Şimdi Ara

Intel WIDI (Miracast): Laptop Görüntüsünü TV'ye Kablosuz Aktarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
123.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de dün keşfettim açıkçası. Daha öncesinde Intel'in bu teknoloji üzerinde çalıştığını duyuyordum fakat aklımdan çıkmış. Genel olarak bahsetmek gerekirse; WiDi Intel'in kablosuz görüntü aktarım methodu. Örneğin Laptop görüntüsünü TV'de görmek istiyoruz. Her iki cihazı da aynı modem üzerinden internete bağlıyoruz (Yani aynı ağa bağlanmış oluyorlar). Sonrasında İntel Widi programını laptopa kurup açıyoruz (Program bir tarama başlatıyor fakat çok önemli değil, taramayı iptal edebiliriz). TV'den de AV listesinden Intel Widi'ı seçiyoruz (Samsung TV için söylüyorum, diğer markalarda farklılık olabilir). Yaklaşık 2-3 sn'lik bir gecikme ile eş zamanlı görüntü aktarımı gerçekleşmiş oluyor.

Yalnız güzel olan sadece görüntü değil, ses de aktarılıyor. Örneğin Laptop'da tam ekran bir film açarsak, TV'de hem ses hem görüntü olarak tam ekran izleyebiliyoruz ve görüntü TV'ye aktarıldığı anda Laptop'un sesi otomatik kısılıyor .

Daha önceden kullananlar varsa burada tartışabiliriz. Örneğin 2-3 saniyelik gecikme neden kaynaklanıyor ve çözümü var mı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 16 Nisan 2014; 11:49:59 >

• hangı programı ındırmelıyız lınk alabılır mıyım ?
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    Dostum ben bu siteden indirdim.

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect/wireless-display

Otomatik olarak bilgisayarımı taradı ve widi programını indirebileceğimi belirtti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: safaksaylam

Dostum ben bu siteden indirdim.

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect/wireless-display

Otomatik olarak bilgisayarımı taradı ve widi programını indirebileceğimi belirtti...

kullandıgım laptop bunu destekliyor mu nasıl ögrenebılırım
    dell 5110-b33h43
    Dostum işlemcinin ne olduğunu öğrenip intel'in sitesinden bakabilirsin. Fakat ben baktığımda widi desteği yazmıyordu; fakat benim işlemci ve laptop destekliyor. Yani en iyisi programı kurup denemek.
  • quote:

Dostum işlemcinin ne olduğunu öğrenip intel'in sitesinden bakabilirsin. Fakat ben baktığımda widi desteği yazmıyordu; fakat benim işlemci ve laptop destekliyor. Yani en iyisi programı kurup denemek.

ben siteye giriyorum birtek java indiriyorum

neye tıklamam lazım ?
    www.webpagescreenshot.info
    1CE - Awesome Extensions for Google Chrome [Shared Image]
    http://www.webpagescreenshot.info/i3/521cf2f88346c0-45030423

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 27 Ağustos 2013; 21:49:22 >

Java'yı yükledikten sonra sayfayı yenileyip Check Your System For Updates yazan tuşa basacaksın.

Sonrasında karşına şu ekran gelecek:
    http://www.webpagescreenshot.info/img/521cf6a4204056-24264207

Buradan wireless display software'i indireceksin.

Not: Bende versiyon 4.2 çalışmadı. Tekrardan 3.5 kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 27 Ağustos 2013; 21:59:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Java'yı yükledikten sonra sayfayı yenileyip Check Your System For Updates yazan tuşa basacaksın.

Sonrasında karşına şu ekran gelecek:
    http://www.webpagescreenshot.info/img/521cf6a4204056-24264207

Buradan wireless display software'i indireceksin.

Not: Bende versiyon 4.2 çalışmadı. Tekrardan 3.5 kurdum.

ben yapınca bende çıkmıyor galiba benım laptop desteklemiyor

Olabilir dostum. Bu resmi siteydi. Bir de resmi olmayan sitelerden indirmeyi dene istersen. Intel Wireless Display Software diye aratırsan google'da çıkar.
  • Ben denemedim ama şuraya bir bakabilirsin:

http://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/16504/
  • Çok uğraştım ama en sonunda MSI GE60 ONC laptopa Intel widi kurmayı başardım, wireless kartını değiştirerek.

Konuyu açana teşekkür ederim, bu teknolojiden haberim yoktu, bilmem kaç milyar verdiğim aletleri en sonunda yerinden kıpraştırmadan kablosuz bağlayabiliyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 22 Eylül 2013; 22:48:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Çok uğraştım ama en sonunda MSIGE60 ONC laptopa Intel widi kurmayı başardım, wireless kartını değiştirerek.

Konuyu açana teşekkür ederim, bu teknolojiden haberim yoktu, bilmem kaç milyar verdiğim aletleri en sonunda yerinden kıpraştırmadan kablosuz bağlayabiliyorum!

• bende biraz önce samsung update kısmında gorunce yukledım ve bı deneyım dedım oldu tv de lg smart tv. tek sorun gorunto 3-4 sanıye gecıkmelı olarak gıdıyor buna bir çözüm olsa oyun falan çok rahat oynanır bu durumda yalnızca fılm ızleyebılırım :d
  • Evet o gecikmenin bir çözümü olsa 10 numara olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Çok uğraştım ama en sonunda MSI GE60 ONC laptopa Intel widi kurmayı başardım, wireless kartını değiştirerek.

notebook içindeki wireless kartını başkası ile değiştirdiniz?
  • şurada

System requirements for Intel® WiDi

linkine tıklayınca yazan bu
    TV Adapters Compatible with Intel® Wireless Display (Intel® WiDi)
    Intel® WiDi-ready Devices

• nasıl yapılacak detaylı anlatabilir misiniz? Ben de dlna destekli 40es6340 tv ve hp elitebokk 8460p dizüstü var aynı kablosuz ağa bağlılar.
  • WIDI - widi - Wireles Display - Wi-Fi Miracast - Wi-Fi Direct - İntel Wireless Display konusu, hemen hemen hiç bilinmiyor bir kaç kelime ile bende katkıda bulunayım.

Elimdeki laptop MSI GE60 ONC idi wireless kartı N135 takılıydı ve bu kart widi'yi desteklemiyordu. Ben bunu garantisini dahi bozmayı göze alarak, Intel N2230 ikinci el 42 TL'ye aldım, bulan arakdaşa tekrar teşwekkür ederim.

Laptopu açtım, 2 anten bağlantısı bir vida ile yeni kartı monteledim.

Epeyi bir uğraştıktan sonra neredeyse bırakıyordum, inek İntelin sitesi illa senin bu laptopa bu widi işi olmaz diyordu!

Milyarlar dökmüşüz laptoplan televizyona, unutmadan yazayım TV PHILIPS 55PFL7008 nasıl olmaz?!

MSI'nin widi destekleyen modeli var mı diye bakmak aklıma geldi ve BİNGO!

MSI GT60 ONC modeli widi'yi destelliyordu ve benim laptoptan tek farkı NVIDIA ekran kartıydı.

Ve süpriz wireless kartı N2230 çıkmasınmı mı, hemen bir heves o karta ait sürücüleri indirdim MSI'nin sitesinden ve İNEK INTELİN olmaz dediği widi huzurlarımdaydı!

Önemli not: İnek İntelin son widi yazılımı 3-4 saniye gecikmeye bende sebep oldu, ilk sürüm yazılımının gecikmesi çok daha az, fotoğraflardan anlaşılabilir.

NOT 2: Philips ineğide daha tam anlamıyla widi desteği vermiyor, şu an DLNA ilen basğlanıyoruz 720P. Tam widi desteği vermiş olsaydı hem gecikme olmayacak ve 1080P görüntü alabileceğiz.

• Gecikme süresi, otomobilden gayet belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 30 Eylül 2013; 18:16:38 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.