcü hızı, NAND Flash çiplerin çalışma frekansı ve sağlanan güç miktarında değişiklik yapma olanağı tanıyor. Bu ayarların hepsi, Intel'in XTU adını verdiği ince ayar yazılımı üzerinden kontrol edilebiliyor. Yapılan denemelerde Intel,  SSDSC2BB480G4 : BTWL3070050Z480QGN ürün numarasına sahip, 20nm NAND Flash yongalara ve bazı özel modifikasyonlara sahip 480GB'lık kurumsal SSD modelini kullanırken, son kullanıcılar için aynı işlemcilerde olduğu gibi overclock desteği sunan K Serisi SSD modelleri sunacak.

     

    SSD Overclock özelliği çerçevesinde kullanıcılar, depolama sürücüsünün güç modunu sınırlı-tipik-serbest olmak üzere üç farklı mod çerçevesinde tercih edebilecek. NAND Flash yongaların hızı da aynı ayarlar çerçevesinde 83MHz veya 100MHz olarak belirlenebilecek. Kontrolcü tarafında ise 400MHz-625MHz ölçeğinde ciddi bir saat hızı arttırımı yapılabilecek. Tüm bu çerçevede özellikle kontrolcü tarafındaki agresif hız artışının ciddi performans kazanımları getireceğini söylemek mümkün. Tabi işlemcilerden farklı olarak söz konusu olan SSD yani  depolama sürücüleri olduğundan, hız aşırtmaya bağlı olarak stabilite problemlerinin patlak göstermesi veri kaybına neden olabilir. İşte bu yüzden sağlayacağı performans avantajlarına rağmen bu yöntem en azından rüştünü ispatlayana kadar daha çok performans tutkunu, yeni şeyler denemeyi seven kullanıcılar ve dünya rekoru kırmaya çalışan rekortmen hız aşırtmacılar tarafından denenecek gibi görünüyor. 

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Intel SSD Overclock
    Intel SSD Overclock
    Intel SSD Overclock
    Intel SSD Overclock
     

     







  • ha?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan birçok kullanıcılar ssd leri sadece işletim sistemi kurmak ve birkaç oyun yüklemek için kullanıyor. onlar bu hız aşırtma olayını severler diye düşünüyorum.
    ama ssd ler ucuzlayınca, dolar düşünce bu hız asırtmanın bir esprisinin kalmayacağı düşünmekteyim.

    video işleme olaylarına birşey diyemem:)

  • hali hazirdaki performanslarida gayet iyiydi ama olsun hiz iyidir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koskoca firma 3.kisilerin yaptigi test programini kullaniyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD soğutucular çıkar bir de
  • Sevgili AMD eski konumuna ulaşmak istiyorsan bankada ne kadar paran varsa çek, 14nm üretimine Intel'den önce geç. Fiyatta pahali olmasın. 5 yıla yatırımı telafi edersin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iceman_54

    hali hazirdaki performanslarida gayet iyiydi ama olsun hiz iyidir...

    suanki islemcilere gore sadece harddisklere gore iyi performanslari ama islemci devrimi gerceklestiginde yetersiz kalacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parası olana şeker gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoseler

    Sevgili AMD eski konumuna ulaşmak istiyorsan bankada ne kadar paran varsa çek, 14nm üretimine Intelden önce geç. Fiyatta pahali olmasın. 5 yıla yatırımı telafi edersin.


    Alman mühendislerler onaylıyor :D

  • SSD= Sessiz, hızlı, ısınmayan, az güç tüketen
    OC'li SSD= Sessiz, daha hızlı, ısı üreten, az daha fazla güç tüketen

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Joey

    SSD= Sessiz, hızlı, ısınmayan, az güç tüketenOCli SSD= Sessiz, daha hızlı, ısı üreten, az daha fazla güç tüketen


    Yorum yapmış olmak için yorum yapıyorsun. Harcasa harcasa ne kadar güç harcayıp ne kadar ısınacak?

  • Klı çarpanı açık ssd devri başlıyor
  • Voltaj ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Come on man !

  • bi samsung bi de intel hadi hayırlısı
  • Bir ssd diskte overclok teriminin olması saçmalıktan başka birşey değil, intel kaba etinden teknoloji üretmeye başladı.

    Mantık şu

    Yeni bir ssd çıkaralım bu ssdnin yazma okuma hızı standart olarak 500 mb/s. Ama kaba etimizden bir teknoloji üretelim, overclock delilerini kafalasak yeter. Biz bu ssdnin okuma yazma hızını 420 mb/s ye çekelim, çok yoğun işlemdede 420 den 500 e çıkar, birde k takısı koyarız modele oldu sana overclock yapabilen ssd, kim yerse artık
  • Benim aklıma gelmişti bu. Neden? Çünkü SSD'lerin kontrolcülerinde ARM işlemciler kullanılıyor. Örneğin, Samsung 840 Pro SSD'nin MDX kontrolcüsünde 3 adet Cortex-R4 çekirdeği kullanılıyor.

  • hız aşırtmanın şimdiye kadar bir faydasını göremedim ne zaman yapsam bilgisayar 24 saat geçmeden reset atmaya başlardı.%10-%20 artış için veri kaybına uğramak anlamsız.Anlık rekorlarla tatmin olanlara sözüm yok ama günlük kullanımda
    hız aşırtma uygun bir yöntem değil.

  • Zaten güncel SSD'ler 550 MB/SN gibi SATA III'ün sınırlarına erişmiş durumdalar, OC edilse bile SATA III'ün yaratacağı darboğaz yüzünden bir avantaj sağlanacağını düşünmüyorum. Bu yöntem ancak PCI express veriyolunu kullanan SSD çözümleri için geçerli olabilir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.