Şimdi Ara

Samsung yeni smart phone'u SGH-i320'nin satışına başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya cep telefonu pazarı'nın önemli oyuncularından biri olan Samsung yeni smart phone'u olan SGH-i320 modeli'nin duyrusunu yaptı. Özellikle "Q-Killer" olarak adlandırılan yeni telefon Motorola Q ve Blackberry 7100'e ciddi rakip olan Samsung, cep telefonlarının etkiliyici özelliklerini kişisel bir bilgisayar üzerinde etkileyici bir tasarım ve incelikle isteyen kullancıların hepsinin SGH-i320'ye geçeceğini öne sürüyor.

    Samsung'un yeni smart phone'u SGH-i320 ilk olarak diğer smartphone'lara göre incelik ve tasarımı ile ön plana çıkıyor. Telefon özellikle 11.5 mm olan kalınlığı ve 95 gr'lık ağırlığı ile dikkat çekiyor. Tabii tuş takımının dizilşi'nin "QWERTY" olması sebebi ile bu telefona sahip olacak olan ve bilgisayar kullanımı sık kullacılar özellikle pratik e-mail veya sms yazımı gibi yeni bir telefonda adaptasyon süreci gerektiren uygulamalarda sorun yaşamayacaklar.

    Samsung SGH-i320 üzerinde işletim sistemi olarak Windows Mobile 5.0 bulunuyor. "QWERTY" tuş takımı ile birlikte Microsoft Windows işletim sistemini kullanan kullanıcalar için tanıdık bir arayüzü sahip olan Windows Mobile 5.0 birleşince telefonun kullanım kollaylığı artıyor. Cep telefonu fonksiyonları ile birlikte gelişmiş kişsel bilgisayar özelliklerine da sahip olan Samsung SGH-i320 ile birlikte Samsung özellikle sürekli seyahat eden ve neredeyse tüm işlerini mobil platformlar üzerinden halleden tasarımada önem veren kullanıcıları spesifik olarak hedeflemekte.

    Samsung SGH-i320 üzerinde yerleşik olarak 120 megabyte'lık bir hafıza bulunmkata. Bunun dışında MicroSD (TransFlash) hafıza kartlarına da destek verilerek olası yetersiz hafıza sorunlarının önüne geçilmiş. Telefon üzerinde 2.2 inc'lik 240x320 piksel 65K renkli TFT LCD ekran bulunmakta. Bunların yanı sıra 1.3 MegaPixel'lik bir kamerasıda bulunan Samsung SGH-i320 MPEG 4 formatında video kayıtta yapıp kaydettiğiniz video'ları düzenleyebilmekte. Yine Samsung SGH-i320 üzerinde iki adet kaliteli dual speaker da bulunmakta. Bu sayede telefonun desteklediği MP3 / AAC / AAC+ / WMA / WMA / WAV / OGG gibi dosya formatlarını sorunsuz oynatılırken, dual speaker sayesinde de kaliteli ve tatminkar bir şekilde telefon ile müzik dinlemek mümkün. Bluetooth ve USB desteği ile de Samsung'un yeni smart phone'u herhanigi bir cihaza kablolu yada kablosuz bağlantı sıkıntısı yaşamıyor.

    Ayrıca Samsung SGH-i320 EDGE ve GPRS class 10 (900/1800/1900MHz) standartlarına tam destek veriyor. Bununla birlikte Samsung'un diğer telefonlarına da başarı ile adapte ettiği değişik formattaki dökümanları açma ve üzerlerinde değişiklik yapma özellikleri Samsung SGH-i320'de Windows Mobile 5.0 ile birlikte daha da gelişmiş olarak geliyor.

    Özellikle tasarım ve inceliği ile Nokia, HP ve Palm'in benzer ürünlerinden ayrılan Samsung SGH-i320'nin bu ay içinde Avrupa'da satışına başlanıyor. Ancak ürünün fiyatı ve ülkemize ne zaman geleceği hakkında şuan için açıklanmış resmi bir bilgi bulunmuyor.


    Sayfanın Linki : http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease.asp?seq=20060704_0000268466#








  • ben bu ürünü pek sevmedim. ekran boyutu çok küçük. aslında küçük değil ama boyutuna orantılı olarak küçük olduğundan kötü görünüyor. hem bu tip cihazlara tam q takım klavye niye koyarlar anlamıyorum, zaten o minik tuşlarla dakikada 10 kelime yazmak mümkün gibi. ben çok kullanışlı bulmuyorum tam tuş takımının cihaza konmasını yer ve görüntü israfı. daha geniş ekran tercihim olur...
  • q klavye zekice konulmuş.. çok yer harcanmamış asıl ekran çerçevesi çok yer kapmış samsung yazısı iprenç durmuş... hiç yazmasın aha iyi ekran büyüsün.. o ekran 2.7 falan olmalıki bişeye benzesin.. qwerty dizilimden nefret ederdm hp 6515 kullanıyorum ve inanılmaz hızlı msj yazıyorum çok şaşırtıcı ondan qwerty klavye wazgeçilmezim gibi bişi.. ama rahat olcak pda2k gibi olursa rezalet.. ondan şimdi k-jam ve jasjarda düşünüyorum onlarında tuşları rahat basılabilir ve daha büyükler 6515in tuşlarından ama ihtiaycım yok şimdlik.. BEnq p51i bekliyorum GPS vazgeçilmezim olduğundan.. bu telefon ufak ama ekranıda g.t kadar olmuş çok sırıtmış motorola Q da aynı şekilde ikiside irenç duruyo bu dikdörtgen ekran koycam kasmasıyla.. belki balckberyy biraz daha iyi yani okadar.. yoksa çok kötü bi dizayn bence.. böle PDA işlevi katılmış bi telefon için(telefon gibi pda değil bu pda gibi Telefon olmuş) ekranda dokunmatik olsn demiyorum ama mpx220 falan yada imate sp5 çok daha başarılıdır yani bundan ne diyim çirkin buldm.. çok ince olmasıda ibşey getirmet ele oturmaz sadece =)
    başarısız olmuş samsung.. çalışıp gel...




  • bence 3 önemli eksiği var
    1- artık yeni tanıtılan bu gibi cihazlarda wireless da standart oluyor neden bunda yok?
    2- artık 1.3 mp lik flaşsız model çıkıyor mu? nerede 2 mp ler nerede 3.2 mp ler nerede flash? sanki kamera hadi buda yok denmesin diye "öylesine" konmuş bir özellik gibi duruyor
    3- ekranı kasasına göre gerçekten ufak keşke kocaman yön tuşları ve üstündeki samsung yazısı yerine daha büyük bir ekran konsaymış. özellikle ofis dökümanları görüntüleyebilen, video oynatabilen bu tip cihazların büyük ve yüksek çözünürlüklü ekrana ihtiyacı var bence.
  • yeni bir cihaz olmasına karşın eski bir model miş gibi durması sizinde dikkatinizi çekti mi ?
  • gsm+pda melezi cihazlar varken işini bilen kullanıcıların fazla tercih edeceğini sanmam. Sadece görmemişler tercih edecektir bak bende ne var diyenler gibisinden Şimdi buna bi de pda parası isterler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetaktas

    bence 3 önemli eksiği var
    1- artık yeni tanıtılan bu gibi cihazlarda wireless da standart oluyor neden bunda yok?
    2- artık 1.3 mp lik flaşsız model çıkıyor mu? nerede 2 mp ler nerede 3.2 mp ler nerede flash? sanki kamera hadi buda yok denmesin diye "öylesine" konmuş bir özellik gibi duruyor
    3- ekranı kasasına göre gerçekten ufak keşke kocaman yön tuşları ve üstündeki samsung yazısı yerine daha büyük bir ekran konsaymış. özellikle ofis dökümanları görüntüleyebilen, video oynatabilen bu tip cihazların büyük ve yüksek çözünürlüklü ekrana ihtiyacı var bence.

    Haklısın...




  • wireless ı yoksa ne işe yarar bu telefon? wirelessı olmayan kocaman bir telefona beş kuruş vermem ben..
  • Wireless olması bence ürünün çok büyük bir eksisi birde ekranın yatay kullanılması bana itici geldi ürün pek şık durmuyo, samsung un ürettiği cihazlar neden hep birden fazla eksik yanı ile tartışılır anlamış dediğilim aslında samsung neden bunu tartışma konusu yapmamızı sağlar oda enteresan, optimum ürünü sür piyasaya herkes elindeki 10 puan tabelasını kaldırsın havaya.
  • tasarımı benim zevklerime göre berbat.
    ama tabi yaparken banamı soracaklar
  • Böyle bi telefona 1.3 mp fazla bile
    Tasarım Konusunda İş başvurusunda Bulunuyum Ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkocakx -- 20 Temmuz 2006; 16:32:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.