Şimdi Ara

Çinli telefon üreticisi bombayı patlattı: Google'ın Android Başkan Yardımcısı, Xiaomi'ye geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çinli telefon üreticisi bombayı patlattı: Google'ın Android Başkan Yardımcısı, Xiaomi'ye geçti


     

     

    Çinli akıllı telefon üreticileri birkaç sene öncesine kadar klonlama yöntemiyle küresel üreticilerin telefonlarını taklit ediyordu. Ancak Oppo ve Xiaomi gibi Çinli telefon üreticileri, bu gidişe dur diyerek kopya ürün yerine Apple-Samsung-HTC gibi firmaların cihazları ile rekabet edebilecek, yüksek satış başarısı yakalayan telefonlar ortaya koymayı başardı. İşte bu üreticilerden Xiaomi, hem geliştirdiği iddialı telefon modelleri hem de MIUI kullanıcı arayüzü gibi çözümler ile kısa sürede dünya çapında tanınır oldu. Çıkardığı telefonlar Çin'de kapış kapış giden, insanların alabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu Xiaomi, son pazar araştırmasına göre anavatanı Çin'de, Apple'ı da geride bırakmayı başardı. 

     

    Bu yılın sonuna kadar 15 milyon adetlik satış hedefini gerçekleştirmeyi hedefleyen Xiaomi, şu an sadece Çin ve Tayvan pazarında varlık gösterirken, önümüzdeki yıl global pazara açılmanın en azından belli başlı ülkelere giriş yapmayı amaçlıyor. İşte bu amacından ötürü şirket, herhangi bir Çinli telefon firmasından beklenmeyecek bir hamle yaptı ve Google'ın Android Ürün Yönetimi'nden sorumlu başkan yardımcısı Hugo Barra'yı transfer etti. Google'ı yakından takip edenlerin bildiği üzere Barra, düzenli olarak gerçekleştirilen Google I/O etkinliklerinin ekran yüzü haline gelmiş ve Android ekosistemindeki sürüm ve cihaz yeniliklerini bizzat kendisi tanıtır olmuştu. 

     

    Google yaptığı açıklama ile Barra'nın ayrılışı doğrular ve yeni kariyerinde ona başarılıar dilerken, Barra da bundan böyle Xiaomi adına görev yapacağını teyit etti. Çinli üreticide, global faaliyetlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapacak Barra, hem Android'e liderlik etmesi, hem Google ile ilişkileri hem de sahip olduğu derin sektör deneyimi ile Xiaomi'nin global açılım ve yeni ürün geliştirme stratejilerine ciddi katkı yapacak gibi görünüyor. Görünen o ki, Çinli üreticiler oyuna daha önce hiç olmadığı kadar ciddi bakıyor ve bu durum hiç şüphe yok ki küresel markalar için şimdiden endişe yaratması gereken bir konu. Bakalım Çin cephesinde daha ne gibi sürprizler ile karşılaşacağız bunu bekleyip göreceğiz ancak bildiğimiz bir gerçek var ki; Çinli üreticiler çok agresif geliyor!....










  • Android camiasının korktuğu başına geliyor. Çinliler fiyat/performans oranını tutturursa dünyada olduğu gibi ülkemizde ilgi yüksek olur.

    Belli başlı firmalarda sahip olduğu teknoloji ve adıyla satmaya devam eder ama büyük bir darbe yemeye hazırlıklı olmaları lazım.

    Dünya ekonomisin uzak doğuya doğru kayması yıllardır bilinen bir şey ve Çinliler harbiden böyle küçük adımlar atıp devlet desteğiyle çok iyi işlerin altında kalkabilir.

    Etrafımızda ki elektronik yada değil çoğu eşya Çin'den geliyor akıllı telefon neden Çinlileri kendi markasıyla gelmesin.

    Vallahi eylül ayı çok hareketli geçecek, bakalım Çinliler ne gibi işlere kalkışmış merak ettim. Büyük üreticiler büyük kozlarını oynayacak.
  • Turkcell de hala T40 yapadursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Turkcell de hala T40 yapadursun.

    aynen, telefon diye fi tarihinden kalma çöplükleri olmadık fiyata itelemeye çalışsınlar ancak
  • Çare Barra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinliler gümbür gümbür geliyor dostum

    xiaomi,coolpad,oppo,thl

    oppo nun kasa kalitesi çok iyi diğerlerini deneme fırsatım olmadı

    bide koskoca LENOVO var ki neden ülkemize laptop tablet vb. getirdiği halde telefon getirmez aklım almıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecs_elite_group


    bide koskoca LENOVO var ki neden ülkemize laptop tablet vb. getirdiği halde telefon getirmez aklım almıyor

    Merhaba, günaydın.

    Cep telefonları için Lenovo'nun da küresel açılım planı olduğunu uzun süredir okuyoruz. Öyle zannediyorum ki Lenovo, 2014 ile birlikte dünya pazarlarına adım atacak ve Türkiye pazarına da girecek. Şu an için Çin dışında çok fazla yaygın olduklarını söylemek zor.

    Teşekkür ederim.

    İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: ecs_elite_group bide koskoca LENOVO var ki neden ülkemize laptop tablet vb. getirdiği halde telefon getirmez aklım almıyor
    Merhaba, günaydın. Cep telefonları için Lenovonun da küresel açılım planı olduğunu uzun süredir okuyoruz. Öyle zannediyorum ki Lenovo, 2014 ile birlikte dünya pazarlarına adım atacak ve Türkiye pazarına da girecek. Şu an için Çin dışında çok fazla yaygın olduklarını söylemek zor. Teşekkür ederim. İyi forumlar.


    bilgilendirme için teşekkür ederim.bu çok iyi bir haber Lenovo nın türkiye pazarına girmesi fiyat rekabeti anlamında bence dengeleri değiştirecektir.

  • Elop'un Nokia'ya geçmesine benzer bir hareket olmuş.
  • Birde Türkiye gelse şu cihazlar süper olacak.

  • Bataryası cok giden cihazlar yapsınlar en önemli sorun bu su an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinliler çalışıyor biz montaj yapıp satıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinli şirketlerin büyümesi ve rekabeti kızıştırması beni sevindiriyor.Daha çok çeşitliik ve farklılık biz tüketicilerin lehine.

  • Adamlar çalışıyor ve gayet başarılılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: magicool

    quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur Turkcell de hala T40 yapadursun.
    aynen, telefon diye fi tarihinden kalma çöplükleri olmadık fiyata itelemeye çalışsınlar ancak


    Siz yapın da görelim haydi oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz. Çinli üreticiler bu noktaya ilk telefonlarıyla mı geldiler. Yıllardır onlarca yüzlerce ürün ürettiler. O tecrübe birike birike bu noktaya geldi. Onların ilk telefonuyla Turkcell'in ilk telefonu arasında uçurum var kalite açısından ki Turkcell elektronik firması bile değil. Biz milliyetçi vs geçiniriz ama hiç alakası yok.Batısı da doğusu da bizden 10 kat fazla milliyetçi, vatanına bağlı.Siz ancak tüketim kölesi olmuşsunuz, birşeyler üretseydiniz bu işlerin ne kadar emekle ve adım adım olduğunu bilirdiniz. Adamlar en ufak değişiklik yapıyor hemen elimdeki çöp oldu deyip bir sürü para harcayıp bir daha alıyorsunuz. Mümkün olduğunca yerli kullanın ki buradaki firmalar da birşeyler yapmaya cesaret etsinler. Turkcell'in telefonu şuradakilerin %95 inin işini fazlasıyla görür, ama yok illa herşey en üst seviye olacak. Bu demek değil turkcell vb birisi kalitesiz mal yapsın üstüne yatsın. Ama elinden geleni yapıyor ama seviyesi yeterli değilse veya yavaş yavaş ilerliyorsa onu da hoş görmek ve desteklemek lazım. Ben asıl arçelik vb firmaları merak ediyorum, biraz tatlı para kazanmayı bırakıp teknolojiye yatırım yapıp riske girseler diye. Bizim insanlarımızın da artık tüketicilikten üreticiliğe, boş slogan vatanseverliğinden gerçekten çalışarak, birbirine yardım ederek, paylaşarak gerçek vatanseverliğe geçmelerini diliyorum.




  • olması gereken rekabet ortamı sonunda gerçekleşecek.. çöp dediğimiz cihazları bize yüksek paralarla itelemeye çalışanlar düşünsün artık...
  • cin yecuc mecucdur bu sebeple gelecekte dunya piyasasini ele gecirecek ve hayvan gibi somurecek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darknesss45

    cin yecuc mecucdur bu sebeple gelecekte dunya piyasasini ele gecirecek ve hayvan gibi somurecek

    vahiy mi indi kardeşim gayb bilgisini kimden aliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertgonul


    quote:

    Orijinalden alıntı: darknesss45

    cin yecuc mecucdur bu sebeple gelecekte dunya piyasasini ele gecirecek ve hayvan gibi somurecek

    vahiy mi indi kardeşim gayb bilgisini kimden aliyorsun

    hayir eldeki hadis ve ayetlerin guncel olaylara yorumlanmasindan yola cikarak soyluyorum nasil yagmurun yagacagini bulutlardan, soguk hava dalgasindan vs anliyorsak bunu da anlayabiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknesss45 -- 29 Ağustos 2013; 10:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [rekabet iyidirbbizkullanıcılar à yarar Sonuçta .. Lenovo thl oppo xiaomi bu markaların türkiye pazarınagirmesi gerekiyor artık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.