Şimdi Ara

Analiz : Android tabanlı mobil tehditler bir yılda yüzde 35 artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Artık gündelik işlemlerimizi bilgisayarlar yerine mobil cihazlarımızla yapmaya başladığımız için, zararlı yazılımların hedefi de masaüstü segmentten mobil segmente kaymaya başladı. Analizlar artık mobil tehditlerin masaüstü tehditlerini geride bıraktığını gösteriyor. 




    McAfee tarafından yılın ikinci çeyreği için hazırlanan mobil tehdit raporuna göre, Android tabanlı zararlı yazılımlar yıl bazında yüzde 35 artış gösterirken, yeni yazılım türleri kendisini göstermeye başladı.




    Zararlı yazılımlar özellikle bankacılık işlemlerinin manipüle edilmesine odaklanmış durumda. Ayrıca gençler arasında arkadaş bulma uygulamalarının yaygınlaşması hackerların da ilgisini çekiyor.




    İkinci çeyrekte ayrıca şüpheli URL sayısında da yüzde 16 artış yaşandı. Finans ve askeri birimlere yapılan saldırılarda da yüzde 50 artış kaydedildi. McAfee'nin dikkat edilmesini tavsiye ettiği zararlı yazılım türleri ise şöyle sıralanıyor:




    - Kullanıcının internet bankacılığı bilgilerini ele geçirdikten sonra banka tarafından gönderilen SMS mesajlarını da manipüle ederek hesapları boşaltabilen bankacılık zararlı yazılımı




    - Kullanıcıların aslında var olmayan hizmetlere ücret ödemesini sağlayan ve sonra kullanıcının özel bilgilerini de satan sahte arkadaş bulma uygulamaları




    - Gerçek bir uygulama gibi görünüp kullanıcının rehber, çağrı kayıtları, SMS mesajları gibi bilgilerini çalan truva atları




    - Casus yazılımlar barındıran ve sistem için kullanışlı araçlar sunduğunu iddia eden uygulamalar




    Raporda genel olarak zararlı yazılımların sayıları ile ilgili de bazı rakamlar veriliyor. Örneğin sistemin bazı özelliklerini kapatarak ücret karşılığı açma talebinde bulunan şantaj yazılımları ikinci çeyrekte 300 bin civarında yeni üye kazandı.




    Geçerli sertifikalarla kendisini imzalayan zararlı yazılım sayısı ikinci çeyrekte 1.2 milyona çıkarken, şüpheli URL sayısı da 74.7 milyona ulaştı. Güvenlik firmalarının en çok mücadele ettiği spam posta ikinci çeyrekte 5.5 trilyona ulaşırken, global mail trafiğinin yüzde 70'ini yönetir hale geldi. 

     

     








  • Analiz : Android tabanlı mobil tehditler bir yılda yüzde 35 artış gösterdi
  • Doğruluğu var. Bir arkadaşımın telefon rehberi bir başkasına mesaj olarak gidiyordu otomatik olarak tabiki. Herşeyi yüklememek lazım.
  • Haftada bi android market virüslü haberi yapıyosunuz.

  • Çok doğal market bir sürü +18 uygulama adı altında sizden istemediği izin kalmayan uygulamalarla dolu.Root yapmayan çok kesim olduğunu düşününce insanların bütün kişisel bilgileri bu şirketlere akıyor.
  • Stabil değilden çok üzerinde tartışılacak konulardan biri bu. Bir sistem güvenli olsun da varsın yavaş çalışsın.

  • artik spam mesaj yapan uygulamalar olmayacak markette. bundan 2 veya 3 ay sonra cok daha guzel bir market olacak.

    sozlesmeye yeni maddeler ekledi google gectigimiz gun. bundan sonra tarayici anasayfasini degistiren, yukaridan bildirim yollayan reklamlar, ana ekrana gelen reklam ikonlari seklinde spam reklam yapan appler markete konulamayacak. konulanlardan da 30 gun icinde kaldirimasi isteniyor.
  • google ın olaya el atmasının zamanı geldide geçiyor bile.güvenirliği ile bilinen linux ten böyle bir işletim sistemi yapmaları ve çıkarları için bu konuda tedbir almamaları güvenliği tehdit eden unsurların başında geliyor.kişiselleştirme bir yere kadar güvenlik daha önemli özellikle teknoloji çağında.android kullanıcısı olarak paraya kıyıp ios a geçmem gerektiği kanatindeyim.varsın arka planı ve müzik sesini değiştirmiyeyim.gerçi amerikaya güven olmaz ama piyasa onların elinde.çok kez rom ve root denedim artık uğraşmıyorum.ios a geçişte jailbreak ile uğraşmayacağım.bir giftcard işi çözer diye düşünüyorum ama yanlış bilmiyorsam Türkiye'yi apple sallamıyor sadece müzik ve oyun içi satın almak için kullanılıyor.normal uygulamalarıda satın alıyorsa sorun yok.kredi ve kredi kartı kullanmaktan nefret ediyorum.
  • iTunes kart ile App Store'daki her seyi alabilirsiniz

    Konuya donersek, App Store ile uygulama sayisi acisindan rekabet edebilmek icin Google cok gevsek davraniyor. Bu da zararli uygulamalari markete sokuyor. Google Play, gerek cihaz cesitliligi, gerek Google'in salivermisligi yuzunden hicbir zaman bir App Store kalitesine ulasamaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrofx320

    Stabil değilden çok üzerinde tartışılacak konulardan biri bu. Bir sistem güvenli olsun da varsın yavaş çalışsın.

    İkisise yok işte androidde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android market virüs kayniiiciler gelmiş

  • çok saçma uygulamalar var ya, zerre değeri olmayan çok uygulama var
  • O konuda kesinlikle haklısın akıllı telefon kullanmak isteyenler bir sistemi tercih etmek durumunda.bir geliştirici olsam ios için uygulama yazardım.bir uzantı yazıp emek hırsızlarına taviz vermemek için.jailbreak yapıyorsa kişinin kendi sorunudur.
  • Android kullanan arkadaşlar , Markette bulunan şu salak +18 uygulamaları google 'a lütfen şikayet edin.. UYgulamaya tıkladığınız zaman en altta google'a şikayet et bölümüne basarsanız, şikayet hemen gönderiliyor
  • Kişi isterse zarar görmez market saçma sapan uygulamalarla dolu direk telefonlara karşı bir saldırı yok kendi eli ile indirenlerde indirmeden önce dikkatli olsun yeterli. senin dediğin olay ise kişiye göre degişiklik göstermekte kişi istedigini ürünü alır kullanır başkasının dayatmaları o kişi için olumsuzdur
  • antivirüs programlarını satmak için ne yapacaklarını şaşırıyolar bilindişk uygulamaları yüklersin +18 sacma sapan cinli korsan marketlerden yüklersen en fazla reklam gelir tele

  • Os değil, virüs ovası mübarek. PC de bile o kadar virüs yoktur be. Sabah kalk rom at stabil olsun diye, virüs programıyla tarat, mobil care tarat. Cidden bir müddet sonra acayip can sıkmaya başlıyor.

    bu yüzden forever wp, ios

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin bakalım o droid marketçiler hani marketiniz tertemiz güllük gülistanlıktı app store ile "kağıt üzerinde" yarışmak için her virüslü saçma sapan uygulamayı soktu Google, birde övünuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.