Şimdi Ara

Apple, App Store listeleme algoritmasını değiştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Giderek devasa boyutlara ulaşan uygulama mağazalarında hem daha verimli bir listeleme yapılması hem de hile yoluyla üst sıralara tırmanma yolunu seçen geliştiricilerin önünün kesilmesi adına algoritmaların zaman zaman değiştirilmesi gerekiyor.




    Apple'ın da App Store'da yeni bir listeleme algoritması denediği, mağazalar konusunda çalışma yapan girişimlerin dikkatini çekmesiyle ortaya çıktı. Algoritmaların ne çapta değiştirildiği bilinmemekle birlikte, indirme sayılarında değişim olmamasına rağmen bazı uygulamaların en iyi listelerindeki yeri değişmeye başladı.




    Değişim Temmuz sonu itibariyle etkisini hissettirmeye başlarken, Ağustos ayı boyunca devam etmesi bekleniyor. Tespitlere göre 3'ten az yıldız alan uygulamalar gerilemeye başlarken, 4 veya üzeri yıldız alanlar da yükselmeye başladı. 3-4 arası yıldız alan uygulamaların ise yeri şimdilik değişmiyor.




    Daha önce uygulamaların indirme sayısı ve hızı en iyi listelemelerinde en büyük faktörlerdi. Ancak şimdi kullanıcıların beğenisi en büyük faktörlerden birisi haline geliyor. Ayrıca yakın zamanda güncellenmiş bir uygulama puanlamadan daha fazla etkilenirken, uzun süre önce güncellenmiş uygulama daha az etkileniyor.




    Bunun yanında listelerin yenilenme hızında da düşüş var. Daha önce 15 dakikada bir yenilenen listeler artık 3 saatte bir yenileniyor. Bunun sebebinin ise otomatiğe bağlanan indirme işlemlerinin tespit edilebilmesi olduğu düşünülüyor.




    Değişim hareketliliği tam da Glide adlı uygulamanın kullanıcıları spam mesajlara boğmasına rağmen, sosyal kategoride bir numaraya çıkması dönemine denk geldi. Mesajlarda kullanıcıları indirmeye teşvik eden uygulama sayısız olumsuz yorum almasına rağmen yükselmişti. Yeni algoritma ile uygulama ilk 20 sıralamasına bile giremeyecek.




    Ayrıca iPad üzerinden iPhone uygulamaları arandığında veya iPhone üzerinden iPad uygulamaları arandığında sonuç listelerinde de değişiklikler olduğu göze çarpıyor. Listeleme algoritması yanında Apple'ın keşfetme konusunda da değişiklikler yaptığı sanılıyor. Algoritma ile listeler değişmeye başlarken, geliştiricilerin de yeni algoritmaya göre stratejiler geliştirmesi bekleniyor. 

     

     








  • Saçma sapan uygulamalar sürekli üst sıradaydı, eski uygulamalar hala yeni yeni diye gösteriliyordu, gittikçe bir kapanın içinde gibiyiz. Umarım eski haline döner.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni algoritma ile yapılması gereken en önlemli şeylerden biri indirdiğimiz uygulamalara puan vermek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam gibi uygulamaların bizi ilk etapta karşılayacak olması son derece sevindirici...

  • Resimden bir şey silme var yukarıda bir de aplikasyon fake.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu Aşure -- 25 Ağustos 2013; 0:08:43 >
  • Oylara bakilmasi mantikli, artik parmakizi okuyucularini ust siralarda gormeyiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.